X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie będzie widział krocza przy porodzie bo mu będę kazała stać przy głowie :P już odpowiednie szkolenie ode mnie dostał .. :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 18:36

karolina0522 lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    ojjjjj :/ a już myślałam , że to gwarancja :P
    Trzeba współpracować kochana ;-) i wyzbyć się wstydu, to takie ludzkie przecież :-P

XxMoniaXx lubi tę wiadomość

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina0522 wrote:
    Trzeba współpracować kochana ;-) i wyzbyć się wstydu, to takie ludzkie przecież :-P
    ja mam mega stres przed tym .. ale Ty widze lajt .. no ale Ty masz cc to troche inna sprawa :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    nie będzie widział krocza przy porodzie bo mu będę kazała stać przy głowie :P już odpowiednie szkolenie ode mnie dostał .. :P
    Hahaha jesteś niesamowita poprawiła mi humor :-)
    To przy lewce też niech stoi przy twojej.głowie i patrzy ci w oczy.... :-*

XxMoniaXx lubi tę wiadomość

541113d5ef.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina0522 wrote:
    Hahaha jesteś niesamowita poprawiła mi humor :-)
    To przy lewce też niech stoi przy twojej.głowie i patrzy ci w oczy.... :-*
    buahahahahahahahhahha tak i niech świece jeszcze weźmie i będzie git romantico :P hahahahahahahahah :D

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co z humorkiem było nie tak kochana ? :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    ja mam mega stres przed tym .. ale Ty widze lajt .. no ale Ty masz cc to troche inna sprawa :)
    Żarty żartami, ale mi też było okropnie głupio, więc rozumiem obawy
    Nie jest to przyjemne i bardzo osobiste ale dla nich chleb powszedni Haha ;-)
    Będzie dobrze

541113d5ef.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla nich takkk :P

robicie jakąś apteczke dla noworodka ? jaieś kropelki od kolek? coś na gorączkę ? kupujecie coś żeby mieć pod ręką na już ?/?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ejjj a teraz pytanie mega głupie ? mam płyn do płukania z loveli ... a dziecięce ciuszki się płucze razy 2 niieeee ? dodajecie 2 razy płynu czy tylko raz a potem juz w samej wodzie ?
    ochraniacz na szczebelki też pierzecie ?
    mam nadzieje, że mi sie w środku z nim nic nie stanie jak wyciągne go z pralki :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 18:48

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do humoru to wogole mi nie dopisuję w ciąży...raczej złość i agresja szkoda gadać
    Ale wyobraź sobie jak po cc przyszła tydzień później do mnie położna a ja gorączka.39 i pytanie moje do niej...czy jak tydzień nie robiłam k....py to normalne...? I dawaj kazała mojej nie kupić lewce i zrobić,.więc ja miałam po raz drugi taka przyjemność...a co się sąsiedZi nasluchalibuhaha
    Moja mama to wyła że śmiechu a ja krzyczałam...nie chcę, nie wkładaj mi nic do tyłka itd. wolę nie myśleć o czym oni myśleli..... :O
    Będzie dobrze na 100%

541113d5ef.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia w " naszym " szpitalu robią lewatywę ale bardzo kulturalnie :) mi robiła położna, fakt przed cc ale to bez znaczenia jaki powód. Wpuszczała mi płyn w toalecie oczywiście zamkniętej od wew. Potem kibelek i prysznic. Miałam cc planowane a lewatywę wcześnie rano. Bartek urodził sie o 8"55 :) ogolnie nie było źle.

Alorrene śliczna fotka :)

O ja głupia ;) dla chwilowej zachcianki narobiłam sobie roboty. O 17" zachciało mi sie gołąbków i na moje nieszczęście wszytkie składniki były w domu. Teraz nóg nie czuje a kręgosłup wchodzi w dupę. Przecież takie plany realizuje się do południa, kiedy zmęczenie jest mniejsze i chłopaki poza domem. Od rana sprzątałam, prałam, potem obiadek i jeszcze te gołąbki. Mąż nadal w pracy i tylko SMS z pogróżkami wysłał ;) Następnym razem odpuszczę sobie tak genialne pomysły :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 18:58

Scintilla, karolina0522, XxMoniaXx, Alorrene13 lubią tę wiadomość

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia:) wrote:
    Monia w " naszym " szpitalu robią lewatywę ale bardzo kulturalnie :) mi robiła połażna, fakt przed cc ale to bez znaczenia jaki powód. Wpuszczała mi płyn w toalecie oczywiście zamkniętej od wew. Potem kibelek i prysznic. Miałam cc planowane a lewatywę wcześnie rano. Bartek urodził sie o 8"55 :) ogolnie nie było źle.
    ufffffffffff to dobrze :)
    oprowadzała nas po szpitalu superowa położna, mam nadzieje, że wszystkie są ok ..
    teraz juz nie ma tam tego ordynatora nieeee ? coś słyszałam w tv ..

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina0522 wrote:
    Co do humoru to wogole mi nie dopisuję w ciąży...raczej złość i agresja szkoda gadać
    Ale wyobraź sobie jak po cc przyszła tydzień później do mnie położna a ja gorączka.39 i pytanie moje do niej...czy jak tydzień nie robiłam k....py to normalne...? I dawaj kazała mojej nie kupić lewce i zrobić,.więc ja miałam po raz drugi taka przyjemność...a co się sąsiedZi nasluchalibuhaha
    Moja mama to wyła że śmiechu a ja krzyczałam...nie chcę, nie wkładaj mi nic do tyłka itd. wolę nie myśleć o czym oni myśleli..... :O
    Będzie dobrze na 100%
    hahahahahahaah no sąsiedzi musieli sobie swoje pomyśleć :P jakie mieli miny jak ich mijałaś następnego dnia ?? :P

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj kobitki można się uśmiać przy was :-) ja miałem nie robić lewatywy,ale ostatnio szwagierka mnie namówiła. Stwierdziła że wcale nie było tak źle jak mówią,a potem czuła się bardziej komfotowo bo nie miała niespodzianki przy porodzie. Powiedziała też że chętnie czasem by sobie coś takiego zafundowała bo czuła się bardzo "oczyszczona" ;-) no cóż...

Nieukowa ja już kilka razy słyszałam takie pstryknięcie z brzucha,czytałam na necie że to właśnie uciskane jelita :-) a ja zastanawiałam się co ten młody robi :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 19:14

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • sss Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja raczej tez zazycze sobie lewatywe. Wczoraj kolezanka mi opowiedziala ze szczegolami swoj porod i co nieco o tym wyproznianiu. Wiec dobrze ze mam na to wyjechane bo juz by mi sie odniechcialo rodzic. Zawsze powtarzam ze kazdy ma inne odczucia i jest inny i reaguje inaczej. Tak wiec nigdy nie wiesz co cie spotka...

karolina0522, XxMoniaXx lubią tę wiadomość

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się na SR dowiedziałam, że w moim szpitalu nie praktykuje się robienia lewatywy. Ciekawe czy robią na życzenie pacjentki. Nie pomyślałam żeby o to zapytać.
    Co do głosów z wewnątrz to raz zdarzyło mi się słyszeć taki dziwny odgłos i byłam przekonana, że to właśnie Zosieńka, ale później doszłam do wniosku, że to chyba niemożliwe więc sama nie wiem. Dziś mała chyba balet trenuje bo wierci się niesamowicie. Uwielbiam patrzeć jak brzuszek faluje. Co prawda w 90% jak mama patrzy to Zosia się uspokaja, ale cóż poradzić;) W końcu dotarła do mojej mamy tkanina na pościel dla Małej. Mam nadzieję, że do czerwca zdąży uszyć.

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w szpitalu też nie robią lewatywy, raczej też wolą żeby kobiety były ogolone do porodu. Na SR położna mówiła żeby jak zaczną się skurcze regulane to sobie na spokojnie w domu zrobić, odpuścić tylko wtedy gdy odejdą nam wody bo to wtedy niebezpieczne

• Marcia86 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maglic wrote:
    Nieukowa - ja zadałam to samo pytanie kiedyś :D taki pstryk. Doszłyśmy do wniosku, że to może jelita - dzidziuś naciska i wydają się takie odgłosy. :D uff a już myślałam, że to moja paranoja bo nikt tak nie miał

No właśnie miałam Ci kiedyś odpisac. Ja tak mam co jakiś czas i nazywam to pluskaniem ;) może jak mocniej Kopnie to tam jelita o otrzewną uderzają, nie wiem, ale mąż tez raz słyszał.

Ja zwolnienie dostaje do następnej wizyty wiec jak wizyta raz była po 3 tyg to dostalam tylko na tyle.

Nieukowa lubi tę wiadomość

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej. nie dam rady nadrobić postów...mam nadzieję, że Każda z Was pomyślnie wytrwa do tp albo chociaż do tego 37tc - tego Wam życzę !!
    Jeśli jesteście ciekawe co u Nas od czasu do czasu robię wpis w pamiętniku i czasem wklejam zdjęcie ;)
    A chciałam jeszcze Wam napisać, że jeśli po porodzie nieważne czy SN czy CC będziecie miały problem z laktacją - wiadomo po CC od razu się pokarm nie wytwarza .. to nie poddawajcie się :) warto walczyć a w tym bardzo pomaga laktator w moim przypadku elektryczny bo z ręcznym było ciężko. Osobiście mam z firmy LOVI i jestem zadowolona - a kupiłam go na szybko w wielką sobotę (używany) od dziewczyny, która synka urodziła w 30 tc a teraz maluch już biegał po mieszkaniu - mam nadzieję, że to dla Nas dobry znak :)
    A jeśli chodzi o koszule do szpitala to ja polecam min 3 - nie wliczając w to tej do porodu. Ja czasem przebierałam się w ciągu nocy po 2 razy..i jak wróciłam do domu też tak miałam.
    3mam za Was kciuki <3
    Pewnie od czasu do czasu zajrzę do Was i będę wypatrywać szczęśliwych rozwiązań :)
    Powodzenia <3

Marcia86, BrumBrumek, agawera, Ania1704, karolina0522, Joasia:), nenette, Nieukowa, Rozalia, Inesicia, karolinka85, Z., A1984, Sista, Viola, Finezja, Scintilla, dorcia8919 lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale wy na produkowałyście tych postów :)chyba wszystkie przeczytałam
    zakupy zaliczone mam pełną lodówkę i własnie wstawiłam mięsko na pasztet ciekawe jak wyjdzie bo pierwszy raz robię :)
    dziś byłam u lekarza - alergologa dostałam kolejne leki czyli to co brałam na astmę plus 2 dodatkowe na katar alergiczny mam nadzieje ze będzie dobry :)
    i znowu jak pójdę do apteki to zostawię kolejną stówkę :( niech ta wiosna się już skończy
    co do szlafroka kupiłam specjalnie jak rodziłam Werę teraz nie wyobrażam sobie kąpieli bez szlafroka przywiązałam się do niego
    lewatywę oczywiście poproszę , golenie zrobię w domu no chyba że mi nie wyjdzie to pielęgniarka poprawi ;)
    zwolnienie l4 na początku dostawałam na 2 tygodnie a że nie było mi po drodze do pracy to wysyłałam pocztą teraz od 2 miesięcy mam na miesiąc

prawie bym zapomniała śluzu więcej różowego nie miałam wróciła kolorystyka beżowa , wiec chyba dam rade wytrzymać do czwartku

Ania1704, Sista lubią tę wiadomość

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
‹‹ 899 900 901 902 903 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ