X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Witam sie z 32 tyg .. wszystko mnie boli ... krzyż, biodra, żebra - masakra...
    jeszcze 5 tyg i mogę rodzić :)

Scintilla, Rozalia, karolinka85, maglic lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • agawera Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:

ja też mam 32 tc :)

Scintilla, maglic lubią tę wiadomość

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam stanik taki do karmienia w hm. Ogólnie jest miękki ale z boku miedzy pachą a piersiami ma takie wstawki.. Nie wiem czy wiecie o co mi chodzi ale one wbijają się troche w ciało, później mam czerwoną skórę w tym miejscu i boli :( jestem zła na siebie za ten zakup, bo przecież stanik mierzyłam i wydawało mi się że jest ok. Myślicie ze mogę to wyciąć, wyjąć i potem ładnie zaszyć? ;) zastanawiam sie czy wtedy dobrze utrzyma wszystko na miejscu :D

• BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:

U mnie pojutrze 34 ale nie powiem ze za 2 tyg. Mogę rodzić :D niby torba spakowana sobie stoi ale pokój malutkiej jeszcze nie dopracowany, ubranka nie poprasowane no i w głowie jeszcze nie wszystko 'poukladalam' przed porodem :D

Niech moja Hania sie aż tak nie śpieszy :D pod koniec maja zapraszam :D

gosi_a, Z., Scintilla, Sista, nenette, karolinka85, Joasia:), maglic lubią tę wiadomość

• gosi_a Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brumbrumek ja myślę, że możesz je wyjąć, bo skoro teraz mówisz, że Cię od tego boli to i tak tego stanika nosić nie będziesz, więc nawet po przeróbce się nie będzie nadawał to w rzeczywistości się nic nie zmieni ;)

Dziewczyny, ze szpitalami to wiadomo, że co poród to opinia. Bo jeśli dziewczyna ma długi i trudny poród, to będzie mówiła, że się męczyła i cc nikt jej nie zrobił. Znowu inna w tym samym szpitalu urodzi szybko to powie, że extra. Moim zdaniem zawsze będą złe i dobre opinie, trzeba się trochę zdać na intuicję. Na portalu gdzierodzic.info mój szpital ma najgorszą opinię, bo najwięcej cc i nacięć krocza. Tylko, że nikt nie napisał, że szpital w większości zajmuje się ciążami patologicznymi, gdzie wiadomo, że poród będzie trudny. Mimo to wybrałam ten szpital, bo jak to ujęła prowadząca z SR: "tam się nikt nie zastanawia co robić w trudnej sytuacji, tylko każdy działa". A dla mnie najważniejsze jest dobro dziecka.

Mój sposób na bolące łydki jest taki, że przed spaniem wyciągam nogi wysoko, kąt ok 60 st. i tak trzymam z 20 min. Od trzech dni mam spokój :)

Dzisiaj kolejny dzień zajęć na SR więc jest atrakcja.

Miłego dnia dziewczyny :)

Z., Scintilla, Sista, nenette, Rozalia, karolinka85, Joasia:), maglic lubią tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry,

Dołączam do tych co są po ciężkiej nocy. Jak już uda mi się zasnąć do w środku nocy budzi mnie zgaga! Jak już obudzi to nie mogę spowrotem zasnąć bo pali. Do tego dwie wycieczki do toalety i pobudki na 'suszenie' jakbym miała kaca o.O drugi dzień pije jak smok. Trochę mnie to martwi bo do tego puchną mi stopy. Nie jakoś bardzo no ale zawsze. Oprócz tego zatkany noos że oddychać nie mogę.
    W końcu umęczona tym wszystkim wstalam 6 z groszami i zdążyłam już zjeść śniadanie, ogarnąć kuchnie, wstawić pranie, wziąć prysznic, wypic herbatę i nawet przeczytać fragmwnt książki.

A z podnoszeniem z łóżka mam podobnie. Pomagam sobie opieraniem się na szafce którą mam obok łóżka. I ogólnie wstaje przekrecajac się najpierw na bok bo inaczej tragedia. Dźwig by się przydał :D

A ogólnie to dziś startuje w 35 tygodniu. Uff już coraz bliżej!

Miłego dnia!

Scintilla, Sista, BrumBrumek, nenette, Alorrene13, Rozalia, karolinka85, maglic lubią tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosi_a wrote:
    Ja chodzę do Gowkielewicza, młody, ale konkretny i jak to ujęła moja diabetolog bardzo czepliwy, więc jak tylko mam jakieś wyniki lekko naruszone to od razu reaguje :) No i tłumaczy wszystko zawsze, więc jestem z niego mega zadowolona.

A czemu nie chodzisz na animacje? Nie podobało Ci się czy jeszcze nie byłaś? Mi się bardzo podoba, bo jest różnorodność, ćwiczenia z różnym sprzętem- fajnie :)

Prosta sprawa- nie zawsze chce mi się we wtorek i w piątek w wyznaczonych godzinach.I szczerze- piątek jest bodajże na 12:30, ale we wtorek na 9:30, gdy jeszcze w piżamie siedzę "na lenia".
    Czyli, krócej ujmując-chyba z lenistwa trochę?Same zajęcia wspominam fajnie, chodziłam ponad miesiąc, potem wygodniej mi po prostu było , trochę też ze względu na zmianę sytuacji osobistej - kiedy miałam dowolność terminu.
    Najważniejsze, że z lekarza jesteś zadowolona i masz do niego zaufanie! Pozdrawiam!

gosi_a lubi tę wiadomość

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aś: ja mam ok 100cm pod cyckami teraz i kupiłam biustonosz medeli największy. Nie podtrzymuje biustu jakoś bardzo silnie, ale pasuje jak ulał i jest dla mnie komfortowy. Myślę że w sklepach z artykułami medeli będą mieli i może uda ci się przymierzyć.

Mogę wam zdać relację z użytkowania balonika :D Wczoraj doszedł, dziś rano potestowałam :)
    No więc... polecam wszystkim kobietom które chcą rodzić sn i będą to robiły pierwszy raz :) Dlatego że psychicznie naprawdę pomaga wyobrazić sobie jak wygląda parcie i przekonać się że można dać radę :D

Z balonem można robić kilka rzeczy:
    1. Ćwiczyć mięśnie kegla - bardzo uatrakcyjnia to ćwiczenie bo faktycznie czuje się, że te mięśnie tam są i że działają, bo się ten balonik kołysze tam w środku ;P Nie jest tak nudno jak normalnie :P
    2. Można balonik nadmuchać do granicy komfortu i sobie nim poruszać góra-dół-boki - masaż krocza jest dla mnie bardzo nieprzyjemny, a to ćwiczenie z balonikiem spełnia tę samą funkcję i nie jest takie tragiczne
    3. Najlepsze na koniec :P Można zasymulować parcie i przy nadmuchanym balonie spróbować wypchnąć go tak, jak się rodzi główkę dziecka. No i muszę się przyznać że przekozaczyłam :P Nadmuchałam na tyle że czułam opór a potem ni wujaszka nie mogłam przepchnąć :P Utknął mi gdzieś w połowie i cholernie mnie zabolało więc szybko go trochę pomniejszyłam i poszło :P
    I okazało się, że nie jest ze mną tak źle- jestem rozciągnięta na 4-4,5cm wg miarki. Docelowo powinno być 9-10 więc trochę czasu poświęcę i dam radę :D

Można jeszcze 2 rzeczy zrobić dzięki temu ustrojstwu: znaleźć najwygodniejszą pozycję do parcia (choć u mnie w szpitalu pozwalają tylko na siedzenie lub leżenie więc opcja ciekawa ale odpada) no i druga rzecz: można nauczyć się powstrzymywać od parcia (a nie jest to takie łatwe) co też może się przydać w 1 fazie porodu...

Nie to że dostaję prowizję za reklamę produktu, ale naprawdę mi się spodobał :P Wiele rzeczy wydaje mi się zbędnych podczas ciąży (poduchy, sako, piłki, pasy ciążąwe itd) ale ten wydatek uważam za trafiony.

nenette, Alorrene13, Rozalia, Muniek, Scintilla, maglic, sss lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki

Agatko wszystkiego naj naj na Nowej Drodze Zycia...czekamy na relacje

Z. Ja tez bardzo duzo pije, nie moge sie napic, zaspokoic pragnienia.

Ja bylam dzisiaj w zusie podpytasc ostatecznie o maciwrzynski pani dala mi jeden papierek do whpelnienia po porodzie i zalozylam sobie konto pue gdzie bede widziala kiedy bede dostawala macierzynski. Polecam zalozenie konta tez tym, ktore dostaja kasa teraz z zusu tez widac kiedy idzie przelew.

Ale pogoda szybko zrobie lazanki i ide na dwor.

preg.png[/url]
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was Dziewczyny i życzę Wszystkim słonecznego dzionka!
    Pozdrawiam

3i49zbmhdvaalxch.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakoś bezboleśnie noce przesypiam, ale u mnie dopiero końcówka 33tc :) Może za 1-2 tygodnie będzie gorzej... Budzę się tylko na siku i faktycznie wstanie z wyra bywa kłopotliwe...

Dziś mam w planach ciąg dalszy przesadzania roślin, muszę wykopać zimujące zioła i przesadzić do skrzynek, zasadzić jednoroczne i posiać sałatę. Ale generalnie się lenię i jest mi z tym dobrze :D Co najwyżej pójdę na dłuższy spacer :D

Alorrene13, Rozalia, karolinka85, Scintilla, Joasia:), maglic lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, dziewczyny!
    Moja noc do d.... , wstawałam do toalety o 2 i 3 w nocy, od 5 byłam już na równych nogach.Co przekręcam się z boku na bok ( bezwiednie przecież czasem), to się po prostu budzę.
    A skutek takiego stanu rzeczy, trwającego od dni kilku - jest opłakany.Kłótnia poranna z mężem, że pokój Polki cały czas jeszcze w remoncie.Rozdrażnienie,niechęć do dnia mimo słonecznej pogody.
    No i próba tłumaczenia rozmowy, żal do siebie o zbyt ekspansywne reakcje.Sama nie wiem, czy to hormony i nie wyspanie , czy po prostu ja.
    Czasem czepię się upierdliwie tej myśli,że mała już jest z nami, a ja nawet rzeczy nie poprałam , nie poprasowałam bo czekam na koniec tego remontu.To takie frustrujące!Przecież nie mam już tyle siły, co wcześniej, mimo,że na ogólną kondycję nie narzekam.Z drugiej strony przecież nie będzie mi coraz łatwiej.
    A noga pod kolanem, gdzie mi się pokaźnie żyłka napięła zwyczajnie spuchła, teraz się zastanawiam, czy gdzieś nie przydzwoniłam nią dodatkowo.
    Tym optymistycznym akcentem kończę swoje wypociny, poczekam, aż mi przejdzie.
    Mam nadzieję,że macie dziś, drogie Mamy, o wiele lepsze humory niż ja.
    Pozdrawiam,sursum corda!

• Inesicia Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ochidea trzymam za Was mocno kciuki.
    .aś. niestety ja też nie znalazłam karmników w Warszawie. U mnie z
    kolei przydałby się taki z obwodem co najwyżej 75 ale za to ze sporą
    miseczką i znalezienie takiego też jest nierealne. Zobaczę jeszcze w tym
    KappAlu. Może jak zmierzę to wystarczy miseczka E chociaż wątpię.
    Co do masażu krocza to u nas położna poleciła zrobienie sobie samemu
    olejku do masażu z ciekłej parafiny, wit. E w kapsułkach i olejku
    lawendowego. Zamierzam wypróbować w odpowiednim czasie.
    Wczorajszy wieczór spędziłam jednak na warsztatach Mamo to ja. Było
    kilka położnych reprezentujących różne firmy i każda gadała co
    innego. Jedna, że do pielęgnacji pępka raz dziennie używa się
    octeniseptu, a inna, że używa się go tyle razy dziennie ile ma się czas
    (nawet 8), a po cichu stwierdziła, że najlepszy do tego celu jest 70%
    spirytus.
    Jedyny plus to, że wygrałam kosmetyki Palmersa;)
    Zosia jakoś mało się rusza co trochę mnie niepokoi. Mam nadzieję, że
    się rozkręci.

Alorrene13, Scintilla, Sista lubią tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się witam w 35 tc! :) i że niby 42 dni do porodu !? :D Matko Bosko jak ten czas leci :D Dziś kolejny intensywny dzień, o dziwo dobrze spałam ;) Dziś mamy przesłuchanie w sprawie wypadku, a potem jadę szukać prezentu dla chrześnicy... wkurzona jestem, bo jej mamusi wysłała mi konkretnie co mam kupić, ale nie spytała ile chcę na to przeznaczyć. Niestety, ale ja mam teraz wystarczająco dużo wydatków i nie będę 6 letniemu dziecku na urodziny kupować ubrania za 200 zł. Nie wiem, może jestem skąpa ?
    Muszę jeszcze obczaić jakieś kiecki na wesele co bym się wcisnęła i nie toczyła, bo inaczej 9 maja przybędę tam w kartonie bądź worku :D
    Remont dziś stoi w miejscu, bo Radżi długo w pracy, jutro też więc weekend będzie szalony :o

Miłego dnia dziewczyny <3

Rozalia, Z., nenette, Alorrene13, karolinka85, Scintilla, Sista, maglic, sss lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w słoneczny poranek.

U mnie na szczęście nocki były bez problemowe, do dzisiaj. W nocy złapał mnie taki skurcz że rano ledwo doczłapałam się do toalety. Poza tym mały przesypia nocki, dopiero nad ranem szaleję.

Pogoda ładna więc lecę na zakupy, muszę dokupić sobie jakiej bambosze do szpitala i mogę pakować torbę :) bo już wszystko mam.

W sobotę wpada do mnie koleżanka porobić kilka fotek ciążowych więc trzymajcie kciuki za pogodę.

Rozalia, Z., nenette, karolinka85, Scintilla, Joasia:), Sista, maglic lubią tę wiadomość

• Rozalia Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam do drużyny bolącego krzyża, pleców i żeber, taki miły poranek :D
    Nie wiem skąd to się bierze bo staram się nie przemęczać a plecy i tak łupią, cóż pewnie taki okres.
    Wczoraj młody tak mnie okładał po żebrach że dziś się czuję tak, jakbym nic innego nie miała w środku tylko oklepane żebra :P
    Moje noce są raczej spokojne. Dziś ani razu nie wstałam na siku, z łóżka podnoszę się bez problemu jeszcze nawet z pleców, więc nie mam co narzekać.
    Za oknem cudownie praży słońce, ma być podobno koło 20C :)

Nieukowa, Z., nenette, karolinka85, Scintilla, Sista, maglic lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Suna Koleżanka

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)

Mnie też żebra bolą masakrycznie! Po lewej stronie.

Orchidea dzięki :) mój ma 2 lata ! Twój jest w awatarze? Jak tak to śliczny <3 I trzymam kciuki, żeby wszystko dobrze było!

Joasia dzięki <3

Marcia dzięki za ostrzeżenie :D nasza niby zachwalała reklamację- że działa sprawnie :P W sumie każdy chce sprzedać.

Joasia:) lubi tę wiadomość

rfxggox1mufeahiq.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w ten pogodny Dzionek :)
    Słońce świeci, a ja sobie prasowanie zaplanowałam. Chyba zmienię kolejność i prasowanie będzie po spacerku. Nic mnie nie boli, nic mi nie doskwiera, tylko ... jak mnie wczoraj hormony płaczu dorwały to nie mogłam przestać i sama się dalej nakręcałam. Dziewczyny mówię Wam, wymyśliłam, że Mąż myśli tylko o sobie a nie o mnie coś w tym stylu i dawaj w ryk, biedny mój M. nie wiedział co robić. To było jakoś przed snem najbardziej, więc dodatkowo późno przez to zasnęłam. Obudziłam się za to wcześnie, widzę jedyną zmianę, że właśnie tak wcześnie nie chce mi się już spać no ale wcześnie dla mnie to tak przed 8, a nie 5-6 :P Nieukowa niezły z Ciebie ogrodnik, podziwiam ;) Ja zasadziłam w tym roku pierwszy raz w życiu coś, tj. Hortensje i chciałabym aby się przyjęły i w tym roku zakwitły. Przyjaciółka mi dała jeszcze sadzonki pomidorków ale to może na działce włożę w ziemię, w Wawie nie mam tyle miejsca. MIŁEGO DNIA WSZYSTKIM, żadnych bóli i stresów ! buziaki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 10:05

Rozalia, nenette, Scintilla, Z., Sista, maglic, A1984 lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie w 32tc <3
    1fda86.jpg

Rano pojechalam do lidla i kupilam stanik z oferty za 17.99 bawelniany..moze bedzie dobry potem do karmienia..kupilam rozmiar wiekszy..wiec mam nadzieje ze cycki mi urosna ;) bo jak do tej pory to prawie nic nie urosly.. :( moze odrobinke..ehh
    A potem zajechalismy z mezem do biedronki bo od dzis jest wyprzedaz art.przemyslowych..w namiocie pod sklepem..
    Dzieciece akcesoria firmy disney za 3zl..typu butelki smoczki lyzeczki kubki niekapki,plastikowe sliniaczki itd.. Organizery materialowe dzieciece takie ala pudelka po 4zl,i nawet byly koszule nocne ciazowe po 7zl..a takie same na allegro po 26zl..ale juz niestety kupilam inne :( a tak za jedna bym miala az 3..no coz mowi sie trudno.. ;)
    Koszule byly takie same :

http://allegro.pl/koszula-nocna-ciazowa-do-karmienia-granatowa-m-i5278787932.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 10:33

Muniek, Z., Scintilla, Rozalia, Alorrene13, Sista, nenette, Suna, maglic, sss, Nieukowa, Ania1704, A1984, Joasia:), karolina0522, dorcia8919, Katha81 lubią tę wiadomość

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • Gosia82. Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim, ja dziś w nocy przeżyłam atak zgagi i teraz mnie męczy zaraz idę do apteki bo się wykończe. Mój M dziś mi zrobił takiego.psikusa i zabrał kluczyki od auta do pracy i Maja została ze mną w domu. Poprasowalam juz do końca to co mam w domu dla Jasia teraz czekam na dostawę ciuszków od Cioci, która w Kanadzie szalała tak, że nie wiem gdzie to pomieszcze. No ale cieszę się, że kwestie ciuszków mam z głowy.

Sista lubi tę wiadomość

‹‹ 963 964 965 966 967 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ