X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dziękuję za odpowiedzi :P
    No to spróbuje jeszcze raz ...
    Jaki materacyk do łóżeczka kupujecie? Plisss powiedzcie :P
    Lateksowy
    Piankowy
    Gryka-kokos
    kokos-pianka
    kokos-lateks
    Ciągle się waham co lepsze ;) :D

Ale skłaniam się ku lateksowemu lub lateks-kokos...

syy26iyeeuly3wjb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narazie nie będziemy mieć łóżeczka tylko kołyskę coneco.

• dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene ja na pewno coś z kokosem. Ale nie wiem do końca czy gryka czy pianka. Czytałam i z porad innych mam właśnie doradzano żeby był kokos.

• agawera Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w tygodniu po świętach planuje kupić łóżeczko od dziewczyny z forum regionalnego jest tam materac materac gryczano-kokosowy

choć na początku podobały mi się łóżeczka turystyczne 3 poziomowe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 16:23

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasiu i w tej kołysce już jest materacyk? :)
    Dziewczyny a po co kupować ekstra wypaśny materac lateksowy czy kokosowy, oddychający antyalergiczny itd jeśli położymy na nim ochroniacz nieprzemakalny... kupujecie taki ochroniacz na materacyk czy nie ? Jejku sorry, ale takie mam zagwostki ;)

Rozalia lubi tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista powodzenia na wizycie chociaż już pewnie jesteś w trakcie :-) jeśli macie problemy z infekcjami to ja polecam płyn do higieny intymnej Plivafem. Ja ciągle coś łapałam a jak zaczęłam go używać to od tej pory elegancko i już 2 lata bez żadnych przygód. Bo wcześniej używałam lactacyd i jakoś mnie nie chronił.

Allorene ja mam piankowy materac, co osoba to opinia, my śpimy na piankowym i jest elegancko a myślę że takiemu maluszkowi to wszystko jedno byleby sucho w majtkach i pełno w brzuszku :-)

Joasiu, Kuba na pewno zda rewelacyjnie tyle ciotek trzyma kciuki :-)

Mi się udało nabyć dzisiaj pampersy sensitive ale w dwóch rossmanach :-) na razie więcej pieluch nie kupuję, może z jedną paczkę dada 2 :-)

Aghata chwal się wózkiem!

Joasia:), Alorrene13, Sista lubią tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene ja kupiłam kokos pianka, a przyszedł kokos pianka gryka, pan się pomylił ale już zostawiłam. Ochraniecz tez kupuję

Alorrene13 lubi tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • agawera Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myślałam o ceracie z gumką

na razie nie mogę używać płynów do higieny intymnej jak i innych zeli pod prysznic ostatnio strasznie podrażniły mi skórę wszędzie mnie swędziało teraz używam białego jelenia , szare mydło najlepsze

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia no nie wiem czy takie obojętne jaki materac dla dziecka. jeśli chcesz piankowy to poczytaj jaka pianka, bo to jest akurat bardzo ważne, bo mam przecież różne rodzaje piankowych, a niektóre szybko się odkształcają, co powoduje problemy z kręgosłupem.

Allorene będę kupować również taką ochronę, ale nie znalazłam nigdzie, żeby właśnie ochrona źle wpływała na materac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 16:32

• karolinka85 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podjechalam dzisiaj na wizyte do profesorki zamiast w czwartek.. Bo wolalam zeby zerknela o co kaman z tym pieczeniem.. No i wynik posiewu moczu potwierdzila ze ok,morfologia ogolnie ok choc hemoglobina spadla do 11.7,i pochwalila glukoze bo myslala ze przy braniu encortonu bedzie gorsza..ale jest spoko.. ;) klucie bole w pachwinach,okolicy spojenia normalne,i bole przy przekrecaniu sie na drugi bok - brac wtedy nospe.. Infekcji nie widzi..ale przepisala pimafucort krem,bo przy stosowaniu luteiny juz tak bedzie jak to stwierdzila,bo ciagle cos sie wklada tam..i troche przejdzie i napewno powroci.. :(
    Dostalam karte ruchow zeby od 29tc wypelniac,i powiedziala takie cos zeby ten miesiac do 32tc uwazac na siebie mozliwie jak najbardziej,bo teraz dziecko duzo rosnie w tym tyg.ma jakis kg,a w 32tc wg.tego ich koleczka ok.1600 juz wazy..i jezeli by cos sie wydarzylo-dzialo to dziecko wazace 1.5kg sobie juz poradzi dobrze,a teraz jeszcze nie koniecznie..
    Usg niby w ten czwartek mialam miec razem z wizyta ale powiedziala ze moge sobie przelozyc zeby tak nie jezdzic,ale podjade tak jak mialam,zeby byc spokojna w swieta.. :)
    Takze jestem zadowolona z wizyty i troche spokojniejsza.. ;)

dorcia8919, Joasia:), Scintilla, Rozalia, nenette, Sista lubią tę wiadomość

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene tak materac jest w zestawie. Jak Julka podrośnie/ wyrośnie z kołyski to będzie mieć łóżeczko ( dostaliśmy nówkę od znajomych) i wtedy skorzystam z Waszych doświadczeń materacowych :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A przy chłopakach używałam pod prześcieradło podkładów pampersa są extra i teraz też je kupuje
    zgl4osqies8g_t.jpg

Jedne to podkkady do przewijania a drugie do łóżeczka. Są mega bo używałam ich nawet kiedy chłopaki oduczali sie pampersowania :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 16:51

nenette, karolinka85, Rozalia, Scintilla lubią tę wiadomość

• gosi_a Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorcia8919 wrote:
    gosia no nie wiem czy takie obojętne jaki materac dla dziecka. jeśli chcesz piankowy to poczytaj jaka pianka, bo to jest akurat bardzo ważne, bo mam przecież różne rodzaje piankowych, a niektóre szybko się odkształcają, co powoduje problemy z kręgosłupem.

Allorene będę kupować również taką ochronę, ale nie znalazłam nigdzie, żeby właśnie ochrona źle wpływała na materac.

Ja mam z Ikei Vyssa Skönt i wydaje mi się że jest ok. Wiesz, chodziło mi o to że nie ma złotego środka bo jeden może uczulać, w drugim mogą być robaki. Co człowiek to opinia.

dorcia8919, Finezja lubią tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do materaca - mamy łóżeczko dostawne które ma nietypową wielkość i niestety dostępny tylko materac piankowy, który podobno jest średni (odkształca się szybko) ale liczę że te kilka mc da radę. Potem zdecydowałabym się na kokosowo - gryczany.

Fajne te muffinki bazyliowe wyszły i bardzo smaczne, próba udana, będę piekła więcej na wielkanoc bo takie fajnie zielone :)

upznlryk9kgt_t.jpg

gosi_a, Rozalia, Scintilla, nenette, Joasia:), Sista, Muniek, karolinka85, Truskaweczka250, Finezja, Z. lubią tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem i ja bo końcu udało mi się dorwać laptopa męża ;) Dzień dzisiaj typowo jesienno-zimowy, wiatr wieje i nic się nie chce...Przez ten brak dostępu do świata, to chyba całe mieszkanie kilka razy sprzątne do świąt :D
    Agata powiem Ci że na miejscu Twojego męża to nocy poślubnej bym nie odpuściła, sexi z Ciebie mamuśka :)
    Wanienkę dostaliśmy ale jest z tych małych, więc zobaczymy co dalej jak młody już wyrośnie. Materac był w zestawie do łóżeczka ten z gryką i kokosem. Ja i tak się nie znam na tym, a jakbym zaczęła się zagłębiać co jest super wskazane dla dziecka, to bym z torbami raz dwa poszła. Tak więc staram się nie czytać juz tych złotych artykułów z radami, bo zwariować idzie :D Poza tym z tego co się orientuję ja ani żadne z mojego rodzeństwa nie miało ekstra zdrowotnego materaca i nie mamy problemów z kręgosłupami.
    Pępek zawsze miałam wklęsły,nic się do tej pory nie zmieniło i niech tak zostanie :)
    Joasiu Twój synek będzie pisał ten egzamin 6 klasistów? Mój brat też go pisze, więc trzymam podwójne kciuki:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 17:00

A1984, Scintilla, Joasia:), Finezja lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt że kiedyś w kaszy grycznaej miałam takie OBRZYDLIWE ROBAKI, że jak sobie przypomnę to może jednak sobie daruję tą grykę :/ z tego co wiem były to larwy moli spożywczych, walczyłam z tym cholerstwem potem kilka miechów ale Wam oszczędzę dramatycznych opisów bo żadna tu nie kupi gryczanego materacyka ;-)

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata ale pysznie wyglądają te babeczki,mniam podziel się :-) no i w ogóle laska z ciebie niesamowita. Mi to wszystko poszło w nogi i dupsko,także do czerwca będę jak szafa wyglądać :-)

My wanienke mamy też z Ikei,fajne ma te gumy antypoślizgowe. Materac,łóżeczko i przewijak też Ikea.
    Pogoda u nas też koszmarna,nic tylko w łóżku chciało by się zostać :-)

A1984, Joasia:) lubią tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam materac gryka-kokos i to są bardzo fajne materace i to bzdury ze robaki w nich się robią. Położna nam mówiła że jak ktoś nie sprząta nie wietrzy a do tego jeszcze dzieci sikają na materace to w każdym się coś zalęgnie. Po narodzinach dziecko śpi na kokosie jak jest większe to na gryce która chłodzi ciało dziecka i dopasowuje się do ciała :)

A1984, karolinka85, dorcia8919 lubią tę wiadomość

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • agawera Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    te mufinki na słodko czy słono ?

porządek przed świąteczny mam niby zrobiony ale na klatce mam remont mieli skończyć do końca miesiąca ale na razie sie nie zapowiada i chyba do świąt mi zejdzie kurze musze ścierać codziennie , pyłu od szlifowania mam już dosyc remontu , o myciu okien moge zapomnieć

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agawera, na słodko ale jest mocno wyczuwalny bazyliowy posmak, tak orzeźwiająco :)

f2wl20mmpih2dfg3.png
‹‹ 831 832 833 834 835 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ