Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa już po wizycie
Usg III trym. 13go kwietnia, lekarz chce jak najpóźniej więc ufam, że tak ma być
Leo się rozpycha, ktg w porządku, luteinę biorę do następnej wizyty 27go kwietnia i potem odstawiamy
na te skurcze przepisał mi inny magnez, powiedział, że magne b6 się średnio wchłania,a biorę go dużo więc spróbujemy zmienić i zobaczymy czy coś pomoże
Generalnie wszystko jest okej
Rozalia, Sista, sss, Z., Aka81, nenette, karolinka85, Scintilla, A1984, Finezja lubią tę wiadomość
-
zapisałam się na ćwiczenia dla ciężarnych ale nie wiem czy to dobry pomysł bo wczoraj wysprzątałam łazienkę i dziś nie mogę się ruszać bolą mnie biodra co chwilę muszę zmieniać pozycję bo inaczej ból , a Zosia dziś strasznie się przelewa kopniaków jakiś dziś nie czuję
-
No to my już po szkole rodzenia, ale jak to się mówi - dupy nie urywa
Tzn położna bardzo fajna, mówi dużo i sensownie, ale wg mnie nie dowiem się tam niczego czego już nie wiem albo np. dopiero praktyka pokaże mi jak jest naprawdę
Wzięłam rozpiskę zajęć i już wiem że na niektórych nas nie będzie, bo o porodzie sn nie chcę słuchać.
Cieszę się z Waszych pozytywnych wizyt i kibicuje następnym
Dada ja mam umowę o pracę i kontrolują firmę w której pracuję, tzn szukają zasadności mojego pójścia na zwolnienie.
Mój młody też się teraz bardziej przeciąga i rozpycha niż kopie, a brzuch falujeTak już chyba będzie powoli na tym etapie że kopniaczki będą maleć, bo jednak miejsca w brzuchu mamy coraz mniej.
Widzę że i ja muszę znaleźć nowy suwaczek...
Sista, A1984, Scintilla lubią tę wiadomość
-
Zyrciu super wieści, Twój gin uważa tak jak mój, że badanie 3 trymestru najlepiej ok 32-33 tc robić, jest pewność że wszytsko już będzie rozwinięte.
Rozalia z tą kontrolą to jakaś masakra
Ja dziś przespałam cały dzień, co ja będę w nocy robić ?zyrcia, Viola lubią tę wiadomość
-
kasika8303 wrote:Zyrciu super wieści, Twój gin uważa tak jak mój, że badanie 3 trymestru najlepiej ok 32-33 tc robić, jest pewność że wszytsko już będzie rozwinięte.
Rozalia z tą kontrolą to jakaś masakra
Ja dziś przespałam cały dzień, co ja będę w nocy robić ?
buszować z partnerem -
Rozali mysle ze wszystko bedzie ok. Jak nie bylas zatrudniona specjalnie z powodu ciazy to nie maja do czego sie doczepic. Czasami maja ale ze pracujesz mieciac i juz ciaza a poza tym nie ma przepisow mowiacych ze nie mozna ciezarnej zatrudnic. U mnie tez byla kontrola ja mialam tak ze miesiac przed zwolnieniem zmienilam etat z 1/2 na caly i kasa wieksza ale sie nie doczepili. Tylko wiadomo troche to trwa zalezy tez jak duza masz firme.Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
-
nick nieaktualny
-
Sista wrote:Dziewczyny, a ja mam pytanie. Kupić krem z mocnym filtrem 50 musimy ( ja chce kupić La Roche mleczko).. No i jak bedzie juz ten krem, to kupować jeszcze zwykły krem ochronny?
Viola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNenette dobrze ze pessar założony, teraz to już jesteście bezpieczni
Madziu kciuki zaciśnięte, Dominuczku rośnij rośnij
A mój gin twardzi ze takie USG należy wykonać 28-32 tygodniu. Co lekarz to inne zdanie
USG ciąży (genetyczne) w 3 trymestrze
USG genetyczne płodu w III trymestrze ciąży (28-32 tydzień ciąży) to nasze ostatnie tak szerokie i wspólne podglądanie Maluszka. Tym razem skupiamy się na tym, czy dobrze czuje się w brzuchu Mamy. Sprawdzamy przepływ krwi w tętnicy pępowinowej i tętnicy środkowej mózgu, oceniamy przepływy w sercu. Szacujemy ilość wód płodowych i stopień dojrzałości łożyska. Ponownie wykonujemy przegląd narządów wewnętrznych Malucha. Dokonujemy pomiarów w celu oceny wagi dziecka. I znów podglądamy Go w 3 D / 4 D, jeśli tylko będzie chciał się nam pokazywać!
Kolejne badania USG w 3 trymestrze ciąży aż do samego porodu będą już badaniami przesiewowymi oceniającymi samopoczucie dziecka, jego prawidłowy przyrost, ilość wód płodowych, strukturę łożyska i położenie. O terminach takich badań dowiecie się Państwo od swoich lekarzy prowadzących ciążę.nenette, A1984, Scintilla lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny gdyby któraś była zainteresowana to w Rossmanie na kartę Rossne są pampersy sensitive w malych paczkach za 17,99.
ka chyba kupię krem Pharmaceris baby bo jest na wiatr i słońce.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 22:29
Sista, Scintilla lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Inesicia wrote:Ja się właśnie dziś na SR dowiedziałam, że nie smarujemy dziecka niczym przy wychodzeniu na dwór latem, a tylko zimą, bo noworodka i tak na słońce nie wystawiamy. Aż musiałam dopytać prowadzącą czy dobrze usłyszałam, ale potwierdziła więc przyjęłam to do wiadomości.
Inesica - czyli co położna to inne zdanie. Nam tłumaczyła to w ten sposób, ze nie wstawiamy dziecka na słońce, to fakt. Ale Maleństwo ma tak delikatna skórkę, ze opala sie przez pieluszkę czy parasolkę. Nawet jak wychodzimy ze szpitala, to ten moment od szpitala do samochodu, moze Maluszka odpalić. Potem w samochodzie, nawet jak mamy osłonę na szybę. Jestem skłonna kupić i używać. Ja chyba tez bede sie mocnym filtrem smarowała, juz od maja, bo sie boje tych brązowych plam - mam do nich skłonność. Będziemy zatem z córcia razem używać -
nick nieaktualny
-
agawera wrote:jakie majtki po porodowe kupujecie ?
http://www.aptekagemini.pl/canpol-majtki-poporodowe-rozmiar-m-l-5-sztuk.html
czy
http://www.aptekagemini.pl/baby-ono-majtki-jednorazowe-dla-kobiet-rozmiar-m-5-sztuk.html
Agawera - ja mam cztery pary siateczkowych, marki Seni, rozmiar L (teraz nosze juz L). One sa wielorazowe, do prania. -
gosi_a wrote:Nie. Tylko 0 i 1
ja właśnie ciągle spotykam promocje na te większe a w końcu jest promo na te dla noworodków. A ile masz paczek tych 1? Bo ja niedoświadczona
ja to robie tak ze mnie jwiecej wyliczam jezeli chodzi o 1 miesiąc ze 1 dzień to 10-12 szt pieluch x 30 dni wiec zamówie 300-360szt pieluch wiec zamawiam 300 szt pieluch w rozmiarze 2-4 kg powinno starczyć
choć ostatnio myślimy nad rossmanowskimi czy dada