X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • agawera Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli co uważacie że najlepiec wymusić skierowanie na cc?

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie kupilam na olx nowy nieuzywany laktator tzn.ten maly zestaw tommy tippy tylko bez butelki bo ktos tylko z niej korzystal ;) dalam 30zl a nowa butelka na allegro 7.5zl ;) wiec sporo taniej mi wyszlo..

agawera, Scintilla, maglic lubią tę wiadomość

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka85 wrote:
    Wlasnie kupilam na olx nowy nieuzywany laktator tzn.ten maly zestaw tommy tippy tylko bez butelki bo ktos tylko z niej korzystal ;) dalam 30zl a nowa butelka na allegro 7.5zl ;) wiec sporo taniej mi wyszlo..

też tak kupiłam wersje reczną :)

karolinka85 lubi tę wiadomość

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :)

Co do cc to moja jest już od miesiąca ułożona w poprzek lub skośnie i nie jest za dobrze chodzę na ush do dwóch lekarzy i drugi mówił miesiąc temu że jak sie nie ułoży przez tamten miesiąc to będzie cc :( A ostatnio mój gin mówił że jest jeszcze cas i nie wiem czy tylko mnie tak pociesza bo dwie opinie od dwóch lekarzy i odmienne to mnie aby napędzają strachu:(

U nas dzisiaj równe 50 dni <3 Boje się ...

karolinka85 lubi tę wiadomość

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka250 wrote:
    Cześć dziewczynki :)

Co do cc to moja jest już od miesiąca ułożona w poprzek lub skośnie i nie jest za dobrze chodzę na ush do dwóch lekarzy i drugi mówił miesiąc temu że jak sie nie ułoży przez tamten miesiąc to będzie cc :( A ostatnio mój gin mówił że jest jeszcze cas i nie wiem czy tylko mnie tak pociesza bo dwie opinie od dwóch lekarzy i odmienne to mnie aby napędzają strachu:(

U nas dzisiaj równe 50 dni <3 Boje się ...
    Wow...juz 50dni ;) aaaaa :)

Truskaweczka250 lubi tę wiadomość

Moje dwa aniołki <3
    relgtrd8nl40gy67.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie 72 czas pędzi ;)
    mam nadzieje ze w przyszłym tygodniu uda mi się w końcu ugadać sprawę łóżeczka

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczęta ...

Myślałam, że szlag mnie trafi bo już któryś raz miałam napisanego długiego posta i przeglądarka mi sie zamknęła, nie wiem dlaczego :( Mój komputer odmawia mi posłuszeństwa :(

Tak więc w skrócie:

- Dziękuję za życzenia
    - Znajomi - Ci najbliższi będą przy nas, glowa do góry, kto się oddala jego strata
    - Wózki - Trzymam kciuki żeby dotarły w terminie
    - Ostanie zakupy robię chyba pod koniec kwietnia i w maju, z większych rzeczy został nam fotelik samochodowy i materacyk i to zamierzam kupić wcześniej.
    - Pranie zaczynamy od 20 kwietnia ;)
    - Nam zostało 60 dni do terminu porodu
    - Ogólnie : Głowa do góry Ciężaróweczki, musi być dobrze, trzymam kciuki za wizyty i badania USG !
    - Agata sesja to była niespodzianka więc nie będę wybrzydzać. Mąż niby załatwił sesję u znajomej fotografki. Do noworodkowej sesji wybiorę ofertę osobiście. Ta Twoja fotografka świetna, pewnie droga? Fajną będziecie mieć pamiątkę, ale najpierw liczymy na fotki ze ślubu ;)

yyy nie wiem co jeszcze :) Bardzo dobrego Dnia Wam życzę :*

karolinka85, Sista, Rozalia, Z., nenette, Scintilla, Finezja lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawera wrote:
    u mnie 72 czas pędzi ;)
    mam nadzieje ze w przyszłym tygodniu uda mi się w końcu ugadać sprawę łóżeczka
    U mnie belly pokazuje 71dni..a ze czekam tylko do 37tc ;) czyli 4czerwca..wiec tez zostaje 50dni..
    I cos mi sie wydaje ze synek zostanie juz ulozony miednicowo...
    Nastepna wizyta u profesorki wypada 31t5d..wiec moze juz cos wspomni o porodzie.. ;)

Moje dwa aniołki <3
    relgtrd8nl40gy67.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry Brzuchatki! Oj widzę kiepskie nastroje u niektórych Mam - Kochane nie ma co przejmować się brakiem wózka, remontem, głupią teściową. Jasne to też są problemy, do tego nasze hormony szaleją, ale postarajmy się złapać dystans. Najważniejsze jest że dane nam jest zostać Matkami, doświadczamy tego jakby nie patrzeć cudu. Niestety o błahości naszych codziennych problemów przekonujemy się często dopiero jak na drodze pojawi się poważna przeszkoda, czego żadnej z Was nie życzę. Będzie dobrze dziewczyny, nie pozwólmy by cokolwiek psuło nam radość z tej ciąży!

Żeby nie było że ja taka mądra i oświecona celebruje wielki brzuch - wczoraj popłakałam się mierząc ślubne kreacje. Łzy mi same leciały, raczej nikt nie marzy by być panną młodą w 8 miesiącu. Brzuch który przesłania wszystko, pyzata buzia, na szpilkach poruszam się jak Baba Terminator - wiem że będziecie pisać że na pewno ładnie wyglądam, ale serio to nie jest etap na którym kobieta czuje się zwiewną rusałką w sexy kiecce. No i mój J mnie sprowadził do parteru. Spodziewałam się że powie coś w stylu "eee brzucha nie widać". A on że tak - mam wielki brzuszek, nie wyglądam lekko, ale będę MAMĄ, żeby pomyślała ile kobiet się o to modli a nam po prostu wyszło i będziemy mieć Synka. Kochamy ten brzuszek :-)

Ja też mam wieczory gdy ogarnia mnie panika - że już będę tylko Matką, nie Kobietą. To jak będę wyglądać po porodzie. Jak dziecko wpłynie na nasz związek? Czy nie oszaleję w domu? No i sam poród... Setki wątpliwości, łzy się zdarzają. Ale wydaje mi się że to hormony w dużej mierze - następnego dnia często jest wszystko ok i jestem najszczęśliwasza na świecie.

Zyrcia myślę że rozmowa z psychologiem to zawsze dobra opcja, na pewno nie zaszkodzi.

Co do znajomych - ja trochę tracę jedną z 3 najlepszych przyjaciółek która po prostu nie chce i nie lubi dzieci, nasza relacje się bardzo poluzowała, wiem że nie cieszy ją że będę Matką. Liczę jednak na to że za jakiś czas emocje opadną i wrócimy do tej przyjaźni, może trochę innej, ale wierzę że jeśli to przyjaźń - damy radę :-)

Sista, Rozalia, Alorrene13, Z., Scintilla, Joasia:), maglic, Viola, nenette, Finezja lubią tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka85 wrote:
    U mnie belly pokazuje 71dni..a ze czekam tylko do 37tc ;) czyli 4czerwca..wiec tez zostaje 50dni..
    I cos mi sie wydaje ze synek zostanie juz ulozony miednicowo...
    Nastepna wizyta u profesorki wypada 31t5d..wiec moze juz cos wspomni o porodzie.. ;)

u mnie w czwartek bedzie równo 30tc i jestem ciekawa co powie podwzgledem wagi i ułożenia

odczuwacie skurcze przepowiadające , mam takie wrażenie dziś no chyba że to przez wczorajsze bieganie po sklepach

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie odczucia skurczy nie zmieniły się od 16tc, więc podejrzewam że to nadal tylko te alvarezy, bo nic a nic nie boli :) przepowiadające to te już dość bolesne skurcze

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia - każdy lekarz ma swoje preferencje :) Moj woli aby dziecko nie schodziło do kanału rodnego, bo wtedy jest czasami cieżko je wyjąc. No i ja sobie nie wyobrażam, ze CC robi mi inny lekarz, wiec nie mogę czekać na akcje, bo moj gin w czwartki i weekendy nie pracuje w szpitalu. A znając życie, to pewnie by mi sie rozkręciło w weekend. Kolezanka miała w ubiegłym roku takie CC i bez problemu miała pokarm zaraz po porodzie. No a po 38 tygodniu ciaza bedzie odnoszona, a u nas to juz bedzie 39 :) U mnie wskazania to moj wiek, jak na razie ułożenie Olgi pośladkowe i byc moze okulista (czekam na wizyte). No i moj M. wyjeżdża w delegacje 20 czerwca na cztery dni, wiec byłby z nami przez tydzien od wyjścia ze szpitala. Myśle, ze jak 10-tego CC, to 15-tego wyjdę do domu. 20-tego przyjedzie mama, to moze wtedy sie choc troche wyspie ;)
    Co do kremów to ja mam juz Bepanthen (kolezanka polecała nawet na buźkę na zimę) oraz Alantan. Do brodawek dostałam od koleżanki Maltan.

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzie cieszę się że tak pozytywnie u Was!! Całusy dla Ciebie, Dominika i dzielnego Taty!

Linianka jak tam u Was? Daj znać, trzymam kciuki!

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agawera ja tez zaczne 30t0d ;) co do skurczow to ja powiem szczerze ze chyba nie tzn.nic nie czuje..ogolnie zadnych boli tylko poza tymi jak na okres ale one towarzysza mi prawie cala ciaze..raz na jakis czas... Tak samo jak z tymi twardnieniami..chyba sie nie dowiem wkoncu czy je mam..bo wczoraj gin mowil ze cala macica ma sie spinac..a ja mam czasem twarde podbrzusze nisko.. Caly nigdy nie jest twardy ewentualnie gora brzucha ale to albo wzdecia,po jedzeniu ;) albo od wody bo musze duzo pic.. I jeszcze po prawej stronie czasami mi twardnieje tzn.wypykla sie taka bula jakby ale to napewno synek sie wypina.. Takze chyba jestem jakas dziwna..bo niewiem nic ;)

Moje dwa aniołki <3
    relgtrd8nl40gy67.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a to dlatego macie juz terminy na cc? tak wcześnie? bo jaku mnie nie wiadomo i mówi że jeszcze czas to u Was juz macie terminy?

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatko bedziesz najpiekniejsza panna mloda..i napewno przeslicznie bedziesz wygladac <3 :) bo te kg to Ci zapewne tylko w brzuszek poszly ;)
    Zobaczysz jak wstawisz nam fotki to kazda bedzie zachwalac jak pieknie wygladalas.. ;) to jest najwazniejszy Wasz dzien..w dodatku z malenkim cudem w brzuszku <3 wiec nic tylko pozostaje cieszyc sie! :)

A1984 lubi tę wiadomość

Moje dwa aniołki <3
    relgtrd8nl40gy67.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata - masz super Narzeczonego. Aż mi sie łezka w oku zakręciła czytając Twój post. Ach, te hormony...

Co do skurczów, to u mnie nic. Czasami dol brzucha sie napina, ale to chyba od wysiłku.

Truskaweczka - mnie jak na razie wydaje sie, ze do porodu to jeszcze bardzo bardzo daleko... Jak zaczną sie w połowie maja nasze porody, to wtedy bedzie panika jak znam siebie ;)

A Olga dziś rusza sie jak mucha w smole, do tego mega zadko (zupełna odwrotność do wczoraj). Co mogę zrobić aby na badaniu nie spała, tylko współpracowała i pokazała buźkę? Moze wezmę paczkę wafelków albo Toblerone? Po czym Wasze Dzieciaczki najbardziej szaleja?

Alorrene13, Truskaweczka250, A1984 lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sita jasne, rozumiem sytuację :) Poza tym ja lekarzem nie jestem, mogę ttylko napisać co mój zalecal i tak jak napisałaś ilu lekarzy tyle różnych wizji :) No ja mam cc dogadana więc chciałam znać konkretną datę, poza tym gin co mnie tnie wyjeżdża na jakieś sympozjum i też chciał się wstępnie dogadać.
    Agata ślub to piękny dzień a z Wami dodatkowo będzie synek, zobaczysz że będziesz pięknie wyglądać i wspominać ten dzień z sentymentem :)

Sista lubi tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata i dobrze Ci J. powiedział i tyle w tym temacie :P

syy26iyeeuly3wjb.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadine24 wrote:
    U mnie odczucia skurczy nie zmieniły się od 16tc, więc podejrzewam że to nadal tylko te alvarezy, bo nic a nic nie boli :) przepowiadające to te już dość bolesne skurcze

przy weronice skurcze przepowiadające nie był mocne u mnie to tak jak na okres jakby igiełką ktoś cię kuł
    w pewnym sense sie wygłupiłam bo miała je w 40 tc i jak był regularne to pojechałam do szpitala jak byłam już na sali skurcze się skończyły ale chyba nie potrzebnie pojechałam a że to był 40 tc została w nocy wywiązał się brak tętna i urodziłam wiec w sumie potrzebnie pojechałam

Truskaweczka250 też się zdziwiłam że mają już terminy my na razie czekamy na obrót sytuacji

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
‹‹ 903 904 905 906 907 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ