Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam dziewczyny dawno mnie nie było ach działo się ostatnio jakoś nie miałam humoru nastroju wszystko mnie wkurzało libido spada brzuszek rośnie czuje sie jak słoń kolejny 1kg doszedł czyli 9kg stuknęło ciekawe do ilu dobije nie jem więcej tak normalnie jak zawsze. W piątek nam sie spalił płyta główna poszła i z tego powodu tez nie zaglądałam za często bo nie lubię jakoś przez tel wczoraj kupiliśmy nowego ale to tez długa historia, my czekamy na decyzje banku bo staramy sie o kredyt na budowę i nie możeby wziąć nic na raty bo Bik nam sie popsuje szwagier pojechał z nami w niedziele ze on weźmie nam raty ale okazało sie ze on ma os nie tak ze swoim biku i lipa. Ale wczoraj Adama ojciec wziął na siebie i teraz mogę nadrobić zaległości :)oj normalnie czuję sie jak Bomba tykająca tak mnie wszystko wokoło denerwuje:(
Dzisiaj pół nocy nie spałam Mała tak kopała wierzgała że mnie normalnie wkurzała czuje sie jak worek treningowy dzisiaj i nawet teraz to samo rozciąga sie i kopie nie wiem czy pozycji szuka ale oby sie obróciła do porodu.szczesliwamama lubi tę wiadomość
-
Stokrotka2626 wrote:musi być dobrze a mamusia przywiązana do łóżka nic nie będę robić na święta Tatuś też kochany się przejął i wyręcza mnie we wszystkim. jest cudowny ten mój mężuś
wlasnie maz dzwonil do mnie z pracy i mowi mi,ze rozmawial ze swoim kolega ktoremu mala urodzila sie na 1400kg! dzis ma poltora roku zdrowa jak rybka! pokazywal mu zdjecia wielkosci dloni,bo nie uwiezyl by ...wiec spokojnie wytrzymacie ,i bedzie dobrze[/url]
-
Witam w ten paskudny dzień sypie snieg jak na Boze Narodzenie...trzeba choinke wyciagac i jajka wieszac.
Bylam dzisiaj w przedszkolu na lekcji pokazowej oczywiscie lzy w oczach z dumy ja nie wiem co to bedzie jak Zuza bedzie gdzies wystepowac bede brac czarne okulary. A melemu w brzuchu chyba podobaly sie spiewy dzieci bo fikał strasznie.
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty, za nasze dzidziusie zeby siedzialy w brzuszkach jak najdluzej i rosly sobie.szczesliwamama, Scintilla, gosi_a, karolinka85, nenette, kasika8303 lubią tę wiadomość
[/url]
-
Olac tesciowa..... Zle sie czujesz u tyle.....moja czasem wypomina ze nie wpadlismy juz sie przyzwyczaila ze nie mamy czasu. A mam do niej 5 min samochodem.
Ja mam lenia, pogoda kiepska, na wlosy patrzec nie moge juz pasuje jakis fryzjer ale sprawdzonego mam z Krakowa ale specjalnie jechac to mi sie nie chce... Na twarzy mam placki suche i nie wiem czym juz sie smarowac . mam chyba kiepski dzien. Cos mnie muli wrrr... Musialam zjesc slodkie bo maly cos leniuchowal ale juz jest ok.
Trzymam kciuki za malenstwa.......nenette lubi tę wiadomość
Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm -
dzięki Kochane za wsparcie
tak jak lekarz zalecił leżę wstaję tylko do toalety. a rodzina musi zrozumieć że nas na święta nie będzie, i nrybka mnie to co teściowa pomyśli teraz najważniejsza jest Izunianenette, Scintilla, karolinka85, Sista lubią tę wiadomość
-
aghata wrote:Truskaweczka do co BIKu to jak mialam czysta karte to nic mi nie chcieli dac na raty a jak juz cos wzielam na raty i widzieli ze splacalam ciagle mi proponuja kredyty
Ja wiem kiedyś tez tak miałam nie mogłam sobie wersalki na raty wziąć jak zaczęłam pracować i umowe miałam hehe nie ja to juz mam histoię kredytową ale staramy sie o dosć spory kredyt i na razie nie przewiduję innych wydatków i niestety laptop nam siadł ale juz teraz wzięliśmy z dodatkowym ubezpieczeniem wiec przez 5 lat jest ochrony -
Dziewczynki ... maleństwa mają piękne wagi i nie sądzę aby chciały wychodzić wcześniej z takiego dobrodziejstwa jakie są nasze brzuchy
Oczywiście pewnie są już dzieciaczki bardziej ciekawe Świata - ale one wiedzą, że sobie po tej stronie świetnie poradzą!
Niedawno życzyłyśmy sobie Zdrowego Bożego Narodzenia a tu już Pan Zając za chwilę przyjdzie ... czas szybko minie i wytrwamy do końca!
Alorrene13 wrote:Dziewczyny ile powinnam mieć tetry/flaneli jak tylko jednorazowych pieluch będę używać? Tetrowe/flanelowe tylko do wycierania, przykrywania itp.
Ja kupuję 15 Tetrowych Białych Grubych + 4 Tetra w kolorze + 4 Flanelowe na przykrycie ... znam mamusie co bazowały na 5 tetrowowych i wystarczało i takie, które miały problem z ulewaniem przy dziecku i używały duuuużo większej ilości - ciężko ucelować
Agata - nie dziwię się, że lubisz pokazywać nogi bo masz mega zgrabne a brzuszek ... aż się błyszczyWiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 11:17
Alorrene13, nenette, Sista lubią tę wiadomość
-
Witamy się w 32 tygodniu, teraz byleby do 34
Scintilla - ubranko pierwsza klasa, a ze spodniami rozśmieszyłaś mnie niemiłosierniemoże ten kaftan zasłaniał co trzeba - wiosna '83 musiała być upalna
Ja znudzona jestem już ciągłym wstawaniem o 7, mierzeniem, jedzeniem, mierzeniem, wymuszonych spacerów... czekam tylko na tego kabanosa o 22, żeby już dzień się skończyłponarzekam Wam trochę... no ale 6 tygodni już tak trwam, więc te 8 muszę też wytrzymać.
Trzymam kciuki za wizyty, szyjki i brzuszki :*Scintilla, Z., Joasia:), Sista, karolinka85, Rozalia lubią tę wiadomość
-
Monia trzymam kciuki za wynik!!
Stokrotka odpoczywajcie!
Nenette - to teraz możesz trochę odetchnąć mając pessar. Jestem ciekawa jak to tajemnicze urządzenie wygląda, aczkolwiek mam nadzieję że się nie dowiem
Olej teściową, pewnie myśli że zaproszenie od niej to jak herbatka u Królowej Elżbiety, ehhh może niech ona Was odwiedzi?
Magda - no to wygląda na to że jest lepiej niż lekarze zakładali i może jeszcze trochę czasu spędzicie w dwupaku
Rozalia ja miałam własną działalność, przeszłam na umowę o pracę w 3mc ciąży i przepracowałam 4 mc. Mamy w statusie firmy że każda osoba ma dowolność zatrudnienia (forma) i każdy pracownik traktowany jest na równi - tym się zawsze bronimy jak się czepiają w ZUSie. I zapewne się przyczepią bo tak jest każdorazowo ale jeszcze nigdy nie udało się ZUSowi nic wskórać, nie ma zakazu zatrudniania ciężarnych.
Scintilla - boski kaftanik
Gdzie tam u Was Dziewczyny śnieg sypie? U mnie nie jest źle, chociaż wieje jak choleraWczoraj nie miałam w ogóle apetytu, prawie nic nie jadłam, jako że mam tak raz na miesiąc to się nie zmuszam. Ale jak wieczorem zjadłam 4 Merci i popiłam super słodkim Karmi to po pół minuty zakręciło mi się w głowie i właściwie zemdlałam na kilka sekund. Mój J mówi że się zrobiłam nagle biała, szybko mnie złapał i mieliśmy juz jechać na IP ale jak poleżałam 15 minut to przeszło. Co to było, jakiś szok cukrowy? Cukier mi w badaniach wychodzi bardzo nisko zawsze, w dolnej granicy normy, ale myślałam że to ok
Scintilla, nenette, Rozalia lubią tę wiadomość
-
Dziś testuję bazyliowe babeczki bo mam ochotę na Wielkanoc upiec a nie jestem pewna jak wyjdzie (http://www.kwestiasmaku.com/desery/muffiny_cupcakes/babeczki_bazyliowe/przepis.html)
Mam też w palach jakieś faszerowane jajka, macie ciekawe przepisy do polecenia?Alorrene13 lubi tę wiadomość
-
Agata, ale z Ciebie laska.... A Twój brzusio przy moim to Maluch - w pozytywnym tego słowa znaczeniu. Niestety nie mam takiego lustra w domu, aby cyknąć pełną fotkę, no i czekam na nowy tel
bo ten zastępczy ma za kiepski aparat, jak dostanę tel wtedy spróbuję zrobić świeżą sesyjkę
A1984 lubi tę wiadomość
-
My tez zamierzalismy pojechać na święta do rodziców Meza do Olsztyna, niby z Gdańska to kawałek, teraz to tylko 2 godzinki, ale stwierdziłam ze nie będę ryzykować... Niby tam tez można się położyć na kanapie, ale zawsze to nie to samo co u siebie. Ale za to teściowa zrozumiała i sama powiedziała żebyśmy zostali w Gdańsku a oni przyjada w poniedziałek. A nie widzieliśmy się juz od końca stycznia.
Sista lubi tę wiadomość
Maja 5.06.2015
Aniela 27.08.2021
-
Alorrene13 wrote:Agata, ale z Ciebie laska.... A Twój brzusio przy moim to Maluch - w pozytywnym tego słowa znaczeniu. Niestety nie mam takiego lustra w domu, aby cyknąć pełną fotkę, no i czekam na nowy tel
bo ten zastępczy ma za kiepski aparat, jak dostanę tel wtedy spróbuję zrobić świeżą sesyjkę
Dzięki Kochana, ale tam naprawdę zrobił się ze mnie mały wielorybek - wszystko kwestia odpowiedniego ustawienia do zdjęcia hahaZ tego co widziałam wcześniej Twój brzusio jest podobnej wielkości co mój, idziemy łeb w łeb
Alorrene13 lubi tę wiadomość
-
A1984 wrote:Ale jak wieczorem zjadłam 4 Merci i popiłam super słodkim Karmi to po pół minuty zakręciło mi się w głowie i właściwie zemdlałam na kilka sekund. Mój J mówi że się zrobiłam nagle biała, szybko mnie złapał i mieliśmy juz jechać na IP ale jak poleżałam 15 minut to przeszło. Co to było, jakiś szok cukrowy? Cukier mi w badaniach wychodzi bardzo nisko zawsze, w dolnej granicy normy, ale myślałam że to ok
Pewnie to coś w rodzaju szoku jaki miałyśmy np po wypiciu glukozy - większość z nas czuła się przynajmniej dziwnie po tym badaniu ... za duża jednorazowa dawka cukru - ale, że organizm ładnie sobie radzi to pewnie po godzinie poziom cukru już miałaś w normie.
Popieram Alorrene - b.ładna figura - na Twoim miejscu cywilny wzięłabym w bieliźnieWiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 11:46
A1984, Alorrene13, nenette, Sista lubią tę wiadomość
-
Scintilla ale mnie rozbawiłaś, gdybym wzięła ślub w bieliźnie to naprawdę byłoby coś
Wyobraziłam to sobieMam tylko wielką nadzieję że mi Młody nie zrobi niespodzianki w stylu ślub i poród jednego dnia, patrząc co się dzieje u majówek za 3 tygodnie to całkiem realne
Alorrene13, Sista lubią tę wiadomość
-
A1984 wrote:Mam tylko wielką nadzieję że mi Młody nie zrobi niespodzianki w stylu ślub i poród jednego dnia, patrząc co się dzieje u majówek za 3 tygodnie to całkiem realne
Musisz przyznać, że wówczas miałabyś jedyną w swoim rodzaju sesje zdjęciową ŚLUBNO/PORODOWĄ ... i na pewno byłabyś najlepiej ubraną rodzącą na Oddziale!
Borysy to błyskotliwe chłopaki więc na pewno będzie wiedział aby w tym dniu nie wychodzić
Dziewczynki ... co do brzuchów - czy Wy wszystkie macie już pempuszki na wierzchu ?? .... bo u mnie brzuch się robi XXL i dziura w pęmpku również ... wcale nie wychodzi - wręcz przeciwnie spokojnie mogę w niej schować 5zł na czarną godzinęA1984, Z., Alorrene13, nenette, sss, Sista lubią tę wiadomość