X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Z. Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka85 wrote:
    No wlasnie co polecacie skutecznego na zgage? Bo juz nie wytrzymam..rano i wieczorem tak mnie pali..ehh

Na mnie działają migdały :)

karolinka85 lubi tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Z. Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla wrote:
    Dziewczynki ... czy będziecie powtarzać jakieś badania z 1 Trymestru obecnie ? ... chodzi mi o HIV, HBS, HCV ... bo muszę zrobić min obecnie Toxo i odczyn Coombsa a zapomniałam się spytać gina czy nie licząc GBS czeka mnie dodatkowo jeszcze powtórka z jakiś badań.

Mi coś gin wspominał że da na kolejnej wizycie właśnie skierowanie na powtórzenie tych badań :) pewnie w maju będę je robić

Edit: ps. Sorki że tak post pod postem ale z telefonu ciężko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 11:39

Scintilla lubi tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • lilly78 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 21:26

Scintilla, Alorrene13, nenette, Nieukowa, zyrcia, Rozalia, maglic lubią tę wiadomość

• aghata Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla wrote:
    Dziewczynki ... czy będziecie powtarzać jakieś badania z 1 Trymestru obecnie ? ... chodzi mi o HIV, HBS, HCV ... bo muszę zrobić min obecnie Toxo i odczyn Coombsa a zapomniałam się spytać gina czy nie licząc GBS czeka mnie dodatkowo jeszcze powtórka z jakiś badań.

Przed porodem trzrba zrobic powtorke z kily i czytalam ze trzeba miec nie starsze jak 6 tyg morfologie i mocz

preg.png[/url]
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to ja z małżem się nie spotkałam :-) ale super określenie,chyba zacznę do mojego tak mówić :-) :-) he he

Suna jaki brzuszek malutki,gdzie ty chowasz to dziecko :-) a w kotku się zakochałam ;-) boski zwierzak

Ja też obijam się na balkonie,a prasowanie poczeka :-P

Zyrcia ty to masz przeboje ;-) ale gdybym ja miała mieszkać z treściami to wariatkowo wita :-) a po porodzie zamierzają do nas przyjechać na parę dni,ktoś na pewno tego nie przeżyje ;-) te ich złote rady,boże koszmar!!!!

nenette lubi tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Suna Koleżanka

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z. wrote:
    Jaki malutki fajny brzusio! :)
    Mój to już bebzon wielki :)

A małż celowy :D ja jestem małżona tudzież mała-żona :D

Pozdrawiam z kawką z balkonu ;)
    Czas na relaks bo jak nie teraz to kiedy? :)

A i kot też piękny :) w ogóle macie piękne kicie jak tu się fotki przewijają :)

Muniek wrote:
    A to ja z małżem się nie spotkałam :-) ale super określenie,chyba zacznę do mojego tak mówić :-) :-) he he

Suna jaki brzuszek malutki,gdzie ty chowasz to dziecko :-) a w kotku się zakochałam ;-) boski zwierzak

ja i kot dziękujemy :D
    a syn pozwijany leży :P

rfxggox1mufeahiq.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintillko kopiuje zalecone badania z wczoraj:

Mocz - badanie ogólne
    HBs-antygen
    P.ciała anty - HIV z antygenem p.24-test COMBO
    Usg ciąży powyżej 32 tygodnia

Gronkowiec mi na następnej wizycie pobierze - tak powiedziała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 12:09

syy26iyeeuly3wjb.png
  • BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    Od 24 kwietnia w rossmanie -49% na podklady, pudry itp a od 28 kwietnia na tusze i kredki dlatego juz sie czaje na moj tusz bo mam drogi i mi szkoda :D a w superpharmie podklad ostatnio kupilam bo byla opcja ze podklad jeden i drugi za 1grosz wiec mam dwa w cenie jednego juz na zapas :D ale siedze teraz na telefonie to nje sprawdze czy jeszcze jest ta promocja :)

Boże jedyny to forum to istna kopalnia wiedzy!! I to jeszcze w każdym temacie! :D Super że informujecie o takich akcjach :D

zyrcia lubi tę wiadomość

• CaneCorso Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    No dla mnie forum to tez taki rytual :) celebruje sobie z Wami ciaze i oczekiwanie na maluszka :) bez was chyba by mnie niepewnosc i zle mysli zjadly :)))

Lilianko spokojnie- teraz nasze maluszki juz takie energiczne nie sa, wazne ze wciaz czujesz kopniaczki! Oby na tej wizycie byly same pozytywne wiadomosci!

Balonik to takie smiesznr ustrojstwo do rozciagania pochwy. Wygooglaj epino albo aniball. Ja bede miec ten tanszy czeski aniball, zobaczymy czy wart takiej ceny no ale coz, takie moje dziwactwo ze boje sie tego naciecia bardziej niz calego porodu:)
    Dzieki Nieukowa, obczaję w necie!!! :-)

3i49zbmhdvaalxch.png
  • sss Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja dopiero teraz odpoczywzm. Lepilam pierogi ruskie i kregoslup mi dawal po garach oj zaczyna sie. Jreszcze wpadla tesciowa w odwiedziny ale tylko na chwile..
    Wnerwiam sie u mojego meza tak mu godziny pracy zmieniqja ze co dzien inaczej chodzi. Juz przesunerlam okuliste na wtorek to sie znowu okazuje ze mq na rano na 12 i jak ja pojade bede zmuszona wziac samochod od taty .
    Ja jutro wizytuje u mojego gina na nfz , tylko pewnie zerknie na badania ale wyczekam sie pewnie. Planuje kosmetyczke zoobacze ile mnie tam zejdzie. Juz patrzec nie moge na swoja twarz wrrrr.

Ja dzis tez pranko robie codziennie po jednym, juz tabelke zrobilqm z rozmiarami ciuszkow i musze to policzyc maz mi zakazal juz kupowac heee.

Co do zgagi mnie tez dopada lekka bo lekka przechodzi sama ale dziwne uczucie.

Scintilla, Alorrene13, karolinka85 lubią tę wiadomość

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziękuję za info o rossmannie :) Akurat na weekend jadę do mamy, nie ma tam tłumów jak w Wwie więc sobie coś wybiorę na spokojnie.
    Wybrałam się po to skierowanie pieszo i myślałam że nie wrócę. Plecy mnie okropnie zaczęły boleć po jakichś 3 km i mały się wypinał. Nigdy nie byłam super zapalonym spacerowiczem, a teraz to już w ogóle :P
    Zaszłam też do lumpka bo był obok i oczywiście coś tam przytaszczyłam, mężu mnie oskalpuje za to kupowanie ;)

2efnw1z.jpg

2a5f7mx.jpg

nb6k41.jpg

patrycja_24, Scintilla, Z., Muniek, Alorrene13, maglic, Inesicia, karolinka85, Joasia:), karolina0522 lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam przyszłe Mamy!
    Cieszę się, że znalazłam ten serwis i forum, na którym być może podzielę się własnym doświadczeniem i zaczerpnę z Waszych doświadczeń.
    Czekamy z mężem na pierwsze dziecko, córeczkę-Polę.Termin wyznaczony ( z 1 USG ) na 22 czerwca, z daty ostatniej miesiączki: 24.06 br.
    Już włączyło się w głowie niecierpliwe oczekiwanie, mam nadzieję,że tu - z Wami - będzie mi raźniej.
    Pozdrawiam!

patrycja_24, Scintilla, aghata, Z., zyrcia, Muniek, Alorrene13, nenette, sss, Nieukowa, Sista, maglic, Inesicia, karolinka85, gosi_a, Joasia:), zapah_ciszy, karolina0522, dorcia8919, Finezja lubią tę wiadomość

• aghata Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaja witamy i zapraszamy. Napisz cos o sobie, skad jestes, gdzie chcesz rodzic itd itp

Karolaja2271 lubi tę wiadomość

preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane, ale dziś naprodukowałyście, za 2 dni ;) ja byłam rano na ktg i wszystko git :) ciesze się, bo od 2 dni znów boli mnie brzuch i myślałam już, że to skurcze. Pan doktor opisujący to badanie przemiły żartowniś, wyszłam z badania uśmiechnięta od ucha do ucha. Mała za to chyba nie lubi tego badania, bo kopała jak szalona. A jutro wizyta u gin w medicover, zobaczymy jak mój przyjaciel pessar trzyma ;)

Scintilla - ja w zeszłym tyg robiłam HIV, HBS, WR/VDRL, Toxo i gin pobrał mi cytologię. Trochę wcześniej niż zwykle, ale on woli żebym była przygotowana, bo ze mną to nie wiadomo. W medicover pewnie każe zrobić za miesiąc coś, to najwyżej powtórze. Chcę jeszcze zrobić HCV, najwyżej na własną rękę jak mi nie da skierowania.

Agawera - na pewno jest dobrze, inaczej by Was nie wypuścili. A wiesz kiedy miałaś owulację? Może mała wychodzi mniejsza, bo faktycznie jest młodsza?

Liliank za Was trzymam cały czas mocno kciuki!!

Suna śliczny brzusio! I cudny kot ;)

Maglic 2700g to już kawał chłopa :P moja pewnie niewiele więcej będzie ważyła w terminie ;)

Rozalia ja też miałam w dzieciństwie problemy z nerkami i teraz od początku ciąży znów mam non stop krwinki czerwone w moczu. Robiłam usg i jest ok. Pewnie u Ciebie też :)

Sista ja też chyba zainwestuje w golarkę elektryczną, bo oszaleje ;) a na M też nie mam co liczyć w tym temacie :P

Scintilla, maglic, karolina0522, Rozalia, Z., Ania1704, Joasia:) lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaja witaj :) ja też będę miała córeczkę Polę i termin z usg mam 21.06, a z daty om 23.06 :)

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja skończyłam robotę na dziś :D Ostatnie ciuszki popakowane w szafie, kible umyte, teraz wybieram się na zakupy... dziś na obiadek kaczusia w jabłkach i kopytka :)

Cześć Karolaja, witamy :D

karolina0522, Sista, Alorrene13, karolinka85, Z., Scintilla, maglic lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczynki ponownie :)
    Jak wychodziłam do sklepu przed południem, to spotkałam sąsiada, któremu urodziła sie córeczka 13 kwietnia. Małej wogole nie słychać, choc mieszkają nad nami, wiec pytam jak sie chowa. No i dziecko dziewięciodniowe śpi w nocy po 4 godziny, budzi sie na karmienie i jak ma mokro. Anioł, nie dziecko :) Jako, ze jest juz długo widno, kapanie o 21.00, o 22.00 do łóżeczka swojego (nie z rodzicami). No i jak w zegarku, budzi sie o 2.00, 6.00 i pózniej o 10.00 to ja biorą do łóżka :) W szóstej dobie juz był spacer. Ciekawe jak to bedzie u nas, juz sie zapowiedziałam sąsiadowi, ze bede dzwoniła po rady :)
    U mnie obiadek sie pichci, cały kurczak w piekarniku, do tego ziemniaki i surówka z marchewki. A na deser sernik na zimno z brzoskwiniami lub truskawkami - tak mnie naszła ochota, ze robię :)
    Karolaja - witaj w naszym doborowym towarzystwie :)

A co do remontu, to ja do malowania poprosiłam tatę. Moj M. jest antytalencie w tym temacie, jak sie znamy ponad trzy lata, wbił w tym czasie jednego gwoździa :) Korzystam z faktu, ze jedzie w delegacje i malowanie w najbliższy poniedziałek :)

Inesicia, Alorrene13, nenette, karolinka85, Z., Scintilla, maglic, Joasia:) lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Karolaja :) Napisz coś więcej o sobie.
    Suna śliczny brzuszek.wile
    nenette dobrze, że wszystko w porządku.
    agawera 2 tygodnie różnicy to chyba nie tak dużo. Pewnie po prostu będzie drobną dziewczynką i już.
    Za chwilę jedziemy na zakupy. Może uda mi się znaleźć jakieś wygodne buty. Chociaż szczerze wątpię, ale zawsze warto mieć nadzieję.

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • aghata Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, sernik na zimno, ale pomysl...z galaretka i owocami, dzisiaj jade z M na zakupy i chyba zakupie produkty. Ja to oczywiscie z tych bez talentu i pewnie kupie taki gotowy do miksowania tylko serki homogenizowane i mleko :P

karolina0522 lubi tę wiadomość

preg.png[/url]
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to chyba wprowadzę Wam zakaz pisania o jedzeniu :P Miejcie litość ;) A serniczek na zimno to też bym wciągnęła mmmmmmm..... :)

gosi_a, Scintilla, maglic lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
‹‹ 959 960 961 962 963 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ