Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Mamy :) U nas dziś ładna pogoda, słonecznie, idealnie na sprzątanie. Wieczorem SR i spotkanie z koleżanką. Wzięłam no-spę, magnez, poczekam trochę aż zadziałają bo brzuch mi baaardzo mocno i często twardnieje od wczoraj i biorę się za porządki.
    Wczoraj jeszcze dokupiłam do wyprawki parę drobiazgów i już naprawdę niewiele brakuje. Jeszcze laktator, wózek, fotelik no i jakieś kosmetyki pielęgnacyjne. Właśnie tutaj mam dylemat bo położna nie podawała na SR konkretnych marek a ja sama nie wiem na co się zdecydować...
    Poradźcie mi, co kupiłyście do kąpieli i później nawilżania skóry? Bo do pupy mam bepanten

• agawera Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do kąpieli hipp żel do mycia ciała i włosów po kąpieli mleczko z rossmanna
    Na szkole rodzenia położna polecała laktator medela jak patrzyłam to nowy dla mnie jest za drogi , mam nadzieje ze ręczny z tommee tippee wystarczy

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    Dziewczyny,
    Taka ciekawostka z dzisiejszej SR. Jeśli dziecko urodzi sie przed skończonym 38 tygodniem (u mnie wstępnie CC jest ustalone na 37w6d od OM) to szczepionka na pneumokoki jest bezpłatna. Trzeba tylko o tym przypomnieć pediatrze przed szczepieniem, bo oczywiście oni o tym nie informują. Jako, ze to kosztuje 150-200zl, a trzeba zrobić trzy dawki, można uniknąć sporych kosztów. Oczywiście jeśli ktoś bierze pod uwagę te szczepienia, bo one nie sa obowiązkowe, choc zalecane. To ponoć wynika z przepisów ustawy. Nadine - jeśli cos pomyliłam to mnie popraw :)

Wszystko gra, tylko cena przy pneumokokach była 250-300zł za dawkę :)

Ja właśnie się obudziłam i chyba dzisiejsza noc sprzyjała kolorowym snom, bo mi się śniło że budowaliśmy dom. Oprowadzałam po nim koleżankę i wszystko było na totalnym wypasie. Najbardziej urzekła mnie łazienka z wanną 3x3m :D

A dziewczyny, po co liczy się te ruchy jeśli z dzidzią wszystko wporzo? Mój lekarz nic na ten temat nie mówił :)

Co do kosmetyków ja mam tylko bepanthen w razie zaczerwienienie pupy i krem z filtrem na wyjście i koniec :)

Aaaa, i jeśli któraś chciałaby kupować chustę elastyczną do noszenia, to dowiedziałam się z fejsbukowego forum że dziewczyny polecają Pentelkę z allegro, kosztują 65zł, więc nie ma co przepłacać. Ale mimo wszystko podobno najlepsza na lato tkana :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2015, 10:05

Sista, Marcia86 lubią tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,

Słońce dziś wyszło, robi się ładnie a mi się nic nie chce :P
    Mam jechać z teściem bo jakieś zakupy na moją jutrzejszą imprezę, ale też jakoś nie mam weny co przygotować. Na ciepło to chyba pizzę zamówimy ;)
    O tyle dobrze, że jednak wczoraj wyprałam pierwszą turę ciuszków i pieluszek, więc będę je musiała dziś wyprasować i zapakować. Inesica dobry sen hehehe :)
    Mi się coś śni teraz codziennie, ale szybko zapominam :(
    Ja mam różne kosmetyki, głównie ziajka od 1 dnia życia, hipp i babydream z rossmanna. Co to szczepień muszę się zorientować co i jak bo nie ogarniam tego tematu :) Trzymam kciuki z całej siły za dzisiejsze wizyty !!!
    Miłego Dnia !
    P.S Nie liczę ruchów ! I nie dostałam żadnej tabelki póki co.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2015, 10:04

Sista, Scintilla, nick nieaktualny, Rozalia lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę korzystać ze szczepień bezpłatnych obowiązkowych zastanawialiśmy sie nad pneumokokami tylko dlaczego to takie drogie :(

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BrumBrumek wrote:
    Poradźcie mi, co kupiłyście do kąpieli i później nawilżania skóry? Bo do pupy mam bepanten

Ja rzuciłam się na wypróbowanie serii Zajka :)

- kupiłam płyn do kąpieli dla dzieci i niemowląt - natłuszczający i mam nadzieję, że nie będę musiała po nim stosować dodatkowo żadnej chemii ... w razie co mam też ich oliwkę i krem do pupy przeciwodparzeniom, no i kremik z filtrem na wyjście :)

Do szpitala kupuję Alantan Plus do pupy niemowlaka - bo wiem, że jako jedyny jest akceptowany przez tamtejsze położne ... Bepanten kupiłam na brodawki i mam nadzieję, że w ogóle nie będzie mi potrzebny :D

Co do ruchów ... też nie mam zaleconych aby liczyć - lekarz pyta na wizycie czy je wyraźnie czuje :)

Odnośnie laktatora - zmieniła mi się koncepcja z Lovi - i próbuję wyłapać okazję na używaną Medela Mini Electric :)

Za wizyty trzymam kciuki ;) .... też tak często jak ja podglądacie majówki :D ?

sss, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • Stokrotka2626 Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam dziewczynki
    ja jak zwykle z problemem zrobiłam badania na te próby wątrobowe i wyniki mam kosmiczne norma jest dla ALT do 33 a mi wyszło 818, a AST do 32 a mi wyszło 407 do lekarza nie mogę się dodzwonić ale tak bardzo się martwię

f2w3qqmz6uxsr9l6.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BrumBrumek - laktator kupiłam Canpol elektryczny (z Gemini był za 147zl), moje koleżanki miały ten model i zachwalają do dzisiaj. Kosmetyki mam z Hipp, jak tu zalecalyscie, wszystko z jednej firmy, aby w razie uczulenia wiedzieć co uczula i zmienić. Do tego Bepanthen i alantan.
    Aloreen - ja dostałam tabelkę do liczenia ruchow, bo sie głupia zapytałam o liczenie ruchow. Gin podrapał sie po głowie i mówi, no w sumie mogę pani dać taka tabelkę. No to sie nie skupiam za bardzo na tym liczeniu ;)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Scintilla Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka2626 wrote:
    witam dziewczynki
    ja jak zwykle z problemem zrobiłam badania na te próby wątrobowe i wyniki mam kosmiczne norma jest dla ALT do 33 a mi wyszło 818, a AST do 32 a mi wyszło 407 do lekarza nie mogę się dodzwonić ale tak bardzo się martwię

:( ... a nadal odczuwasz ten świąd skóry ?

mhsvi09kzjtuku9r.png
  • agawera Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na razie na Facebooku laktatory medela właśnie te elektryczne poleca położna kosztują ok 100 -150zl

Scintilla lubi tę wiadomość

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak ale myślałam że to po tej ospie bo najbardziej swędzi w miejscach gdzie zostały mi strupki, a w nocy mam tak jakby niespokojne nogi

f2w3qqmz6uxsr9l6.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka2626 wrote:
    tak ale myślałam że to po tej ospie bo najbardziej swędzi w miejscach gdzie zostały mi strupki, a w nocy mam tak jakby niespokojne nogi

współczuje .... ale faktycznie najlepiej porozmawiać z lekarzem :(

mhsvi09kzjtuku9r.png

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrze ze mnie tknęło i zrobiłam te badania

f2w3qqmz6uxsr9l6.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Brzuchatki.
    Ja juz za Łodzią ,narazie znoszę drogę dobrze jeszcze 350 km.

Miłego dnia

agawera, nick nieaktualny, Sista, nick nieaktualny, Rozalia, karolinka85 lubią tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • lilly78 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 21:09

Sista, nick nieaktualny, Alorrene13 lubią tę wiadomość

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś z powerem :) Piękne słońce, latam w podkoszulku po ogrodzie: pielę, sadzę, sieję, przesadzam i przesiewam kompost :D

Do tego pranko się robi (tetry, flanelki, kocyki i jasne ciuszki 68) - dostałam na warsztatach wczoraj darmowego Jelpa to od razu skorzystam :)

Ja dziś też wizytuję, kciukajcie za dobre wyniki i za możliwość zrobienia foty buźki :D

Ja mam zamiar werandować od razu od powrotu za szpitala - położne mówiły mi że od połowy kwietnia do września w ciepłe dni można od 4-5dnia po porodzie. Oczywiście w lecie koniecznie rano (przed 11:00) i wieczorem (po 17:00), nigdy centralnie w upał i zawsze pod daszkiem (ja zamierzam w gondolce z postawionym daszkiem, jak pisałam)

nick nieaktualny, Inesicia, Scintilla, nick nieaktualny, Sista, nick nieaktualny, Rozalia, karolinka85, Alorrene13 lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • maglic Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobryyy Kochane :*

Ja poczułam co to 'smak' ZGAGI :( ojacieee... masakra :/ myślałam, że jestem jakimś smokiem wawelskim :( wczoraj się przeżarłam i wyszło. Dzisiaj nie opycham tak żołądeczka :D

Scintilla- ja też bacznie obserwuje :) jak jakiś stalker, najpierw wchodzę na nas a potem na majówki :D sprawdzam, jak się porody mają i póki co czopki odchodzą więc u nas w połowie maja też się pewnie zacznie. :D to już tylko miesiąć:O

Stokrotko - trzymam kciuki żebyś dodzwoniła się do gina. :*

Scintilla, nick nieaktualny, Rozalia lubią tę wiadomość

ukdytv73la1h903i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sss wrote:
    Hej dziewczyny.
    Juz mnieprzeraza to liczeniu ruchow. Maly o 5 mial gimnastyke i wiem ze nie predko znowu sie ruszey tak zebym czula a mam liczyc od 9 i juz po sniadaniu i hmm cisza... Wiem mam czas do 21 ....

ja też od poniedziałku mam takie słabsze ruchy,bardziej takie wyginanie i przeciąganie..ale to chyba normalne..cały tydzień dawała mi czadu więc myślę,że w tym tyg jest bardziej leniwa..

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    Nieukowa - dziękuje. U mnie robi sie ciasno z łóżeczkiem, które mam mieć pożyczone i moze byc tak, ze Dziewczyna bedzie spała w gondoli przez kilka dni.
    Wlasnie, Dziewczyny, kiedy planujecie pierwsze wyjście do ogródka, przed blok? Ja rozmawiałam z moja siostra i ona wyszła ze szpitala po pięciu dniach i juz na drugi dzien wyszła na krotki spacer. Jak Mały miał cztery tygodnie zabrali go na wycieczkę nad moze (30 minut jazdy samochode, a pogoda była jesienna). Godzinny spacer i powrót do domu. Ja w sumie tez nie chce czekać, bo nie ma na co. Jak wyjdę ze szpitala po pięciu dniach, to na drugi chciałabym wyjsć przed blok z gondola. Mamy ławeczkę, teren ogrodzony, posiedzę na słoneczku. A tak po 3-4 tygodniach chciałabym juz krótkie wypady za miasto.

No ja niestety prędko nie wyjdę,choć marzyłam sobie,że od razu zacznę przyzwyczajać małą do spacerków stopniowo..liczę na to,że po miesiącu nas wypuszczą i będę mogła zacząć normalne życie bez szpitalnych ścian..

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dodzwoniłam się najprawdopodobniej mam jutro do szpitala tylko jest problem z tym że mam jeszcze strupki po ospie i nie przyjmą mnie dopóki nie wykluczą że nie zakażam a jak zakażam to do innego szpitala na zakaźny oddział nie wiem masakra jakaś a było tak dobrze

f2w3qqmz6uxsr9l6.png
‹‹ 919 920 921 922 923 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ