X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was :)

Kasika dzisiaj mam USG III trymestru prenatalne , a we wtorek tak jak Ty u mojego prowadzącego gina.

Dziewczyny gratuluje pozytywnych wieści na wizytach za kolejne trzymam kciuki.

Madziu, Jarku mam nadzieje ze z Dominiczkiem będzie każdego dnia lepiej aż do szczęśliwego wyjścia we trójkę do domciu :) !!!

Karolina ja mam na iPhonie aplikacje " moja ciąża" i dzięki niej 3 razy dziennie liczę do 10 ruchów. U Julki to szybka piłka, wyrabia sie max w 5 minut.

U nas zimowo :( co chwile sypie śnieg... Gdzie ta wiosna ? :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 11:06

karolinka85, kasika8303 lubią tę wiadomość

• karolinka85 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwamama wrote:
    wlasnie nie! nie byl kanalowo robiony! poprostu mi obumarl w ciazy niewiem czemu ,niewazne ,wazne ze jest ropa a nie powinno byc :(
    To niewiem nie spotkalam sie z takim czyms..ja mam zeby "zywe" a martwe po leczeniu kanalowym...
    Czasami na dziasle tez mialam rope to plukalam szalwia badz septosanem i przechodzilo..
    Moze to stan zapalny dziasel? Bo przeciez w ciazy jest to czeste..

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam ropę w zębie jakieś 2 lata temu.. bolał jak cholera !!!! tabletka za tabletkką bo musiałam przetrwać tydzień do wizyty u dentysty... (skutkiem było brak okresu przez pół roku )
    ból nie do opisania ... schudłam bo nie szło jeść .. w końcu wizyta ....

znieczulenie i rwanie .. dentysta powszechnie chwalony - nawet nie dostałam nic na ściągnięcie ropy .. znieczulenie nic nie dawało ... dał następne... też nic .. po trzecim zaczęłam zjeżdżać z fotela , tracić świadomość ...
    rwał ... po chwili słyszę .. nie mam siły go wyrwać ...

myśle co k***a ? :O
    ja tu umieram z bólu a on nie ma siły rwać ? ząb już rozkołatany ? :O

w końcu wyrwał mi go na żywca bo znieczulenie nie działało ... ja na pół przytomna spocona ........... koszmar...........

mój tata miał to samo ... ropa w zębie ..... wziął antybiotyk ... naciął dziąsło , ropa zeszła , po 2 tyg miał iść do wyrwania ale sie nie zgodził... zac już mu służy 5 rok ... jest martwy...

jak Cie nie boli to ja bym go nie ruszła... wzięła antybiotyk tylko na ropę i tyle i smarowała dentoseptem - polecam ... ostatnio zrobiła mi sie kulka z ropą nad zębem ... tym smarowałam i poszło samo ... dzięki bogu nie boli :)

więc może nie trzeba będzie usuwać ząbka cooo ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocian wymiata!!! :-)
    Ja chodzę prywatnie ale wiem że jestem pomierzona i przejrzana porządnie. Przepływy mam sprawdzane co wizytę i od miesiąca wizyty mam co 3 tygodnie. Teraz kolejna we wtorek. Mój lekarz zawsze mnie uspokaja, tłumaczy bylebym się nie martwiła bez sensu. O liczeniu ruchów nic mi nie mówił ale mała na pewno by zdała egzamin bo jak się rozbryka to po całości :-)
    Gratuluję Wam już tych 30tych tygodni :-)
    A u mnie chyba się trymestry pomyliły :-) dopadły mnie poranne nudności i ciagle bym spała. Do tego bolą mnie piersi i sutki. Za to pojawiła się w końcu siara :-) bo już sobie wbiłam do głowy że pewnie nie będzie pokarmu :-)

karolinka85, Scintilla lubią tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika, Gosia i ja :) która jeszcze wizytuje we wtorek :)
    Dziewczyny jakie godziny wizyt ?
    My na 11"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 11:17

gosi_a, kasika8303 lubią tę wiadomość

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi też tydzień temu pojawiła się siara :)

ja nie liczę ruchów bo jakbym liczyła to chyba bym była codziennie na ip...

zwracam uwagę czy sie rusza codziennie i to mi wystarczy :)
    nie dajmy się zwariować :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia:) wrote:
    Kasika, Gosia i ja :) która jeszcze wizytuje we wtorek :)
    ja dopiero 15 kwietnie mam wizytę ..

Joasia:) lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • aghata Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja troche z innej beczki...pieklyscie mize kaczke z jablkami?

preg.png[/url]
  • agawera Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy w 3 trymestrze warto jest zmienic lekarza z którego jest się nie zadowolnonym ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 11:26

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agawera ja uważam ze na każdym etapie opłaca sie zmienić lekarza, skoro są ewidentne wskazania. Ja bym zmieniła, bo chyba trochę zaniedbuje Cię jako pacjentkę. Wpisuje nieprawdziwe dane jak np tak ważny pomiar ciśnienia.

Aghata przy kaczce nie pomogę, to działka mojej mamy :)

• karolinka85 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg.mnie zab do wyrwania to taki z ktorym juz nic nieda sie zupelnie zrobic.. A skoro nie boli tylko obok jest ropa to trzeba sie jej pozbyc..ale nie zeba...bo szkoda..

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka85 wrote:
    A to my w 29tc ;)
    Scintilla bocian specjalnie dla Ciebie :)

BOCIAN zostaje maskotką naszego miesiąca :D ... CUDO!

Kciuki zaciśnięte za wizytujące!

karolinka85, Joasia:), nenette lubią tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek wrote:
    Dziś miała 2cm,także chyba malutko. A co do bakteri to okaże się za tydzień,bo dziś zrobiła mi wymaz tylko i wyśle to do labo. Oby było dobrze. Ale globulki dopochwowe mam przyjmować do końca ciąży już.

Nieukowa pewnie masz racje,ja to już kombinuje na co by tu wine zwalić. Nie znam się na tym i nie mam pojęcia czemu tak się ta szyjka skraca.

Muniek ja mam jeszcze mniej, bo 1,5cm. Na pewno te bakterie wybiłyście. A o pessarze nic nie wspominała? Mi gin mówił, że do 32tc zakładają. No chyba, że faktycznie to od bakterii i teraz będzie git, czego Ci życzę :)
    A co do ułożenia główkowego-niby nie ma wpływu, ale u mnie mała nie pływała w płynie owodniowym tylko była centralnie ułożona na szyjce i czułam parcie. Gin nie był z tego powodu zadowolony, za to teraz sam mówił, że jest wyżej i powinno być lepiej (oni to w zwykłym ręcznym badaniu czują). Myślę, że to indywidualna sprawa po prostu i tego czy np są skurcze. Tak jak z szyjką, pytałam o przyczyny i usłyszałam, że często dzieje się to nie wiadomo czemu, nie musi to być od skurczów. No ale nie ma co, będzie dobrze:)

• Z. Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosi_a, trymestry się nie pomyliły, niekiedy tak się zdarza, że w trzecim, kiedy brzuszek jest już duży ten żołądek ściśnięty, skrócony przełyk, mogą pojawiać się mdłości... A spanie i zmęczenie to podobno też domena trzeciego trymestru :) Ostatnio też dłużej bym spała...Kiedyś słyszałam, że właśnie pierwszy i trzeci trymestr są do siebie podobne :)

Aghata, ja piekłam ale nigdy całą więc też chyba nie pomogę... zresztą każdy piekarnik działa inaczej, trzeba wyczuć swój :)

A ja mam naturalnie krótką szyjkę bo w którymś badaniu miałam na tych dokumentach wpisane 35 mm ale to już jakiś czas temu. I w tym zakresie mam badanie tylko ręczne i chodzę do dwóch lekarzy, obaj tak twierdzą więc im ufam.

U mnie na zwykłych wizytach też nie mierzą maluszka, tylko na tych głównych jak u Alorene. A o przepływach też mi nikt nigdy nie mówił... więc ufam, że oni tam widzą, że wszystko dobrze jak podglądają.

Nic mi się nie chce, a muszę żurek ugotować i troszku posprzątać...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 11:45

gosi_a lubi tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ruchy liczę tylko wtedy kiedy mała ewidentnie mało się rusza dłuższy czas. Jeżeli ją czuję to nic nie liczę, ja już i tak mam ciągłe schizy w tej ciąży ;)
    Siary nie mam, ani kropelki nie widziałam.

Suzanna22 lubi tę wiadomość

• aghata Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co? Ja karmilam Zuzie 10 miesiecy i jeszcze przed ciaza mialam tak, ze jak nacisnelam cyca to cos lecialo, czyli przez 4 lata. Teraz tez juz mam siare od 20 tyg ostatnio mialam stanik taki nie usztywniany i M mowi ze mam jakas plame na cycku i przecieklo az na sweter

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 11:54

preg.png[/url]
  • szczesliwamama Ekspertka

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ginekolog mi wlasnie napisala ze mam brac ZINAT jak cos od dentysty,zapisalam sie do innego ale na jutro (lepsze jutro niz 8 kwiecien) i zobaczymy co mi powie,a wyrywac chcial mi dlatego ze mam tam tez wyzynajaca sie 8mke,i jak wyrwiemy martwa 6stke to ta 8 sie ladnie przemiesci na miejsce 7 ... wiec dlatego chcial mi ja wyrwac ...a mnie ta ropa wlasnie nie boli,ani zab mnie nie bolal,no stalo sie nie wiem jak ...plukam dziewczynki szalwia caly czas ... czekam na jutro mam nadzieje ze bedzie dobrze ...przyjmowala ktoras ZINAT ? co do ruchow malego,ja nawet sie nie staram liczyc bo nie zlicze,jest mega aktywny dla mnie az za aktywny potrafi nie spac dolsownie pol dnia i naparzac ...ale w nocy mi spi,rano jak wastaje to on ok 10 min i tez sie budzi ...razem ze mna :) my mamy cesarke niby na 20 maja ale jak on jest starszy o 2 tyg to spodziewam sie go poczatkiem maja ...no i szyjka mi sie juz skraca ale na to dostalam DUPHASTON ...znowu ...

88c5skjocwzv43pd.png[/url]
  • aghata Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwamama czemu tak szybko Ci planuja juz cc? Mi na dwa tyg wczesniej tez beda pewnie planiwac a to wypada ok 21 maja to bedzie skonczonych 38 tyg jezeli nic sie nie dzieje wczesniej nie zrobia

szczesliwamama lubi tę wiadomość

preg.png[/url]
  • agawera Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coś mi się kojarzy nazwa zinnat ale moja Werka go brała

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • szczesliwamama Ekspertka

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:
    Szczesliwamama czemu tak szybko Ci planuja juz cc? Mi na dwa tyg wczesniej tez beda pewnie planiwac a to wypada ok 21 maja to bedzie skonczonych 38 tyg jezeli nic sie nie dzieje wczesniej nie zrobia

na poczatku pierwszy termin to 3 czerwiec,ale z racji tego ze moj pierwszy syn jest z 20 maja to chcialam by mieli razem urodziny,i pani ginekolog powiedziala ze jak najbardziej mozemy zrobic 20go maja ...ale skoro on juz jest taki duzy,i pani mowi ze jest wg usg o dwa tyg do przodu ...to niewiem sama kiedy ...mam nadzieje,ze wytrzyma do 20go maja,glowka sie nie obrocil lezy poprzecznie wiec dobrze,bo ja mam na zyczenie cesarke

88c5skjocwzv43pd.png[/url]
‹‹ 847 848 849 850 851 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ