X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • szczesliwamama Ekspertka

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawera wrote:
    coś mi się kojarzy nazwa zinnat ale moja Werka go brała

czytalam o ZINACIE w ciazy i jest bezpieczny,wiec troche sie uspokoilam,dzieci tez go biora ...

agawera, karolinka85 lubią tę wiadomość

88c5skjocwzv43pd.png[/url]
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenette wrote:
    Muniek ja mam jeszcze mniej, bo 1,5cm. Na pewno te bakterie wybiłyście. A o pessarze nic nie wspominała? Mi gin mówił, że do 32tc zakładają. No chyba, że faktycznie to od bakterii i teraz będzie git, czego Ci życzę :)
    A co do ułożenia główkowego-niby nie ma wpływu, ale u mnie mała nie pływała w płynie owodniowym tylko była centralnie ułożona na szyjce i czułam parcie. Gin nie był z tego powodu zadowolony, za to teraz sam mówił, że jest wyżej i powinno być lepiej (oni to w zwykłym ręcznym badaniu czują). Myślę, że to indywidualna sprawa po prostu i tego czy np są skurcze. Tak jak z szyjką, pytałam o przyczyny i usłyszałam, że często dzieje się to nie wiadomo czemu, nie musi to być od skurczów. No ale nie ma co, będzie dobrze:)
    No właśnie nic kompletnie nie wspominała o tym pessarze,może faktycznie to wina tych bakteri. Zobaczymy co to będzie później,teraz jestem pod stałą kontrolą także troszkę mniej się martwię. Właśnie też czasem miałam takie uczucie nacisku na szyjke,nic nie bolało ale takie wrażenie ciężaru,aż się śmiałam że jakieś szelki na podtrzymywanie brzucha potrzebuje :-) no i skurczy nie mam na szczęście. Dziś miałam znowu ktg i wszystko jak najbardziej w porządku.

A1984, A1984, Joasia:) lubią tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bralam zinnat..ale nie bedac w ciazy..tylko po poronieniu zeby infekcja sie nie wdala..
    Z tego co pamietam to takie duze tabletki?

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka85 wrote:
    Ja bralam zinnat..ale nie bedac w ciazy..tylko po poronieniu zeby infekcja sie nie wdala..
    Z tego co pamietam to takie duze tabletki?

Werka miała syrop-zawiesinę

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwamama ja brałam Zinnat jakoś ok 24tc na bakterie, akurat miał składniki, które podziałały :)

Muniek to super, że ktg ok, najważniejsze to być pod kontrolą :)

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka85 wrote:
    Dziewczyny od kiedy liczycie ruchy? Ja na tej karcie mam napisane ze od 29tyg..tzn.od 29tc(28t0d) mam liczyc czy od 30tc(29t0d)?

Karolinka, Amelka należy do bardzo ruchliwych dzieci, ja ruchy liczę od 27 tc, bo bez problemu je czuję. W szpitalu mówili że od 28t0d się powinno liczyć. Choć wiem że są lekarze którzy każą liczyć od 30 tc.
    wczoraj po szale małej od razu liczyłam czy jest 10 ruchów, obudziłam się o 5 i mała nie spała to policzyłam ponad 10 i uffff u niej ok.

karolinka85 lubi tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia:) wrote:
    Witam Was :)

Kasika dzisiaj mam USG III trymestru prenatalne , a we wtorek tak jak Ty u mojego prowadzącego gina.

Dziewczyny gratuluje pozytywnych wieści na wizytach za kolejne trzymam kciuki.

Madziu, Jarku mam nadzieje ze z Dominiczkiem będzie każdego dnia lepiej aż do szczęśliwego wyjścia we trójkę do domciu :) !!!

Karolina ja mam na iPhonie aplikacje " moja ciąża" i dzięki niej 3 razy dziennie liczę do 10 ruchów. U Julki to szybka piłka, wyrabia sie max w 5 minut.

U nas zimowo :( co chwile sypie śnieg... Gdzie ta wiosna ? :(

Joasiu widzę Julcia by się z Amelką dogadaly co do ruchów w brzuszku :-) Amelia 11 ruchów zalicza w parę minut :-)

To trzymam kciuki za badanie 3 trymestru. Ja we wt idę do gina i on mi powie kiedy 3 trymestru zrobić, pewnie w przyszlym tyg bo on bardziej w 32-33 chce zrobić.

Joasia:) lubi tę wiadomość

c77352d493.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika, Gosia i ja :) która jeszcze wizytuje we wtorek :)
    Dziewczyny jakie godziny wizyt ?
    My na 11"

17: 30 tylko tam u niego poślizgi są wiec do 18 nie wejdę :-) a w sr mam wizytę na nfz unowego bina, stary zrezygnował

c77352d493.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata ja piekłam kaczkę z jabłkami :)

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda ja też trzymam mocno kciuki za synka. Ja również urodziłam wcześniaka, miałam być marcówką a zostałam styczniówką. Buziaki

Joasia:), A1984 lubią tę wiadomość

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwamama miałam Ci pisać że może idź do innego stomatologa i ciekawe co on powie. Z antybiotykiem nie pomogę :-(

Agawera ja mam nadciśnienie, gdyby mi gin nie mierzył co wizytę to moglo by dojść do zatrucia ciążowego. Mierzenie ciśnienia, wagi itp według mnie to podstawy o które każdy gin powinien dbać

c77352d493.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika no właśnie to dla mnie było zdziwienie ale chyba wybiorę się na konsultacje do innego lekarza , i powiem jak sprawa wygląda i jak on to widzi na forum trójmiejskim znalazłam kontakt do ginekologa wprawdzie do Gdańska ale trudno te do którego chodzę też jest w Gdańsku a cena 100zł za wizytę i usg nie jest chyba wygórowana no i ma dobre opinie

kasika8303 lubi tę wiadomość

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 wrote:
    Agata ja piekłam kaczkę z jabłkami :)

A dobra jest? Masz moze link do przepisu? W necie jest pelno przepisow ale chcialam taki sprawdzony

preg.png[/url]
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika, Gosia i ja :) która jeszcze wizytuje we wtorek :)
    Dziewczyny jakie godziny wizyt ?
    My na 11"

My to późno :-) 19.50 ;-)

wnidt5odau6o2x80.png
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawera wrote:
    kasika no właśnie to dla mnie było zdziwienie ale chyba wybiorę się na konsultacje do innego lekarza , i powiem jak sprawa wygląda i jak on to widzi na forum trójmiejskim znalazłam kontakt do ginekologa wprawdzie do Gdańska ale trudno te do którego chodzę też jest w Gdańsku a cena 100zł za wizytę i usg nie jest chyba wygórowana no i ma dobre opinie

Jak chcesz to mogę Ci podać namiary na moją gin. Poszlam do niej z polecenia i juz zdazylam polecić ja mojej koleżance która tez miała wizyty na szybko i niedokładne. A ta moja gin wszystko dokładnie sprawdza no i zauważyła moja krótka szyjkę na czas :) cena 120 zł za wizytę.

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia86 wrote:
    Jak chcesz to mogę Ci podać namiary na moją gin. Poszlam do niej z polecenia i juz zdazylam polecić ja mojej koleżance która tez miała wizyty na szybko i niedokładne. A ta moja gin wszystko dokładnie sprawdza no i zauważyła moja krótka szyjkę na czas :) cena 120 zł za wizytę.

tak poprosze :) zobacze kto to i jakie ma opinie w necie ;)

na razie relaksuje sie koklajlem z truskawkami

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 12:50

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://doktorbasia.com.pl/

Opiniami w necie się za bardzo nie kieruj bo są rożne, ja tez się się na poczatku naczytalam, bo tam o niej różnie piszą, a wszystko przez to ze jest taka bezpośrednia, nie owija w bawełnę ale o to w sumie chodzi. Ja polecam :)

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ! <3
    Trochę się nie odzywałam, ale popadłam w jakąś depresję. Boję się czy zdążymy z tym remontem, dziś znowu jedziemy wybierać meble. Nie mam siły na nic, ciężko mi wstać z łóżka, dostaję zadyszki jak wchodzę na 1 piętro. Czuję się jak słonica... Od wczoraj jestem na diecie, bo mam już +8 kg i stoję godzinami przed lustrem i rozkminiam gdzie to 8 kg się odłożyło...? o.O Nie mogę spać w nocy, wiercę się kręcę, nie wygodnie mi, albo mnie łapią te nędzne skurcze łydek i stóp. Magnez nie pomaga, wyje z bólu :( mam dość bycia w ciąży, a tu jeszcze 8 tygodni... szczerze mówiąc to liczę, że Leon się pospieszy i w połowie maja będzie już z nami. Jak wygląda ta siara ? bo zauważyłam, że wieczorem jak idę się kąpać to takie białe mam na sutach i to może być to ??
    Zrobiłam zapas pampersów, miałam już trochę wcześniej więc obliczyłam, że powinno mi starczyć na pierwsze 2 miesiące, już nawet biorąc pod uwagę geny mego Radzia co przesiaduje w kiblu godzinami :D
    W zasadzie oprócz łóżeczka i wózka mam już wszystko więc chociaż tyle, będę mogła na spokojnie się zająć urządzaniem mieszkania, byle jakoś te remonty w miarę sprawnie poszły, bo na 1 maja zaklepałam sobie już tam nocleg ! ma być wszystko gotowe !

Gratuluję mamie naszego pierwszego forumowego maluszka, mam nadzieję, że wszystko będzie z nim w porządku ! <3
    trzymam kciuki za nadchodzące wizyty, ja muszę czkać na usg do 13go -_-

Alorrene13, Joasia:), karolinka85, Scintilla, nenette, Truskaweczka250 lubią tę wiadomość

• Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwamama ja mialam martwego zeba w ciazy. Lekarz wyczyscil go kanalowo, zalozyl plombe i zab sobie dalej jest tyle ze martwy i nie ma potrzeby go usuwac, bo chyba im wiecej tym lepiej w tym przypadku ;) a ropę, nie wiem jak ale trzeba wyleczyc, tez chyba nawet mialam takiego wielkiego bąbla pod tym zebem, ale lekarz to wyleczyl, on to nazywał przetoką...

Laski przyszla paczka z gemini ;) jest moc :

ou9u6rpf4s6u_t.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 13:04

Joasia:), karolinka85, Z., Scintilla, nenette, gosi_a, A1984, Truskaweczka250, Sista lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na ostatnie zakupy poczekam co najmniej jeszcze tydzień na następnej wizycie w szkole rodzeniach położna mówiła że na chyba przyszłych zajęciach da nam listę z wyprawkami :) znaczy czekam
    w sobotę mąż chce jechać po łóżeczko :)wiec teoretycznie chyba bedzie chyba wszystko

czy kupujecie jakieś małe opakowanie mleka modyfikowanego na wszelki wypadek

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
‹‹ 848 849 850 851 852 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ