Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale smaki robicie
tu kaczusia,tu kurczaczek mniam ślinka cieknie
ja to dziś mało ambitnie,kotlety z mizerią i ziemniaczkami.
Sista takie dziecko to naprawdę anioł,och jakbym chciała żeby nasz synio też taki byłale po tym jak widzę jaki to rozrabiaka w brzuchu to wątpię że będzie aniołkiem,raczej małym diabłem
Karolaja witam
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 16:38
sss, Scintilla lubią tę wiadomość
Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka
1) schudnąć 10kg:
94🎉 (3.05)
93🎉(29.05)
92? 91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
2) przyjmować suple
3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
2 wizyta: ?
3 wizyta: ?
---
Późne owulacje
Karmienie piersią
PCOS -
nick nieaktualnyDziewczyny, dzięki za odzew i miłe przyjęcie.
Zaczynam więc swoją "historię"
Nie będę "młodą" mamą, jestem 33-letnią pierwiastką z Olsztyna i nie,żebym z tego powodu miała jakiekolwiek kompleksy, nie dolega mi pesel;-).Chciałabym rodzić w "Malarkiewiczu".Nie uczęszczam do szkoły rodzenia,zdecydowaliśmy się na położną, także szkołę rodzenia będziemy mieć w domowym zaciszu.
O dziecko staraliśmy się z mężem dwa lata, w trakcie mojej diagnostyki,gdy zostało mi już tylko badanie drożności jajowodów okazało się, że Polka już się tam w środku zakamuflowała.Początki trudne- niedobór progesteronu, kilkakrotne krwawienia, wizyty na pogotowiu i leżenie.Minął 1 trymestr- jak "ręką odjął".Teraz , 8 miesiąc+8 kg, brzuszek wygląda, jak ładna piłka, trochę boli mnie krzyż i czasem zadyszka.Chodzę na basen 2 x w tygodniu ale nie trzymam się tego sztywno-wszystko zależy od samopoczucia danego dnia.Zdrowie najważniejsze;-).
Mnóstwo strachów mam , wiadomo, ale staram się nie dać temu zwariować.Ostatnio np. obwiniałam się, że nie mam jeszcze wylewu macierzyńskich uczuć, tzw "mleka w głowie", czasem jeszcze to wszystko wydaje mi się jak historia osoby, na którą patrzy się z zewnątrz.Przypuszczam, że wszystko zmienia się o 180 stopni, jak dziecko pojawia się w ramionach.
Pola w 29 tygodniu miała 1370 g, ruchliwa, kiedy ja odpoczywam, cicho- gdy spaceruję z psem lub pływam na basenie.Czasem patrzę też na wózki na spacerze i myślę sobie "mafia wózkowa rozwija skrzydła na początku wiosny", a za kilka miesięcy pewnie sama będę takim"latawcem", może tylko na rolkach i z przyczepionym obok psem;-).
Pozdrawiam!
Scintilla, Z., nenette, Joasia:), karolinka85, Alorrene13, Rozalia, sss lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny ... uwielbiam swój stan - właśnie wróciłam od okulisty - przeciwwskazań do SN brak
! ... a że dzisiaj robimy warzywną Tortille miałam po drodze misje kupienia ogórka ... jedyny sklep jaki mi się po drodze napatoczył to Żabka ... tak się domyślałam , że jakoś warzyw jest nie najlepsza ale nie spodziewałam się, że ogórek który upadnie na podłogę rozwali się na pół
... mina moja bezcenna - stoję jak sparaliżowana bo połowa ogórka poturlała się pod kasę - wzrok mój napotyka wzrok jakiegoś klienta, który gestem głowy pokazuje mi abym " dała dyla " .... no i uciekłam
Emilka się w brzuchu chyba turlała ze śmiechu, że ma tak dziwną matkę
.... ale myślę sobie później, że kobiecie w ciąży wszystko wolnoWiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 16:42
Rozalia, Sista, Z., nenette, Nieukowa, lilly78, maglic, karolinka85, Alorrene13, sss, Inesicia lubią tę wiadomość
-
Karolaja2271 wrote:Teraz , 8 miesiąc+8 kg, brzuszek wygląda, jak ładna piłka
Ja również witam nową mamusię ... nie wiem od jak dawna nas podglądasz ale my tu bardzo lubimy oglądać zdjęcia brzuszków... szczególnie tych "ładnych piłek"
...mam nadzieję, że się wśród nas szybko odnajdziesz!
Karolaja2271, Sista, Rozalia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Wracam od lekarza u szkoły rodzenia a szpitalu mogę powiedzieć że dno, jak tak się sprawdza diagnozę to ja jestem chyba świętą, wczoraj robili usg niby wszystko ok bo tak jest na usg przepływy dobre ukrwienie tez i na tej podstawie stwierdzili ze niema co się martwić jurgiem bo prawdopodobnie mała waga jest spowodowana tym ze weronika jest mała po prostu jak zobaczyłam opis ręce mi opadły, lekarzprowadzacy stwierdził że wyniki badań są zawyżone bo pomyślcie ja rozumiem ze inne usg to inne wymiary ale z tego wszystkiego wyszło ze Zosia w ciągu 1 dnia przytyłam ok 100g wczoraj 1250 dziś 1348 g ale musze przyznać opieka położnych dobra jedzenie kiepskie jak to szpital o lekarzach się chyba już wypowiedziała sami musicie przyznać ze lekarz w szpitalu wyciąga wnioski po 1 usg dla mnie to kpina
-
Zaczelo sie od tego ze Dzis Mialam wizyte u lekarza i na ctg wyszło mi ze w pewnym momencie tętno zaniklo ,zawolalii lekarza i kazała mi się napić wody i przekręcić na bok bo na wznak leżeć dziecko może nie dostało wystraczajaco powietrza.później ctg niby ok było i usg tez tylko ojzalo się ze za mało wód plodowych.Ale lekarz skierował mnie do kliniki na badania specjalne .znowu ctg było ok usg też ok Ale lekarz zauważył ze łożysko się starzeje Ale dziecko i serce wszystko wporzadku a więc tak jakby teraz się zaczęło dziać.przepływy dziecka są dobre jedynie te przepływy od macicy są ok.dlatego biorę sterydy na plucka i kontrol ctg jak będzie źle robią mi cesarke.Bo dziecko nie przybiera za dużo na wadze.teraz waży 1670 czylo 70 w ciągu 2 tyg to za mało.
Najgorsze w tym wszystkim ze ja się tak dobrze czuje ze nawet wczoraj postanowiłam do Polski na komunię jechać.wogole nie odczuwam żadnych boli nic...trzymajcie kciuki -
nick nieaktualnyOrchidea trzymaj się kochana. Oby maluszek jeszcze pomieszkał w brzuszku. Trzymamy kciuki.
Agawera ach ci lekarzeczasem ręce opadają na ich podejście do pacjeta.
Suna apartamencik maluszka super
Karolaja witamy witamy
W e-smyku promocje 35% na kocyki, może któraś bedzie zainteresowana.,
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 19:57
Sista, sss lubią tę wiadomość
-
Suna wrote:Inesicia i nenette - dziękuję
chyba tego Adamexa kupię, najlepiej mi się nim jedzie
Ja byłam zdecydowana na bebetto Holland i jak poszlismy dopytac o niego po raz kolejny to pani zaczeła zachwalac Adamexa. Powiem szczerze ze mi się bardzo spodobał, ta kolorystyka i wygląd dla mnie idealny, no ale się wstrzymalam i zaczelam trochę czytać bo nic o tych wózkach nie slyszalam. Podpytalam tez w innym sklepie wozkowym. No i okazało się za kontakt z producentem jest utrudniony, po prostu nie chcą respektować reklamacji wg pani w drugim sklepie są gorzej wykonane niż np bebetto i nie poleca. No i to nas zraziło chociaż po raz kolejny przyznam ze wózek ładnymam nadzieje ze traficie na dobre egzemplarze
My jednak czekany na HollandaMaja 5.06.2015
Aniela 27.08.2021