X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
1 2 3 4 5
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to się nie znam na tych skrótach medycznych..:/

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok fajnie bo w sumie to nie wiedziałam o co chodzi truskaweczka no ja też się nie znam skoro wszystko ok to nie ma co panikować.:)

Truskaweczka250 lubi tę wiadomość

• Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell wrote:
    Ok fajnie bo w sumie to nie wiedziałam o co chodzi truskaweczka no ja też się nie znam skoro wszystko ok to nie ma co panikować.:)

Dokładnie:) trzeba się cieszyć naszym stanem:)bo za kilka mc to nie będziemy mogły się swobodnie ruszać hehe:)

Evell lubi tę wiadomość

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To będzie leniiiwy dzień u mnie ;) Kto ma dzisiaj wizytę, przyznać się ;)?

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam w poniedziałek :) na 16 :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pochwaliłyście się rodzinie lub znajomym ciążą?

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wie tylko teściowa, rodzice i siostra moja-reszta po lekarzu sie dowie :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na 12 w poniedziałek :D

• Werbenka Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatha mam te same witaminki tylko razem z DHA :)

Toxey napisałyśmy posta w tym samym czasie, mam nadzieję,wysłałam linka z tymi witaminkami właśnie

f2w3rjjgw78wzbcc.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to będziemy zdawać relacje po kolei :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilirose wrote:
    A pochwaliłyście się rodzinie lub znajomym ciążą?

Ja się jeszcze nie chwaliłam. Tzn wie moja mama bo siedziała z córką jak szłam na badania i koleżanka po przejściach której musiałam się wygadać i poradzić.
    Jeśli po następnej wizycie wszystko będzie dobrze to już nie będę tego ukrywać.

• aghata Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam za tydzien to juz bedzie koniec 9 tyg zaloza mi karte ciazy i pewnie znowu szereg badan lacznie z tarczycowymi.

preg.png[/url]
  • sss Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa dzięki za pocieszenie, zawsze to jakieś słowa otuchy. Szczerze to nie wiem czy wytrzymam do wizyty to dopiero za miesiąc, ale niestety mój lekarz nie ma wolnych terminów.

Myślmy pozytywnie. Będzie dobrze ...musiiii...

Pozdrawiam

5c9f6fce4747d7a45310280c61c91a12.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2014, 12:03

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, na pewno jakieś kupię jeszcze dzisiaj, bo i tak muszę wykupić luteinę.

• nadzieja89 Koleżanka

Wysłany: 21 października 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja byłam dzisiaj u lekarza co prawda nie u mojego tylko na NFZ po luteine i skierowanie na badanie i przy okazji zrobił mi usg,na razie był tylko pęcherzyk płodowy i sam na wiem czy to dobrze, czy źle. Trochę sie przestraszyłam i nie wiem co myśleć :(

ckai9jcgyabb74h4.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do Toxey i Magdaleny a propos tego co piszą na różowej stronie:

Fioletowa strona i rożowa sa zupelnie inne. Mnie wkurzyło na samym początku jak na fioletowej założyłam wątek a jakaś laska na mnie najechała, że KIEDYŚ już taki był. Ale to przypadki nieliczne, nie zdarzające się na naszych czerwcowkach.

Cieszę się bardzo że u Was - u Ciebie i Magdy - wszystko dobrze. Ale jeśli u mnie wystąpiły plamienia, chcę wiedzieć jak to wygląda u innych dziewczyn, czy się powtarza, jaki ma wplyw na dzidziusia. Niestety nie każda ma tyle szczęścia co Wy, gdzie wszystko jest idealne. mam nadzieję, że tego nie doswiadczycie.

Na rożowej jest wieczne pisanie o owulacji, wynikach testów, @ itp, tutaj tego nie będzie bo fioletowa strona tego nie tyczy. Jesteśmy tu by sobie pomagać, a jak zobaczyłam wpis Magda_leny
    Magda_lena88 wrote:
    "tam to jest takie nakręcanie się wzajemne jeśli chodzi o zagrożenia ciąży, nic tylko każda ma plamienia ja wiem jaki to jest stres i strach a już wgl, jak się jest po stracie ale takie ciągłe pisanie o tym i wgl...zniechęca by czytać bo i innym się udziela."
    czy toxey
    Toxey wrote:
    "na fioletowej stronie niestety nieraz jak czytam to się dołuję, dziewczyny się trochę nakręcają, doszukują czegoś złego, zamiast myśleć pozytywnie i się cieszyć"
    ...

Może nie zauważyłyście ale cieszymy się szczęściem każdej z dziewczyn, przeżywamy każdą wizytę, pomagamy sobie i radzimy a propos jedzenia, napoi, witamin czy imion dla dzieci.

Niestety ciąża to nie zawsze jest taka kolorowa. Dla mnie to forum to rowniez ogromne wsparcie i szczerze trochę mi smutno, że tak piszecie akurat o TYM wątku, na którym mamy wpaniałe i pomocne przyszłe mamy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2014, 12:18

Aka81, Werbenka, Eowena lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadzieja89 wrote:
    Hej dziewczyny ja byłam dzisiaj u lekarza co prawda nie u mojego tylko na NFZ po luteine i skierowanie na badanie i przy okazji zrobił mi usg,na razie był tylko pęcherzyk płodowy i sam na wiem czy to dobrze, czy źle. Trochę sie przestraszyłam i nie wiem co myśleć :(

Kochana a jak duży był pecherzyk, jeszcze masz czas na zarodek, nie martw się :* Kiedy masz kolejną wizytę? Ja jak poszłam w 6+5 okazało się, że mam 4+5 i był tylko pecherzyk 9mm, może miałas późniejszą owulację :) No stress bedzie dobrze :)

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj SSS i witajcie wszystkie nowe mamusie :-) dzisiaj czuję się ciut lepiej jeśli chodzi o mdłości więc chciałam wam również życzyć spokojnego dnia i dobrego samopoczucia :-)

Aka81 lubi tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma co się obrażać. Jeśli czuje tam większe wsparcie niż tutaj to chyba mam prawo do wyrażenia swojej opinii? Każda z nas boi się, że coś może być nie tak, zresztą ja też o tym pisałam tutaj, że mam duże problemy z torbielami. Tylko odnosimy wrażenie, że tam łatwo się wbić w towarzystwo, a tutaj jakbyście się wszystkie znały i nowym osobom mało kto odpisuje...

• Viola Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co się dzieje z Laudą? Lauda odezwij się kochana!

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
‹‹ 85 86 87 88 89 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ