Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
BrumBrumek wrote:U mnie w szpitalu też nie robią lewatywy, raczej też wolą żeby kobiety były ogolone do porodu. Na SR położna mówiła żeby jak zaczną się skurcze regulane to sobie na spokojnie w domu zrobić, odpuścić tylko wtedy gdy odejdą nam wody bo to wtedy niebezpieczneAlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
-
BrumBrumek wrote:Magdalena dobrze że stan stabilny, Dominik dzielnie walczy
Trzymamy za Was kciuki bardzo mocno!! Powiedz jak się czujesz po cesarce? Szwy już zdjęte? No i co robisz z mlekiem którego Dominik nie zjada? Zamrażasz w domu?
co do szwu to mam rozpuszczalny a w śr przyjdzie położna by tylko odciąć supełki. Jeśli chodzi o mleko to jak ściągam w domu to od razu mrożę a jak jestem u Synka to ściągam w szpitalu i mu zostawiam świeże
bo póki co tyle ile ściągam za jednym razem (jest to między 50/80ml) wystarcza małemu na dzień.
Agawera - jeśli chodzi o Synka info. mam w pamiętniku ale tak w skrócie. Stan jest stabilny..pielęgniarki mówią, że jest dzielnym i twardym chłopcema dziś dowiedziałam się, że toleruje już coraz więcej mleka i dostaje już 7ml
karolina0522, XxMoniaXx, agawera, BrumBrumek, Joasia:), nenette, Rozalia, Inesicia, karolinka85, Z., Aka81, kasika8303, lilly78, Finezja, Scintilla, dorcia8919 lubią tę wiadomość
-
XxMoniaXx wrote:choć ja podejrzewam, że jak sie zacznie to będę sie trzęsła cała i będę tak zdenerwowana, że tylko sie wykąpie , ogolę i pojadę
No właśnie z tym goleniem myślę że będzie najgorzej, drżące ręce i maszynka... no czarno to widzę a raczej czerwono -
BrumBrumek wrote:No właśnie z tym goleniem myślę że będzie najgorzej, drżące ręce i maszynka... no czarno to widzę a raczej czerwono
-
Hello, ja już po szkole rodzenia. Ogólnie jestem mega zadowolona, bo jest nas mała grupka i podobno dzięki temu dużo poćwiczymy. Prowadzące to położna i doradca laktacyjny, strasznie fajne babki. Tematów też sporo, bo to aż 12 spotkań i zakończę kurs w 36 tygodniu. Z tego co się dzisiaj dowiedziałam, to noworodka najlepiej kąpać w emolientach przez pierwszy miesiąc ale takich dla codziennej pielęgnacji, bo jednocześnie nawilżają i nie zmywają warstwy ochronnej. Babki mówiły, żeby nie kupować żadnych kosmetyków na razie, bo one mają mnóstwo próbek i nam je dadzą, więc odpuszczam. Pomogą nam też dobrać laktator, bo to się dobiera do wielkości brodawki. Będzie dużo ćwiczeń praktycznych- będziemy lalki kąpać, karmić, nosić oraz się masować tak jak przy porodzie. Jestem po prostu zachwycona
nenette, Rozalia, Sista, XxMoniaXx, Finezja, Scintilla lubią tę wiadomość
-
Bo myjąc dzieciaczka w płynie do kąpieli zmywasz warstwę ochronną, która jest bardzo delikatna. Później musisz dziecko posmarować i wydłużasz czas kąpieli,gdzie taki noworodek się bulwersuje. Poza tym są emolienty do skóry atopowej i do normalnej. Po miesiącu odstawiasz emolienty jak skóra już jest dojrzalsza.
Ale każdy ma prawo do swojej opiniiNieukowa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny, ale naskrobałyście dziś
Na początek dziękuję za życzenia, tyle dobrych słów, więc musi wszystko być dobrze teraz
Alorrene wszystkiego co najlepsze, zdrówka, spełnienia marzeń!Super prezent Ci mąż sprawił
Karolinka ja biorę Macmiror co trzy dni i tak do końca chyba tj. do 37tc bo wtedy mi zdejmą pessara..chyba, że jakoś to wcześniej każą odstawić hmm
Maglic moje cukry na czczo dobre, ale nie próbowałam kabanosaza radą diabetyka jem plaster sera żółtego i daje radę. Ogólnie na czczo, po obiedzie i kolacji cukry git, ale te po śniadaniu 120-130
muszę chyba mniej chleba, a więcej warzyw spróbować..
Byłam dziś w tej poradni w szpitalu na Karowej i było to wyjście trochę bez sensu - przez 3h dowiedziałam się tyle samo co w Medicover w ciągu 15minW Medicover też mi wystawili receptę na glukometr za free,więc zysk żaden. No ale gin kazał to poszłam
Po południu miałam też wizytę i gin stwierdził, że niewydolność szyjki i cukrzyca to już przesada, więc chyba będę miała za to bardzo grzeczne dzieckoPessar trzyma, badał mnie ręcznie i powiedział, że szyjka się wydłużyła. Nie oznacza to, że dotrwam do 38tc ale jest duża szansa, że posiedzimy jeszcze w dwupaku przez kilka tyg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 21:15
karolinka85, Rozalia, Alorrene13, Finezja, Joasia:), Scintilla lubią tę wiadomość
-
Nenette to super ze szyjka sie troche wydluzyla
jestes kolejna osoba ktorej wydluzyla sue szyjka majac zalozonego pessara..
Co do macmiroru to bralam go w lutym bo profesorka przepisala ale gdzies wyczytalam niezbyt pochlebne informacje na jego temat..ze to chemioterapeutyk i ze nie zalecaja go w ciazy..ale mysle ze gdyby cos bylo z nim nie tak to by go nie przepisywali,co nie ?nenette lubi tę wiadomość