X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Wam :)
    nie biorę kubka ani wody :)
    płacę to chyba mi dają :P wystarczy, że glukoze musiałam kupić :P

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie :) Usg III trym. 13go kwietnia, lekarz chce jak najpóźniej więc ufam, że tak ma być :) Leo się rozpycha, ktg w porządku, luteinę biorę do następnej wizyty 27go kwietnia i potem odstawiamy :) na te skurcze przepisał mi inny magnez, powiedział, że magne b6 się średnio wchłania,a biorę go dużo więc spróbujemy zmienić i zobaczymy czy coś pomoże :) Generalnie wszystko jest okej :)

Rozalia, Sista, sss, Z., Aka81, nenette, karolinka85, Scintilla, A1984, Finezja lubią tę wiadomość

• agawera Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapisałam się na ćwiczenia dla ciężarnych ale nie wiem czy to dobry pomysł bo wczoraj wysprzątałam łazienkę i dziś nie mogę się ruszać bolą mnie biodra co chwilę muszę zmieniać pozycję bo inaczej ból , a Zosia dziś strasznie się przelewa kopniaków jakiś dziś nie czuję

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to my już po szkole rodzenia, ale jak to się mówi - dupy nie urywa :P Tzn położna bardzo fajna, mówi dużo i sensownie, ale wg mnie nie dowiem się tam niczego czego już nie wiem albo np. dopiero praktyka pokaże mi jak jest naprawdę :) Wzięłam rozpiskę zajęć i już wiem że na niektórych nas nie będzie, bo o porodzie sn nie chcę słuchać.
    Cieszę się z Waszych pozytywnych wizyt i kibicuje następnym :)
    Dada ja mam umowę o pracę i kontrolują firmę w której pracuję, tzn szukają zasadności mojego pójścia na zwolnienie.
    Mój młody też się teraz bardziej przeciąga i rozpycha niż kopie, a brzuch faluje :) Tak już chyba będzie powoli na tym etapie że kopniaczki będą maleć, bo jednak miejsca w brzuchu mamy coraz mniej.
    Widzę że i ja muszę znaleźć nowy suwaczek...

Sista, A1984, Scintilla lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia a czemu sprawdzaja u ciebie w pracy zasadności l4 a nie u lekarza prowadzisz działalność gospodarczą

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrciu super wieści, Twój gin uważa tak jak mój, że badanie 3 trymestru najlepiej ok 32-33 tc robić, jest pewność że wszytsko już będzie rozwinięte.

Rozalia z tą kontrolą to jakaś masakra

Ja dziś przespałam cały dzień, co ja będę w nocy robić ? :-)

zyrcia, Viola lubią tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • agawera Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:
    Zyrciu super wieści, Twój gin uważa tak jak mój, że badanie 3 trymestru najlepiej ok 32-33 tc robić, jest pewność że wszytsko już będzie rozwinięte.

Rozalia z tą kontrolą to jakaś masakra

Ja dziś przespałam cały dzień, co ja będę w nocy robić ? :-)

buszować z partnerem ;)

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • sss Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozali mysle ze wszystko bedzie ok. Jak nie bylas zatrudniona specjalnie z powodu ciazy to nie maja do czego sie doczepic. Czasami maja ale ze pracujesz mieciac i juz ciaza a poza tym nie ma przepisow mowiacych ze nie mozna ciezarnej zatrudnic. U mnie tez byla kontrola ja mialam tak ze miesiac przed zwolnieniem zmienilam etat z 1/2 na caly i kasa wieksza ale sie nie doczepili. Tylko wiadomo troche to trwa zalezy tez jak duza masz firme.

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój gin też usg ok 32tc kazał zrobić, coś w tym jest ;)

• Inesicia Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    Dziewczyny, a ja mam pytanie. Kupić krem z mocnym filtrem 50 musimy ( ja chce kupić La Roche mleczko).. No i jak bedzie juz ten krem, to kupować jeszcze zwykły krem ochronny?
    Ja się właśnie dziś na SR dowiedziałam, że nie smarujemy dziecka niczym przy wychodzeniu na dwór latem, a tylko zimą, bo noworodka i tak na słońce nie wystawiamy. Aż musiałam dopytać prowadzącą czy dobrze usłyszałam, ale potwierdziła więc przyjęłam to do wiadomości.

Viola lubi tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenette dobrze ze pessar założony, teraz to już jesteście bezpieczni :)
    Madziu kciuki zaciśnięte, Dominuczku rośnij rośnij :)
    A mój gin twardzi ze takie USG należy wykonać 28-32 tygodniu. Co lekarz to inne zdanie ;)

USG ciąży (genetyczne) w 3 trymestrze
    USG genetyczne płodu w III trymestrze ciąży (28-32 tydzień ciąży) to nasze ostatnie tak szerokie i wspólne podglądanie Maluszka. Tym razem skupiamy się na tym, czy dobrze czuje się w brzuchu Mamy. Sprawdzamy przepływ krwi w tętnicy pępowinowej i tętnicy środkowej mózgu, oceniamy przepływy w sercu. Szacujemy ilość wód płodowych i stopień dojrzałości łożyska. Ponownie wykonujemy przegląd narządów wewnętrznych Malucha. Dokonujemy pomiarów w celu oceny wagi dziecka. I znów podglądamy Go w 3 D / 4 D, jeśli tylko będzie chciał się nam pokazywać!
    Kolejne badania USG w 3 trymestrze ciąży aż do samego porodu będą już badaniami przesiewowymi oceniającymi samopoczucie dziecka, jego prawidłowy przyrost, ilość wód płodowych, strukturę łożyska i położenie. O terminach takich badań dowiecie się Państwo od swoich lekarzy prowadzących ciążę.

nenette, A1984, Scintilla lubią tę wiadomość

• gosi_a Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gdyby któraś była zainteresowana to w Rossmanie na kartę Rossne są pampersy sensitive w malych paczkach za 17,99.

ka chyba kupię krem Pharmaceris baby bo jest na wiatr i słońce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 22:29

Sista, Scintilla lubią tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu dzięki za info :) czy każdy rozmiar bo 1 mam sporo wiec chce 2 kupić.

• gosi_a Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie. Tylko 0 i 1 :-) ja właśnie ciągle spotykam promocje na te większe a w końcu jest promo na te dla noworodków. A ile masz paczek tych 1? Bo ja niedoświadczona :-)

wnidt5odau6o2x80.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakie majtki po porodowe kupujecie ?

http://www.aptekagemini.pl/canpol-majtki-poporodowe-rozmiar-m-l-5-sztuk.html
    czy
    http://www.aptekagemini.pl/baby-ono-majtki-jednorazowe-dla-kobiet-rozmiar-m-5-sztuk.html

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesicia wrote:
    Ja się właśnie dziś na SR dowiedziałam, że nie smarujemy dziecka niczym przy wychodzeniu na dwór latem, a tylko zimą, bo noworodka i tak na słońce nie wystawiamy. Aż musiałam dopytać prowadzącą czy dobrze usłyszałam, ale potwierdziła więc przyjęłam to do wiadomości.

Inesica - czyli co położna to inne zdanie. Nam tłumaczyła to w ten sposób, ze nie wstawiamy dziecka na słońce, to fakt. Ale Maleństwo ma tak delikatna skórkę, ze opala sie przez pieluszkę czy parasolkę. Nawet jak wychodzimy ze szpitala, to ten moment od szpitala do samochodu, moze Maluszka odpalić. Potem w samochodzie, nawet jak mamy osłonę na szybę. Jestem skłonna kupić i używać. Ja chyba tez bede sie mocnym filtrem smarowała, juz od maja, bo sie boje tych brązowych plam - mam do nich skłonność. Będziemy zatem z córcia razem używać ;)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu 1 paczkę pampers care i 2 paczki zielonych w rozmiarze 1.
    Teraz już przy okazji promocji będę 2 kupowała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 23:02

gosi_a lubi tę wiadomość

• Sista Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawera wrote:
    jakie majtki po porodowe kupujecie ?

http://www.aptekagemini.pl/canpol-majtki-poporodowe-rozmiar-m-l-5-sztuk.html
    czy
    http://www.aptekagemini.pl/baby-ono-majtki-jednorazowe-dla-kobiet-rozmiar-m-5-sztuk.html

Agawera - ja mam cztery pary siateczkowych, marki Seni, rozmiar L (teraz nosze juz L). One sa wielorazowe, do prania.

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosi_a wrote:
    Nie. Tylko 0 i 1 :-) ja właśnie ciągle spotykam promocje na te większe a w końcu jest promo na te dla noworodków. A ile masz paczek tych 1? Bo ja niedoświadczona :-)

ja to robie tak ze mnie jwiecej wyliczam jezeli chodzi o 1 miesiąc ze 1 dzień to 10-12 szt pieluch x 30 dni wiec zamówie 300-360szt pieluch wiec zamawiam 300 szt pieluch w rozmiarze 2-4 kg powinno starczyć

choć ostatnio myślimy nad rossmanowskimi czy dada

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawera wrote:
    buszować z partnerem ;)

Gdyby tylko było można ;-)

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
‹‹ 825 826 827 828 829 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ