X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Gosia82. Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały się wierci ale wczoraj był taki spokojny cały dzień ja cały czas mam jakieś bóle jelit wczoraj tak jak by nerek, i tydzień temu mąż powiedział ze mi brzuch opadł no kurde ale to mu się chyba zdawało. Przecież to dopiero 31 tydzień

• karolinka85 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rano mialam taka kulke jakby galaretka ala sluz plodny..teraz jak bylam w toalecie to na papierze znowu to samo...
    Kurcze to chyba to patrzac po zdjeciach w necie! :(
    Boze jade na ip... Modlcie sie prosze zeby to nie byl czop!

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • Gosia82. Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka trzymam kciuki a Ty trzymaj za mnie bo ja mam pełno w gaciach.

karolinka85 lubi tę wiadomość

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka trzymmam kciuki. Ja od 3 tyg mam mega dużo śluzu i też parę razy miałam taką kulke. Zgoniłam to na śluz.
    Daj znać od razu co i jak!!!

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Sista Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia - a wykluczyłaś jakieś pęknięte naczynko po badaniu lub sexie? Ja tak miałam dwa tygodnie temu, nitki krwi i okazało się, że to po badaniu u gina.

Karolinko - będzie dobrze, to pewnie gęstszy śluz. Dużo płynów piłaś ostatnio? Bo jest gorąco, to więcej chyba powinno się pić.

Trzymam kciuki za Was obie !!!

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane a bepanthen macie ten zwykly czy extra? A alantan to masc czy krem??

• Sista Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenette wrote:

Bepanthen mam zwykły, a Alantan maść.

Śmigam na spotkanie z koleżankami i ich pociechami (Chłopczyk 10, Dziewczynka 7 miesięcy). Kolejne wieści z pierwszej ręki o porodzie w szpitalu, gdzie będę rodziła :)

Musze po drodze kupić jakiś mały tort, koleżanka ma ogródek, a pogoda cudna :)

nenette, Alorrene13 lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki za wizyty na IP, oby to nic nie było!

Stokrotka grunt, że zrobiłaś badania i można działać, będzie dobrze, nie martw się

Trzymam też kciuki za wizyty/usg :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka trzymam kciuki,mam nadzieję,że to fałszywy alarm.
    Gosia 82 ja to w ogóle mam nisko brzuch,każdy mi to mówi.. i tak od początku..

• agawera Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam w poczekalni jestem klebkiem nerwów bo nie wiem jak będzie i co będzie po badaniu

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenette wrote:
    U nas położna mówiła żeby kupić alantan maść.
    Zamówienie w aptece złożone. Zostaje jeszcze tylko materacyk, płyn do kąpieli, chusteczki nawilżone, staniki do karmienia i może jeszcze jedno okrycie kąpielowe.
    Czy któraś z Was kupuje może kosmetyki Babydream (te z rossmana). Zastanawiam się właśnie czy wybrać te czy może jednak Hipp.

nenette lubi tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • agawera Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam mleczko do ciała dla niemowlat

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wszystko na pewno jest dobrze, ale kciuki dodatkowo zaciskam! Dajcie znać po wizytach.

Do mnie też dziś przyszedł album z bebi klubu, całkiem ładny :)

Finezja, karolinka85 lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenette wrote:
    ja mam i ten i ten, ale tylko dlatego że zwykły kupiłam sobie sama a extra dostałam :)

nenette lubi tę wiadomość

• aghata Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czop sluzowy wyglada (sorki za opis) jak plfocina z zajetego bakteria gardla. Jezeli jest bez krwi to apokojnie do porodu jeszxcze duzo czasu gorzej jak jest z krwia to wtedy chyba szyjka sie rozwiera

preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesicia wrote:
    U nas położna mówiła żeby kupić alantan maść.
    Zamówienie w aptece złożone. Zostaje jeszcze tylko materacyk, płyn do kąpieli, chusteczki nawilżone, staniki do karmienia i może jeszcze jedno okrycie kąpielowe.
    Czy któraś z Was kupuje może kosmetyki Babydream (te z rossmana). Zastanawiam się właśnie czy wybrać te czy może jednak Hipp.

A drogi jest ten Alantan?? bo ja chciałam kupić do pielęgnacji pupy ziajkę i sudocrem??

• lilly78 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 21:09

• BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka, kurcze Ty już normalnie stała bywalczyni IP. Powodzenia :) napisz koniecznie jak wrócisz

Viola, karolinka85 lubią tę wiadomość

• Finezja Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agawera na pewno wszystko będzie dobrze kciuki mocno trzymam !

Karolinka mam nadzieję, że to nie czop tylko fałszywy alarm też trzymam kciuki !

Co do kosmetyków babydrem to ja planuje je zakupić, czytałam że mają bardzo dobry skład, a kuzyna żona ma teraz 4 m-cznego synka i od początku ich używa. Maluszka trzymałam na rękach i wąchałam ;) jak dla mnie mało dzieciem pachnie, ale może dlatego że mi się niemowlak z oliwką kojarzy, której teraz nie zalecają ;/

qdkk8u69wcmbbuud.png]
  • Suzanna22 Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jak odszedł czop w 23 tc (wtedy nawet nie wiedziałam że tak wygląda czop) to był to kawałek takiej zbitej galaretki śluzowej ( sorry za opis) i nie doczekałam sie nawet wizyty nastepnego dnia bo nad ranem byłam już z pęcherzem w pochwie i szyjka rozwartą na 4cm.

mam nadzieje karolinko że to fałszywy alarm , pare dni temu byłas na izbie i szyjke z tego co pamiętam mialas 36mm wiec , mysle że tak szybko by sie nie skróciła , nie otworzyła i zeby doszło do wypadnięcia. Trzymam kciuki zeby było dobrze.

3i498rib1erx75f8.png

3jgxs65gfim7i0be.png

Juleczko Kochamy Cie <3 [*] 23tyg.

Suzanna
‹‹ 922 923 924 925 926 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ