X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Mamy :) U nas dziś ładna pogoda, słonecznie, idealnie na sprzątanie. Wieczorem SR i spotkanie z koleżanką. Wzięłam no-spę, magnez, poczekam trochę aż zadziałają bo brzuch mi baaardzo mocno i często twardnieje od wczoraj i biorę się za porządki.
    Wczoraj jeszcze dokupiłam do wyprawki parę drobiazgów i już naprawdę niewiele brakuje. Jeszcze laktator, wózek, fotelik no i jakieś kosmetyki pielęgnacyjne. Właśnie tutaj mam dylemat bo położna nie podawała na SR konkretnych marek a ja sama nie wiem na co się zdecydować...
    Poradźcie mi, co kupiłyście do kąpieli i później nawilżania skóry? Bo do pupy mam bepanten

• agawera Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do kąpieli hipp żel do mycia ciała i włosów po kąpieli mleczko z rossmanna
    Na szkole rodzenia położna polecała laktator medela jak patrzyłam to nowy dla mnie jest za drogi , mam nadzieje ze ręczny z tommee tippee wystarczy

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    Dziewczyny,
    Taka ciekawostka z dzisiejszej SR. Jeśli dziecko urodzi sie przed skończonym 38 tygodniem (u mnie wstępnie CC jest ustalone na 37w6d od OM) to szczepionka na pneumokoki jest bezpłatna. Trzeba tylko o tym przypomnieć pediatrze przed szczepieniem, bo oczywiście oni o tym nie informują. Jako, ze to kosztuje 150-200zl, a trzeba zrobić trzy dawki, można uniknąć sporych kosztów. Oczywiście jeśli ktoś bierze pod uwagę te szczepienia, bo one nie sa obowiązkowe, choc zalecane. To ponoć wynika z przepisów ustawy. Nadine - jeśli cos pomyliłam to mnie popraw :)

Wszystko gra, tylko cena przy pneumokokach była 250-300zł za dawkę :)

Ja właśnie się obudziłam i chyba dzisiejsza noc sprzyjała kolorowym snom, bo mi się śniło że budowaliśmy dom. Oprowadzałam po nim koleżankę i wszystko było na totalnym wypasie. Najbardziej urzekła mnie łazienka z wanną 3x3m :D

A dziewczyny, po co liczy się te ruchy jeśli z dzidzią wszystko wporzo? Mój lekarz nic na ten temat nie mówił :)

Co do kosmetyków ja mam tylko bepanthen w razie zaczerwienienie pupy i krem z filtrem na wyjście i koniec :)

Aaaa, i jeśli któraś chciałaby kupować chustę elastyczną do noszenia, to dowiedziałam się z fejsbukowego forum że dziewczyny polecają Pentelkę z allegro, kosztują 65zł, więc nie ma co przepłacać. Ale mimo wszystko podobno najlepsza na lato tkana :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2015, 10:05

Sista, Marcia86 lubią tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,

Słońce dziś wyszło, robi się ładnie a mi się nic nie chce :P
    Mam jechać z teściem bo jakieś zakupy na moją jutrzejszą imprezę, ale też jakoś nie mam weny co przygotować. Na ciepło to chyba pizzę zamówimy ;)
    O tyle dobrze, że jednak wczoraj wyprałam pierwszą turę ciuszków i pieluszek, więc będę je musiała dziś wyprasować i zapakować. Inesica dobry sen hehehe :)
    Mi się coś śni teraz codziennie, ale szybko zapominam :(
    Ja mam różne kosmetyki, głównie ziajka od 1 dnia życia, hipp i babydream z rossmanna. Co to szczepień muszę się zorientować co i jak bo nie ogarniam tego tematu :) Trzymam kciuki z całej siły za dzisiejsze wizyty !!!
    Miłego Dnia !
    P.S Nie liczę ruchów ! I nie dostałam żadnej tabelki póki co.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2015, 10:04

Sista, Scintilla, nenette, Rozalia lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę korzystać ze szczepień bezpłatnych obowiązkowych zastanawialiśmy sie nad pneumokokami tylko dlaczego to takie drogie :(

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BrumBrumek wrote:
    Poradźcie mi, co kupiłyście do kąpieli i później nawilżania skóry? Bo do pupy mam bepanten

Ja rzuciłam się na wypróbowanie serii Zajka :)

- kupiłam płyn do kąpieli dla dzieci i niemowląt - natłuszczający i mam nadzieję, że nie będę musiała po nim stosować dodatkowo żadnej chemii ... w razie co mam też ich oliwkę i krem do pupy przeciwodparzeniom, no i kremik z filtrem na wyjście :)

Do szpitala kupuję Alantan Plus do pupy niemowlaka - bo wiem, że jako jedyny jest akceptowany przez tamtejsze położne ... Bepanten kupiłam na brodawki i mam nadzieję, że w ogóle nie będzie mi potrzebny :D

Co do ruchów ... też nie mam zaleconych aby liczyć - lekarz pyta na wizycie czy je wyraźnie czuje :)

Odnośnie laktatora - zmieniła mi się koncepcja z Lovi - i próbuję wyłapać okazję na używaną Medela Mini Electric :)

Za wizyty trzymam kciuki ;) .... też tak często jak ja podglądacie majówki :D ?

sss, nenette lubią tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • Stokrotka2626 Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam dziewczynki
    ja jak zwykle z problemem zrobiłam badania na te próby wątrobowe i wyniki mam kosmiczne norma jest dla ALT do 33 a mi wyszło 818, a AST do 32 a mi wyszło 407 do lekarza nie mogę się dodzwonić ale tak bardzo się martwię

f2w3qqmz6uxsr9l6.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BrumBrumek - laktator kupiłam Canpol elektryczny (z Gemini był za 147zl), moje koleżanki miały ten model i zachwalają do dzisiaj. Kosmetyki mam z Hipp, jak tu zalecalyscie, wszystko z jednej firmy, aby w razie uczulenia wiedzieć co uczula i zmienić. Do tego Bepanthen i alantan.
    Aloreen - ja dostałam tabelkę do liczenia ruchow, bo sie głupia zapytałam o liczenie ruchow. Gin podrapał sie po głowie i mówi, no w sumie mogę pani dać taka tabelkę. No to sie nie skupiam za bardzo na tym liczeniu ;)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Scintilla Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka2626 wrote:
    witam dziewczynki
    ja jak zwykle z problemem zrobiłam badania na te próby wątrobowe i wyniki mam kosmiczne norma jest dla ALT do 33 a mi wyszło 818, a AST do 32 a mi wyszło 407 do lekarza nie mogę się dodzwonić ale tak bardzo się martwię

:( ... a nadal odczuwasz ten świąd skóry ?

mhsvi09kzjtuku9r.png
  • agawera Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na razie na Facebooku laktatory medela właśnie te elektryczne poleca położna kosztują ok 100 -150zl

Scintilla lubi tę wiadomość

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak ale myślałam że to po tej ospie bo najbardziej swędzi w miejscach gdzie zostały mi strupki, a w nocy mam tak jakby niespokojne nogi

f2w3qqmz6uxsr9l6.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka2626 wrote:
    tak ale myślałam że to po tej ospie bo najbardziej swędzi w miejscach gdzie zostały mi strupki, a w nocy mam tak jakby niespokojne nogi

współczuje .... ale faktycznie najlepiej porozmawiać z lekarzem :(

mhsvi09kzjtuku9r.png

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrze ze mnie tknęło i zrobiłam te badania

f2w3qqmz6uxsr9l6.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Brzuchatki.
    Ja juz za Łodzią ,narazie znoszę drogę dobrze jeszcze 350 km.

Miłego dnia

agawera, Joasia:), Sista, nenette, Rozalia, karolinka85 lubią tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • lilly78 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 21:09

Sista, nenette, Alorrene13 lubią tę wiadomość

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś z powerem :) Piękne słońce, latam w podkoszulku po ogrodzie: pielę, sadzę, sieję, przesadzam i przesiewam kompost :D

Do tego pranko się robi (tetry, flanelki, kocyki i jasne ciuszki 68) - dostałam na warsztatach wczoraj darmowego Jelpa to od razu skorzystam :)

Ja dziś też wizytuję, kciukajcie za dobre wyniki i za możliwość zrobienia foty buźki :D

Ja mam zamiar werandować od razu od powrotu za szpitala - położne mówiły mi że od połowy kwietnia do września w ciepłe dni można od 4-5dnia po porodzie. Oczywiście w lecie koniecznie rano (przed 11:00) i wieczorem (po 17:00), nigdy centralnie w upał i zawsze pod daszkiem (ja zamierzam w gondolce z postawionym daszkiem, jak pisałam)

Lilianka27, Inesicia, Scintilla, Joasia:), Sista, nenette, Rozalia, karolinka85, Alorrene13 lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • maglic Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobryyy Kochane :*

Ja poczułam co to 'smak' ZGAGI :( ojacieee... masakra :/ myślałam, że jestem jakimś smokiem wawelskim :( wczoraj się przeżarłam i wyszło. Dzisiaj nie opycham tak żołądeczka :D

Scintilla- ja też bacznie obserwuje :) jak jakiś stalker, najpierw wchodzę na nas a potem na majówki :D sprawdzam, jak się porody mają i póki co czopki odchodzą więc u nas w połowie maja też się pewnie zacznie. :D to już tylko miesiąć:O

Stokrotko - trzymam kciuki żebyś dodzwoniła się do gina. :*

Scintilla, nenette, Rozalia lubią tę wiadomość

ukdytv73la1h903i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sss wrote:
    Hej dziewczyny.
    Juz mnieprzeraza to liczeniu ruchow. Maly o 5 mial gimnastyke i wiem ze nie predko znowu sie ruszey tak zebym czula a mam liczyc od 9 i juz po sniadaniu i hmm cisza... Wiem mam czas do 21 ....

ja też od poniedziałku mam takie słabsze ruchy,bardziej takie wyginanie i przeciąganie..ale to chyba normalne..cały tydzień dawała mi czadu więc myślę,że w tym tyg jest bardziej leniwa..

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    Nieukowa - dziękuje. U mnie robi sie ciasno z łóżeczkiem, które mam mieć pożyczone i moze byc tak, ze Dziewczyna bedzie spała w gondoli przez kilka dni.
    Wlasnie, Dziewczyny, kiedy planujecie pierwsze wyjście do ogródka, przed blok? Ja rozmawiałam z moja siostra i ona wyszła ze szpitala po pięciu dniach i juz na drugi dzien wyszła na krotki spacer. Jak Mały miał cztery tygodnie zabrali go na wycieczkę nad moze (30 minut jazdy samochode, a pogoda była jesienna). Godzinny spacer i powrót do domu. Ja w sumie tez nie chce czekać, bo nie ma na co. Jak wyjdę ze szpitala po pięciu dniach, to na drugi chciałabym wyjsć przed blok z gondola. Mamy ławeczkę, teren ogrodzony, posiedzę na słoneczku. A tak po 3-4 tygodniach chciałabym juz krótkie wypady za miasto.

No ja niestety prędko nie wyjdę,choć marzyłam sobie,że od razu zacznę przyzwyczajać małą do spacerków stopniowo..liczę na to,że po miesiącu nas wypuszczą i będę mogła zacząć normalne życie bez szpitalnych ścian..

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dodzwoniłam się najprawdopodobniej mam jutro do szpitala tylko jest problem z tym że mam jeszcze strupki po ospie i nie przyjmą mnie dopóki nie wykluczą że nie zakażam a jak zakażam to do innego szpitala na zakaźny oddział nie wiem masakra jakaś a było tak dobrze

f2w3qqmz6uxsr9l6.png
‹‹ 919 920 921 922 923 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ