X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agawera mleka nie kupuje i nie dlatego ze jestem tylko za karmieniem piersią ale dlatego ze zależy co mają w szpitalu. Poczekam bo jeżeli będzie potrzeba dokarmić małą w szpitalu a zaistnieje konieczność karmienia w domu to wybiorę takie samo. Poprostu czas pokaże a mleko kupic zawsze można :)

• aghata Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie kupuje bo bede karmila piersia :) i nie widze inne opcji

preg.png[/url]
  • agawera Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośka chyba sie przekreciła główkowo albo sama nie wiem dostaje kopniaki na wysokości pepka i wyżej no chyba że majta tak raczkami ,a wiec wszystko jest możliwe na podgladanie musze jeszcze poczekać wizyte mam 8 kwietnia

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:
    A dobra jest? Masz moze link do przepisu? W necie jest pelno przepisow ale chcialam taki sprawdzony

Ja chyba piekłam tak trochę na oko, wiem że nafaszerowałam ją jabłkami i żurawiną ze słoika bo miałam jakieś zapasy mojej Mamy, natarłam oliwą z dużą ilością majeranku i estragonu, piekłam około 2h, 170 - 180 stopni, ze dwa razy ją obróciłam i polewałam sosem który z niej wyciekał. Generalnie jest to tak samo proste jak pieczony kurczak tylko smaczniejsze ;-)

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja jestem walnięta, ostro walnięta. Obiecałam sobie że nie będę się stresować jak ginekolog nie wskaże że jest czym. I proszę co zrobiłam? Napisałam do dr zachwalanego przez Was, Dudarewicza w celu konsultacji i ewentualnego umówienia się na USG jeśli uzna że jest potrzeba. Niby wiem że te wymiary dzieciaków to mogą różne być ale jednak mnie trochę martwi ten wielki łeb Borysa zwłaszcza że Belly mi pokazuje że to 95 centyl. A przecież w 22 tyg wszystko miał w miarę równo, starsze wszystko ale jednakowo :( Oszaleć można, wykończę siebie i to dziecko. Zamiast pisać do ginekologa powinnam napisać do psychiatry :/

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia Ty się nie przejmuj, 8kg z Twoim wzrostem to pikuś, szczuplak jesteś!
    Co do skurczy nie pomogę bo sama z tym walczę, dodatkowo mnie już bolą biodra od tego spania na boku :/

Alorrene - fajnie jak przyjdzie taka paka, co? :D Człowiek się cieszy z tetrowych pieluch i wielkich podpasek, normalnie jak w Boże Narodzenie haha

Alorrene13, Nieukowa, Marcia86, nenette, Z., Joasia:) lubią tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, własnie dlatego gapię się na siebie i dziwię gdzie to 8 kg o.O co by Leon tak ruszył do przodu ? no nie wiem sama już. Na wszelki ogarniam słodycze :P
    Agata czyli będziesz w Łodzi ? Ja byłam u Dudarewicza i nie byłam zadowolona. Ja bym poszła do innego na Twoim miejscu tutaj, ale za cholerę nie mogę sobie przypomnieć nazwiska :/ zaraz poszukam. Ale weź pod uwagę, że jak byłam w Sieradzu u znajomego gina, też Leo miał spory łeb i mały brzuch to mi powiedział, że ja tego nie zauważę w ogóle jedynie moje dolne partie przy porodzie :P

A1984 lubi tę wiadomość

• Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Agata, jest radość i wszystko staje się takie realne, ach no chociażby te majty poporodowe, no cudo
    ;) ;) ;)

No jak już zeschizowałaś to z psychiatrą się wstrzymaj, poczekaj na to co odpisze ginekolog ;)

Mój Dzidziuch cos dzis malo ruchliwy, chyba musze go zachęcić i pogadac do niego :D

A1984 lubi tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.znanylekarz.pl/wojciech-jan-alaszewski/ginekolog-polozna-poloznik-genetyk/lodz to ten lekarz Wojciech Ałaszewski :)
    ewentualnie polecam Ci mojego od gentyki z Gamety. Dr Kozarzewski :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 13:53

A1984, Scintilla lubią tę wiadomość

• A1984 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odpisał mi Dudarewicz że wszystko jest w normie :)
    W ogóle fajny facet że tak odpisuje
    Ufff już mi lepiej, mogę zjeść pół litra lodów chałwowych, jak sądzicie? :P

Zyrcia a czemu Ci on nie podpasował?

Alorrene13, nenette, Z., Joasia:) lubią tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia ale tak to jest z tą wagą. Przecież to nie sam Leon waży, ale przed wszystki wody plodowe chyba + ewentualnie cycki i inne czesci ciala. Ja chyba mam +10-11 kg no ale brzuch mam bardzo duzy no i gdzie nie gdzie moze tez cos przybylo, do tego wzrost sredni dlatego u Ciebie mniej widac kilogramy, bo brzuch mniejszy i wysoka jestes :)

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    http://www.znanylekarz.pl/wojciech-jan-alaszewski/ginekolog-polozna-poloznik-genetyk/lodz to ten lekarz Wojciech Ałaszewski :)
    ewentualnie polecam Ci mojego od gentyki z Gamety. Dr Kozarzewski :)

Też byłam u Ałaszewskiego :D :D ...nie miałaś wrażenia, że jest lekko "zwariowany" ;) ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 13:56

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam wrażenie, że mnie chciał naciągnąć trochę, wypisywał mi numery do swoich znajomych, gdzie za kasę mam się badać, a inni lekarze się pukali w głowę ;P no ale to moje odczucia, dobrze, że Cię uspokoił :) Ja już się też wypytywałam czy Leo będzie dziwnie wyglądał przez tą dużą głowę :D ale podobno nie :D

A1984 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla wrote:
    Też byłam u Ałaszewskiego :D :D ...nie miałaś wrażenia, że jest lekko "zwariowany" ;) ?
    Oni są wszyscy szaleni :D Ale już nie robię prywatnie usg III trym bo bida, a mój gin powiedział, że nie ma potrzeby, takie co on zrobi będzie w porządku i to wystarczy, mam się nie nakręcać na nic :P

Alorrene, obawiam się, że 13go kwietnia dowiem się iż moje dziecie to jakiś kloc :D i nici z mojej wizji SN :D ale dieta i tak nie zaszkodzi, bo przesadzałam ostatnio ze słodyczami :P przyznaje bez bicia :D

Scintilla, Alorrene13 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i Leon chyba leży jakoś na boku :P bo ruchy czuję w tym samym momencie po oby bokach :P pod żebrami, prawie na plecach :D

dobra, jedzim obczajać meble :D !
    Miłego dnia dziewuszki :*

A1984, Alorrene13, Truskaweczka250 lubią tę wiadomość

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też mam 11 na + tylko że przy moich 77kg to już widać gdzie się odkłada :P
    Właśnie idę na spacer bo się wypogodziło, nie liczę że coś zrzucę ale może chociaż zapomnę o zgadze na chwilę ;/

Alorene podobną pakę ostatnio dostałam :D Tylko wycior stwierdziłam że bez jaj, kupię za złotówkę zwykły kuchenny, bo przecież nie musi się nazywać że dla niemowląt ;P

Agata mój mały też jest brzuszkiem o ponad 2 tyg "do tyłu" i gin też nic na to nie powiedział, mam się nie przejmować bo dzieciaki mają takie epizody że nierówno rosną, czasami się wyrównują dopiero po porodzie :P

A1984, Alorrene13 lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    Oni są wszyscy szaleni :D Ale już nie robię prywatnie usg III trym bo bida, a mój gin powiedział, że nie ma potrzeby, takie co on zrobi będzie w porządku i to wystarczy, mam się nie nakręcać na nic :P

Alorrene, obawiam się, że 13go kwietnia dowiem się iż moje dziecie to jakiś kloc :D i nici z mojej wizji SN :D ale dieta i tak nie zaszkodzi, bo przesadzałam ostatnio ze słodyczami :P przyznaje bez bicia :D

Kochana nie martw się , czuję że dowiem się tego samego ale 8 kwietnia ;)
    Tez jem codziennie slodycze, cięzko to zastopowac, a jeszcze teraz Wielkanoc...
    Zapytam w moim szpitalu czy waga powyzej 4500 jest wskażaniem do cc ;)

zyrcia lubi tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata dla pocieszenia zobaczyłam nasz wynik z 30 tyg. i młoda miała :

HC/30w6d a BPD/28w1d - reszta wymiarów była mniej więcej na 29tydzień ... czyli obwód głowy ma największy ... mimo że głowa jest bardzo "smukła" ... trochę jak u Dinozaura :D - ale żaden z 2 lekarzy nie widzi w tym nic niepokojącego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 14:06

A1984 lubi tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla wrote:
    Agata dla pocieszenia zobaczyłam nasz wynik z 30 tyg. i młoda miała :

HC/30w6d a BPD/28w1d - reszta wymiarów była mniej więcej na 29tydzień ... czyli obwód głowy ma największy ... mimo że głowa jest bardzo "smukła" ... trochę jak u Dinozaura :D - ale żaden z 2 lekarzy nie widzi w tym nic niepokojącego :)

jak u Dinozaura - WYBUCHŁAM ŚMIECHEM :D
    aż Pan montujący a nas właśnie rolety zapytał co mnie tak śmieszy :D

Z., Scintilla lubią tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja dochodzę do siebie po CC - stan fizyczny masakra. Chociaż nikogo nie strasze. Dziś byłam u Malucha jest taki malutki. Okruszek kochany. Mam nadzieję że będzie silny i da sobie radę. Lekarz mówił że jak na taka sytuację stan jest typowy. To chyba znaczy że nie jest źle. Ciągle się modle i mocno w niego wierzę że dam radę. Dziś zaczęłam też rozbudzac laktacje. Póki co pi kropelce ale walczę.

Alorrene13, Scintilla, Z., agawera, XxMoniaXx, A1984, aghata, Suzanna22, Muniek, Viola, gosi_a, nenette, angel-84, Truskaweczka250, sss, patrycja_24, Evell, zyrcia, Nieukowa, karolinka85, Sista, Joasia:), Aka81, Nikonka, MIKOLAY, maglic, gosiunia, Finezja lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
‹‹ 849 850 851 852 853 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ