X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • agawera Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda a jak Dominik , bo nic o nim nie napisałaś :)

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BrumBrumek wrote:
    U mnie w szpitalu też nie robią lewatywy, raczej też wolą żeby kobiety były ogolone do porodu. Na SR położna mówiła żeby jak zaczną się skurcze regulane to sobie na spokojnie w domu zrobić, odpuścić tylko wtedy gdy odejdą nam wody bo to wtedy niebezpieczne
    Ale jak samemu to zrobić?

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena dobrze że stan stabilny, Dominik dzielnie walczy :) Trzymamy za Was kciuki bardzo mocno!! Powiedz jak się czujesz po cesarce? Szwy już zdjęte? No i co robisz z mlekiem którego Dominik nie zjada? Zamrażasz w domu?

• BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina0522 wrote:
    Ale jak samemu to zrobić?

Jest do kupienia taka gotowa ENEMA, można dla poślizgu posmarować trochę końcówkę np. wazeliną i wpuszczasz :) proste i nic nie boli :D Ja nawet w sumie chyba wolę w domu zrobić z tą sprawą porządek :P

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale podobno te apteczne mają za mało płynu tego w sobie i nie wszystko się wypróżni. W szpitalach ponoć więcej tego wlewają ale tak tylko słyszałam - nie znam się :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny które prały już ciuszki .. płuczemy dwukrotnie prawda ? a dodajecie 2 razy płyn do płukania ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    ale podobno te apteczne mają za mało płynu tego w sobie i nie wszystko się wypróżni. W szpitalach ponoć więcej tego wlewają ale tak tylko słyszałam - nie znam się :)

Można 2 butelki kupić :D :D

• agawera Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    płukałam 2 razy ale bez żadnego płynu dodatkowego

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BrumBrumek wrote:
    Można 2 butelki kupić :D :D
    no też prawda :P

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    choć ja podejrzewam, że jak sie zacznie to będę sie trzęsła cała i będę tak zdenerwowana, że tylko sie wykąpie , ogolę i pojadę :P

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BrumBrumek wrote:
    Magdalena dobrze że stan stabilny, Dominik dzielnie walczy :) Trzymamy za Was kciuki bardzo mocno!! Powiedz jak się czujesz po cesarce? Szwy już zdjęte? No i co robisz z mlekiem którego Dominik nie zjada? Zamrażasz w domu?
    Po CC czuję się już z dnia na dzień lepiej ale wiadomo to operacja i jeszcze czasem coś tam "zaciągnie/zakłuje" - jak mam bardziej aktywny dzień, albo jak chcę kichnąć albo kaszlnąć :| co do szwu to mam rozpuszczalny a w śr przyjdzie położna by tylko odciąć supełki. Jeśli chodzi o mleko to jak ściągam w domu to od razu mrożę a jak jestem u Synka to ściągam w szpitalu i mu zostawiam świeże ;) bo póki co tyle ile ściągam za jednym razem (jest to między 50/80ml) wystarcza małemu na dzień.
    Agawera - jeśli chodzi o Synka info. mam w pamiętniku ale tak w skrócie. Stan jest stabilny..pielęgniarki mówią, że jest dzielnym i twardym chłopcem ;) a dziś dowiedziałam się, że toleruje już coraz więcej mleka i dostaje już 7ml ;)

karolina0522, XxMoniaXx, agawera, BrumBrumek, Joasia:), nenette, Rozalia, Inesicia, karolinka85, Z., Aka81, kasika8303, lilly78, Finezja, Scintilla, dorcia8919 lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu trzymam kciuki :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    choć ja podejrzewam, że jak sie zacznie to będę sie trzęsła cała i będę tak zdenerwowana, że tylko sie wykąpie , ogolę i pojadę :P

No właśnie z tym goleniem myślę że będzie najgorzej, drżące ręce i maszynka... no czarno to widzę a raczej czerwono :D

• agawera Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda hura !!! z powodu mleka :) co robiłaś by ja mieć tz. herbatki czy tylko laktator ?

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BrumBrumek wrote:
    No właśnie z tym goleniem myślę że będzie najgorzej, drżące ręce i maszynka... no czarno to widzę a raczej czerwono :D
    mnie goli mąż a maszynki nie używam bo podrażnia. Golę się kremem do golenia miejsc wrażliwych z Eveline i jest super :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello, ja już po szkole rodzenia. Ogólnie jestem mega zadowolona, bo jest nas mała grupka i podobno dzięki temu dużo poćwiczymy. Prowadzące to położna i doradca laktacyjny, strasznie fajne babki. Tematów też sporo, bo to aż 12 spotkań i zakończę kurs w 36 tygodniu. Z tego co się dzisiaj dowiedziałam, to noworodka najlepiej kąpać w emolientach przez pierwszy miesiąc ale takich dla codziennej pielęgnacji, bo jednocześnie nawilżają i nie zmywają warstwy ochronnej. Babki mówiły, żeby nie kupować żadnych kosmetyków na razie, bo one mają mnóstwo próbek i nam je dadzą, więc odpuszczam. Pomogą nam też dobrać laktator, bo to się dobiera do wielkości brodawki. Będzie dużo ćwiczeń praktycznych- będziemy lalki kąpać, karmić, nosić oraz się masować tak jak przy porodzie. Jestem po prostu zachwycona :)

nenette, Rozalia, Sista, XxMoniaXx, Finezja, Scintilla lubią tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w tymi emolientami się nie zgadzam po co w nim kąpać maleństwo jak nie ma problemów ze skórą

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo myjąc dzieciaczka w płynie do kąpieli zmywasz warstwę ochronną, która jest bardzo delikatna. Później musisz dziecko posmarować i wydłużasz czas kąpieli,gdzie taki noworodek się bulwersuje. Poza tym są emolienty do skóry atopowej i do normalnej. Po miesiącu odstawiasz emolienty jak skóra już jest dojrzalsza.

Ale każdy ma prawo do swojej opinii :)

Nieukowa lubi tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ale naskrobałyście dziś :)

Na początek dziękuję za życzenia, tyle dobrych słów, więc musi wszystko być dobrze teraz :)

Alorrene wszystkiego co najlepsze, zdrówka, spełnienia marzeń! :) Super prezent Ci mąż sprawił :)

Karolinka ja biorę Macmiror co trzy dni i tak do końca chyba tj. do 37tc bo wtedy mi zdejmą pessara..chyba, że jakoś to wcześniej każą odstawić hmm

Maglic moje cukry na czczo dobre, ale nie próbowałam kabanosa ;) za radą diabetyka jem plaster sera żółtego i daje radę. Ogólnie na czczo, po obiedzie i kolacji cukry git, ale te po śniadaniu 120-130 :/ muszę chyba mniej chleba, a więcej warzyw spróbować..

Byłam dziś w tej poradni w szpitalu na Karowej i było to wyjście trochę bez sensu - przez 3h dowiedziałam się tyle samo co w Medicover w ciągu 15min ;) W Medicover też mi wystawili receptę na glukometr za free,więc zysk żaden. No ale gin kazał to poszłam ;)
    Po południu miałam też wizytę i gin stwierdził, że niewydolność szyjki i cukrzyca to już przesada, więc chyba będę miała za to bardzo grzeczne dziecko :P Pessar trzyma, badał mnie ręcznie i powiedział, że szyjka się wydłużyła. Nie oznacza to, że dotrwam do 38tc ale jest duża szansa, że posiedzimy jeszcze w dwupaku przez kilka tyg :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 21:15

karolinka85, Rozalia, Alorrene13, Finezja, Joasia:), Scintilla lubią tę wiadomość

• karolinka85 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenette to super ze szyjka sie troche wydluzyla ;) jestes kolejna osoba ktorej wydluzyla sue szyjka majac zalozonego pessara.. :)
    Co do macmiroru to bralam go w lutym bo profesorka przepisala ale gdzies wyczytalam niezbyt pochlebne informacje na jego temat..ze to chemioterapeutyk i ze nie zalecaja go w ciazy..ale mysle ze gdyby cos bylo z nim nie tak to by go nie przepisywali,co nie ? ;)

nenette lubi tę wiadomość

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
‹‹ 900 901 902 903 904 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ