X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Sista Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata - ja wlasnie cos w tym stylu, tylko nie mogłam znaleźć przepisu i mam ze śmietany kremówki, żelatyna i wlasnie serków homogenizowanych. Padło na brzoskwinie, wiec teraz czekam aż galaretka ostygnie.

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale smaki robicie :-) tu kaczusia,tu kurczaczek mniam ślinka cieknie :-P ja to dziś mało ambitnie,kotlety z mizerią i ziemniaczkami.

Sista takie dziecko to naprawdę anioł,och jakbym chciała żeby nasz synio też taki był :-) ale po tym jak widzę jaki to rozrabiaka w brzuchu to wątpię że będzie aniołkiem,raczej małym diabłem :-)

Karolaja witam ;-)

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 16:38

sss, Scintilla lubią tę wiadomość

Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka

1) schudnąć 10kg:
    94🎉 (3.05)
    93🎉(29.05)
    92? 91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple
    3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
    1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
    2 wizyta: ?
    3 wizyta: ?

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dzięki za odzew i miłe przyjęcie.
    Zaczynam więc swoją "historię";-)
    Nie będę "młodą" mamą, jestem 33-letnią pierwiastką z Olsztyna i nie,żebym z tego powodu miała jakiekolwiek kompleksy, nie dolega mi pesel;-).Chciałabym rodzić w "Malarkiewiczu".Nie uczęszczam do szkoły rodzenia,zdecydowaliśmy się na położną, także szkołę rodzenia będziemy mieć w domowym zaciszu.
    O dziecko staraliśmy się z mężem dwa lata, w trakcie mojej diagnostyki,gdy zostało mi już tylko badanie drożności jajowodów okazało się, że Polka już się tam w środku zakamuflowała.Początki trudne- niedobór progesteronu, kilkakrotne krwawienia, wizyty na pogotowiu i leżenie.Minął 1 trymestr- jak "ręką odjął".Teraz , 8 miesiąc+8 kg, brzuszek wygląda, jak ładna piłka, trochę boli mnie krzyż i czasem zadyszka.Chodzę na basen 2 x w tygodniu ale nie trzymam się tego sztywno-wszystko zależy od samopoczucia danego dnia.Zdrowie najważniejsze;-).
    Mnóstwo strachów mam , wiadomo, ale staram się nie dać temu zwariować.Ostatnio np. obwiniałam się, że nie mam jeszcze wylewu macierzyńskich uczuć, tzw "mleka w głowie", czasem jeszcze to wszystko wydaje mi się jak historia osoby, na którą patrzy się z zewnątrz.Przypuszczam, że wszystko zmienia się o 180 stopni, jak dziecko pojawia się w ramionach.
    Pola w 29 tygodniu miała 1370 g, ruchliwa, kiedy ja odpoczywam, cicho- gdy spaceruję z psem lub pływam na basenie.Czasem patrzę też na wózki na spacerze i myślę sobie "mafia wózkowa rozwija skrzydła na początku wiosny", a za kilka miesięcy pewnie sama będę takim"latawcem", może tylko na rolkach i z przyczepionym obok psem;-).
    Pozdrawiam!

Scintilla, Z., nenette, Joasia:), karolinka85, Alorrene13, Rozalia, sss lubią tę wiadomość

• Scintilla Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ... uwielbiam swój stan - właśnie wróciłam od okulisty - przeciwwskazań do SN brak :) ! ... a że dzisiaj robimy warzywną Tortille miałam po drodze misje kupienia ogórka ... jedyny sklep jaki mi się po drodze napatoczył to Żabka ... tak się domyślałam , że jakoś warzyw jest nie najlepsza ale nie spodziewałam się, że ogórek który upadnie na podłogę rozwali się na pół :D ... mina moja bezcenna - stoję jak sparaliżowana bo połowa ogórka poturlała się pod kasę - wzrok mój napotyka wzrok jakiegoś klienta, który gestem głowy pokazuje mi abym " dała dyla " .... no i uciekłam :D
    Emilka się w brzuchu chyba turlała ze śmiechu, że ma tak dziwną matkę :D
    .... ale myślę sobie później, że kobiecie w ciąży wszystko wolno :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 16:42

Rozalia, Sista, Z., nenette, Nieukowa, lilly78, maglic, karolinka85, Alorrene13, sss, Inesicia lubią tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaja2271 wrote:
    Teraz , 8 miesiąc+8 kg, brzuszek wygląda, jak ładna piłka

Ja również witam nową mamusię ... nie wiem od jak dawna nas podglądasz ale my tu bardzo lubimy oglądać zdjęcia brzuszków :D ... szczególnie tych "ładnych piłek" ;)

...mam nadzieję, że się wśród nas szybko odnajdziesz :) !

Karolaja2271, Sista, Rozalia lubią tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • Suna Koleżanka

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesicia i nenette - dziękuję <3

chyba tego Adamexa kupię, najlepiej mi się nim jedzie :D

zyrcia lubi tę wiadomość

rfxggox1mufeahiq.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Karolaja :) Fajna historia, zapraszamy do codziennego zaglądania na forum. Z nami raźniej ;)

syy26iyeeuly3wjb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suna wrote:

Dobry wybór :D i jaki kolor ;>??

• agawera Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam od lekarza u szkoły rodzenia a szpitalu mogę powiedzieć że dno, jak tak się sprawdza diagnozę to ja jestem chyba świętą, wczoraj robili usg niby wszystko ok bo tak jest na usg przepływy dobre ukrwienie tez i na tej podstawie stwierdzili ze niema co się martwić jurgiem bo prawdopodobnie mała waga jest spowodowana tym ze weronika jest mała po prostu jak zobaczyłam opis ręce mi opadły, lekarzprowadzacy stwierdził że wyniki badań są zawyżone bo pomyślcie ja rozumiem ze inne usg to inne wymiary ale z tego wszystkiego wyszło ze Zosia w ciągu 1 dnia przytyłam ok 100g wczoraj 1250 dziś 1348 g ale musze przyznać opieka położnych dobra jedzenie kiepskie jak to szpital o lekarzach się chyba już wypowiedziała sami musicie przyznać ze lekarz w szpitalu wyciąga wnioski po 1 usg dla mnie to kpina

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Suna Koleżanka

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    Dobry wybór :D i jaki kolor ;>??

szary <3 :D

zyrcia lubi tę wiadomość

rfxggox1mufeahiq.png
  • orchidea33 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Melduje sie ze wyladowalam w szpitalu.Zaraz wszystko wam opowien, Ale najpierw suna piekny Kotek.tez mam brytyjczyka Ale moj dopiero 7 miesiecy ma i bidulka sama teraz zostala w domku :-/

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orchidea co się stało ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • orchidea33 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczelo sie od tego ze Dzis Mialam wizyte u lekarza i na ctg wyszło mi ze w pewnym momencie tętno zaniklo ,zawolalii lekarza i kazała mi się napić wody i przekręcić na bok bo na wznak leżeć dziecko może nie dostało wystraczajaco powietrza.później ctg niby ok było i usg tez tylko ojzalo się ze za mało wód plodowych.Ale lekarz skierował mnie do kliniki na badania specjalne .znowu ctg było ok usg też ok Ale lekarz zauważył ze łożysko się starzeje Ale dziecko i serce wszystko wporzadku a więc tak jakby teraz się zaczęło dziać.przepływy dziecka są dobre jedynie te przepływy od macicy są ok.dlatego biorę sterydy na plucka i kontrol ctg jak będzie źle robią mi cesarke.Bo dziecko nie przybiera za dużo na wadze.teraz waży 1670 czylo 70 w ciągu 2 tyg to za mało.:-(
    Najgorsze w tym wszystkim ze ja się tak dobrze czuje ze nawet wczoraj postanowiłam do Polski na komunię jechać.wogole nie odczuwam żadnych boli nic...trzymajcie kciuki

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • orchidea33 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poprawka przepływy dziecka są ok tylko prZepływy od macicy nie są wporzadku i powoduje starzenie się lozyska ..

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaja, ja też jestem z Olsztyna! :-) na basen chodzę na aquaaerobik we wtorek i piątek. Rodzić planuję w Wojewódzkim :-)

Karolaja2271 lubi tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orchidea trzymaj się kochana. Oby maluszek jeszcze pomieszkał w brzuszku. Trzymamy kciuki.
    Agawera ach ci lekarze :( czasem ręce opadają na ich podejście do pacjeta.
    Suna apartamencik maluszka super :)
    Karolaja witamy witamy :)
    W e-smyku promocje 35% na kocyki, może któraś bedzie zainteresowana.,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 19:57

Sista, sss lubią tę wiadomość

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orchidea napewno będzie wszystko dobrze- trzymamy kciuki !

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • agawera Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orchide czyli stwierdzili ci malowodzie jak dobrze zrozumiałam, czy mówili ci coś o teście na oksydocyne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 19:59

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suna wrote:

Ja byłam zdecydowana na bebetto Holland i jak poszlismy dopytac o niego po raz kolejny to pani zaczeła zachwalac Adamexa. Powiem szczerze ze mi się bardzo spodobał, ta kolorystyka i wygląd dla mnie idealny, no ale się wstrzymalam i zaczelam trochę czytać bo nic o tych wózkach nie slyszalam. Podpytalam tez w innym sklepie wozkowym. No i okazało się za kontakt z producentem jest utrudniony, po prostu nie chcą respektować reklamacji wg pani w drugim sklepie są gorzej wykonane niż np bebetto i nie poleca. No i to nas zraziło chociaż po raz kolejny przyznam ze wózek ładny :) mam nadzieje ze traficie na dobre egzemplarze :)
    My jednak czekany na Hollanda :)

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
‹‹ 960 961 962 963 964 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ