Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
a u nas wieelki dzien,bo w koncu badanie u Pani doktor
ostatnia wizyta 26 lutego wiec dawno dawno temu
troszke sie obawiam,bo dzis bedzie mi szyjke ogladac czy wszystko ok bo od tego miesiaca mam nie male problemy z chodzeniem,bolem wszystkiego tam na dole,i ogolnie czuje sie tam jakbym po porodzie byla ;/ i nam zostalo tylko 51 dni do cesarki mam nadzieje,ze nie wpadnie mu do glowki by wyjsc wczesniej,i poskarze sie nie niego Pani doktor,bo niewiem czy to normalne ale jest starsznie aktywny w ciagu dnia,bardzo malo spi ...wierci sie jak opentany przez wieksze pol dnia,a niby przesypia dziecko 90% czasu
co do facetow,ja na szczescie trafilam na meza ktory nie spotyka sie z kolegami wogole
na piwo chodzi z zona
w pracy sporadycznie i grzcznosciowo prowadzi z nimi rozmowy,a tak to taki dziwak z niego,i dzieki temu rodzina ma go tylko dla siebie
a jak brakuje mu ''innych kobiet '''to wychodze z nim sama do klubow tych tresci ;p bo wiadomo z natura sie nie wygra a i po co walczyc
dobrego dnia wam kochane :* !
Joasia:), nenette, Scintilla lubią tę wiadomość
[/url]
-
Hej dziewczyny. Dziękuję za wsparcie. Ten szpital gdzie jestem ma u mnie w mieście najlepszy oddział intensywnej dla noworodków więc liczę na dobra opiekę. Wczoraj pytałam o wagę małego przy usg a pani mówi że ona tylko przepływy bada. No ale że nie mam się martwić i opierać się na wadze nawet tej z sb bo wiadomo ona jest szacunkowa na podstawie wymiarów a sprzęt to sprzęt. Ciągle wierzę że mały urodzi się większy niż w sb szacowało usg i będzie silny. Trzeba wierzyć i czekać. Jak coś będę wiedziała dam znać. A imię będzie miał jedno Dominik. Dziękuję że jesteście.
szczesliwamama, nenette, gosi_a, Joasia:), Z., Nieukowa, karolinka85, A1984, Sista, Muniek, kasika8303, dorcia8919, Scintilla, XxMoniaXx, Alorrene13, maglic, sss, karolina0522, Finezja lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa dziś też pobudka o 6, chyba trochę stresuję się dzisiejszym dniem - czy wyniki posiewu będą, a jak będą to czy dobre.. o 15 mam wizytę u gina, pessar kupiłam, od tego posiewu zależy wszystko. I tak leżę i rozmyślam czy w ogóle jeszcze mam szyjkę (bo już nawet nie myśle ile ma mm) zamiast spać i się relaksować. Mała od wczoraj naparza mnie na samym dole znów, chyba głową mnie tak boksuje, prawie się posikałam po pobudce
Przez to wszystko na święta nigdzie nie możemy się ruszyć, więc moi rodzice przyjadą do nas z jedzeniem
A wczoraj M kupił mi kawkę w Starbucksie, tak marzyłam o dobrej kawie. Mała rzecz a cieszyłam się jakby to były perfumy Chanel co najmniej hihi
Magda cały czas kciuki mocno zaciśnięte za Ciebie i maluszka!
Miłego dnia kochaneszczesliwamama, Joasia:), A1984, Scintilla, karolina0522 lubią tę wiadomość
-
Ogladam znowu ddtvn i bedzie o tym jak Lewandowska zaleca byc aktywna w ciazy...nie wiem, jakos jej nie lubie i w ogole skad ona moze wiedziec jak czuje sie kobieta w ciazy...
Maly puka chyba z checia by wyszedl z brzuchaszczesliwamama lubi tę wiadomość
[/url]
-
nick nieaktualnyWitam sie i ja z rana
Madziu myślami jesteśmy z Wami.
Nenette, szczesliwamama trzymam kciuki za wyniki i wizytę.
Właśnie umówiłam się na USG ( 3 z zalecanych prenatalnych). Poprzednie miałam na NFZ ze skierowaniem, niestety tego 3 już nie refundują. W sumie zastanawiałam się czy wogole je robić, czy opierać sie już tylko na wizytach i USG u prowadzącego gina.
Ale z drugiej strony za poprzednie nie płaciłam, to chyba warto teraz wydać te 270 zł dla własnego spokoju. USG w czwartek 2.04
A jak Wasze decyzje ?
nenette, Sista lubią tę wiadomość
-
Aghata ja też jej nie trawię ale z chęcią obejrzę co tym razem wymysliła
Wróciłam z lidla i kupiłam sobie sukienkę (do końca ciąży ) bo jest luźna i koszulkę bo jest dość długa i w miarę szeroka
a poza tym się jakoś nie wyspałam i nic mi się nie chceale może się ogarnę choć pogoda nie zachęca
proszę o kciuki bo o 15.15 wizytuje u diabetologa
Joasia:), aghata, nenette, Sista, Scintilla lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Joasia:) wrote:Witam sie i ja z rana
Madziu myślami jesteśmy z Wami.
Nenette, szczesliwamama trzymam kciuki za wyniki i wizytę.
Właśnie umówiłam się na USG ( 3 z zalecanych prenatalnych). Poprzednie miałam na NFZ ze skierowaniem, niestety tego 3 już nie refundują. W sumie zastanawiałam się czy wogole je robić, czy opierać sie już tylko na wizytach i USG u prowadzącego gina.
Ale z drugiej strony za poprzednie nie płaciłam, to chyba warto teraz wydać te 270 zł dla własnego spokoju. USG w czwartek 2.04
A jak Wasze decyzje ?
nie będę robić prywatnie usg pewnie chodzi o te w 30 tygodniu , usg zrobi mi lekarz do którego chodzę najwyżej jak coś wyjcie niepokojącego to się zastanowię a tak to liczę że nie będzie potrzeby , Zosia przybiera na wadze i jest chyba w sumie ok jedyny ten minus to jest tydzień młodsza niż powinna ale ja se to tak tłumacze że nie wszystkie dzieci są takie same , chociaż od 2 usg kość udowa ma prawidłowe wymiary a reszta mniejsze o tydzień -
nick nieaktualnyNie zaglądałam do Was ostatnio z powodu braku czasu
przyuczałam stażystkę na moje miejsce w pracy i nie mogłam tu zaglądać. A po powrocie do domu już nie miałam siły.
Przede wszystkim Magdalena: trzymam za Was mocno kciuki. Będzie dobrze. Wiara czyni cuda
Od piątku jestem na L4 z powodu częstych skurczy. Od dzisiaj liczę ruchy. USG 3 trym. mam w środę. Nie mogę się doczekać. Dodatkowo w moim mieście organizują bezpłatne badania usg 3 i 4d. Udało mi się umówić na 17 kwietnia
Scintilla, BrumBrumek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa jutro mam USG już nie mogę się doczekać ile maleństwo waży i jak się czuje.
Mam jeszcze do Was pytanko, bo właśnie zakupiłam proszki do prania w związku z powyższym jestem ciekawa kiedy Wy zabieracie się za pranie wyprawki dla Waszych pociech.Scintilla, Joasia:), Rozalia lubią tę wiadomość
-
Agawera nie mierzyli ci nigdy? Mi od 12tc na usg mierzą i na nfz i prywatnie...
Chodzi o to, czy odpowiednia krew przepłwa z matki do dziecka i z powrotem. Doplerem skanują tętnice i żyłę pępowinową, potem naczynia odchodzące z serduszka dziecka. Jeśli którekolwiek jest zwężone tak bardzo, że zagraża wzrostowi dziecka, bo nie dostaje ono jedzenia i tlenu, to się podejmuje decyzje o wcześniejszym cc...
U mnie dziś leniwy poranek. Wstałam z pół godziny temu i mi z tym dobrzeNie ma to jak wolne od pracy!
Aghata- aktywność w ciąży? Czemu nie, tylko że wyłacznie jak nie ma przeciwskazań.
U mnie nie ma, ale co z tego, skoro do piątku nie miałam CZASU i sił po pracy żeby się poruszać. Po robocie jak wracałam do domu to obiad gotowałam, zakupy a potem w kimę bo nie miałam siły na nic więcej ;/
Teraz się to zmienia powoliBasen, spacery, może podłożę poduchę pod dupsko i kawałek rowerkiem nawet pojadę?
Sista, Scintilla, Alorrene13 lubią tę wiadomość
-
Nieukowa wrote:Agawera nie mierzyli ci nigdy? Mi od 12tc na usg mierzą i na nfz i prywatnie...
Chodzi o to, czy odpowiednia krew przepłwa z matki do dziecka i z powrotem. Doplerem skanują tętnice i żyłę pępowinową, potem naczynia odchodzące z serduszka dziecka. Jeśli którekolwiek jest zwężone tak bardzo, że zagraża wzrostowi dziecka, bo nie dostaje ono jedzenia i tlenu, to się podejmuje decyzje o wcześniejszym cc...
niedlatego tak naprawde nie wiedziałam o co chodzi jak Magda napisała
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAngel ja mam poprane ciuszku, pielychy poprostu wszystko co prać można i poprasowane
torba do szpitala dla mnie spakowana, końcem kwietnia spakuje dla Julki.
Agawra tak chodzi mi o dodatkowe USG 30 tyg.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 09:40
Sista, Scintilla lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJoasia ja robie to usg. Mi na wizycie sprawdzają tylko szyjkę, płyn owodniowy, łożysko - małej nie mierzą. Z tego względu chcę iść, no i gin wysyła. Ale myśle, że nawet jakby co wizytę ją mierzyli to i tak bym poszła, zawsze to bardziej dokładne badanie