X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Gosia82. Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały się wierci ale wczoraj był taki spokojny cały dzień ja cały czas mam jakieś bóle jelit wczoraj tak jak by nerek, i tydzień temu mąż powiedział ze mi brzuch opadł no kurde ale to mu się chyba zdawało. Przecież to dopiero 31 tydzień

• karolinka85 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rano mialam taka kulke jakby galaretka ala sluz plodny..teraz jak bylam w toalecie to na papierze znowu to samo...
    Kurcze to chyba to patrzac po zdjeciach w necie! :(
    Boze jade na ip... Modlcie sie prosze zeby to nie byl czop!

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • Gosia82. Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka trzymam kciuki a Ty trzymaj za mnie bo ja mam pełno w gaciach.

karolinka85 lubi tę wiadomość

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka trzymmam kciuki. Ja od 3 tyg mam mega dużo śluzu i też parę razy miałam taką kulke. Zgoniłam to na śluz.
    Daj znać od razu co i jak!!!

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Sista Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia - a wykluczyłaś jakieś pęknięte naczynko po badaniu lub sexie? Ja tak miałam dwa tygodnie temu, nitki krwi i okazało się, że to po badaniu u gina.

Karolinko - będzie dobrze, to pewnie gęstszy śluz. Dużo płynów piłaś ostatnio? Bo jest gorąco, to więcej chyba powinno się pić.

Trzymam kciuki za Was obie !!!

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane a bepanthen macie ten zwykly czy extra? A alantan to masc czy krem??

• Sista Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenette wrote:

Bepanthen mam zwykły, a Alantan maść.

Śmigam na spotkanie z koleżankami i ich pociechami (Chłopczyk 10, Dziewczynka 7 miesięcy). Kolejne wieści z pierwszej ręki o porodzie w szpitalu, gdzie będę rodziła :)

Musze po drodze kupić jakiś mały tort, koleżanka ma ogródek, a pogoda cudna :)

nenette, Alorrene13 lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki za wizyty na IP, oby to nic nie było!

Stokrotka grunt, że zrobiłaś badania i można działać, będzie dobrze, nie martw się

Trzymam też kciuki za wizyty/usg :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka trzymam kciuki,mam nadzieję,że to fałszywy alarm.
    Gosia 82 ja to w ogóle mam nisko brzuch,każdy mi to mówi.. i tak od początku..

• agawera Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam w poczekalni jestem klebkiem nerwów bo nie wiem jak będzie i co będzie po badaniu

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenette wrote:
    U nas położna mówiła żeby kupić alantan maść.
    Zamówienie w aptece złożone. Zostaje jeszcze tylko materacyk, płyn do kąpieli, chusteczki nawilżone, staniki do karmienia i może jeszcze jedno okrycie kąpielowe.
    Czy któraś z Was kupuje może kosmetyki Babydream (te z rossmana). Zastanawiam się właśnie czy wybrać te czy może jednak Hipp.

nenette lubi tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • agawera Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam mleczko do ciała dla niemowlat

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wszystko na pewno jest dobrze, ale kciuki dodatkowo zaciskam! Dajcie znać po wizytach.

Do mnie też dziś przyszedł album z bebi klubu, całkiem ładny :)

Finezja, karolinka85 lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenette wrote:
    ja mam i ten i ten, ale tylko dlatego że zwykły kupiłam sobie sama a extra dostałam :)

nenette lubi tę wiadomość

• aghata Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czop sluzowy wyglada (sorki za opis) jak plfocina z zajetego bakteria gardla. Jezeli jest bez krwi to apokojnie do porodu jeszxcze duzo czasu gorzej jak jest z krwia to wtedy chyba szyjka sie rozwiera

preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesicia wrote:
    U nas położna mówiła żeby kupić alantan maść.
    Zamówienie w aptece złożone. Zostaje jeszcze tylko materacyk, płyn do kąpieli, chusteczki nawilżone, staniki do karmienia i może jeszcze jedno okrycie kąpielowe.
    Czy któraś z Was kupuje może kosmetyki Babydream (te z rossmana). Zastanawiam się właśnie czy wybrać te czy może jednak Hipp.

A drogi jest ten Alantan?? bo ja chciałam kupić do pielęgnacji pupy ziajkę i sudocrem??

• lilly78 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 21:09

• BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka, kurcze Ty już normalnie stała bywalczyni IP. Powodzenia :) napisz koniecznie jak wrócisz

Viola, karolinka85 lubią tę wiadomość

• Finezja Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agawera na pewno wszystko będzie dobrze kciuki mocno trzymam !

Karolinka mam nadzieję, że to nie czop tylko fałszywy alarm też trzymam kciuki !

Co do kosmetyków babydrem to ja planuje je zakupić, czytałam że mają bardzo dobry skład, a kuzyna żona ma teraz 4 m-cznego synka i od początku ich używa. Maluszka trzymałam na rękach i wąchałam ;) jak dla mnie mało dzieciem pachnie, ale może dlatego że mi się niemowlak z oliwką kojarzy, której teraz nie zalecają ;/

qdkk8u69wcmbbuud.png]
  • Suzanna22 Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jak odszedł czop w 23 tc (wtedy nawet nie wiedziałam że tak wygląda czop) to był to kawałek takiej zbitej galaretki śluzowej ( sorry za opis) i nie doczekałam sie nawet wizyty nastepnego dnia bo nad ranem byłam już z pęcherzem w pochwie i szyjka rozwartą na 4cm.

mam nadzieje karolinko że to fałszywy alarm , pare dni temu byłas na izbie i szyjke z tego co pamiętam mialas 36mm wiec , mysle że tak szybko by sie nie skróciła , nie otworzyła i zeby doszło do wypadnięcia. Trzymam kciuki zeby było dobrze.

3i498rib1erx75f8.png

3jgxs65gfim7i0be.png

Juleczko Kochamy Cie <3 [*] 23tyg.

Suzanna
‹‹ 922 923 924 925 926 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ