Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolaja2271 wrote:Dziewczyny, dzięki za odzew i miłe przyjęcie.
Zaczynam więc swoją "historię"
Nie będę "młodą" mamą, jestem 33-letnią pierwiastką z Olsztyna i nie,żebym z tego powodu miała jakiekolwiek kompleksy, nie dolega mi pesel;-).Chciałabym rodzić w "Malarkiewiczu".Nie uczęszczam do szkoły rodzenia,zdecydowaliśmy się na położną, także szkołę rodzenia będziemy mieć w domowym zaciszu.
O dziecko staraliśmy się z mężem dwa lata, w trakcie mojej diagnostyki,gdy zostało mi już tylko badanie drożności jajowodów okazało się, że Polka już się tam w środku zakamuflowała.Początki trudne- niedobór progesteronu, kilkakrotne krwawienia, wizyty na pogotowiu i leżenie.Minął 1 trymestr- jak "ręką odjął".Teraz , 8 miesiąc+8 kg, brzuszek wygląda, jak ładna piłka, trochę boli mnie krzyż i czasem zadyszka.Chodzę na basen 2 x w tygodniu ale nie trzymam się tego sztywno-wszystko zależy od samopoczucia danego dnia.Zdrowie najważniejsze;-).
Mnóstwo strachów mam , wiadomo, ale staram się nie dać temu zwariować.Ostatnio np. obwiniałam się, że nie mam jeszcze wylewu macierzyńskich uczuć, tzw "mleka w głowie", czasem jeszcze to wszystko wydaje mi się jak historia osoby, na którą patrzy się z zewnątrz.Przypuszczam, że wszystko zmienia się o 180 stopni, jak dziecko pojawia się w ramionach.
Pola w 29 tygodniu miała 1370 g, ruchliwa, kiedy ja odpoczywam, cicho- gdy spaceruję z psem lub pływam na basenie.Czasem patrzę też na wózki na spacerze i myślę sobie "mafia wózkowa rozwija skrzydła na początku wiosny", a za kilka miesięcy pewnie sama będę takim"latawcem", może tylko na rolkach i z przyczepionym obok psem;-).
Pozdrawiam!
Czesc Karolaja, ja też mam 33 lata i uważam, że to idealny wiektzn. skończę 33 jak już córcia będzie ze mną. Witam Cię serdecznie i cieszę się, że do nas dołączyłaś- wszystkiego dobrego!
-
nick nieaktualnyGosi_a->ja oczywiście też chodzę do aquasfery;-), już nie na te specjalne animacje ale z makaronem na małym basenie buszuję , do południa- w poniedziałki, czasem wtorki i czwartki;-).Szpital Wojewódzki- a kto prowadzi Twoją ciąże, jeśli mogę zapytać?Jeśli także dr Ciuńczyk, to musimy umówić się na herbatę
CaneCorso ->wzajemnie,wszystkiego dobrego dla Ciebie i Twojej córci-dużo zdrowia.I tak,z perspektywy osobistych doświadczeń stwierdzam, że dla mnie akuratnie ten wiek, moment-jest trafiony w punkt.Choć nasłuchałam się swojego czasu pytań przyprawiających fest o mdłości " a kiedy?", "a czy wszystko ok, możecie?",etc.Mądrej głowie dość po słowie - w pewnym momencie po prostu przestałam zwracać uwagę.
Dobrej nocy!
Alorrene13 lubi tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny! Wpadłam tylko na chwilę powiedzieć że żyję i jako świeżutka mężatka mam się wspaniale! Jutro nadrobię posty (nie mogę się doczekać, lepsze niż najlepszy serial!), tymczasem turlam się do łóżka, wszak miesiąc miodowy
Tak serio to po prostu padam z nóg i muszę trochę odpocząć.
Mam nadzieję że u Was ok, tęskniłam!Rozalia, Sista, zyrcia, Joasia:), karolina0522, lilly78, Viola, nenette, Alorrene13, gosi_a, maglic, Z., karolinka85, dorcia8919, Nieukowa, zapah_ciszy, Inesicia, Aka81, Scintilla, sss lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAch i przypomniało mi się:drogie mamy, miałyście problem z żylakami?Jakie są Wasze metody na odciążenie nóg?Ja pływam i spaceruję ale dziś zauważyłam sieć bolesnych "pajączków" i niestety żylaka, dość bolesnego.Czy któraś mama ma podobną przypadłość?
-
A1984 wrote:Cześć Dziewczyny! Wpadłam tylko na chwilę powiedzieć że żyję i jako świeżutka mężatka mam się wspaniale! Jutro nadrobię posty (nie mogę się doczekać, lepsze niż najlepszy serial!), tymczasem turlam się do łóżka, wszak miesiąc miodowy
Tak serio to po prostu padam z nóg i muszę trochę odpocząć.
Mam nadzieję że u Was ok, tęskniłam!
Agatko my również tęskniłyśmy, wyśpij się i jutro zdaj relację z tego wielkiego dnia. Foty obowiązkowe
Orchidea trzymam kciuki za Was, aby jak nadłużej dzieciątko było w brzuszku.
Z żylakami nie mam problemów więc nie pomogę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 20:46
A1984 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAgata jesteś
wyśpij sie a potem pisz i fotki koniecznie
Pajączki mam na nogach juz od paru lat. Teraz nic z tym nie robię, pewnie po ciąży wybiorę sie do chirurga naczyniowego.
Teraz w ciąży fakt zrobiły sie bardziej widoczne, nic nie boli.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 20:50
-
Orchidea mam nadzieję że wszystko będzie dobrze. W szpitalu na pewno będziesz miała dobrą opiekę. Trzymam kciuki
Agata wszystkiego najlepszego na nowej drodze życiaczekamy na relację i zdjęcia ze ślubu.
Kurcze mi dziś coś częściej napina się brzuch,mało to przyjemnedo tego mały tak się rozpycha że czasem aż oddechu mi brakuje,albo żebra bolą.
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
Agawera nie nic mi nie mówili o tym.jedynie co 3 godziny ktg.wenflon zostawili mi wrazue jakby coś musieli szybko podać.ja mieszkam w Niemczech czyli co kraj to może inny obyczaj..
A Tobie to robili? Przepraszam ale umklo mi jedynie wiem że też niską wage masz.. -
nick nieaktualny
-
Witam Brzuchatki
Karolajna witamy Cię,fajnie,ze kolejna z końca czerwca bo coś czuje,ze tu sama zostanę na sam koniec ...
Agawera,hmm to mnie nie pocieszylas ..a w szkole rodzenia gdzie byłaś?
Byłam dziś na organizacyjnym spotkaniu szkoły rodzenia ,pierwsze wrażenia dobre konkretna Pani ,grupa trochę drętwa ale może to dlatego,ze pierwszy raz...ja jedyna sama ...wiec może dlatego dziwnie
-
Joasiu dokładnie też mam takie uczucie jakby zaraz miał mi noge albo tylek wypchnac przez skórę. Mój jest ułożony główkowo i leży bokiem z prawej strony. Także jak się naciaga to z jednej strony giry a z drugiej właśnie dupsko i plecy
Lili wiem właśnie że te skurcze mogą być już mocniejsze i częściej ale jakoś i tak od razu stresik się włącza.
Ja zawsze miałam piegi na twarzy,ale teraz to się zmieniło w mega plamyoby to potem zeszło bo czuję się z tym okropnie.
A powiedzcie też macie problem z włosami? Moje tak od chyba 3tyg strasznie się przetłuszczają,umyje a za parę godzin już padniete bez życia. Potem wyglądam jak mokra kuraJoasia:) lubi tę wiadomość
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
Agata no już na fb pisałam, bo tak długo nie wracałaś
czekamy na więcej szczegółów ślubnych
!
Orchidea trzymamy kciuki za Ciebie !
Karolaja i ja mam jedną wystającą żyłkę ale też nie boli.
Sposób na odciążenie znam tylko jeden, leżeć z nogami do góry. Inna sprawa że już tak za długo nie mogę leżeć bo z brzuchem niewygodnie i plecy wtedy bolą...z włosami u mńie ok, ale praktycznie zawsze tak było, są gęste więc nie widać przetłuszczenia zbyt szybkoWiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 21:21
-
Dada wrote:Witam Brzuchatki
Karolajna witamy Cię,fajnie,ze kolejna z końca czerwca bo coś czuje,ze tu sama zostanę na sam koniec ...
Agawera,hmm to mnie nie pocieszylas ..a w szkole rodzenia gdzie byłaś?
Byłam dziś na organizacyjnym spotkaniu szkoły rodzenia ,pierwsze wrażenia dobre konkretna Pani ,grupa trochę drętwa ale może to dlatego,ze pierwszy raz...ja jedyna sama ...wiec może dlatego dziwnie
tak chodze mama i ja na zaspie -
Joasia:) wrote:Muniek Julka tez bardzo sie wypycha. Pewnie nadal ułożona pośladkowo, twarzą obrócona do wew. brzucha i całą pupę wypycha. Normalnie skóry mi już brakuje.
to się wytraszylam, zaczęła się tak rozpychac na wysokości żołądka , ból straszny, myślałam, że mi brzuch pęknie, aż powietrza złapać nie mogłam.AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
-
Karolaja2271 wrote:Gosi_a->ja oczywiście też chodzę do aquasfery;-), już nie na te specjalne animacje ale z makaronem na małym basenie buszuję , do południa- w poniedziałki, czasem wtorki i czwartki;-).Szpital Wojewódzki- a kto prowadzi Twoją ciąże, jeśli mogę zapytać?Jeśli także dr Ciuńczyk, to musimy umówić się na herbatę
No i tłumaczy wszystko zawsze, więc jestem z niego mega zadowolona.
A czemu nie chodzisz na animacje? Nie podobało Ci się czy jeszcze nie byłaś? Mi się bardzo podoba, bo jest różnorodność, ćwiczenia z różnym sprzętem- fajnie