Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja będę mieć do szpitala 3 koszule nocne + koszulka na poród.
Malutką na wyjście pewnie ubierzemy w pajaca o ile będzie w miarę ciepło, a taką pogodę zakładam na początek czerwca, ale oczywiście zobaczymy jak będzie.
Dziś zaliczyłam kontrolną wizytę u swojego gina. USG robiłam we czwartek więc wiedziałam, że z Zosią wszystko ok, a ja złapałam infekcję i dostałam Macmiror Complex. Mam nadzieję, że pomoże. Kolejna wizyta jeszcze za 4 tygodnie, a później częściej.
Kupiliśmy dziś wanienkę ze stelażem i foczką za 50 zł na olx;) Za chwilę idziemy na ostatnie zajęcia do SR, a jutro pewnie zrobię zakupy u naszego sprzedawcy na allegro i może w aptece.
Marcia pisałaś o szyciu ochraniacza do łóżeczka. Czy do środka dajesz jakąś watolinę czy coś w tym stylu? Orientujesz się może jaką gramaturę ma materiał z którego szyjesz ochraniacz. Bo znalazłam na allegro materiał o gramaturze 140 i zastanawiam się czy nie będzie on za cienki na pościel, ochraniacz, organizer itp. Zaciągnę moją mamę do szycia;) Mam nadzieję, że się uda chociaż jak już będę mieć kupiony materiał to raczej nie odmówi. Żałuję, że sama nie mam maszyny bo z chęcią nauczyłabym się szycia żeby dla Zosi zrobić coś ładnego;)Z., Alorrene13, nenette, Joasia:), Scintilla lubią tę wiadomość
-
XxMoniaXx wrote:pytałam na ostatniej wizycie moją gin o usg III trymestru.. powiedziała, że nie muszę go robić . I nie robię bo 270 zł kosztuje a teraz to mamy napięte finanse..
z tego samego powodu nie zrobie usg niestety kasa wydam ja na coś innego dla Zosi -
Jestem ponownie... Jednak się bujnęłam do outletu. Zakupiłam kolejną koszulę do karmienia, 3-pak śliniaczków, bluzę dla synka, album do wklejania zdjęć It's a boy, pampersy, płyn do kapieli hipp...
Dziewczyny jak myślicie jest sens kupować ciepłe rzeczy dla dziecka typu bluzy, swetry, kurteczki. Macie takie rzeczy? Mam na myśli 3 pierwsze miesiące życia, gdzie nasze szkraby będą mieć lato w pełni, a przecież jak brzydka pogoda typu deszcz albo wieczorem nie muszą wcale byc na zawnątz. A jeśli już to będą w kocyk opatulone...
Zdałam sobie sprawę że nie mam prawie wcale ciepłych ciuchów dla Małego stąd moje pytanie, dlatego dziś tą milusią bluzę z kapturkiem kupiłam ...
U mnie też test czy suwaczek nowy zadziałaScintilla lubi tę wiadomość
-
Inesica, ochraniacz do lozeczka uszylam i wypelnilam ocieplina silikonową, taka grupsza ze stronił house od cotton. Albo mozna dac poliestrową ale wtedy dwie warstwy żeby był troszkę grubszy i stabilniejszy. Ochraniacz uszylam, ale jeszcze wczoraj DSLAM mamie do przepikowania żeby w środku ta ocieplina się nie przemieszczała podczas prania.
http://houseofcotton.pl/pl/c/Ociepliny/107
A tu juz się przygotowuje do uszycia organizer a do kompletu
I materiały z ich strony bardzo dobrej jakości i duży wybór
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 17:07
Z., Alorrene13, Inesicia, nenette, BrumBrumek, Rozalia, Scintilla lubią tę wiadomość
Maja 5.06.2015
Aniela 27.08.2021
-
nick nieaktualnyDziewczyny ja po wizycie - mam pessara!
Powinien opanować szaloną szyjkę, trzymajcie kciuki. Muszę leżeć dalej, ale jakoś głowa spokojniejsza
Za 2tygodnie gin zdecyduje czy podać sterydy na płucka, w zależności od tego jak szyjka będzie trzymała. Koniec końców okazało się, że profesor na którego narzekałam najbardziej mi pomógł i to jego trzeba się słuchać. W końcu liczy się skuteczność i znajomość pacjenta. Szyjkowy magik nawet pessara zakładać nie chciał, ciekawe co by było jakbym jeszcze dłużej czekała. A i uwaga - na poprzedniej wizycie źle zmierzył szyjkę, taki z niego magik. A wydawał się mega ogarnięty, ehh lekarze.
W ostatnich tyg nic nie przytyłam, pewnie znów ze stresu - czyli ciągle 7kg na plusie. No ale razem z założeniem pessara apetyt wrócił i wciągnęłam właśnie wielkiego burgera z frytami
A od jutra zabieram się za zakupy wyprawkowe, myślę że max do 30- 32tc muszę mieć wszystko gotowe. Dzięki dziewczyny za Wasze listy wyprawkowe, przydadzą się bardzokarolinka85, gosi_a, Aka81, Nieukowa, Rozalia, Joasia:), Scintilla lubią tę wiadomość
-
Marcia86 wrote:Inesica, ochraniacz do lozeczka uszylam i wypelnilam ocieplina silikonową, taka grupsza ze stronił house od cotton. Albo mozna dac poliestrową ale wtedy dwie warstwy żeby był troszkę grubszy i stabilniejszy. Ochraniacz uszylam, ale jeszcze wczoraj DSLAM mamie do przepikowania żeby w środku ta ocieplina się nie przemieszczała podczas prania.
http://houseofcotton.pl/pl/c/Ociepliny/107
A tu juz się przygotowuje do uszycia organizer a do kompletu
I materiały z ich strony bardzo dobrej jakości i duży wybórZnalazłam praktycznie te same tkaniny na allegro, ale w niższej cenie więc jeśli mówisz, że są ok to kupuję
. Niech babcia ma co robić w wiosenne wieczory ;P
Sista lubi tę wiadomość
-
Alorrene13 wrote:Jestem ponownie... Jednak się bujnęłam do outletu. Zakupiłam kolejną koszulę do karmienia, 3-pak śliniaczków, bluzę dla synka, album do wklejania zdjęć It's a boy, pampersy, płyn do kapieli hipp...
Dziewczyny jak myślicie jest sens kupować ciepłe rzeczy dla dziecka typu bluzy, swetry, kurteczki. Macie takie rzeczy? Mam na myśli 3 pierwsze miesiące życia, gdzie nasze szkraby będą mieć lato w pełni, a przecież jak brzydka pogoda typu deszcz albo wieczorem nie muszą wcale byc na zawnątz. A jeśli już to będą w kocyk opatulone...
Zdałam sobie sprawę że nie mam prawie wcale ciepłych ciuchów dla Małego stąd moje pytanie, dlatego dziś tą milusią bluzę z kapturkiem kupiłam ...
U mnie też test czy suwaczek nowy zadziała
Ja mam jedną cieplejszą bluzę ale na rozmiar 62 albo 68. Myślę, że lepiej z jedną mieć, bo przecież czasami i w lato jest chłodniej. Kup w większym rozmiarze, rękawy zawsze można podwinąć.
Jestem po diabetologu i nie jest tak fantastycznie, jakbym chciała. Zmniejszyłam sobie liczbę posiłków do 6, bo 7 nie mam już siły jeść. Na słodkie czasami mogę sobie pozwolić, ale muszę pamiętać że organizm może różnie zareagować, więc czujnie
Okazało się niestety, że jak na ciążę mam podwyższone TSH i kazała mi włączyć Euthyrox 25 i kontrola z wynikami za 3 tygodnie. Ja tam jestem optymistką, więc ogarnęłam cukry to i tarczycę ogarnę
Wieczorkiem mam gości, w końcu moi rodzice obejrzą mebelki i wózekA Zuzia jak zwykle się rozpycha i coś tak mi się zdaje, że u mnie ubranka w rozmiarze 56 nie zostaną użyte
Aha, któraś pytała o ciuszki na wyjście. Ja założę bodziaka i spodenki jakieś pewnie, ale wiadomo, zależy jaka będzie pogodaA torbę do szpitala to chcę spakować, gdzieś w 35 tygodniu.
-
Hej dziewczyny
Magda będzie dobrze innej opcji nie ma...
Moje noce i moje nastroje są coraz gorsze...spać nie mogę wierce się krece....lewo prawo itd.. Nocna zgaga to już codzienność,Agata ja biorę reni,trochę pomaga...
Ja mam usg 17.04, więc jeszcze sporo czasu,jakoś ostatnio odpuscilam z przejmowaniem się...niech natura zadziała,na ppewne rzeczy nie mamy wpływu.
AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg