X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasiu,
    Jakiej firmy tę majtki bawełniane idealne po cc,.ja poszukuję i jeszcze nie wybrałam

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też będę korzystać z pampersow i dady. Dada są w porządku jedynie później jak dziecko jest starsze to mogą w nocy nie dotrwac do rana ale dla malucha któremu trzeba co rusz zmieniać to śmiało.
    Ja chyba kupię po dwie paczki dady i pampersow, później dokupię bo znając moją mamę to zaraz przyniesie sporo pieluch. A w razie co biedronka jest tak blisko... :-)

W Rossmanie jest też żel do kąpieli Hipp w promocji na kartę rossnę gdyby któraś była zainteresowana :-)

Sista, Scintilla lubią tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam pojęcia czy ta firmę duńska byłam z niej zadowolona Weroniki pupą jq tolerowala a pampersy były wtedy za drogie a teraz patrząc na stronę e sklepu tesco to cena nawet rozsądną ale jak już będę kupować to chyba ok maja, choć może kupie te z oferty rossmana będą do torby do szpitala

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! U nas śnieg z deszczem, a już nadzieja była, że przyjdzie w końcu wiosna.

Widzę temat pampersów. Na początek chcę używać pampersów na pewno. Potem myślę właśnie nad dada. Swego czasu pilnowałam dziecka, poza tym po opiniach znajomych mam nie są one złe (a po co przepłacać, jak coś się sprawdza). Poza tym dada jest produkowana przez właśnie firmę pampers. Rossmanowskie i tesco mi odradzono i w sumie kilka razy przebierałam chrześniaka, to mogę potwierdzić, że masakra. Ale wiadomo każdy wybierze coś odpowiedniego dla siebie.

• agawera Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja uważam każda pupa inna

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Stokrotka2626 Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki
    niestety bóle w kroczu się nasiliły u mnie w niedziele wczoraj miałam wizytę i nie jest rewelacyjnie, a było tak książkowo. Mam leżeć i jak najmniej wstawać, a po świętach w środę idziemy do szpitala, chyba żeby coś się działo to w trybie natychmiastowym.

szczesliwamama lubi tę wiadomość

f2w3qqmz6uxsr9l6.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie krocze boli od połowy ciąży ale wg lekarza wszystko wporzadku

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png

Wysłany: 31 marca 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelka na szczęście ładnie rośnie waży 1446g wiec prawidłowo. A ja schudłam przez 3tyg ponad 1kg. A miałam tyle planów przed święami i na święta, a tu trzeba wszystko odpuścić, ale czego się nie robi dla swojej kruszynki

Sista, Scintilla, Z., Inesicia, agnieszyczka lubią tę wiadomość

f2w3qqmz6uxsr9l6.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie ułatwiacie nadrabiania stron :D :)

Odnosząc się do wczoraj :

Magdalena - kciuki zaciśniętej dalej ... niech synek rośnie jak najwięcej i jak najdłużej posiedzi w brzuszku!

Monia - Mam nadzieję, że Krzywa wyjdzie poprawnie i nadal będziesz mogła od czasu do czasu podjadać tabliczkę czekolady :)

Gosi_a - na pewno poradzisz sobie z paskudą tarczycą!

Marcia - zazdroszczę umiejętności szycia ... ja mam chyba zbyt mało cierpliwości :)

nenette - cieszę się Wraz z Tobą z tego pessara :)

Stokrotka2626 - mam nadzieję, że leżenie i odpoczynek pomogą!

Za dobre wizyty ... szyjki i wyniki siusków biję brawo ;)

My już po wizytacji teściów - pokój dziecka został zaakceptowany ;) - dostaliśmy "kieszonkowe na zajączka" ale i tak sytuacja finansowa w tym miesiącu zmusza nas do życia "na studenta" - szczególnie, że nie wiemy kiedy dokładniej przyjedzie kurier z wózkiem ... więc czekam do Świąt i nadganiam Was z wyprawką :D !

Po wczorajszych porządkach mam już miejsce do gospodarowania tego co przyjdzie więc nie zawaham się użyć kilka razy opcji "KUP TERAZ" na allegro :)

Dziękuje za Wasze Listy Wyprawkowe ... i wieści o aktualnych promocjach.
    Co do ubranka na wyjście ... nie zastanawiałam się nad tym - ale chyba powinnam bo właśnie wczoraj dostaliśmy w prezencie ubranko w które mój M. był ubrany jak wychodził do domu - i to miła pamiątka.
    A więc drogie Panie przedstawiam Wam kolekcję WIOSNA/1983r. czyli :
    - KAFTAN BEZPIECZEŃSTWA DLA NOWORODKA
    - CZAPKA ROSNĄCA WRAZ Z DZIECKIEM (Maciek wcisnął ją na głowę nawet wczoraj)
    - SWETEREK ALA BABCINY LOOK ...
    ( zastanawiamy się do dziś dlaczego nie miał spodni :D )

http://wrzucaj.net/images/2015/03/31/DSC03151.jpg

Miłego dnia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 09:49

Sista, maglic, nenette, Alorrene13, karolinka85, Z., Joasia:), A1984, Truskaweczka250, Inesicia, sss, gosi_a, Marcia86 lubią tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • szczesliwamama Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki ja wczoraj bylam na wizycie i dostalam szoku :D maly jest zawsze o poltora tygodnia wiekszy wiec jestem w 32 jak nic ...bolalo mnie tam wszystko bo okazalo sie ze szyjka sie skraca,dostalam duphaston za dwa tyg kolejna wizyta i maly wazy 2.300 ! az nie wierzylam! ale pocieszyla mnie ze jakby cos za szybko poszlo to dobrze ze tyle wazy bo da sobie rade :) a tak to wszystko wporzadku ;) :) :) ja przez pierwsze 2 miesiace mam papersy new born a pozniej juz co wpadnie w rece :) buziakiiiii

Alorrene13, dorcia8919, Z., Joasia:), sss, Scintilla, gosi_a lubią tę wiadomość

88c5skjocwzv43pd.png[/url]

Wysłany: 31 marca 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka2626 wrote:
    Witam dziewczynki
    niestety bóle w kroczu się nasiliły u mnie w niedziele wczoraj miałam wizytę i nie jest rewelacyjnie, a było tak książkowo. Mam leżeć i jak najmniej wstawać, a po świętach w środę idziemy do szpitala, chyba żeby coś się działo to w trybie natychmiastowym.

dlaczego macie isc do lekarza ? co powiedzial Ci Twoj ? skraca Ci sei szyjka ?ile wazy maly/mala...?

Wysłany: 31 marca 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak lekarz powiedział że wszystko się obniżyło i pojawiają się napięcaia brzuszka. Do szpitala mamy iść na dodatkowe badania i sterydy na pucka dzidzi w razie czego.

jestem w strasznym stresie bo w tamtym roku w marcu siostra urodziła chłopczyka w 27 tyg i niestety zmarł. boję się okropnie

f2w3qqmz6uxsr9l6.png

Wysłany: 31 marca 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelka waży 1446g wiec calkiem spora kobietka

f2w3qqmz6uxsr9l6.png

Wysłany: 31 marca 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka2626 wrote:
    Izabelka waży 1446g wiec calkiem spora kobietka

daj spokoj ! naqwet tak nie mysl ! jak taka waga to bardzo dobrze bo jest duza !a za kilka dni bedzie juz 2 kg jak nic wiec wrazie W da sobie rade!!!

Wysłany: 31 marca 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem aczkolwiek przeżycia z tamtego roku nie da się zapomnieć . Lekarz mówił że jeszcze z 2 tyg pociągnąć to będzie super

f2w3qqmz6uxsr9l6.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Scintilla ubranko męża boskie ;) Na ipli jest tylko 8 odcinków podorów :( no i co dalej ;) Hehehe żartuję, nie mam tyle czasu, też muszę powoli wziąć się za jakieś porządki świąteczne albo zakupy ... :) Nic mi się nie chce szczerze mówiąc :) Ja wczoraj kupiłam właśnie te pampersy i płyn Hipp dp kąpieli w promce. Drugą taką paczkę newborn zamówiłam w gemini 2zł zdrożej, no więc na start będę mieć 2 paczki, pewnie jeszcze coś dokupię ;) Dziewczyny ile powinnam mieć tetry/flaneli jak tylko jednorazowych pieluch będę używać? Tetrowe/flanelowe tylko do wycierania, przykrywania itp. Szczesliwamama gratuluję wagi Malucha, podejrzewam u mojego podobną jak będę na USG, oby wszystko było dobrze u Was. Stokrotka trzymam kciuki też za Ciebie ! Dzięki za listy wyprawkowe :)

Scintilla, A1984 lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png

Wysłany: 31 marca 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też byłam wcześniakiem jak się urodziłam ważyłam 2020g więc nie wiele więcej niżmoja niunia

f2w3qqmz6uxsr9l6.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wytrzymacie na pewno jeszcze kilka tygodni ! Musi być dobrze !

syy26iyeeuly3wjb.png

Wysłany: 31 marca 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    musi być dobrze a mamusia przywiązana do łóżka nic nie będę robić na święta Tatuś też kochany się przejął i wyręcza mnie we wszystkim. jest cudowny ten mój mężuś

Alorrene13, Scintilla, karolinka85 lubią tę wiadomość

f2w3qqmz6uxsr9l6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Szczesliwamama waga pokaźna, super! Trzymam kciuki żeby dalej był ok :)

Stokrotka zobacz ja mam marną szyjkę, napinania od 18tc i tyle już wytrwałam i inne szyjkowe też, wszystko będzie dobrze! Tylko naprawdę leż jak każe. No i chyba połowa z nas zaliczyła szpital przynajmniej raz i nie jest tak strasznie, a przynajmniej wiesz, że masz opiekę. Jesteś już praktycznie w 29tc, córeczka waży dużo, nie martw się, bo dacie radę!

Scintilla ubranko męża czadowa, czapka faktycznie sporawa ;)

A u mnie jak pisałam święta w domu na leżąco, w jeden dzień przyjadą rodzice :) Za to teściowa jak zwykle nie może zrozumieć i mimo że gin nie pozwala to ona naciska żeby przyjechać do nich. Przecież mogę leżeć u nich w tłumie ludzi, a podróż autem to pikuś. Skoro mam już tego pessara to mogę robić wszystko. Nie wiem czy ona robi to specjalnie i liczy, że synuś przyjedzie do niej sam? To już któryś raz takie gadanie. Oni oczywiście nie wyrażają chęci żeby przyjechać do nas. Staram się tym nie przejmować, ale wkurza mnie to, bo robię wszystko żeby donosić tę ciążę, a teściowa ciągle swoje.

szczesliwamama, Scintilla, Suzanna22 lubią tę wiadomość

‹‹ 827 828 829 830 831 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ