Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Joasiu - dzięki za motywacje do odwiedzenia Rossmana
Kupiłam Pampers jedynki z tej promocji (w sam raz do szpitala), a przy okazji płyn do kąpieli i oliwkę z Hipp.
Co do wanienki, to ja kupie ta z Ikei. My mamy prysznic bez brodzika. Wiec jak Olga bedzie juz siedziała, to wanienkę bede stawiać na dnie prysznica. No a taka dłuższa wanienka mogłaby sie nie zmieścić. Ale jak cos, to taka długa, rezerwowa, jest u rodzicow, po moim Siostrzencu.
A teraz wieści. Odebrałam wynik moczu i szok, leukocyty znowu do gory 25-30, a jeszcze w sobotę było 8-10 !!! Byłam u gina, uspokoił mnie, mówiąc, ze leczymy wyniki badań, nie objawy (bo nie mam gorączki, zatoru nerek, problemów z oddawaniem moczu, nie swędzi, nie piecze, etc.). Przepisał Monural. Mam wziąć dziś wieczorem ( to dawka jednorazowa). W przyszła środę kontrolny mocz i kolejna wizyta. Dodatkowo mam globulki Mucovagin. Mam nie brać nic co zawiera kwas mlekowy, wiec odstawiam moj płyn do higieny intymnej.
Dziękuje bardzo za kciuki !!! Widze, ze to działa
Przy okazji pytanie, co polecacie jeść, pic, aby wspomóc wybicie tych bebokow? Jem juz Żurawit, żurawinę, pije herbatkę z żurawiny i wodę z cytryna. Ale moze jest cos jeszcze?A1984, Joasia:), Scintilla, karolinka85 lubią tę wiadomość
-
prosze o pomoc bo jestem zielona z tych jednostek . Oto moje wyniki glukozy :
-glukoza na czczo 4,70 (4,11-5.89) mmol/l
- glukoza po 60 min. - 8,18
- glukoza po 120 min - 6,20
komentarz : prawidłowa tolerancja glukozy po 120 min. < 7,8
co mam o tym myśleć?
-
XxMoniaXx wrote:prosze o pomoc bo jestem zielona z tych jednostek . Oto moje wyniki glukozy :
co mam o tym myśleć?
XxMoniaXx lubi tę wiadomość
-
słodkie - polecacie jakiś przepis na schab pieczony? :> bo dzisiaj zjadłam 5 przepysznych kotletów sojowych z morderczą panierką, kartoflami i słodkimi ogórami i 140 się pokazało... pobiłam swój rekord.
tak ładnie mi szło... ale widać szaleństwo nie popłaca - od jutra obiecuję poprawę, kasze gryczaną i pieczone mięcho będę żarła przez najbliższe 8 tygodni.
Dziewczyny zazdroszcze Wam potwierdzonych już cesarek, ja wizytę u okulisty mam dopiero 30.04 - 36 tc i to wtedy okaże się co ze mną dalej zrobią ( po cichutku proszę o kciuki, żeby wypisali mi skierowanko xD ) i jak to z nią jest ile wcześniej ją Wam wykonują?Liczę, że pod koniec maja będę już rozpakowana.
Joasia:) lubi tę wiadomość
-
XxMoniaXx wrote:prosze o pomoc bo jestem zielona z tych jednostek . Oto moje wyniki glukozy :
co mam o tym myśleć?
według przelicznika
na czczo - 85
60 m - 147
120 - 112
Na moje oko - wszystko OKEJJJZazdroszcze :*
XxMoniaXx lubi tę wiadomość
-
maglic wrote:słodkie - polecacie jakiś przepis na schab pieczony? :> bo dzisiaj zjadłam 5 przepysznych kotletów sojowych z morderczą panierką, kartoflami i słodkimi ogórami i 140 się pokazało... pobiłam swój rekord.
tak ładnie mi szło... ale widać szaleństwo nie popłaca - od jutra obiecuję poprawę, kasze gryczaną i pieczone mięcho będę żarła przez najbliższe 8 tygodni.
Dziewczyny zazdroszcze Wam potwierdzonych już cesarek, ja wizytę u okulisty mam dopiero 30.04 - 36 tc i to wtedy okaże się co ze mną dalej zrobią ( po cichutku proszę o kciuki, żeby wypisali mi skierowanko xD ) i jak to z nią jest ile wcześniej ją Wam wykonują?Liczę, że pod koniec maja będę już rozpakowana.
Maglic - u mnie to jest tak, ze moj gin robi dwa tygodnie przed terminem zgodnym z OM. Choc po ostatnim badaniu USG termin SN przesunął sie wlasnie na termin CC. -
Sista wrote:Maglic - u mnie to jest tak, ze moj gin robi dwa tygodnie przed terminem zgodnym z OM. Choc po ostatnim badaniu USG termin SN przesunął sie wlasnie na termin CC.
u mnie ostatnio właśnie termin z usg też się przesunął z 2 czerwca na 21 maja.
Po cichu liczę na to, że też będę miała cesarkę. -
maglic wrote:u mnie ostatnio właśnie termin z usg też się przesunął z 2 czerwca na 21 maja.
Po cichu liczę na to, że też będę miała cesarkę.
No i tego Ci zycze !!! Przypomniałaś mi, ze moj gin zasugerował wizyte u okulisty. Muszę sie zapisać.maglic lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMój tez mówił ze 2 tyg przed terminem z OM. Termin mam na 12 czerwca wiec cc będzie 29 maj lub 1 czerwca. Czyli 2 miesiące i i będziemy Julcie tulić
Na USG Julka za każdym razem tydzień starsza wiec nie martwię sie ze sie urodzi 2 tygodnie przed terminem.
Maglic kciuki zaciśnięteWiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 18:36
maglic lubi tę wiadomość
-
Jednak nie jest tak dobrze.dziś na kontrolnym usg z przeplywami znowu gorzej. Ponoć do końca tygodnia ciąża będzie rozwiązana. Dokładnie nie wiem. Może być jutro. Może być w nocy. Cały czas kontrolują i tak decyzja może być z godz na godz. Żyje w niewiedzy a chyba wolałbym wiedzieć coś konkretnie.
-
Mnie lekarz wyznaczył cc na tydzień przed terminiem wg usg, chociaż powiedział że wszystko zależy od tego jak będzie dojrzałe dziecko i on stwierdzi czy czekamy jeszcze czy już wystarczy. Mnie też się przesunął termin z 20 na 8 czerwca, ale mój gin powiedział że po połowie ciąży już się nie zmienia terminu porodu bo on nie jest wiarygodny i rzeczywiście nawet w necie jest masa i informacji na ten tamet. Tak dla przykładu pierwszy lepszy
"Termin porodu można też wskazać na podstawie przybliżonego wieku ciążowego, a najdokładniejszą metodą jest ku temu USG wykonane w I trymestrze. Wiek płodu ocenia się wówczas, mierząc długość ciemieniowo-siedzeniową – CRL (przed 10. tygodniem ciąży) lub wymiar dwuciemieniowy główki – BPD (8.–22. tydzień ciąży). W drugiej połowie ciąży to badanie nie jest miarodajne."
Magda nadal trzymam za Was mocno kciuki, synek to już silny chłopak i dacie radę!Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 18:55