X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Dada Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

U mnie tez szaro buro :/ do tego nie moge od godziny spac ,Leon szaleje wiec chyba wstane cos zjesc ..
    Zycze pozytywnych wizyt w tym tygodniu,my na swoją czekamy do 10.04 .

karolinka85 lubi tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • szczesliwamama Ekspertka

Wysłany: 30 marca 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u nas wieelki dzien,bo w koncu badanie u Pani doktor :) ostatnia wizyta 26 lutego wiec dawno dawno temu :P troszke sie obawiam,bo dzis bedzie mi szyjke ogladac czy wszystko ok bo od tego miesiaca mam nie male problemy z chodzeniem,bolem wszystkiego tam na dole,i ogolnie czuje sie tam jakbym po porodzie byla ;/ i nam zostalo tylko 51 dni do cesarki mam nadzieje,ze nie wpadnie mu do glowki by wyjsc wczesniej,i poskarze sie nie niego Pani doktor,bo niewiem czy to normalne ale jest starsznie aktywny w ciagu dnia,bardzo malo spi ...wierci sie jak opentany przez wieksze pol dnia,a niby przesypia dziecko 90% czasu :P co do facetow,ja na szczescie trafilam na meza ktory nie spotyka sie z kolegami wogole :P na piwo chodzi z zona :P w pracy sporadycznie i grzcznosciowo prowadzi z nimi rozmowy,a tak to taki dziwak z niego,i dzieki temu rodzina ma go tylko dla siebie :P a jak brakuje mu ''innych kobiet '''to wychodze z nim sama do klubow tych tresci ;p bo wiadomo z natura sie nie wygra a i po co walczyc :) dobrego dnia wam kochane :* !

Joasia:), nenette, Scintilla lubią tę wiadomość

88c5skjocwzv43pd.png[/url]
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Dziękuję za wsparcie. Ten szpital gdzie jestem ma u mnie w mieście najlepszy oddział intensywnej dla noworodków więc liczę na dobra opiekę. Wczoraj pytałam o wagę małego przy usg a pani mówi że ona tylko przepływy bada. No ale że nie mam się martwić i opierać się na wadze nawet tej z sb bo wiadomo ona jest szacunkowa na podstawie wymiarów a sprzęt to sprzęt. Ciągle wierzę że mały urodzi się większy niż w sb szacowało usg i będzie silny. Trzeba wierzyć i czekać. Jak coś będę wiedziała dam znać. A imię będzie miał jedno Dominik. Dziękuję że jesteście.

szczesliwamama, nenette, gosi_a, Joasia:), Z., Nieukowa, karolinka85, A1984, Sista, Muniek, kasika8303, dorcia8919, Scintilla, XxMoniaXx, Alorrene13, maglic, sss, karolina0522, Finezja lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś też pobudka o 6, chyba trochę stresuję się dzisiejszym dniem - czy wyniki posiewu będą, a jak będą to czy dobre.. o 15 mam wizytę u gina, pessar kupiłam, od tego posiewu zależy wszystko. I tak leżę i rozmyślam czy w ogóle jeszcze mam szyjkę (bo już nawet nie myśle ile ma mm) zamiast spać i się relaksować. Mała od wczoraj naparza mnie na samym dole znów, chyba głową mnie tak boksuje, prawie się posikałam po pobudce ;) Przez to wszystko na święta nigdzie nie możemy się ruszyć, więc moi rodzice przyjadą do nas z jedzeniem :)
    A wczoraj M kupił mi kawkę w Starbucksie, tak marzyłam o dobrej kawie. Mała rzecz a cieszyłam się jakby to były perfumy Chanel co najmniej hihi

Magda cały czas kciuki mocno zaciśnięte za Ciebie i maluszka!

Miłego dnia kochane

szczesliwamama, Joasia:), A1984, Scintilla, karolina0522 lubią tę wiadomość

• aghata Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogladam znowu ddtvn i bedzie o tym jak Lewandowska zaleca byc aktywna w ciazy...nie wiem, jakos jej nie lubie i w ogole skad ona moze wiedziec jak czuje sie kobieta w ciazy...
    Maly puka chyba z checia by wyszedl z brzucha

szczesliwamama lubi tę wiadomość

preg.png[/url]
  • agawera Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woronika zaprowadzona do szkoły mogę poleniuchować przy najmniej do 15 :) nie wiem czy wy też tak macie ale po powrocie zdyszałam się strasznie jakbym z tonę węgla przerzuciła

wyjaśnijcie mi jedno o co chodzi z przepływem ?

Joasia:) lubi tę wiadomość

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja z rana :)
    Madziu myślami jesteśmy z Wami.
    Nenette, szczesliwamama trzymam kciuki za wyniki i wizytę.

Właśnie umówiłam się na USG ( 3 z zalecanych prenatalnych). Poprzednie miałam na NFZ ze skierowaniem, niestety tego 3 już nie refundują. W sumie zastanawiałam się czy wogole je robić, czy opierać sie już tylko na wizytach i USG u prowadzącego gina.
    Ale z drugiej strony za poprzednie nie płaciłam, to chyba warto teraz wydać te 270 zł dla własnego spokoju. USG w czwartek 2.04 :)
    A jak Wasze decyzje ?

nenette, Sista lubią tę wiadomość

• gosi_a Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aghata ja też jej nie trawię ale z chęcią obejrzę co tym razem wymysliła :-)

Wróciłam z lidla i kupiłam sobie sukienkę (do końca ciąży ) bo jest luźna i koszulkę bo jest dość długa i w miarę szeroka :-)

a poza tym się jakoś nie wyspałam i nic mi się nie chce :-) ale może się ogarnę choć pogoda nie zachęca :-) proszę o kciuki bo o 15.15 wizytuje u diabetologa :-)

Joasia:), aghata, nenette, Sista, Scintilla lubią tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu kciuki zaciśnięte :)

gosi_a lubi tę wiadomość

• agawera Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia:) wrote:
    Witam sie i ja z rana :)
    Madziu myślami jesteśmy z Wami.
    Nenette, szczesliwamama trzymam kciuki za wyniki i wizytę.

Właśnie umówiłam się na USG ( 3 z zalecanych prenatalnych). Poprzednie miałam na NFZ ze skierowaniem, niestety tego 3 już nie refundują. W sumie zastanawiałam się czy wogole je robić, czy opierać sie już tylko na wizytach i USG u prowadzącego gina.
    Ale z drugiej strony za poprzednie nie płaciłam, to chyba warto teraz wydać te 270 zł dla własnego spokoju. USG w czwartek 2.04 :)
    A jak Wasze decyzje ?

nie będę robić prywatnie usg pewnie chodzi o te w 30 tygodniu , usg zrobi mi lekarz do którego chodzę najwyżej jak coś wyjcie niepokojącego to się zastanowię a tak to liczę że nie będzie potrzeby , Zosia przybiera na wadze i jest chyba w sumie ok jedyny ten minus to jest tydzień młodsza niż powinna ale ja se to tak tłumacze że nie wszystkie dzieci są takie same , chociaż od 2 usg kość udowa ma prawidłowe wymiary a reszta mniejsze o tydzień

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zaglądałam do Was ostatnio z powodu braku czasu :( przyuczałam stażystkę na moje miejsce w pracy i nie mogłam tu zaglądać. A po powrocie do domu już nie miałam siły.

Przede wszystkim Magdalena: trzymam za Was mocno kciuki. Będzie dobrze. Wiara czyni cuda :)

Od piątku jestem na L4 z powodu częstych skurczy. Od dzisiaj liczę ruchy. USG 3 trym. mam w środę. Nie mogę się doczekać. Dodatkowo w moim mieście organizują bezpłatne badania usg 3 i 4d. Udało mi się umówić na 17 kwietnia :)

Scintilla, BrumBrumek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro mam USG już nie mogę się doczekać ile maleństwo waży i jak się czuje.
    Mam jeszcze do Was pytanko, bo właśnie zakupiłam proszki do prania w związku z powyższym jestem ciekawa kiedy Wy zabieracie się za pranie wyprawki dla Waszych pociech.

Scintilla, Joasia:), Rozalia lubią tę wiadomość

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agawera nie mierzyli ci nigdy? Mi od 12tc na usg mierzą i na nfz i prywatnie...
    Chodzi o to, czy odpowiednia krew przepłwa z matki do dziecka i z powrotem. Doplerem skanują tętnice i żyłę pępowinową, potem naczynia odchodzące z serduszka dziecka. Jeśli którekolwiek jest zwężone tak bardzo, że zagraża wzrostowi dziecka, bo nie dostaje ono jedzenia i tlenu, to się podejmuje decyzje o wcześniejszym cc...

U mnie dziś leniwy poranek. Wstałam z pół godziny temu i mi z tym dobrze :) Nie ma to jak wolne od pracy!

Aghata- aktywność w ciąży? Czemu nie, tylko że wyłacznie jak nie ma przeciwskazań.
    U mnie nie ma, ale co z tego, skoro do piątku nie miałam CZASU i sił po pracy żeby się poruszać. Po robocie jak wracałam do domu to obiad gotowałam, zakupy a potem w kimę bo nie miałam siły na nic więcej ;/
    Teraz się to zmienia powoli :D Basen, spacery, może podłożę poduchę pod dupsko i kawałek rowerkiem nawet pojadę?

Sista, Scintilla, Alorrene13 lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel84- ja już mam 56-62 wyprane i popakowane próżniowo :)

angel-84, Scintilla lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Agawera nie mierzyli ci nigdy? Mi od 12tc na usg mierzą i na nfz i prywatnie...
    Chodzi o to, czy odpowiednia krew przepłwa z matki do dziecka i z powrotem. Doplerem skanują tętnice i żyłę pępowinową, potem naczynia odchodzące z serduszka dziecka. Jeśli którekolwiek jest zwężone tak bardzo, że zagraża wzrostowi dziecka, bo nie dostaje ono jedzenia i tlenu, to się podejmuje decyzje o wcześniejszym cc...

nie :( dlatego tak naprawde nie wiedziałam o co chodzi jak Magda napisała

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Angel84- ja już mam 56-62 wyprane i popakowane próżniowo :)
    A tylko ciuszki masz poprane? Bo czytałam że powinno się również wyprać pościel, śpiworek, pieluchy tetrowe itp.?

• agawera Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szkoda że w trójmieście nie można sobie zrobić takiego usg za darmo

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angel-84 wrote:
    A tylko ciuszki masz poprane? Bo czytałam że powinno się również wyprać pościel, śpiworek, pieluchy tetrowe itp.?

nie mam wypranej pościeli na razie jest jeszcze nie rozpakowana , a pieluchy i śpiworek poprane i wysuszone

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel ja mam poprane ciuszku, pielychy poprostu wszystko co prać można i poprasowane :) torba do szpitala dla mnie spakowana, końcem kwietnia spakuje dla Julki.

Agawra tak chodzi mi o dodatkowe USG 30 tyg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 09:40

Sista, Scintilla lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia ja robie to usg. Mi na wizycie sprawdzają tylko szyjkę, płyn owodniowy, łożysko - małej nie mierzą. Z tego względu chcę iść, no i gin wysyła. Ale myśle, że nawet jakby co wizytę ją mierzyli to i tak bym poszła, zawsze to bardziej dokładne badanie :)

‹‹ 819 820 821 822 823 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ