Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Bardzo dziękuję za odpowiedzi
No to spróbuje jeszcze raz ...
Jaki materacyk do łóżeczka kupujecie? Plisss powiedzcie
Lateksowy
Piankowy
Gryka-kokos
kokos-pianka
kokos-lateks
Ciągle się waham co lepsze
Ale skłaniam się ku lateksowemu lub lateks-kokos... -
nick nieaktualny
-
Joasiu i w tej kołysce już jest materacyk?
Dziewczyny a po co kupować ekstra wypaśny materac lateksowy czy kokosowy, oddychający antyalergiczny itd jeśli położymy na nim ochroniacz nieprzemakalny... kupujecie taki ochroniacz na materacyk czy nie ? Jejku sorry, ale takie mam zagwostkiRozalia lubi tę wiadomość
-
Sista powodzenia na wizycie chociaż już pewnie jesteś w trakcie
jeśli macie problemy z infekcjami to ja polecam płyn do higieny intymnej Plivafem. Ja ciągle coś łapałam a jak zaczęłam go używać to od tej pory elegancko i już 2 lata bez żadnych przygód. Bo wcześniej używałam lactacyd i jakoś mnie nie chronił.
Allorene ja mam piankowy materac, co osoba to opinia, my śpimy na piankowym i jest elegancko a myślę że takiemu maluszkowi to wszystko jedno byleby sucho w majtkach i pełno w brzuszku
Joasiu, Kuba na pewno zda rewelacyjnie tyle ciotek trzyma kciuki
Mi się udało nabyć dzisiaj pampersy sensitive ale w dwóch rossmanachna razie więcej pieluch nie kupuję, może z jedną paczkę dada 2
Aghata chwal się wózkiem!
Joasia:), Alorrene13, Sista lubią tę wiadomość
-
gosia no nie wiem czy takie obojętne jaki materac dla dziecka. jeśli chcesz piankowy to poczytaj jaka pianka, bo to jest akurat bardzo ważne, bo mam przecież różne rodzaje piankowych, a niektóre szybko się odkształcają, co powoduje problemy z kręgosłupem.
Allorene będę kupować również taką ochronę, ale nie znalazłam nigdzie, żeby właśnie ochrona źle wpływała na materac.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 16:32
-
Podjechalam dzisiaj na wizyte do profesorki zamiast w czwartek.. Bo wolalam zeby zerknela o co kaman z tym pieczeniem.. No i wynik posiewu moczu potwierdzila ze ok,morfologia ogolnie ok choc hemoglobina spadla do 11.7,i pochwalila glukoze bo myslala ze przy braniu encortonu bedzie gorsza..ale jest spoko..
klucie bole w pachwinach,okolicy spojenia normalne,i bole przy przekrecaniu sie na drugi bok - brac wtedy nospe.. Infekcji nie widzi..ale przepisala pimafucort krem,bo przy stosowaniu luteiny juz tak bedzie jak to stwierdzila,bo ciagle cos sie wklada tam..i troche przejdzie i napewno powroci..
Dostalam karte ruchow zeby od 29tc wypelniac,i powiedziala takie cos zeby ten miesiac do 32tc uwazac na siebie mozliwie jak najbardziej,bo teraz dziecko duzo rosnie w tym tyg.ma jakis kg,a w 32tc wg.tego ich koleczka ok.1600 juz wazy..i jezeli by cos sie wydarzylo-dzialo to dziecko wazace 1.5kg sobie juz poradzi dobrze,a teraz jeszcze nie koniecznie..
Usg niby w ten czwartek mialam miec razem z wizyta ale powiedziala ze moge sobie przelozyc zeby tak nie jezdzic,ale podjade tak jak mialam,zeby byc spokojna w swieta..
Takze jestem zadowolona z wizyty i troche spokojniejsza..dorcia8919, Joasia:), Scintilla, Rozalia, nenette, Sista lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA przy chłopakach używałam pod prześcieradło podkładów pampersa są extra i teraz też je kupuje
Jedne to podkkady do przewijania a drugie do łóżeczka. Są mega bo używałam ich nawet kiedy chłopaki oduczali sie pampersowaniaWiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 16:51
nenette, karolinka85, Rozalia, Scintilla lubią tę wiadomość
-
dorcia8919 wrote:gosia no nie wiem czy takie obojętne jaki materac dla dziecka. jeśli chcesz piankowy to poczytaj jaka pianka, bo to jest akurat bardzo ważne, bo mam przecież różne rodzaje piankowych, a niektóre szybko się odkształcają, co powoduje problemy z kręgosłupem.
Allorene będę kupować również taką ochronę, ale nie znalazłam nigdzie, żeby właśnie ochrona źle wpływała na materac.
Ja mam z Ikei Vyssa Skönt i wydaje mi się że jest ok. Wiesz, chodziło mi o to że nie ma złotego środka bo jeden może uczulać, w drugim mogą być robaki. Co człowiek to opinia.dorcia8919, Finezja lubią tę wiadomość
-
Co do materaca - mamy łóżeczko dostawne które ma nietypową wielkość i niestety dostępny tylko materac piankowy, który podobno jest średni (odkształca się szybko) ale liczę że te kilka mc da radę. Potem zdecydowałabym się na kokosowo - gryczany.
Fajne te muffinki bazyliowe wyszły i bardzo smaczne, próba udana, będę piekła więcej na wielkanoc bo takie fajnie zielone
gosi_a, Rozalia, Scintilla, nenette, Joasia:), Sista, Muniek, karolinka85, Truskaweczka250, Finezja, Z. lubią tę wiadomość
-
Jestem i ja bo końcu udało mi się dorwać laptopa męża
Dzień dzisiaj typowo jesienno-zimowy, wiatr wieje i nic się nie chce...Przez ten brak dostępu do świata, to chyba całe mieszkanie kilka razy sprzątne do świąt
Agata powiem Ci że na miejscu Twojego męża to nocy poślubnej bym nie odpuściła, sexi z Ciebie mamuśka
Wanienkę dostaliśmy ale jest z tych małych, więc zobaczymy co dalej jak młody już wyrośnie. Materac był w zestawie do łóżeczka ten z gryką i kokosem. Ja i tak się nie znam na tym, a jakbym zaczęła się zagłębiać co jest super wskazane dla dziecka, to bym z torbami raz dwa poszła. Tak więc staram się nie czytać juz tych złotych artykułów z radami, bo zwariować idziePoza tym z tego co się orientuję ja ani żadne z mojego rodzeństwa nie miało ekstra zdrowotnego materaca i nie mamy problemów z kręgosłupami.
Pępek zawsze miałam wklęsły,nic się do tej pory nie zmieniło i niech tak zostanie
Joasiu Twój synek będzie pisał ten egzamin 6 klasistów? Mój brat też go pisze, więc trzymam podwójne kciuki:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 17:00
A1984, Scintilla, Joasia:), Finezja lubią tę wiadomość
-
Fakt że kiedyś w kaszy grycznaej miałam takie OBRZYDLIWE ROBAKI, że jak sobie przypomnę to może jednak sobie daruję tą grykę
z tego co wiem były to larwy moli spożywczych, walczyłam z tym cholerstwem potem kilka miechów ale Wam oszczędzę dramatycznych opisów bo żadna tu nie kupi gryczanego materacyka
-
Agata ale pysznie wyglądają te babeczki,mniam podziel się
no i w ogóle laska z ciebie niesamowita. Mi to wszystko poszło w nogi i dupsko,także do czerwca będę jak szafa wyglądać
My wanienke mamy też z Ikei,fajne ma te gumy antypoślizgowe. Materac,łóżeczko i przewijak też Ikea.
Pogoda u nas też koszmarna,nic tylko w łóżku chciało by się zostaćA1984, Joasia:) lubią tę wiadomość
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
Ja mam materac gryka-kokos i to są bardzo fajne materace i to bzdury ze robaki w nich się robią. Położna nam mówiła że jak ktoś nie sprząta nie wietrzy a do tego jeszcze dzieci sikają na materace to w każdym się coś zalęgnie. Po narodzinach dziecko śpi na kokosie jak jest większe to na gryce która chłodzi ciało dziecka i dopasowuje się do ciała
A1984, karolinka85, dorcia8919 lubią tę wiadomość
-
te mufinki na słodko czy słono ?
porządek przed świąteczny mam niby zrobiony ale na klatce mam remont mieli skończyć do końca miesiąca ale na razie sie nie zapowiada i chyba do świąt mi zejdzie kurze musze ścierać codziennie , pyłu od szlifowania mam już dosyc remontu , o myciu okien moge zapomnieć