X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu, wspieramy i trzymamy kciuki!

Kasika ja na początek poscielę pieluszkę tetrową i do tego kocyk.

kasika8303 lubi tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu - trzymam kciuki z całych sił !!! Bedzie dobrze, wierze w to !!!

Kasika - podobnie jak Gosia, na dno gondolki pieluszka tetrowa a jak bedzie chłodno przykryje kocykiem.

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku Madzia wszystko bedzie dobrze wierze w to...dzisiaj ogladalam w dzien dobry tvn jak pokazywali tego chlopca co urodzil sie w 25 tg z waga 824g i podlaczyli go do sztucznej nerki, wszystko w szpitalu w Legnicy...dzis ma juz 4 miesiace i dopiero teraz postanowili o tym mowic kiedy wszystko dobrze sie skonczylo. Byl najmniejszym czlowieczkiem iratyowanym w ten sposob. Dzis medycyna potrafi duzo. Ja jakbym miala klopoty z ciaza to bym chyba wyruszyla do Legnicy...dostali teraz w "nagrode" jakis nowoczesny inkubator hybrydowy od Owsiaka. Ta sztuczna nerka tez byla z fundwacji orjiestry.

Viola lubi tę wiadomość

preg.png[/url]
  • Viola Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, dołączam do wszystkich wspierających cie. Jeśli zrobią ci CC końcem tygodnia to synuś będzie juz miał skonczone 30 tygodni, więc osiągnie pewną granicę bezpieczeństwa. Bedzie dobrze !!!

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dzisiaj zlapala policja, dokumenty, otwieram portfel a tam nie ma dowodu z ubezpieczeniem pytam Zuzi czy brala moj portfel...szukam, juz stres rece mi ske trzesa, policjant do mnie ze spokojnie w moim stanie stres nuewskazany...poszedl do radiowozu a ja szukam tych dokumentow i znalazlam w schowku na szczescie...pown policjant zerknal, wyciagnal Marsa wreczyl Zuzi i kazal jechac...teraz Zuzia chyba bedzie lubika policjantow

Nieukowa, Marcia86, A1984, Rozalia, Scintilla, Finezja lubią tę wiadomość

preg.png[/url]
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to miałaś przygody Aghata ;) Jak widać drogówka nie taka straszna :D

Ja nie wytrzymałam w domu, pojechałam na basen :) Właśnie jestem z powrotem, dumna ze swojego wyniku: 46 basenów zrobiłam i teraz się docukrzam cukierkami :D

DO wózka na czerwiec proponuję pieluszkę flanelową zamiast kocyka albo cieniutki kocyk :) A na potem grubszy kocyk. A na zimę śpiworek :)

Madziu to w takim razie kciuki zaciśniete za twojego syneczka i za ciebie! Trzymaj się i daj znam znać po cesarce jak się maluszek czuje i ty po zabiegu... To będzie nasz pierwszy forumowy dzieciaczek, musi być dobrze!

A1984, Sista, Rozalia lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Bo się zastanawiałam nad kołderką i poduszeczką, ale na lato trochę bez sensu.

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia wszystko będzie dobrze!! Wczoraj czytałam o tym ze juz 24 tygodniowe dzieciaki są do odratowania Wy jesteście dużo dużo dalej! Ściskam wirtualnie!!!

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:
    Dzięki dziewczyny. Bo się zastanawiałam nad kołderką i poduszeczką, ale na lato trochę bez sensu.

Kasika u mnie tylko prześcieradło i jeśli noc będzie chlodniejsza lekki spiworek, wydaje mi sie ze tak najbezpieczniej, żadnej pościeli i kocyków na tym etapie

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wszystko mnie tak swędzi ze juz sie podrapałam do krwi, najbardziej szyja i nogi, zaczelo sie dwa dni temu i jest coraz gorzej :( mam też wielkie czerwone plamy na dekolcie i ramionach, co to może być? Coś poza wapnem może pomóc?

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata a slyszalas o cholestazie ciężarnych??? Nawet jak to nie to tylko jakieś uczulenie to cholestaze trzeba wykluczyć, ja bym tak zrobiła, bo moja przyjaciółka ostatnio to miała i juz mnie uczulila na to. No a objawy to właśnie świąd.

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu będzie dobrze. !!! Musi być !!!

Wcześniaczek urodzony w 30 tygodniu ciąży jest na forum kwietniówek, 32 i 33 u marcówek i majówek. Maluszki rozwijają się prawidłowo i mają się bardzo dobrze. I tak będzie z Waszym synkiem. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata może to być tylko uczulenie, lub niestety cholesteza. Dlatego polecam jutro badanie krwi by wykluczyć problemy z wątroba.

A1984 lubi tę wiadomość

• Marcia86 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://m.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/ciaza/cholestaza-ciazowa-niebezpieczna-dla-plodu-choroba-watroby_35945.html

W tym artykule są wypisane parametry wątrobowe jakie trzeba sprawdzić przy cholestazie, a jeśli będą ok to pewnie coś uczulilo :)

A1984 lubi tę wiadomość

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, tylko ze mnie akurat stopy i dlonie nie swędzą, a czytałam ze to od tego sie zaczyna...
    jak jutro nie przejdzie to pójdę do gina po skierowanie na badania

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez ostatnio złapała Policja i musiałam dmuchać.... Jak po tym powiedziałam,ze przesadzili kobietę w ciąży to byli w szoku,ze jestem.....

Sista, A1984, aghata, Scintilla lubią tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • orchidea33 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej siostrze też się nie zaczęło od stóp i rąk tylko od brzucha swędzenie.zatrzymali ja w szpitalu tyle że ona była tydzień przed terminem.trzymam kciuki żeby to tylko chwilowe.
    Dziewczyny a ja gdzuesz czytałam ze puchniecie stóp i nóg jest niebezpieczne w ciąży i lepiej to konsultować z lekarzem .

A1984 lubi tę wiadomość

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie się spać nie chce przez tą zmianę czasu :) Niedawno od znajomych wróciliśmy, zjadłam płatki z mlekiem na kolację i zaraz będe próbować zasnąć...Synek dostał szaleju i kopie matkę zdrowo :)
    Agata z tymi wieczorami kawalerskimi to tak już jest że chłopy nie znają umiaru...U mnie o mały włos a nie byłoby ślubu przez kawalerski mojego męża tak naodwalał, a jest najbardziej spokojnym, odpowiedzialnym i uczciwym człowiekiem jakiego znam. Niestety wpływ grupy, a zwłaszcza grupy nawalonych mężczyzn jest bardzo duży...Mówi się że każdy ma swój rozum i nie robi głupot, ale wiem z doświadczenia że w różnych sytuacjach tego typu odbiera facetom rozum, a alkohol, kumple i udowiadnianie różnych rzeczy robią swoje :/ Ja nadal mam żal do mojego męża o kawalerski i on o tym wie...
    A co do swędzenia to jakiś czas temu też to miałam i lekarz nie stwierdził żadnego uczulenia ani nie daj boże cholestazy. Samo przeszło po kilku dniach, czego i Tobie życzę :)
    Córeczka brata tej znajomej u której dziś byliśmy urodziła się w 26 tygodniu z wagą 800 g i jeszcze straciła do 650, a teraz to 2 letnia dziewczynka która rozwija się tak samo dobrze jak rówieśnicy. Także widać jak wiele może teraz medycyna i nawet jeśli synek Magdy urodzi się lada moment, to już jest sporo starszy i na pewno wszystko będzie dobrze :) Trzymam kciuki!
    Ostatnio też mieliśmy spotkanie z policjantem, ale to już mąż 100 zł zarwał mandatu za prędkość. W sumie ulitował się policjant bo akurat po wózek jechaliśmy i chciał dać 200 :)
    Czas myć ząbki, do jutra i śpijcie dobrze!

Sista, nenette, A1984, Scintilla lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę Rozalia ze tez masz problemy ze snem ;-) Co do facetow to jest dokładnie jak napisałaś, wplyw grupy i malpiego rozumu dostają.

Madzia daj znac co u Was, mam nadzieje ze choć odrobinkę dodajemy Wam otuchy!

ale dziś leje od rana, pomyslu nie mam co by tu porobić...

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez leje..i to cala noc.. :( jade zaraz zawiesc mocz do analizy..mam nadzieje,ze juz wyjdzie dobry.. ;)
    I licze ze posiew ktory zawozilam w piatek bedzie dzis..ewentualnie jutro do poludnia..
    To bym poszla do profesorki jutro a nie w czwartek..bo nadal cos mnie piecze pochwa..wolalabym zeby zerknela..czy wszystko ok..i jak szyjka.. ;)

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
‹‹ 818 819 820 821 822 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ