Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySista wrote:Zyrciu - strasznie Ci współczuje przebojów z czarownicami. Ale przyznam szczerze, ze opowieści o ich szaleństwie sprawiają, ze mam uśmiech od ucha do ucha. Dzizas, dorobić im klucze, to moze od razu łożku wstawić na wypadek gdyby na noc zostały...Głowa do gory, juz niedługo maj, a wtedy będziesz sama + Radzio i Leon
a jeszcze innyn razem tesciowa stwierdzila ze i tak chce schudnac to bedzie do nas jezdzic roweren albo biegac to wypalilam: i taka spocona bedziesz dk nas przychodzic
to sie przymknela
na szczescie duzo pracuja wiec najgorzej bedzie w weekendy ale wtedy zawsze moze nas nie byc
-
Zyrcia no wiedzmy straszne sa
Witaj w klubie pt. mąż+remont. Skaranie boskie
Moze boli cie spojenie lonowe- mnie boli troche jak sie podnosze albo jak dlugo stoje. To takie klucie na samym srodku miednicy, z przodu, jakby ktos mnie tam zdzielil mlotkiem. Wg lekarza rozejscie spojenia mi nie grozi ale pobolec sobie moze i to jest normalneWiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 10:36
-
Żyrcia! nie ma jak duecik teściowa+córeczka
ja też mam torsje na myśl o moich
na szczęście z nimi nie mieszkam, ale już się boję co to będzie po porodzie... złote rady, ciumkanie i traktowanie dziecka jak zabawka do noszenia... Boję się tego na maksa! Oby moja wizja była czarna. Gorzej być nie może, najwyżej mile się zaskoczę
A ten wózek Adamex - długo nad nim myślałaś? -
nick nieaktualnyNieukowa wrote:Zyrcia no wiedzmy straszne sa
Witaj w klubie pt. mąż+remont. Skaranie boskie
Moze boli cie spojenie lonowe- mnie boli troche jak sie podnosze albo jak dlugo stoje. To takie klucie na samym srodku miednicy, z przodu, jakby ktos mnie tam zdzielil mlotkiem. Wg lekarza rozejscie spojenia mi nie grozi ale pobolec sobie moze i to jest normalnetym bardziej ze musze wszystko kontrolować bo to bezguscia przeciez
Spytam e poniedziałek lekarza o to klucie, mam nadzieje ze to normalne i czesto nie bedzie sie zdarzalo bo jest dosyc bolesne. -
nick nieaktualnySuna wrote:Żyrcia! nie ma jak duecik teściowa+córeczka
ja też mam torsje na myśl o moich
na szczęście z nimi nie mieszkam, ale już się boję co to będzie po porodzie... złote rady, ciumkanie i traktowanie dziecka jak zabawka do noszenia... Boję się tego na maksa! Oby moja wizja była czarna. Gorzej być nie może, najwyżej mile się zaskoczę
A ten wózek Adamex - długo nad nim myślałaś?
Co do wozka bylam zdecydowana na bebetto holland ale na miejscu wybralam adamex bo kolor byl fajniejszy, cena tez a w zasadzie niczym sie nie roznily. Lekko sie prowadzil i jest cudny. Jedyny minus jesli mozna to tak nazwac w ogole to ze spacerowka nie ma rozpinanej budki z tylu tzn niby nie ma jakiegos wywietrznika. Ale czy mi to potrzebne bedzie jak w spacerowke sie przesiadziemy dopiero zima ? Dlatego wybralam ten i z adapterami i fotelikiem maxi cosi citi zaplacilam 1530 zl. -
zyrcia wrote:Najgorzej jak przychodzi corka tescia z pierwszego malzenstwa z roczna corka i widze jak machaja twarza przed nia, piszcza i zdrabniaja kazde slowo... krew mnie wtedy zalewa.
Co do wozka bylam zdecydowana na bebetto holland ale na miejscu wybralam adamex bo kolor byl fajniejszy, cena tez a w zasadzie niczym sie nie roznily. Lekko sie prowadzil i jest cudny. Jedyny minus jesli mozna to tak nazwac w ogole to ze spacerowka nie ma rozpinanej budki z tylu tzn niby nie ma jakiegos wywietrznika. Ale czy mi to potrzebne bedzie jak w spacerowke sie przesiadziemy dopiero zima ? Dlatego wybralam ten i z adapterami i fotelikiem maxi cosi citi zaplacilam 1530 zl.
Ja mam właśnie uczulenie na takie ciumkanie... Przecież dziecko to mały człowiek... Ach
Dzięki za opis wózka.
Chciałam wrzucić zdjęcie z wczoraj, żeby się choć trochę zwizualizowaćZapomniałam który hosting polecacie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 10:50
-
Dzień dobry Paniom
Zacznę od tego balonika bo zaciekawił mnie ten tematNieukowa za ile to kupiłaś i gdzie zamówiłaś ?
Ja zamierzam robić masaż szyjki olejkiem i palcami po prostu, jeśli coś się rozciągnie to super, jeśli niewystarczająco to trudno. Wiem, że jeśli nacięcie będzie konieczne to się na nie zgodzę. Mojej przyjaciółki córka wychodziła niestety główką, a obok główki szła ręka i niestety w tym wypadku nie wyszłaby bez nacięcia, różnie to bywa.
Lilianko jesteśmy z Tobą ! Powodzenia w szputalu ! Agawera Ciebie też ściskamy wirtualnie i czekamy na dalsze wieści !
Maglic za 2-3 tyg powiadasz możesz zacząć działać, no to ładnie. Gratuluję udanej wziyty i wagi Dzidziuszka, wymaz może Ci za darmo pobierze w takiej sytuacji, bez przesady. Dziewczyny jak ten czas lecciiii aaaa Ja mam nadzieję pogadać z moją znajomą położną kiedy będzie na miejscu i wtedy sobie urodzę, a coZaplanuję, wywołam, spróbuję
hehe Jeśli nie uda się w wybranym terminie to trudno. Synowi pewnie jest dobrze u mnie i nie będzie się pchał do wyjćia
Dziś też miało być u mnie aktywnie, ale na razie siedzę na pupce i się tu obijamW planach, spacer, zakupy no i pranko i prasowanko by się przydało, dodatkowo ogólne ogarnięcie chałupki ... ech
Dziewczyny mam pytanie pierzecie też swoje koszule do szpitala i staniki do karmienia i wszelkie rzeczy które będą mieć styczność z dzieckiem tymi specjalnymi płynami/proszkami dla dzieci tak?
Muniek ja o małżu słyszałam wcześniej moja przyjacióła tak mówi czasami o swoim
Mnie na razie nic nie boli dziewczyny. Podejrzewam że mój brzuch rozciągnął się na maxa i teraz dopiero wypełnia się od środkaA w sobotę sesja, a ja już niestety jestem Słonikiem, żeby nie powiedzieć SŁONIEM
A Agata to nam chyba gdzieś na podróż poślubną wybyła, no bo jej nie ma i nie ma i nie odpowiada na wezwania
Zyrciu dobra akcja z tymi kluczami, chyba coś się im pomyliło. Wiesz problem w tym, że kto jak kto ale one na pewno by z nich skorzystałyTrzymam kciuki za dalsze remonty mieszkanek i pokoików
!
Z. ja też czasami myślę, jak to będzie czy sobie ze wszystkim poradzę itp. ale z Wami jest i będzie łatwiej przez to wszystko przejść. Właśnie czytam język niemowląt - i na razie łatwe to to się nie wydaje (zrozumieć płacz niemowlęcia)Scintilla, Z., Muniek, nenette, Rozalia, maglic lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySuna wrote:a to my:)
Ostatnio sie smialam bo wyczytalam w przesadach ze jak w ciazy sie ma straszna zgage a ja mam taka ze juz nic nie pomaga i wypala mnje od srodka to dziecko urodzi sie owlosionei mialam zaciesz bo jak taka idiotka mowie do Radka: to moze Leon bedzie takim kudlatym kotkiem nie czlowiekiem
spytal czy cos cpie bo juz gadam glupoty
Nieukowa, Z., Alorrene13, nenette, Rozalia, Sista lubią tę wiadomość
-
zyrcia wrote:Lajkuje za cudny brzuch i boskiego kota
Ostatnio sie smialam bo wyczytalam w przesadach ze jak w ciazy sie ma straszna zgage a ja mam taka ze juz nic nie pomaga i wypala mnje od srodka to dziecko urodzi sie owlosionei mialam zaciesz bo jak taka idiotka mowie do Radka: to moze Leon bedzie takim kudlatym kotkiem nie czlowiekiem
spytal czy cos cpie bo juz gadam glupoty
hihi dziękia kot to diabeł
-
Maglic, zazdrościmy Ci wszystkie,że już niedługo będziesz miała synka przy sobie. A ja Ci dodatkowo zazdroszczę dopadnięcia się do słodyczy
Chociaż przyznaję, że ja wciągam ostatnio lody śmietankowe i cukry są ok, bo podobno organizm szybciej je spala żeby doprowadzić do odpowiedniej temperatury.
Zyrcia, współczuję teściowej. Ja na swoich teściów mogę liczyć w każdym momencie, zawsze są pomocni i uwielbiam do nich jeździć. Mam też extra rodziców, mama już mi obiecała rosołek po porodzie
Allorene, ja też stawiam na masaż, dzisiaj kupię sobie oliwkę Hipp, bo z tego co widziałam w składzie to całkiem ok. Uznałam, że zaufam personelowi, bo jakoś nie spotkałam się ze złą opinią o załodze mojego szpitala, a że będzie w cholerę bolało to będę chciała jak najszybciej urodzić
Zuzia już mnie nie kopie tylko się słodko przeciąga, albo wypycha nogę lub tyłeczek, ale nie ma dnia żebym jej nie czuła przez 3 godziny
U mnie do prania i prasowania pozostały ciemne ubranka i chyba dzisiaj wstawię bo jest cieplutkoTymczasem lecę do fryzjera doprowadzić się do ładu i składu bo moje końcówki wołają o pomstę do nieba no i jakiś kolorek na wiosnę trzeba położyć
Miłego dnia
AHA!!!
Agawera, Lilianka- ściskam kciuki, żeby wszystko było dobrze i żeby dzieci zdrowiutkie się urodziły w terminie.Scintilla, Z., karolinka85, Alorrene13, nenette, Rozalia, maglic lubią tę wiadomość
-
Po obchodzie okazało się ze nic mi nie mogą zaproponować i ordynatora wypuszcza mnie do domu przynajmniej do 14 siedzę i czekam na wypis 16,30 do ginekologa po dalsze zwolnienie i 17,30 szkoła rodzenia
Coś więcej napisze wieczoremAlorrene13, Scintilla, Joasia:) lubią tę wiadomość
-
Uff, kible i umywalki odhaczone
chwila przerwy i podlogi
Mi tam pomaga rennie mietowe na zgage, poza tym jem tictac hurtowo i zagluszaja troche uczucie palenia przelykuWiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 11:26
karolinka85 lubi tę wiadomość
-
Z. wrote:Hej
Maglic, to u mnie w sumie też za 2 tygodnie i 2 dni już bezpiecznie będzie
Aghata, lubię za te 3 tygodnie do spotkania, a nie za ekstremalne stresujące parkowanie
Ten termin przyjścia na świat naszego synka zdaje się już robić taaak bliski... wczoraj się zastanawialiśmy z mężem jak to będzie, czy cc czy sn, czy dam sobie radę w szpitalu, czy będę wiedziała jak nakarmić, kiedy przytulić, kiedy zmienić pieluchę, jak ubrać takie maleństwo (nigdy nie miałam za bardzo kontaktu z takimi czynnościami). I mój mąż też się zastanawiał a co jak będzie cc i on dostanie dziecko, co jak zacznie płakać, czy on ma je przebierać i uspokajać czy położne?
I do tego jeszcze ten lęk przed bólem i szpitalami...
Tyle obaw.
Dziękuję Z. że piszesz o leku bo ja mam to samo i czułam się wręcz wyobcowana, ze wszystkie dziewczyny takie entuzjastyczne a ja się głównie zajmuję panika przed porodem...Z. lubi tę wiadomość
-
Dziewczynki ... czy będziecie powtarzać jakieś badania z 1 Trymestru obecnie ? ... chodzi mi o HIV, HBS, HCV ... bo muszę zrobić min obecnie Toxo i odczyn Coombsa a zapomniałam się spytać gina czy nie licząc GBS czeka mnie dodatkowo jeszcze powtórka z jakiś badań.
-
Suna wrote:a to my:)
Jaki malutki fajny brzusio!
Mój to już bebzon wielki
A małż celowyja jestem małżona tudzież mała-żona
Pozdrawiam z kawką z balkonu
Czas na relaks bo jak nie teraz to kiedy?
A i kot też pięknyw ogóle macie piękne kicie jak tu się fotki przewijają
Rozalia lubi tę wiadomość
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
zyrcia wrote:Witajcie
ja od rana na budowie... pamietacie taka bajke sasiedzi ? Jak patrze na mojego meza i tescua przy pracy to pasuja idealnie... kloca sie, a jak wykonaja misje to pol godziny zachwytu jacy to oni zajebisci i jak super zrobili... na szczescie łazienka juz prawie skonczona, sypialnia tylko do pomalowania wiec został salon. Man nadzieje ze sie wyrobia chłopaki do majowki bo mam plan wtedy prac i juz wszystko porzadkowac. Chyba w tym tygodniu pojade po lozeczko jak ktos mnie przetransportuje
dzisiejsza noc nie byla tragiczna ale zauwazylam ze jak dluzej stoje lub chodze to kuje mnie jakby w szyjce i podbrzuszu... ma ktoras tak ?
zyrcia lubi tę wiadomość