X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • orchidea33 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agawera nie wiem co to okcydocyne.a co to?

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaja2271 wrote:
    Dziewczyny, dzięki za odzew i miłe przyjęcie.
    Zaczynam więc swoją "historię";-)
    Nie będę "młodą" mamą, jestem 33-letnią pierwiastką z Olsztyna i nie,żebym z tego powodu miała jakiekolwiek kompleksy, nie dolega mi pesel;-).Chciałabym rodzić w "Malarkiewiczu".Nie uczęszczam do szkoły rodzenia,zdecydowaliśmy się na położną, także szkołę rodzenia będziemy mieć w domowym zaciszu.
    O dziecko staraliśmy się z mężem dwa lata, w trakcie mojej diagnostyki,gdy zostało mi już tylko badanie drożności jajowodów okazało się, że Polka już się tam w środku zakamuflowała.Początki trudne- niedobór progesteronu, kilkakrotne krwawienia, wizyty na pogotowiu i leżenie.Minął 1 trymestr- jak "ręką odjął".Teraz , 8 miesiąc+8 kg, brzuszek wygląda, jak ładna piłka, trochę boli mnie krzyż i czasem zadyszka.Chodzę na basen 2 x w tygodniu ale nie trzymam się tego sztywno-wszystko zależy od samopoczucia danego dnia.Zdrowie najważniejsze;-).
    Mnóstwo strachów mam , wiadomo, ale staram się nie dać temu zwariować.Ostatnio np. obwiniałam się, że nie mam jeszcze wylewu macierzyńskich uczuć, tzw "mleka w głowie", czasem jeszcze to wszystko wydaje mi się jak historia osoby, na którą patrzy się z zewnątrz.Przypuszczam, że wszystko zmienia się o 180 stopni, jak dziecko pojawia się w ramionach.
    Pola w 29 tygodniu miała 1370 g, ruchliwa, kiedy ja odpoczywam, cicho- gdy spaceruję z psem lub pływam na basenie.Czasem patrzę też na wózki na spacerze i myślę sobie "mafia wózkowa rozwija skrzydła na początku wiosny", a za kilka miesięcy pewnie sama będę takim"latawcem", może tylko na rolkach i z przyczepionym obok psem;-).
    Pozdrawiam!

Czesc Karolaja, ja też mam 33 lata i uważam, że to idealny wiek :-) tzn. skończę 33 jak już córcia będzie ze mną. Witam Cię serdecznie i cieszę się, że do nas dołączyłaś- wszystkiego dobrego!

3i49zbmhdvaalxch.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    orchidea33 wrote:
    Agawera nie wiem co to okcydocyne.a co to?

podaja ci niewielka ilosc okcydocyny w kroplówce jestes przypieta pod ktg i wywołuja skurcze i patrza jak macica i dziecko reaguja na skurcze , test trwa 1-2 godzin

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosi_a->ja oczywiście też chodzę do aquasfery;-), już nie na te specjalne animacje ale z makaronem na małym basenie buszuję , do południa- w poniedziałki, czasem wtorki i czwartki;-).Szpital Wojewódzki- a kto prowadzi Twoją ciąże, jeśli mogę zapytać?Jeśli także dr Ciuńczyk, to musimy umówić się na herbatę;-)
    CaneCorso ->wzajemnie,wszystkiego dobrego dla Ciebie i Twojej córci-dużo zdrowia.I tak,z perspektywy osobistych doświadczeń stwierdzam, że dla mnie akuratnie ten wiek, moment-jest trafiony w punkt.Choć nasłuchałam się swojego czasu pytań przyprawiających fest o mdłości " a kiedy?", "a czy wszystko ok, możecie?",etc.Mądrej głowie dość po słowie - w pewnym momencie po prostu przestałam zwracać uwagę.
    Dobrej nocy!

Alorrene13 lubi tę wiadomość

• A1984 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! Wpadłam tylko na chwilę powiedzieć że żyję i jako świeżutka mężatka mam się wspaniale! Jutro nadrobię posty (nie mogę się doczekać, lepsze niż najlepszy serial!), tymczasem turlam się do łóżka, wszak miesiąc miodowy ;-) Tak serio to po prostu padam z nóg i muszę trochę odpocząć.

Mam nadzieję że u Was ok, tęskniłam! ;-)

Rozalia, Sista, zyrcia, Joasia:), karolina0522, lilly78, Viola, nenette, Alorrene13, gosi_a, maglic, Z., karolinka85, dorcia8919, Nieukowa, zapah_ciszy, Inesicia, Aka81, Scintilla, sss lubią tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach i przypomniało mi się:drogie mamy, miałyście problem z żylakami?Jakie są Wasze metody na odciążenie nóg?Ja pływam i spaceruję ale dziś zauważyłam sieć bolesnych "pajączków" i niestety żylaka, dość bolesnego.Czy któraś mama ma podobną przypadłość?

• Rozalia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 wrote:
    Cześć Dziewczyny! Wpadłam tylko na chwilę powiedzieć że żyję i jako świeżutka mężatka mam się wspaniale! Jutro nadrobię posty (nie mogę się doczekać, lepsze niż najlepszy serial!), tymczasem turlam się do łóżka, wszak miesiąc miodowy ;-) Tak serio to po prostu padam z nóg i muszę trochę odpocząć.

Mam nadzieję że u Was ok, tęskniłam! ;-)

Agatko my również tęskniłyśmy, wyśpij się i jutro zdaj relację z tego wielkiego dnia. Foty obowiązkowe ;)

Orchidea trzymam kciuki za Was, aby jak nadłużej dzieciątko było w brzuszku.

Z żylakami nie mam problemów więc nie pomogę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 20:46

A1984 lubi tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata jesteś :) wyśpij sie a potem pisz i fotki koniecznie :)

Pajączki mam na nogach juz od paru lat. Teraz nic z tym nie robię, pewnie po ciąży wybiorę sie do chirurga naczyniowego.
    Teraz w ciąży fakt zrobiły sie bardziej widoczne, nic nie boli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 20:50

• Muniek Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orchidea mam nadzieję że wszystko będzie dobrze. W szpitalu na pewno będziesz miała dobrą opiekę. Trzymam kciuki :-)

Agata wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia :-) czekamy na relację i zdjęcia ze ślubu.

Kurcze mi dziś coś częściej napina się brzuch,mało to przyjemne :-\ do tego mały tak się rozpycha że czasem aż oddechu mi brakuje,albo żebra bolą.

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • orchidea33 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agawera nie nic mi nie mówili o tym.jedynie co 3 godziny ktg.wenflon zostawili mi wrazue jakby coś musieli szybko podać.ja mieszkam w Niemczech czyli co kraj to może inny obyczaj..
    A Tobie to robili? Przepraszam ale umklo mi jedynie wiem że też niską wage masz..

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek Julka tez bardzo sie wypycha. Pewnie nadal ułożona pośladkowo, twarzą obrócona do wew. brzucha i całą pupę wypycha. Normalnie skóry mi już brakuje.

• agawera Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie ale dziewczynie która miala małowodzie była w 40tc a bym sie nie zgoziła mam jeszcze 9 tygodni

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • lilly78 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 21:26

• Dada Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Brzuchatki

Karolajna witamy Cię,fajnie,ze kolejna z końca czerwca bo coś czuje,ze tu sama zostanę na sam koniec ...

Agawera,hmm to mnie nie pocieszylas ..a w szkole rodzenia gdzie byłaś?

Byłam dziś na organizacyjnym spotkaniu szkoły rodzenia ,pierwsze wrażenia dobre konkretna Pani ,grupa trochę drętwa ale może to dlatego,ze pierwszy raz...ja jedyna sama ...wiec może dlatego dziwnie ;)

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasiu dokładnie też mam takie uczucie jakby zaraz miał mi noge albo tylek wypchnac przez skórę. Mój jest ułożony główkowo i leży bokiem z prawej strony. Także jak się naciaga to z jednej strony giry a z drugiej właśnie dupsko i plecy :-)
    Lili wiem właśnie że te skurcze mogą być już mocniejsze i częściej ale jakoś i tak od razu stresik się włącza.
    Ja zawsze miałam piegi na twarzy,ale teraz to się zmieniło w mega plamy :-\ oby to potem zeszło bo czuję się z tym okropnie.
    A powiedzcie też macie problem z włosami? Moje tak od chyba 3tyg strasznie się przetłuszczają,umyje a za parę godzin już padniete bez życia. Potem wyglądam jak mokra kura :-\

Joasia:) lubi tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata no już na fb pisałam, bo tak długo nie wracałaś ;) czekamy na więcej szczegółów ślubnych :) !
    Orchidea trzymamy kciuki za Ciebie !
    Karolaja i ja mam jedną wystającą żyłkę ale też nie boli.
    Sposób na odciążenie znam tylko jeden, leżeć z nogami do góry. Inna sprawa że już tak za długo nie mogę leżeć bo z brzuchem niewygodnie i plecy wtedy bolą...z włosami u mńie ok, ale praktycznie zawsze tak było, są gęste więc nie widać przetłuszczenia zbyt szybko ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 21:21

syy26iyeeuly3wjb.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada wrote:
    Witam Brzuchatki

Karolajna witamy Cię,fajnie,ze kolejna z końca czerwca bo coś czuje,ze tu sama zostanę na sam koniec ...

Agawera,hmm to mnie nie pocieszylas ..a w szkole rodzenia gdzie byłaś?

Byłam dziś na organizacyjnym spotkaniu szkoły rodzenia ,pierwsze wrażenia dobre konkretna Pani ,grupa trochę drętwa ale może to dlatego,ze pierwszy raz...ja jedyna sama ...wiec może dlatego dziwnie ;)

tak chodze mama i ja na zaspie

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia:) wrote:
    Muniek Julka tez bardzo sie wypycha. Pewnie nadal ułożona pośladkowo, twarzą obrócona do wew. brzucha i całą pupę wypycha. Normalnie skóry mi już brakuje.
    Jejku moja też. ...
    to się wytraszylam, zaczęła się tak rozpychac na wysokości żołądka , ból straszny, myślałam, że mi brzuch pęknie, aż powietrza złapać nie mogłam. :/

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaja2271 wrote:
    Gosi_a->ja oczywiście też chodzę do aquasfery;-), już nie na te specjalne animacje ale z makaronem na małym basenie buszuję , do południa- w poniedziałki, czasem wtorki i czwartki;-).Szpital Wojewódzki- a kto prowadzi Twoją ciąże, jeśli mogę zapytać?Jeśli także dr Ciuńczyk, to musimy umówić się na herbatę;-)
    Ja chodzę do Gowkielewicza, młody, ale konkretny i jak to ujęła moja diabetolog bardzo czepliwy, więc jak tylko mam jakieś wyniki lekko naruszone to od razu reaguje :) No i tłumaczy wszystko zawsze, więc jestem z niego mega zadowolona.

A czemu nie chodzisz na animacje? Nie podobało Ci się czy jeszcze nie byłaś? Mi się bardzo podoba, bo jest różnorodność, ćwiczenia z różnym sprzętem- fajnie :)

wnidt5odau6o2x80.png
  • Gosia82. Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowa mamusie.
    Agawera a płacicie za szkole rodzenia na zaspie? W tamtym roku była za darmo ja chciałam w tym roku skorzystać aby tylko zobaczyć porodowke.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 21:52

‹‹ 961 962 963 964 965 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ