Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ej no dziewuszki nie smućcie się już.. Wózki na pewno dotrą na czas, nie dla nas teraz stresy. Co do znajomych to po porodzie dopiero się zweryfikuje . U mnie też kilkoro znajomych odpadło ale z drugiej strony zacisnęły się więzy z tymi naj.
Zyrcia nie dziwie się że jesteś zawiedziona bo najbardziej wkurza jak ktoś się na coś umówi a potem rezygnuje. Może jeszcze zmienią zdanie.
a Ty Scintilla skończ z tym czarnowidztwem!Wg snów ja już powinnan poronić teraz urodzić i mąż powinien już mnie zdradzić i zostawić
Głowy do góry! Przecież to już prawie końcówka ciążySista, Z., Alorrene13, Scintilla, Joasia:), maglic lubią tę wiadomość
-
U nas dziś startuje 34 tydzień
Ja w Wawie też praktycznie nie mam swoich znajomych tylko tych ze strony mojego M. Niestety i u nas okazało się, że mimo tego, że staram się nie gadać o ciąży to i tak mój brzuch kłuje część z nich po oczach.
Pralka pracuje od rana więc jutro czeka mnie prasowanie, a dziś mam jeszcze do zrobienia 2 kartki komunijne i trochę sprzątania.
M dziś ma wolne więc pojechał oddać krew, a po drodze może uda mu się kupić torbę w którą mogłabym się spakować do szpitala bo te które mamy są chyba jakieś małe.
Miłego dnia;)Rozalia, Z., Sista, karolinka85, Scintilla, Joasia:), maglic, Viola, Finezja lubią tę wiadomość
-
Ja poproszę o kciuki o 15 , mamy badanie 30 tyg.
I chyba przeniosę się do rodziców na 3 dni, mąż ma anginęnie bede ryzykować. Wkurza mnie tylko bo oczywiście po co iść do lekarza? Nie kuma że po to aby małej nie zarazić!!!!
Ja też w nocy bardzo źle sypiambudzę się po 100 razy
Rozalia, karolinka85, Alorrene13, Scintilla, Joasia:), maglic lubią tę wiadomość
-
Witamy sie we wtorek...jakos Was nadrobilam ale co i jak juz oczywiscie nie pamietam...
Pamietam ze pisalyscie o szlafroku, ja nie wyobrazam sobie nie miec, jeszcze przyjedzie mi ktos w odwiedziny a ja w koszuli z dziurami na cycki hehe a mam taki leciutki z rekawami 3/4.
Jezeli chodzi o lewatywe to mi do cc nie robili golila mi Bozene chociaz ja tez golilam ale moze niedokladnie i nie zapomne tego uczucia zakladania cewnika myslalam ze mi pecherz wybuchnie.
My z M bylismy wczoraj na zakupach, na obiadku, wzial sobie dzien wolnego i tak bylo milo.
Co do zwolnienia to mi wystawia zawsze co wizyte jak mam teraz za dwa tyg to dostalam na dwa tyg.
Viola lubi tę wiadomość
[/url]
-
nick nieaktualnyRozalia ja dziś też miałam budzik przed 8 na śniadanie
Ja też nie mam zamówionego wózka, nie wiem nawet czy będę mogła pojechać do sklepu obejrzeć sama moje typy-bo jak mi pozwolą to już może być trochę za późno. A mnie po wczorajszej wyprawie do poradni i gina brzuch bolał całą noc, nigdzie więc się nie ruszam, trudno - M z pomocą mojej mamy (ona jest tego wzrostu co ja) wybierze wózek;)
Mam pytanie do dziewczyn z CC - ile przed terminem porodu macie wyznaczone cesarki?? 2tyg wcześniej? Ja być może też będę miała ze względu na oczy, czeka mnie jeszcze jedna konsultacja. A zapomniałam zapytać gina, za 2tyg dopiero mamy ustalać jak już będzie wiadomo czy na pewno są wskazania do CC.Rozalia lubi tę wiadomość
-
wróciłam z apteki oczywiście zostawiłam tam prawie 90zł masakra
i dostałam 2 nowe leki na katar alergiczny mam nadzieję że mi pomoże
okazało się że terminal nie działa i musiałam iść do bankomatu i chyba że pani mnie tam wysłała to dostałam darmowe próbki witaminy k+d - vitum 2 opakowania 12 tabletek i wit d vitum też 2 op po 12 szt- więc w sumie super -
i mnie była cesarka była jak byłam przygotowana do sn (nie miałam skierowania na cc) , ale z tego co słyszałam to cześć lekarzy mówi że przyjechać wtedy kiedy zacznie się akcja porodowa ,natomiast na sr położna mówiła że to zależy od rodzaju wskazania
wszystko zależy od Zosi mam nadzieje że się nie przekręci i dostanę skierowanie -
Witajcie Dziewczynki,
Moja noc minęła spokojnie, wyjście do toalety, jak zwykle, tylko raz, przed świtem. Dzisiaj jadę do Tychów, dzisiaj wizyta i USG trzeciego trymestru, jutro SN, a w czwartek spotkanie z koleżankami
Nenette - moj gin wstępnie ustalił termin CC na środę dwa tygodnie przed terminem OM (na środę, bo w środy ma dyżur 24h i na ten dzien ustala wszystkie swoje CC). Zgodnie z pierwszym USG prenatalnym to bedzie tydzien przed terminem i takie tez sa moje wyliczenia, bo owulacje miałam kilka dni wczesniej niż teoretycznie powinnam mieć. Moj gin robi CC, jak to on mówi "na zimno", zanim dziecko zejdzie do kanału rodnego. Ale jak Agata napisała, każdy lekarz ma swoje preferencje, wiec najlepiej zapytaj gina.Rozalia, Z., nenette, Truskaweczka250, Alorrene13, Joasia:), maglic lubią tę wiadomość
-
nenette wrote:Mam pytanie do dziewczyn z CC - ile przed terminem porodu macie wyznaczone cesarki?? 2tyg wcześniej? Ja być może też będę miała ze względu na oczy, czeka mnie jeszcze jedna konsultacja. A zapomniałam zapytać gina, za 2tyg dopiero mamy ustalać jak już będzie wiadomo czy na pewno są wskazania do CC.
ja na chwilę obecną termin cc mam wyznaczony na 39t0d
Sista wrote:BrumBrumek - wspominała, ze to troche niewygodnie z brzuchem, można osłabnąć w trakcie robienia. Moze chodziło o to aby sobie samemu nie robić. Jakby M. mialby mi robić lewatywę, to juz bym wolała aby położna to zrobiła. Moze zadzwońcie do Waszych szpitali i zapytajcie jak jest i co stosują. Jak nie zapomnę to jutro zapytam położnejaby mi przypomniała.
no to jeszcze dodam, że mówiła też że silne skurcze jelit mogą spowodować też bardzo silne skurcze macicy, dlatego bezpiecznie jest robić lewatywę tylko pod kontrolą
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 09:58
nenette, Sista lubią tę wiadomość
-
Co do cc to lekarz mówi że najlepiej jak jest akcja, bo wtedy cięcie robi się na skurczu macicy kiedy jest mocno napięta i cienka jak papie. No i wiadomo że już dziecko gotowe do wyjścia
ja mam ustaloną cc na tydzień przed terminem, ale gin mówił że ostateczną decyzję podejmie w czerwcu kiedy zobaczy jak duże jest dziecko. Dziwią mnie terminy cc 2 tygodnie przed bo przecież termin z om a ten właściwy może się sporo różnić i chyba lepiej bliżej terminu robić.
-
mi nie wyznaczył jeszcze tylko słyszałam takie plotki od znajomych u mnie lekarz prowadzący czeka do 35 tc bo może się przekręcić a że nie wierze swojemu lekarzowi to same rozumiecie teraz idę w czwartek do innego i dowiem się co on myśli zwłaszcza że pracuje w szpitalu który jako 2 wyprałam na poród , ale chciała bym już wiedzieć co i jak na razie od 2 usg odstęp 2 tygodni ułożenie pośladkowe wiec mogło by tak zostać nie obraziła bym się
-
Mój też najpierw chciał wyznaczać termin na następnej wizycie w 35tc jak nic się nie zmieni, ale później stwierdził że może za 3 tygodnie nie będzie miał gdzie mnie wcisnąć w "tabelki", bo na maj/czerwiec szykuje się duuuużo porodów, więc żeby nie było termin już ustaliliśmy, a zawsze można go odwołać
poza tym jeśli muszę mieć cc to mogę się oddać tylko w ręce mojego lekarza
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 10:27
nenette lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzięki za info
Mi gin tylko powiedział wczoraj, że przy cukrzycy tak czy siak tydzień przed terminem rozwiązują ciąże w szpitalu gdzie mam rodzić, czyli nawet jak nie ma CC a do 39tc dziecko nie wyjdzie samo to wywołują poród. Z tymi 2 tyg to może zasugerowałam się koleżanką, ale ona miała CC ze względu na poprzedni trudny poród w 35tc, teraz więc miała CC ustawioną na 37tc, pewnie po to aby uniknąć komplikacji. Dla mnie im później tym lepiej
zobaczymy zresztą co powie finalnie okulistka no i mój gin, bo pewnie faktycznie każdy ma swoją wizję.
Kochane i mam jeszcze jedno pytanie, wiem że już był ten temat więc z góry przepraszamJaki krem kupujecie do pielęgnacji pupy dziecka? Bepanthen, Linomag (jeżeli Linomag to który, ten zielony czy taki różowy dla dzieci? Krem czy maść?). A jaki krem/maść na bolące sutki? Miałam nadzieje, że na SR się dowiem ale idziemy dopiero za 3tyg przez te moje szyjowe komplikacje. A zakupy chcę zrobić dziś
iii podkłady Seni na łóżko jaki wymiar macie, 90x60cm?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 10:31
-
nick nieaktualnyHejka! Ja także dziś wizytuje o 14 tej, proszę o kciuki i sama trzymam zacisniete za pozostałe wizyty
jutro USG III trymestr
miałam ogromny problem aby doprowadzić Kasię do wyglądu próbowałam różnych pozycji i dałam jakoś radę
Wczoraj dokupilam resztę rzeczy do wyprawki, ja z praniem muszę poczekać, aż skończy się remont bo i tak się będzie kurzycpo praniu pakuje torbę będę spokojniejsza
bardzo przydatne okazały się wasze listy rzeczy do szpitala Joasia i Z. Dzięki za udostępnienie.
Scintilla ja z ludźmi z pracy mam podobną sytuację także współczuję bo wiem przez co przechodzisz i nie jest to fajne, ale damy radę
Z., Rozalia, Scintilla, Joasia:), maglic lubią tę wiadomość
-
U mnie w szpitalu cc tez robia po skonczonym 37tc.. Wiec poczatek 38..no chyba ze sa jakies wazne wskazania to wtedy zalezy od sytuacji..
Moj do 22tc byl ulozony glowkowo a teraz caly czas miednicowo.. -
nick nieaktualnynenette wrote:Dzięki za info
Mi gin tylko powiedział wczoraj, że przy cukrzycy tak czy siak tydzień przed terminem rozwiązują ciąże w szpitalu gdzie mam rodzić, czyli nawet jak nie ma CC a do 39tc dziecko nie wyjdzie samo to wywołują poród. Z tymi 2 tyg to może zasugerowałam się koleżanką, ale ona miała CC ze względu na poprzedni trudny poród w 35tc, teraz więc miała CC ustawioną na 37tc, pewnie po to aby uniknąć komplikacji. Dla mnie im później tym lepiej
zobaczymy zresztą co powie finalnie okulistka no i mój gin, bo pewnie faktycznie każdy ma swoją wizję.
Kochane i mam jeszcze jedno pytanie, wiem że już był ten temat więc z góry przepraszamJaki krem kupujecie do pielęgnacji pupy dziecka? Bepanthen, Linomag (jeżeli Linomag to który, ten zielony czy taki różowy dla dzieci? Krem czy maść?). A jaki krem/maść na bolące sutki? Miałam nadzieje, że na SR się dowiem ale idziemy dopiero za 3tyg przez te moje szyjowe komplikacje. A zakupy chcę zrobić dziś
iii podkłady Seni na łóżko jaki wymiar macie, 90x60cm?
Finezja lubi tę wiadomość