Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też będę korzystać z pampersow i dady. Dada są w porządku jedynie później jak dziecko jest starsze to mogą w nocy nie dotrwac do rana ale dla malucha któremu trzeba co rusz zmieniać to śmiało.
Ja chyba kupię po dwie paczki dady i pampersow, później dokupię bo znając moją mamę to zaraz przyniesie sporo pieluch. A w razie co biedronka jest tak blisko...
W Rossmanie jest też żel do kąpieli Hipp w promocji na kartę rossnę gdyby któraś była zainteresowanaSista, Scintilla lubią tę wiadomość
-
Ja nie mam pojęcia czy ta firmę duńska byłam z niej zadowolona Weroniki pupą jq tolerowala a pampersy były wtedy za drogie a teraz patrząc na stronę e sklepu tesco to cena nawet rozsądną ale jak już będę kupować to chyba ok maja, choć może kupie te z oferty rossmana będą do torby do szpitala
-
Dzień dobry! U nas śnieg z deszczem, a już nadzieja była, że przyjdzie w końcu wiosna.
Widzę temat pampersów. Na początek chcę używać pampersów na pewno. Potem myślę właśnie nad dada. Swego czasu pilnowałam dziecka, poza tym po opiniach znajomych mam nie są one złe (a po co przepłacać, jak coś się sprawdza). Poza tym dada jest produkowana przez właśnie firmę pampers. Rossmanowskie i tesco mi odradzono i w sumie kilka razy przebierałam chrześniaka, to mogę potwierdzić, że masakra. Ale wiadomo każdy wybierze coś odpowiedniego dla siebie. -
Witam dziewczynki
niestety bóle w kroczu się nasiliły u mnie w niedziele wczoraj miałam wizytę i nie jest rewelacyjnie, a było tak książkowo. Mam leżeć i jak najmniej wstawać, a po świętach w środę idziemy do szpitala, chyba żeby coś się działo to w trybie natychmiastowym.szczesliwamama lubi tę wiadomość
-
Izabelka na szczęście ładnie rośnie waży 1446g wiec prawidłowo. A ja schudłam przez 3tyg ponad 1kg. A miałam tyle planów przed święami i na święta, a tu trzeba wszystko odpuścić, ale czego się nie robi dla swojej kruszynki
Sista, Scintilla, Z., Inesicia, agnieszyczka lubią tę wiadomość
-
No nie ułatwiacie nadrabiania stron
Odnosząc się do wczoraj :
Magdalena - kciuki zaciśniętej dalej ... niech synek rośnie jak najwięcej i jak najdłużej posiedzi w brzuszku!
Monia - Mam nadzieję, że Krzywa wyjdzie poprawnie i nadal będziesz mogła od czasu do czasu podjadać tabliczkę czekolady
Gosi_a - na pewno poradzisz sobie z paskudą tarczycą!
Marcia - zazdroszczę umiejętności szycia ... ja mam chyba zbyt mało cierpliwości
nenette - cieszę się Wraz z Tobą z tego pessara
Stokrotka2626 - mam nadzieję, że leżenie i odpoczynek pomogą!
Za dobre wizyty ... szyjki i wyniki siusków biję brawo
My już po wizytacji teściów - pokój dziecka został zaakceptowany- dostaliśmy "kieszonkowe na zajączka" ale i tak sytuacja finansowa w tym miesiącu zmusza nas do życia "na studenta" - szczególnie, że nie wiemy kiedy dokładniej przyjedzie kurier z wózkiem ... więc czekam do Świąt i nadganiam Was z wyprawką
!
Po wczorajszych porządkach mam już miejsce do gospodarowania tego co przyjdzie więc nie zawaham się użyć kilka razy opcji "KUP TERAZ" na allegro
Dziękuje za Wasze Listy Wyprawkowe ... i wieści o aktualnych promocjach.
Co do ubranka na wyjście ... nie zastanawiałam się nad tym - ale chyba powinnam bo właśnie wczoraj dostaliśmy w prezencie ubranko w które mój M. był ubrany jak wychodził do domu - i to miła pamiątka.
A więc drogie Panie przedstawiam Wam kolekcję WIOSNA/1983r. czyli :
- KAFTAN BEZPIECZEŃSTWA DLA NOWORODKA
- CZAPKA ROSNĄCA WRAZ Z DZIECKIEM (Maciek wcisnął ją na głowę nawet wczoraj)
- SWETEREK ALA BABCINY LOOK ...
( zastanawiamy się do dziś dlaczego nie miał spodni)
http://wrzucaj.net/images/2015/03/31/DSC03151.jpg
Miłego dnia!Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 09:49
Sista, maglic, nenette, Alorrene13, karolinka85, Z., Joasia:), A1984, Truskaweczka250, Inesicia, sss, gosi_a, Marcia86 lubią tę wiadomość
-
dziewczynki ja wczoraj bylam na wizycie i dostalam szoku
maly jest zawsze o poltora tygodnia wiekszy wiec jestem w 32 jak nic ...bolalo mnie tam wszystko bo okazalo sie ze szyjka sie skraca,dostalam duphaston za dwa tyg kolejna wizyta i maly wazy 2.300 ! az nie wierzylam! ale pocieszyla mnie ze jakby cos za szybko poszlo to dobrze ze tyle wazy bo da sobie rade
a tak to wszystko wporzadku
ja przez pierwsze 2 miesiace mam papersy new born a pozniej juz co wpadnie w rece
buziakiiiii
Alorrene13, dorcia8919, Z., Joasia:), sss, Scintilla, gosi_a lubią tę wiadomość
[/url]
-
Stokrotka2626 wrote:Witam dziewczynki
niestety bóle w kroczu się nasiliły u mnie w niedziele wczoraj miałam wizytę i nie jest rewelacyjnie, a było tak książkowo. Mam leżeć i jak najmniej wstawać, a po świętach w środę idziemy do szpitala, chyba żeby coś się działo to w trybie natychmiastowym.
dlaczego macie isc do lekarza ? co powiedzial Ci Twoj ? skraca Ci sei szyjka ?ile wazy maly/mala...?[/url]
-
tak lekarz powiedział że wszystko się obniżyło i pojawiają się napięcaia brzuszka. Do szpitala mamy iść na dodatkowe badania i sterydy na pucka dzidzi w razie czego.
jestem w strasznym stresie bo w tamtym roku w marcu siostra urodziła chłopczyka w 27 tyg i niestety zmarł. boję się okropnie -
Dzień dobry
Scintilla ubranko męża boskie
Na ipli jest tylko 8 odcinków podorów
no i co dalej
Hehehe żartuję, nie mam tyle czasu, też muszę powoli wziąć się za jakieś porządki świąteczne albo zakupy ...
Nic mi się nie chce szczerze mówiąc
Ja wczoraj kupiłam właśnie te pampersy i płyn Hipp dp kąpieli w promce. Drugą taką paczkę newborn zamówiłam w gemini 2zł zdrożej, no więc na start będę mieć 2 paczki, pewnie jeszcze coś dokupię
Dziewczyny ile powinnam mieć tetry/flaneli jak tylko jednorazowych pieluch będę używać? Tetrowe/flanelowe tylko do wycierania, przykrywania itp. Szczesliwamama gratuluję wagi Malucha, podejrzewam u mojego podobną jak będę na USG, oby wszystko było dobrze u Was. Stokrotka trzymam kciuki też za Ciebie ! Dzięki za listy wyprawkowe
Scintilla, A1984 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny
Szczesliwamama waga pokaźna, super! Trzymam kciuki żeby dalej był ok
Stokrotka zobacz ja mam marną szyjkę, napinania od 18tc i tyle już wytrwałam i inne szyjkowe też, wszystko będzie dobrze! Tylko naprawdę leż jak każe. No i chyba połowa z nas zaliczyła szpital przynajmniej raz i nie jest tak strasznie, a przynajmniej wiesz, że masz opiekę. Jesteś już praktycznie w 29tc, córeczka waży dużo, nie martw się, bo dacie radę!
Scintilla ubranko męża czadowa, czapka faktycznie sporawa
A u mnie jak pisałam święta w domu na leżąco, w jeden dzień przyjadą rodziceZa to teściowa jak zwykle nie może zrozumieć i mimo że gin nie pozwala to ona naciska żeby przyjechać do nich. Przecież mogę leżeć u nich w tłumie ludzi, a podróż autem to pikuś. Skoro mam już tego pessara to mogę robić wszystko. Nie wiem czy ona robi to specjalnie i liczy, że synuś przyjedzie do niej sam? To już któryś raz takie gadanie. Oni oczywiście nie wyrażają chęci żeby przyjechać do nas. Staram się tym nie przejmować, ale wkurza mnie to, bo robię wszystko żeby donosić tę ciążę, a teściowa ciągle swoje.
szczesliwamama, Scintilla, Suzanna22 lubią tę wiadomość