Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAgawera mleka nie kupuje i nie dlatego ze jestem tylko za karmieniem piersią ale dlatego ze zależy co mają w szpitalu. Poczekam bo jeżeli będzie potrzeba dokarmić małą w szpitalu a zaistnieje konieczność karmienia w domu to wybiorę takie samo. Poprostu czas pokaże a mleko kupic zawsze można
-
aghata wrote:A dobra jest? Masz moze link do przepisu? W necie jest pelno przepisow ale chcialam taki sprawdzony
Ja chyba piekłam tak trochę na oko, wiem że nafaszerowałam ją jabłkami i żurawiną ze słoika bo miałam jakieś zapasy mojej Mamy, natarłam oliwą z dużą ilością majeranku i estragonu, piekłam około 2h, 170 - 180 stopni, ze dwa razy ją obróciłam i polewałam sosem który z niej wyciekał. Generalnie jest to tak samo proste jak pieczony kurczak tylko smaczniejsze
-
Dziewczyny, ja jestem walnięta, ostro walnięta. Obiecałam sobie że nie będę się stresować jak ginekolog nie wskaże że jest czym. I proszę co zrobiłam? Napisałam do dr zachwalanego przez Was, Dudarewicza w celu konsultacji i ewentualnego umówienia się na USG jeśli uzna że jest potrzeba. Niby wiem że te wymiary dzieciaków to mogą różne być ale jednak mnie trochę martwi ten wielki łeb Borysa zwłaszcza że Belly mi pokazuje że to 95 centyl. A przecież w 22 tyg wszystko miał w miarę równo, starsze wszystko ale jednakowo
Oszaleć można, wykończę siebie i to dziecko. Zamiast pisać do ginekologa powinnam napisać do psychiatry
-
Zyrcia Ty się nie przejmuj, 8kg z Twoim wzrostem to pikuś, szczuplak jesteś!
Co do skurczy nie pomogę bo sama z tym walczę, dodatkowo mnie już bolą biodra od tego spania na boku
Alorrene - fajnie jak przyjdzie taka paka, co?Człowiek się cieszy z tetrowych pieluch i wielkich podpasek, normalnie jak w Boże Narodzenie haha
Alorrene13, Nieukowa, Marcia86, nenette, Z., Joasia:) lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAgata, własnie dlatego gapię się na siebie i dziwię gdzie to 8 kg
co by Leon tak ruszył do przodu ? no nie wiem sama już. Na wszelki ogarniam słodycze
Agata czyli będziesz w Łodzi ? Ja byłam u Dudarewicza i nie byłam zadowolona. Ja bym poszła do innego na Twoim miejscu tutaj, ale za cholerę nie mogę sobie przypomnieć nazwiskazaraz poszukam. Ale weź pod uwagę, że jak byłam w Sieradzu u znajomego gina, też Leo miał spory łeb i mały brzuch to mi powiedział, że ja tego nie zauważę w ogóle jedynie moje dolne partie przy porodzie
A1984 lubi tę wiadomość
-
Dokładnie Agata, jest radość i wszystko staje się takie realne, ach no chociażby te majty poporodowe, no cudo
No jak już zeschizowałaś to z psychiatrą się wstrzymaj, poczekaj na to co odpisze ginekolog
Mój Dzidziuch cos dzis malo ruchliwy, chyba musze go zachęcić i pogadac do niegoA1984 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhttp://www.znanylekarz.pl/wojciech-jan-alaszewski/ginekolog-polozna-poloznik-genetyk/lodz to ten lekarz Wojciech Ałaszewski
ewentualnie polecam Ci mojego od gentyki z Gamety. Dr KozarzewskiWiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 13:53
A1984, Scintilla lubią tę wiadomość
-
Odpisał mi Dudarewicz że wszystko jest w normie
W ogóle fajny facet że tak odpisuje
Ufff już mi lepiej, mogę zjeść pół litra lodów chałwowych, jak sądzicie?
Zyrcia a czemu Ci on nie podpasował?
Alorrene13, nenette, Z., Joasia:) lubią tę wiadomość
-
Zyrcia ale tak to jest z tą wagą. Przecież to nie sam Leon waży, ale przed wszystki wody plodowe chyba + ewentualnie cycki i inne czesci ciala. Ja chyba mam +10-11 kg no ale brzuch mam bardzo duzy no i gdzie nie gdzie moze tez cos przybylo, do tego wzrost sredni dlatego u Ciebie mniej widac kilogramy, bo brzuch mniejszy i wysoka jestes
-
zyrcia wrote:http://www.znanylekarz.pl/wojciech-jan-alaszewski/ginekolog-polozna-poloznik-genetyk/lodz to ten lekarz Wojciech Ałaszewski
ewentualnie polecam Ci mojego od gentyki z Gamety. Dr Kozarzewski
Też byłam u Ałaszewskiego...nie miałaś wrażenia, że jest lekko "zwariowany"
?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 13:56
-
nick nieaktualnyja miałam wrażenie, że mnie chciał naciągnąć trochę, wypisywał mi numery do swoich znajomych, gdzie za kasę mam się badać, a inni lekarze się pukali w głowę ;P no ale to moje odczucia, dobrze, że Cię uspokoił
Ja już się też wypytywałam czy Leo będzie dziwnie wyglądał przez tą dużą głowę
ale podobno nie
A1984 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyScintilla wrote:Też byłam u Ałaszewskiego
...nie miałaś wrażenia, że jest lekko "zwariowany"
?
Ale już nie robię prywatnie usg III trym bo bida, a mój gin powiedział, że nie ma potrzeby, takie co on zrobi będzie w porządku i to wystarczy, mam się nie nakręcać na nic
Alorrene, obawiam się, że 13go kwietnia dowiem się iż moje dziecie to jakiś kloci nici z mojej wizji SN
ale dieta i tak nie zaszkodzi, bo przesadzałam ostatnio ze słodyczami
przyznaje bez bicia
Scintilla, Alorrene13 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
No ja też mam 11 na + tylko że przy moich 77kg to już widać gdzie się odkłada
Właśnie idę na spacer bo się wypogodziło, nie liczę że coś zrzucę ale może chociaż zapomnę o zgadze na chwilę ;/
Alorene podobną pakę ostatnio dostałamTylko wycior stwierdziłam że bez jaj, kupię za złotówkę zwykły kuchenny, bo przecież nie musi się nazywać że dla niemowląt ;P
Agata mój mały też jest brzuszkiem o ponad 2 tyg "do tyłu" i gin też nic na to nie powiedział, mam się nie przejmować bo dzieciaki mają takie epizody że nierówno rosną, czasami się wyrównują dopiero po porodzie
A1984, Alorrene13 lubią tę wiadomość
-
zyrcia wrote:Oni są wszyscy szaleni
Ale już nie robię prywatnie usg III trym bo bida, a mój gin powiedział, że nie ma potrzeby, takie co on zrobi będzie w porządku i to wystarczy, mam się nie nakręcać na nic
Alorrene, obawiam się, że 13go kwietnia dowiem się iż moje dziecie to jakiś kloci nici z mojej wizji SN
ale dieta i tak nie zaszkodzi, bo przesadzałam ostatnio ze słodyczami
przyznaje bez bicia
Kochana nie martw się , czuję że dowiem się tego samego ale 8 kwietnia
Tez jem codziennie slodycze, cięzko to zastopowac, a jeszcze teraz Wielkanoc...
Zapytam w moim szpitalu czy waga powyzej 4500 jest wskażaniem do cczyrcia lubi tę wiadomość
-
Agata dla pocieszenia zobaczyłam nasz wynik z 30 tyg. i młoda miała :
HC/30w6d a BPD/28w1d - reszta wymiarów była mniej więcej na 29tydzień ... czyli obwód głowy ma największy ... mimo że głowa jest bardzo "smukła" ... trochę jak u Dinozaura- ale żaden z 2 lekarzy nie widzi w tym nic niepokojącego
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 14:06
A1984 lubi tę wiadomość
-
Scintilla wrote:Agata dla pocieszenia zobaczyłam nasz wynik z 30 tyg. i młoda miała :
HC/30w6d a BPD/28w1d - reszta wymiarów była mniej więcej na 29tydzień ... czyli obwód głowy ma największy ... mimo że głowa jest bardzo "smukła" ... trochę jak u Dinozaura- ale żaden z 2 lekarzy nie widzi w tym nic niepokojącego
jak u Dinozaura - WYBUCHŁAM ŚMIECHEM
aż Pan montujący a nas właśnie rolety zapytał co mnie tak śmieszyZ., Scintilla lubią tę wiadomość
-
Kochane ja dochodzę do siebie po CC - stan fizyczny masakra. Chociaż nikogo nie strasze. Dziś byłam u Malucha jest taki malutki. Okruszek kochany. Mam nadzieję że będzie silny i da sobie radę. Lekarz mówił że jak na taka sytuację stan jest typowy. To chyba znaczy że nie jest źle. Ciągle się modle i mocno w niego wierzę że dam radę. Dziś zaczęłam też rozbudzac laktacje. Póki co pi kropelce ale walczę.
Alorrene13, Scintilla, Z., agawera, XxMoniaXx, A1984, aghata, Suzanna22, Muniek, Viola, gosi_a, nenette, angel-84, Truskaweczka250, sss, patrycja_24, Evell, zyrcia, Nieukowa, karolinka85, Sista, Joasia:), Aka81, Nikonka, MIKOLAY, maglic, gosiunia, Finezja lubią tę wiadomość