Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
aghata wrote:Mi wlasnie odeszly wody...lezalam w lozku jakos 6 rano byla i poczulam takie jakby pekniecie. Wstalam zobaczylam ze wkladka jakos tak dziwnie mokra, M wstal bo szedl do pracy siedzi na kibelku ja podchodze iii....zaczelo kapac na podloge zrobila sie kaluza mowie do M ze jedziemy do szpitala wykapalam sie szybko pod prysznicem ubralam, M wzail torbe i pojechalismy, ale mialam wtedy nerwa i powera, wiedaialam ze niedlugo juz bede mamusia.
Ja też najpierw pomyślałam, że teraz co odeszły i tak spokojnie piszesz
Dopiero potem domyślam że to w pierwszej ciąży
AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
-
Stokrotko..chyba jednak to ta cholerna cholestaza..
ale dostaniesz w szpitalu leki..i jak zaczna spadac w dol to jeszcze wyjdziesz.. Jak lezalam drugim razem w szpitalu lezala dziewczyna z cholestaza w 32tc i nie chce Cie straszyc ale lezala do 36tc i wtedy zrobili jej cc.. Tylko ze u niej tez dziecko nie za duzo przybieralo na wadze..ogolnie roslo ale byla roznica chyba 2tyg.
Trzymam kciuki zeby leki pomoglybedzie dobrze
A co do zarazania ta ospa..to u Ciebie juz koncowka-strupki..wiec one przeciez juz nie zarazaja..zaraza sie w ciagu 7dni jak nawet jeszcze niema wykwitow.. -
aghata wrote:Hehe w sumie tak to napisalam
mozna kupic tester ph zeby sprawdzac czy wody sie nie sacza
-
Rozalia - super, że wieści okej
gdzie jest Twój avatar? :>
Karolina - ja w szpitalu jak leżałam na początku stycznia, to miałam takie wodniste upławy - mówię WODY - polazłam to tych położnych i tłumaczę co mi jest. To kazała mi wziąć takie ala ręczniki toaletowe - podłożyć pod gołą Bożenę i poleżeć 15 minut - według nich jeśli to wody to by były na ręczniku.
Mi dzisiaj chcę się tylko leżeć i nic nie robić...zazdroszczę Wam dziewczyny tej mocy. U mnie totalny leń.
Rozalia, karolina0522 lubią tę wiadomość
-
A my witamy sie w 31tc
wg.belly 8 miesiac
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2015, 12:50
maglic, Rozalia, dorcia8919, Scintilla, Sista, Alorrene13, Nieukowa, Z., agawera, Joasia:), Ania1704, sss, Inesicia, gosi_a, nenette, Viola, karolina0522, Muniek lubią tę wiadomość
-
Maglic właśnie mi go wcięło chyba wczoraj i nie mogę się zebrać, żeby nowy ustawić
Karolinka zgrabny brzusio i bociek widzę czuwa
No to ustawiłam aktualną fotkę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2015, 13:02
karolinka85, Scintilla, Sista, Z., dorcia8919, Ania1704, nenette lubią tę wiadomość
-
Stokrotka2626 wrote:mogę leżeć w szpitalu tego się nie boję byleby tylko z moją niunią było wszystko dobrze
-
Eeeej Was to nadrobić
Aghata właśnie tak napisałaś "Właśnie mi wody odeszły" Byłam pewna, że teraz !
Jejkuuu ale jazda
Sista mam taki sam laktator też kupiłam w Gemini.
Scintilla mam też tą Ziajkę natłuszczającą do kąpieli, już dwie kupiłam.
Karolinka, Rozalia fajne aktualne foteczki brzusiowe
Co do prania, nie mam worków próżniowych ale postaram się jakoś zapakować wyprasowane ciuszki, co by się nie kurzyły. Dziewczyny odcinacie wszystkie metki wewnętrzne?
Nieukowa trzymam kciuki za USG !
Finezja, no tak ... możliwe że jakbym dała Oliwkę do naliczenia to wyszedł by 1 grosz, ja dałam kartę, ale nie dostałam tego maila więc zgłupiałam. A ta oliwka to ta dla mam na rozstępy tak?
Stokrotka trzymaj się !
Zakupy poszły mi bardzo sprawnie, w godzinkę obróciliśmy, jutro jeszcze mąż dokupi co trzeba i odbierze tort i kolejny wieczór świętowania urodzin mnie czeka
Idę chyba zacząć to prasowanie (bardzo rzadko w ogóle prasuje i nie lubię tego robić haha, stwierdziłam, że deskę obniżę i będę prasować na siedząco przed tv)Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2015, 13:14
karolinka85, Scintilla, Z., Sista, Rozalia, nenette lubią tę wiadomość
-
Stokrotka2626 wrote:mogę leżeć w szpitalu tego się nie boję byleby tylko z moją niunią było wszystko dobrze
Kochana ... z tego co pamiętam jedna z majówek ( Eklerka ) miała wykrytą cholestazę przed 30tyg. ciąży - obecnie jest już w 38tygodniu... jeśli masz jakieś pytania myślę, że warto napisać i podpytać bezpośrednio
Karolinko - 10 punktów dla Gryffindoru za bociana!
karolinka85 lubi tę wiadomość
-
Ufff, no to robota odwalona, teraz tylko czekać na wizytę u gina
Może w międzyczasie jeszcze odhaczę na liście wyprawkowej co już mam i pobuszuję na allegroScintilla, Z., maglic, agawera, karolinka85, Sista, Rozalia, dorcia8919, Joasia:), Finezja, BrumBrumek, sss, Inesicia, nenette, Alorrene13, Suzanna22, Aka81, Viola lubią tę wiadomość
-
Alorrene13 wrote:Eeeej Was to nadrobić
Finezja, no tak ... możliwe że jakbym dała Oliwkę do naliczenia to wyszedł by 1 grosz, ja dałam kartę, ale nie dostałam tego maila więc zgłupiałam. A ta oliwka to ta dla mam na rozstępy tak?
Tak to ta dla mam na rozstępy, ja od początku używałam Palmers, ale skoro jest taka okazja to skusiłam się na tą oliwkę, żeby przetestować i muszę przyznać, że jest bardzo przyjemna, szybko się wchłania i ładnie pachnie:)
My wczoraj też mieliśmy zajęcia w SR, w ogóle muszę Wam powiedzieć, że są prowadzone przez świetną babkę, położną, normalna konkretna, opowiada ciekawie i z przyjemnością tam chodzimy razem z moim D. Ponadto jest na NFZ i chyba 16 spotkań. Wczoraj się naśmialiśmy wszyscy, było o przewijaniu maluszków, najppierw wszystko pokazała i opowiedziała, a później każda para miała powtórzyć, tatuś rozbierał z rożka, spowiniętej pieluszki, bodziaka i pampersa, a mama musiała ubrać w to wszystko.
Co niektórym tatusiom ręce drżały i takie chwyty stosowali, że położna i my wszyscy mieliśmy niezły ubaw. Ale ogólnie poprawiała i pokazywała co i jak i w międzyczasie mówiła np. że już od 2012 roku nie zawija się pępka gazikami, tylko przy każdej zmianie pieluszki octenisept`em spryskujemy, osuszamy i zostawiamy bez zawijania.
Mówiła też, że do 3 tyg dziecko ma naturalna ochronę ciała i nie wskazane est go po kąpieli smarować, odradzała oliwki ale olejki to już co innego. Mówiła, że jeżeli będziemy używać chusteczek nawilżanych przy zmianie pieluszki to aby już niczym nie smarować, a jeśli przegotowaną wodą to wtedy linomag, maść z wit A lub bepanthen, generalnie byle tłuste. Co do pudrów czy mąki ziemniaczanej mówiła, że ok ale ważne jest w jaki sposób to stosujemy, nie posypuje się na dziecko tylko na nasze ręce rozcieramy w dłoniach i dopiero "oklepujemy maluszka", gdyż posypując bezpośrednio na malucha nadmiar preparatu pod wpływem wilgoci zroluje się i spowoduje odparzenia.
O kokonowaniu/spowijaniu pieluszką mówiła, że często sprawdza się przy kolkowych dzieciach, a kolki najwcześniej jeśli występują to po 3 tyg.
Co do owoców jakie są zakazane podczas karmienia to wymieniła tylko 4, tj. ananas, papaja, mango i kiwi. Resztę można normalnie jeść nie przesadzając z ilością do 200 g. nawet truskawki:)
Hmmm tyle mówiła, że teraz nie mogę wszystkiego sobie przypomnieć, ale jak będzie jakiś temat, a mnie olśni to podzielę się informacjami
karolinka85, Z., nenette, Marcia86, BrumBrumek, Scintilla, Rozalia, Viola, Joasia:) lubią tę wiadomość
-
Witam.
Trzymam kciuki za wizytujace..
Stokrotka bedzie dobrze , polezysz w szpitalu dasz rade.
Naszczescie moj szkrab sie nawet zebral w sobie i szybko naliczylam 10 ruchow. Mi kazala ale czytalam ze to sie stosuje przy nadcisnieniu i cukrzycy , no ja mam nadcisnienie. Powiedzial ze jak w ciagu dnia bedzi mniej niz 10 to mam do niego dzwonic...
Ja dzis tez cos popralam, potem prasowanko potem wkladam do komody odrazu choc mam ja nowa i juz wietrzylam mylam ale dalej czuc drewno...
Mi sie nic nie che albno to co bym chciala robic to odpada. Jeszcze niedlugo zapowiada sie remont kuchni masakra..
Fajne macie zajecia na SR nasza wczpraj poopowiadala tylko o kapieli bez ppkazania itp. Co do kosmetykow to na brodawki i do pupy bepanten a reszta wwdlug uznania. Ja zakupilam ziaje. Co do werandowania to juz sie teraz tego nie robi malego odrazu na pole ..Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm -
Stokrotko grunt, że zrobiłaś badania i teraz będzie można jakoś leczyć to choróbsko.
Rozalia, karolinka śliczne brzuszki.
Nieukowa kawał dobrej roboty.
Rano dotarła do mnie poducha do karmienia, a wczoraj odebrałam z poczty album i pudełko z BebiKlubu (chociaż myślałam, że już nie dotrze bo rejestrowałam się ze 2 miesiące temu).
Czekałam na dostawę Sudocremu do apteki gemini żeby sfinalizować zamówienie, ale dostałam właśnie wiadomość, że będą dopiero pod koniec miesiąca więc kończę zamówienie bez tego.
Dziś od rana pranie, prasowanie, a później jeszcze spacer. Po drodze zapisałam się na wizytę na 24.04 i odwiedziłam Rossmana żeby sprawdzić ceny kosmetyków z Hippa, ale okazało się, że akurat w tym sklepie ich nie ma. A teraz to mi nogi wchodzą do tyłka więc drugą część prasowania chyba przełożę na jutro.Rozalia, karolinka85 lubią tę wiadomość
-
Wiecie co upralam welurkowe pajacyki najpierw w arierlu do bialego a potem w lpveli raz jeszcze i sa mega biale. Zaluje ze wszesniejszych rzeczy nie upralam tak samo pewnie by odbielaly bo to nie nowe byly buuuu.. A juz poprasowalam chyba ze mi przejda ta nowa komoda to bedzie jeszcze raz pranieMarcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
-
Dziewczyny nie wiem co się dzieje ale byłam w kiabelki załatwialam się i na papierze z upływami zostały taki strurzki krwi nie dużo i narazie leżę ale się wystraszylam, zadzwoniłam do gin ona mówi aby się położyć i czekać wziąć nospe. i jaj bym krwawula to na IP. I teraz leżę no boje się jak nie wiem. Mąż juz jedzie z pracy i jak coś to chyba do niej podjadę