X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • aghata Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kochsne, moje samopiczucie bez zmian, lekko mdli, na chleb nie moge patrzec...pije czasami zwykla herbate i owocowa...ogolnie nic sie nie dzieje nowego to nie bede was zanudzac a moja druga wizyta za tydzien.

preg.png[/url]
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilirose wrote:
    Sama biorę od kilku tygodni żelazo plus (zestaw bez wit. A, ale z cynkiem, selenem, B12, magnezem, kwasem foliowym i żelazem), a do tego osobno jeszcze magnez (bo w tej witaminowej jest go mało) i wit. D jako lek, bo mam niedoczynność tarczycy. No i jestem wegetarianką i obawiam się o niedobory, a zanim pójdę na 1 wizytę to minie 4 tyg. Sama nie wiem, czy brać ten zestaw dalej.

Lilirose myślę że jako wegetarianka masz dobry zestaw, bo żelazo i magnez to są główne brakujące składniki przy niejedzeniu mięsa...

Ja biorę tylko kwas foliowy do końca trymestru, potem na pewno dorzucę żelazo bo mam skłonność do anemii a w ciąży to żelazo znika z organizmu w zastraszającym tempie... co do reszty to niech lekarz zdecyduje, ja ogólnie nie lubię się faszerować tabletkami, wolę zajadać owoce i warzywa :)

Piję herbatę normalnie (liściastą czarną, jedyna rzecz jaka mi z rana pomaga na zmuła) a z kawy zrezygnowałam i piję Inkę czekoladową z mlekiem. Zero coli i red bulli, zielona herbata jak mi przyjdzie chęć, ale póki co nie miałam na nią ochoty :)

Sss spokojnie... trudno cokolwiek ci poradzić, ja też siedzę jak na szpilkach bo nie wiem co usłyszę na wizycie w piątek :) Ale trzeba być dobrej myśli, prawda? Objawy przychodzą i odchodzą, jeszcze będziesz klęła na te swoje bolące piersi :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2014, 08:34

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • RobaG Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gin zalecił Femibion natal 1 bo zawiera metafolinę i to jest najważniejszy składnik, bo to lepiej wchłanialna forma kwasu foliowego :-)
    Ze względu na niedobory wcinam jeszcze wit. D. oraz ze względu na poprzednie poronienia prevenit intensive (wit. z grupy B) + jeszcze dodatkowa dawka folika :-)

Moje 4 kochane Aniołki
  • RobaG Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, w szczególności te, co mają mdłości, jak ja Wam zazdroszczę! Bo w przeciwności do Was, będę hipopotamicą w ciąży... ciągle bym tylko jadła, najlepiej wszystko smażone, z cebulką i mocno przyprawione! Nie staje na wagę, bo się boję, brzuchol jak w 4 miesiącu...

Katarzyna87 lubi tę wiadomość

Moje 4 kochane Aniołki
  • Z. Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 14:37

Aka81, Toxey, Werbenka, Nieukowa, Katarzyna87, kot_bury lubią tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam kupić jakieś witaminy dla pierwszego trymestru, właśnie m.in. przez niedowagę.

• Werbenka Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Lilirose ja czekam dluuugo bo mam wizyte w 6t6dc czyli prawie pod koniec 7 tygodnia i dluzy sie niemilosiernie ;(
    Z drugiej strony, w poprzedniej ciazy tylko sie zdolowalam po usg w 5tc bo ciaza byla opozniona i w koncu poronilam. I mie wiem czy bylo mi potrzebne to dolowanie sie przez 3 tygodnie (poronilam w 8tc a przez 3 tyg wczesniej plakalam). takze chyba juz wole niewiedze, tera wszystko rostrzygnie sie u mnie w pt.

Ale to wszystko zalezy od tego, czy masz cierpliwosc zeby tyle czekac, jak nie to umow sie np Na polowe 5tc i zobaczysz przynajniej pecherzyk i zoltko jesli bedzie wszystko ok.

ja poszłam podobnie :) moja pierwsza wizyta wypadła w 6tyg. + 5 dni, ale wszystko już ładnie widać.

Najlepiej iść właśnie jak i widać serduszko, wiadomo że czekanie się dłuży, ale naprawdę nie ma sensu iść wcześniej.

Wcześniej można isć tylko jak coś się dzieje, są plamienia, niepokojące objawy...

Nieukowa lubi tę wiadomość

f2w3rjjgw78wzbcc.png
  • Werbenka Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sss wrote:
    A co w ogóle pijecie? Bo są rożne opinie . Ja uwielbiam zielona herbatę ale podobno utrudnia wchłanianie kwasu foliowego, zwykła herbata tez kiepski pomysł.

ja rano piję kawę, bez niej kiepsko funkcjonuję, bo mam niskie ciśnienie. Przed ciażą piłam dwie, teraz ograniczyłam się do jednej. I tak ze względu na mdłości ledwo tą jedną wypijam.

f2w3rjjgw78wzbcc.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:)
    Ja przez jeden tydzień nie pamiętam który miałam odrzut od kawy i mi nie smakowała i ciągle byłam senna spałam w ciągu dnia jąkać godzinę:) a teraz piję rano kawusię i tylko jedna dziennie no chyba ze czuje popołudniu ze mam ochotę to wtedy wypije,ale za to bardzo dużo herbaty piję a kiedyś nie piłam za wiele lubię Jerzynowa z Biedry i czarna z sokiem z cytryny:)

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie witaminy polecacie na pierwszy trymestr?

• Werbenka Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toxey wrote:
    Dziewczyny jakie witaminy polecacie na pierwszy trymestr?

na pierwszy trymestr najlepiej tylko kwas foliowy, bo witaminy mogą pogłębiać mdłości :)

Ta zamówiłam jużsobie vita-miner prenatal z DHA
    Głównie patrzyłam na to, żeby nie było w składzie wit. A a była wit. D.
    No i zależało mi na DHA.

Niedrogo wychodzi w aptece gemini, robię tam co jakiś czas zapasy. Teraz zrobiłam zapas witamin dla siebie, dziecka, magnez itp.
    Pod koniec 7 miesiąca zrobię kolejne zamówienie już dla noworodka :D

f2w3rjjgw78wzbcc.png
  • Werbenka Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeśli już koniecznie chcesz jakieś brać, to widział właśnie na gemini był jakiśrodzaj specjalnie na pierwszy trymestr jak znajdę to Ci wkleje linka :)

f2w3rjjgw78wzbcc.png
  • Werbenka Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.aptekagemini.pl/femibion-natal-1-30-tabletek-do-konca-12-tygodnia-ciazy.html

Femibion Natal do 12 tygodnia

f2w3rjjgw78wzbcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę wdzięczna jeśli znajdziesz. Wczoraj ginka powiedziała, że mam sobie kupić jakieś witaminki :)

• Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to brałam jak zaszłam w ciążę kwas magnez żelazo ale z wit c, b6, b12.

Teraz żelaza nie muszę brać bo gin powiedział ze morfologia jest rewelacyjna to tylko kwas i magnez i jeśli nie jem w tyg ryb to omegamed z DHA, ale tez sie rozglądam za jakimś kompleksem witaminek:)

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • aghata Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biore vitaminer-prenatal w skladzie wszystko to samo co w tych drogich nie ma wit A kwas foliowy tyle co folik a kosztuja tylko 18zl

Werbenka lubi tę wiadomość

preg.png[/url]
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, sporo mam do nadrobienia w czytaniu po weekendzie! ;-) Cieszę się że coraz więcej z Was widziało małe serduszka i chyba też spokojniej trochę na forum, mniej stresów i obliczeń bety ;)

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja na wypisie ze szpitala mam napisaną taką informację: W Jamie macicy pojedynczy pęcherzyk z echem zarodka CRL4mm odpowiada Hbd.FHR widoczne co to znaczy najbardziej tego ost troszke nie rozumiem ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FHR to czynność serca płodu.

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fhr z tego co pamiętam to oznacza serduszko. Jak się mylę to przepraszam.

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
‹‹ 84 85 86 87 88 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ