X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    Zyrciu - strasznie Ci współczuje przebojów z czarownicami. Ale przyznam szczerze, ze opowieści o ich szaleństwie sprawiają, ze mam uśmiech od ucha do ucha. Dzizas, dorobić im klucze, to moze od razu łożku wstawić na wypadek gdyby na noc zostały...Głowa do gory, juz niedługo maj, a wtedy będziesz sama + Radzio i Leon :)
    Ja wiem ze to śmieszne :p ale mnie juz przestalo bawic :p juz sie pytaly czy spac beda mialy gdzie to powiedzialan ze przeciez bedziemy miedzkac 10 min drogi od nich wiec spokojnir na noc moga wracac do domu to miny mialy nie ciekawe :D a jeszcze innyn razem tesciowa stwierdzila ze i tak chce schudnac to bedzie do nas jezdzic roweren albo biegac to wypalilam: i taka spocona bedziesz dk nas przychodzic :D to sie przymknela :D na szczescie duzo pracuja wiec najgorzej bedzie w weekendy ale wtedy zawsze moze nas nie byc :D

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia no wiedzmy straszne sa :)
    Witaj w klubie pt. mąż+remont. Skaranie boskie :)

Moze boli cie spojenie lonowe- mnie boli troche jak sie podnosze albo jak dlugo stoje. To takie klucie na samym srodku miednicy, z przodu, jakby ktos mnie tam zdzielil mlotkiem. Wg lekarza rozejscie spojenia mi nie grozi ale pobolec sobie moze i to jest normalne :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 10:36

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Suna Koleżanka

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żyrcia! nie ma jak duecik teściowa+córeczka :) ja też mam torsje na myśl o moich :D na szczęście z nimi nie mieszkam, ale już się boję co to będzie po porodzie... złote rady, ciumkanie i traktowanie dziecka jak zabawka do noszenia... Boję się tego na maksa! Oby moja wizja była czarna. Gorzej być nie może, najwyżej mile się zaskoczę :)

A ten wózek Adamex - długo nad nim myślałaś?

rfxggox1mufeahiq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Zyrcia no wiedzmy straszne sa :)
    Witaj w klubie pt. mąż+remont. Skaranie boskie :)

Moze boli cie spojenie lonowe- mnie boli troche jak sie podnosze albo jak dlugo stoje. To takie klucie na samym srodku miednicy, z przodu, jakby ktos mnie tam zdzielil mlotkiem. Wg lekarza rozejscie spojenia mi nie grozi ale pobolec sobie moze i to jest normalne :/
    Remonty sa tragiczne a w tym mieszkaniu byly gole scianyni beton -_- pochwale sie jak bedzie gotowe ale kolejnego szybko nie planuje mam dosc :D tym bardziej ze musze wszystko kontrolować bo to bezguscia przeciez :)
    Spytam e poniedziałek lekarza o to klucie, mam nadzieje ze to normalne i czesto nie bedzie sie zdarzalo bo jest dosyc bolesne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suna wrote:
    Żyrcia! nie ma jak duecik teściowa+córeczka :) ja też mam torsje na myśl o moich :D na szczęście z nimi nie mieszkam, ale już się boję co to będzie po porodzie... złote rady, ciumkanie i traktowanie dziecka jak zabawka do noszenia... Boję się tego na maksa! Oby moja wizja była czarna. Gorzej być nie może, najwyżej mile się zaskoczę :)

A ten wózek Adamex - długo nad nim myślałaś?
    Najgorzej jak przychodzi corka tescia z pierwszego malzenstwa z roczna corka i widze jak machaja twarza przed nia, piszcza i zdrabniaja kazde slowo... krew mnie wtedy zalewa.
    Co do wozka bylam zdecydowana na bebetto holland ale na miejscu wybralam adamex bo kolor byl fajniejszy, cena tez a w zasadzie niczym sie nie roznily. Lekko sie prowadzil i jest cudny. Jedyny minus jesli mozna to tak nazwac w ogole to ze spacerowka nie ma rozpinanej budki z tylu tzn niby nie ma jakiegos wywietrznika. Ale czy mi to potrzebne bedzie jak w spacerowke sie przesiadziemy dopiero zima ? Dlatego wybralam ten i z adapterami i fotelikiem maxi cosi citi zaplacilam 1530 zl.

• Suna Koleżanka

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    Najgorzej jak przychodzi corka tescia z pierwszego malzenstwa z roczna corka i widze jak machaja twarza przed nia, piszcza i zdrabniaja kazde slowo... krew mnie wtedy zalewa.
    Co do wozka bylam zdecydowana na bebetto holland ale na miejscu wybralam adamex bo kolor byl fajniejszy, cena tez a w zasadzie niczym sie nie roznily. Lekko sie prowadzil i jest cudny. Jedyny minus jesli mozna to tak nazwac w ogole to ze spacerowka nie ma rozpinanej budki z tylu tzn niby nie ma jakiegos wywietrznika. Ale czy mi to potrzebne bedzie jak w spacerowke sie przesiadziemy dopiero zima ? Dlatego wybralam ten i z adapterami i fotelikiem maxi cosi citi zaplacilam 1530 zl.

Ja mam właśnie uczulenie na takie ciumkanie... Przecież dziecko to mały człowiek... Ach :)
    Dzięki za opis wózka.

Chciałam wrzucić zdjęcie z wczoraj, żeby się choć trochę zwizualizować :) Zapomniałam który hosting polecacie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 10:50

rfxggox1mufeahiq.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Paniom ;)

Zacznę od tego balonika bo zaciekawił mnie ten temat :P Nieukowa za ile to kupiłaś i gdzie zamówiłaś ?

Ja zamierzam robić masaż szyjki olejkiem i palcami po prostu, jeśli coś się rozciągnie to super, jeśli niewystarczająco to trudno. Wiem, że jeśli nacięcie będzie konieczne to się na nie zgodzę. Mojej przyjaciółki córka wychodziła niestety główką, a obok główki szła ręka i niestety w tym wypadku nie wyszłaby bez nacięcia, różnie to bywa.

Lilianko jesteśmy z Tobą ! Powodzenia w szputalu ! Agawera Ciebie też ściskamy wirtualnie i czekamy na dalsze wieści !

Maglic za 2-3 tyg powiadasz możesz zacząć działać, no to ładnie. Gratuluję udanej wziyty i wagi Dzidziuszka, wymaz może Ci za darmo pobierze w takiej sytuacji, bez przesady. Dziewczyny jak ten czas lecciiii aaaa Ja mam nadzieję pogadać z moją znajomą położną kiedy będzie na miejscu i wtedy sobie urodzę, a co ;) Zaplanuję, wywołam, spróbuję :) hehe Jeśli nie uda się w wybranym terminie to trudno. Synowi pewnie jest dobrze u mnie i nie będzie się pchał do wyjćia ;)

Dziś też miało być u mnie aktywnie, ale na razie siedzę na pupce i się tu obijam :) W planach, spacer, zakupy no i pranko i prasowanko by się przydało, dodatkowo ogólne ogarnięcie chałupki ... ech

Dziewczyny mam pytanie pierzecie też swoje koszule do szpitala i staniki do karmienia i wszelkie rzeczy które będą mieć styczność z dzieckiem tymi specjalnymi płynami/proszkami dla dzieci tak?

Muniek ja o małżu słyszałam wcześniej moja przyjacióła tak mówi czasami o swoim ;)

Mnie na razie nic nie boli dziewczyny. Podejrzewam że mój brzuch rozciągnął się na maxa i teraz dopiero wypełnia się od środka ;) A w sobotę sesja, a ja już niestety jestem Słonikiem, żeby nie powiedzieć SŁONIEM :D

A Agata to nam chyba gdzieś na podróż poślubną wybyła, no bo jej nie ma i nie ma i nie odpowiada na wezwania ;)

Zyrciu dobra akcja z tymi kluczami, chyba coś się im pomyliło. Wiesz problem w tym, że kto jak kto ale one na pewno by z nich skorzystały ;) Trzymam kciuki za dalsze remonty mieszkanek i pokoików :) !

Z. ja też czasami myślę, jak to będzie czy sobie ze wszystkim poradzę itp. ale z Wami jest i będzie łatwiej przez to wszystko przejść. Właśnie czytam język niemowląt - i na razie łatwe to to się nie wydaje (zrozumieć płacz niemowlęcia) :)

Scintilla, Z., Muniek, nenette, Rozalia, maglic lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Suna Koleżanka

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to my:)

28cd1ms.jpg

zyrcia, gosi_a, karolinka85, dorcia8919, Inesicia, Nieukowa, Z., Muniek, lilly78, Alorrene13, angel-84, nenette, sss, Rozalia, maglic, Joasia:), Finezja lubią tę wiadomość

rfxggox1mufeahiq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suna wrote:

28cd1ms.jpg
    Lajkuje za cudny brzuch i boskiego kota <3
    Ostatnio sie smialam bo wyczytalam w przesadach ze jak w ciazy sie ma straszna zgage a ja mam taka ze juz nic nie pomaga i wypala mnje od srodka to dziecko urodzi sie owlosione :D i mialam zaciesz bo jak taka idiotka mowie do Radka: to moze Leon bedzie takim kudlatym kotkiem nie czlowiekiem :D spytal czy cos cpie bo juz gadam glupoty :D

Nieukowa, Z., Alorrene13, nenette, Rozalia, Sista lubią tę wiadomość

• karolinka85 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suna wrote:

28cd1ms.jpg
    Piekny brzuszek i kicia :)

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie co polecacie skutecznego na zgage? Bo juz nie wytrzymam..rano i wieczorem tak mnie pali..ehh

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • Suna Koleżanka

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka - kicia kradnie zdjęcie :P

Ja na zgagę biorę Gaviscon zawiesina. Całkowicie bezpieczne dla ciężarnych. Mi odpukać pomaga... Zgaga była nie do wytrzymania. Wręcz refluks.

karolinka85 lubi tę wiadomość

rfxggox1mufeahiq.png
  • Suna Koleżanka

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    Lajkuje za cudny brzuch i boskiego kota <3
    Ostatnio sie smialam bo wyczytalam w przesadach ze jak w ciazy sie ma straszna zgage a ja mam taka ze juz nic nie pomaga i wypala mnje od srodka to dziecko urodzi sie owlosione :D i mialam zaciesz bo jak taka idiotka mowie do Radka: to moze Leon bedzie takim kudlatym kotkiem nie czlowiekiem :D spytal czy cos cpie bo juz gadam glupoty :D

hihi dzięki <3 a kot to diabeł :P

rfxggox1mufeahiq.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maglic, zazdrościmy Ci wszystkie,że już niedługo będziesz miała synka przy sobie. A ja Ci dodatkowo zazdroszczę dopadnięcia się do słodyczy :) Chociaż przyznaję, że ja wciągam ostatnio lody śmietankowe i cukry są ok, bo podobno organizm szybciej je spala żeby doprowadzić do odpowiedniej temperatury.

Zyrcia, współczuję teściowej. Ja na swoich teściów mogę liczyć w każdym momencie, zawsze są pomocni i uwielbiam do nich jeździć. Mam też extra rodziców, mama już mi obiecała rosołek po porodzie :)

Allorene, ja też stawiam na masaż, dzisiaj kupię sobie oliwkę Hipp, bo z tego co widziałam w składzie to całkiem ok. Uznałam, że zaufam personelowi, bo jakoś nie spotkałam się ze złą opinią o załodze mojego szpitala, a że będzie w cholerę bolało to będę chciała jak najszybciej urodzić :)

Zuzia już mnie nie kopie tylko się słodko przeciąga, albo wypycha nogę lub tyłeczek, ale nie ma dnia żebym jej nie czuła przez 3 godziny :)

U mnie do prania i prasowania pozostały ciemne ubranka i chyba dzisiaj wstawię bo jest cieplutko :) Tymczasem lecę do fryzjera doprowadzić się do ładu i składu bo moje końcówki wołają o pomstę do nieba no i jakiś kolorek na wiosnę trzeba położyć :)

Miłego dnia :)

AHA!!!
    Agawera, Lilianka- ściskam kciuki, żeby wszystko było dobrze i żeby dzieci zdrowiutkie się urodziły w terminie.

Scintilla, Z., karolinka85, Alorrene13, nenette, Rozalia, maglic lubią tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po obchodzie okazało się ze nic mi nie mogą zaproponować i ordynatora wypuszcza mnie do domu przynajmniej do 14 siedzę i czekam na wypis 16,30 do ginekologa po dalsze zwolnienie i 17,30 szkoła rodzenia
    Coś więcej napisze wieczorem

Alorrene13, Scintilla, Joasia:) lubią tę wiadomość

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, kible i umywalki odhaczone :) chwila przerwy i podlogi :)

Mi tam pomaga rennie mietowe na zgage, poza tym jem tictac hurtowo i zagluszaja troche uczucie palenia przelyku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 11:26

karolinka85 lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z. wrote:
    Hej :)

Maglic, to u mnie w sumie też za 2 tygodnie i 2 dni już bezpiecznie będzie :)
    Aghata, lubię za te 3 tygodnie do spotkania, a nie za ekstremalne stresujące parkowanie ;)

Ten termin przyjścia na świat naszego synka zdaje się już robić taaak bliski... wczoraj się zastanawialiśmy z mężem jak to będzie, czy cc czy sn, czy dam sobie radę w szpitalu, czy będę wiedziała jak nakarmić, kiedy przytulić, kiedy zmienić pieluchę, jak ubrać takie maleństwo (nigdy nie miałam za bardzo kontaktu z takimi czynnościami). I mój mąż też się zastanawiał a co jak będzie cc i on dostanie dziecko, co jak zacznie płakać, czy on ma je przebierać i uspokajać czy położne?
    I do tego jeszcze ten lęk przed bólem i szpitalami...
    Tyle obaw.

Dziękuję Z. że piszesz o leku bo ja mam to samo i czułam się wręcz wyobcowana, ze wszystkie dziewczyny takie entuzjastyczne a ja się głównie zajmuję panika przed porodem...

Z. lubi tę wiadomość

3i49zbmhdvaalxch.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki ... czy będziecie powtarzać jakieś badania z 1 Trymestru obecnie ? ... chodzi mi o HIV, HBS, HCV ... bo muszę zrobić min obecnie Toxo i odczyn Coombsa a zapomniałam się spytać gina czy nie licząc GBS czeka mnie dodatkowo jeszcze powtórka z jakiś badań.

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • Z. Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suna wrote:

28cd1ms.jpg

Jaki malutki fajny brzusio! :)
    Mój to już bebzon wielki :)

A małż celowy :D ja jestem małżona tudzież mała-żona :D

Pozdrawiam z kawką z balkonu ;)
    Czas na relaks bo jak nie teraz to kiedy? :)

A i kot też piękny :) w ogóle macie piękne kicie jak tu się fotki przewijają :)

Rozalia lubi tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    Witajcie :) ja od rana na budowie... pamietacie taka bajke sasiedzi ? Jak patrze na mojego meza i tescua przy pracy to pasuja idealnie... kloca sie, a jak wykonaja misje to pol godziny zachwytu jacy to oni zajebisci i jak super zrobili... na szczescie łazienka juz prawie skonczona, sypialnia tylko do pomalowania wiec został salon. Man nadzieje ze sie wyrobia chłopaki do majowki bo mam plan wtedy prac i juz wszystko porzadkowac. Chyba w tym tygodniu pojade po lozeczko jak ktos mnie przetransportuje :) dzisiejsza noc nie byla tragiczna ale zauwazylam ze jak dluzej stoje lub chodze to kuje mnie jakby w szyjce i podbrzuszu... ma ktoras tak ?
    Żyrcia ja tak mam!!! Jak dłużej postoję lub pochodzę to ciągnie mnie cały brzuch i odczuwam ogólne kłucie :-)

zyrcia lubi tę wiadomość

3i49zbmhdvaalxch.png
‹‹ 958 959 960 961 962 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ