X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masowe powitania - wśród nich i ja :)

Jest godzina 9.45 a pierwsze poważne decyzje za mną :P ... - zajrzałam do szafy i stwierdziłam, że wybiorę to w czym zamierzam urodzić :D
    Znalazłam jakąś starą tunikę na ramiączkach ... której absolutnie nie będzie mi żal wyrzucić ... a jest mocno wygodna, przewiewna -i co najważniejsze dostęp do cyca łatwy :D

Wczoraj podczas przerw w meczach M. łaskawie pozwolił mi obejrzeć urywek Porodów na Polsacie - wystarczyło, że wyjeli dziecko - padł pierwszy krzyk a ja już cała zaryczana ... i tak się zastanawiam - jeśli reaguje tak na obce dzieci to co będzie jak urodzę swoje o.O - już sobie wyobrażam jak rzucam się na podłogę zalana łzami i dostaje jakiś torsji z radości :D :D

Dzisiaj czeka mnie wizyta u okulisty ... później masowe zakupy w Rossmanie ( bo jak się kończą kosmetyki to oczywiście wszystkie na raz :/ )

Trzymam kciuki za dalsze dobre wieści ( Maglic Gratuluję ! )... a szpitalnym mamuśką wysyłam pozytywne fluidy!

Z., Rozalia, karolinka85, maglic, Alorrene13, gosi_a, nenette lubią tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się tak szybko!!
    Zaraz jadę,boję się jak diabli,jakieś mam dziwne przeczucia..spać nie mogłam,chyba po żołądku mi mała chodzi..z jednej strony dobrze,że będę tam,bo mała rusza się jak mucha w smole,czasem zastanawiam się czy coś się nie stało...i w ogóle tak ciepło,a ja w szpitalu..chociaż cieszę się z jednej strony,bo będę pod kontrolą. Życzę wam pozytywnych wieści z wizyt:) Trzymam kciuki za wszystkie z nas:)
    Pozdrawiam cieplutko!Odezwę się po powrocie(o ile wrócę)

karolinka85, Alorrene13, Joasia:) lubią tę wiadomość

• Inesicia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry tego słonecznego poranka. Dziś zaniosłam mocz do badania. Mam nadzieję, że tym razem będzie bez leukocytów. Czeka na mnie ostatnie prasowanie ubranek, które odpuściłam sobie wczoraj, a tetra już kręci się w pralce. Po południu niby jestem zapisana na warsztaty Mamo to ja, ale jeszcze nie wiem czy będzie chciało mi się jechać.
    Maglic mamy termin na ten sam dzień i ja zaczynam się trochę stresować. O ile poród jakoś mnie nie przeraża to modlę się tylko o to żeby zacząć rodzić kiedy M będzie bardziej dyspozycyjny czyli najwcześniej za 4 tygodnie. W nocy obudziłam się o 3 i do 5.30 leżałam i myślałam o tym co zrobić żeby nie urodzić wcześniej;)

Scintilla, maglic, Alorrene13, nenette lubią tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Dada Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez czytam i jak wkręciłam się w Kwietniowi bo codziennie jakiś poród i coś się działo,tak u majowych cisza jeszcze.a zaraz potem my na tapecie :)

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla - przypomniałaś mi tym Rossmanem, ze warto, a nawet trzeba mieć kosmetyki dla Maleństwa w wersji mini, do torby na spacer. Muszę sie rozejrzeć za małym kremem z filtrem, do pupy i co tam jeszcze. No i znalazłam dla siebie torbę do wózka, spacerowa: http://allegro.pl/skip-hop-duo-s-torba-do-wozka-dla-mamy-mata-gratis-i5181916003.html Moja siostra ma torbę z tej firmy i używa jej teraz jak normalnej torby. Szkoda tylko, ze nie ma jakies używki na olx :/
    CaneCorso - z tego co sie domyślam to jest to balonik do ćwiczenia mięśni krocza, aby przy porodzie nie popękac. Wyfiltruj sobie posty Nieukowej, kiedyś wrzucała linka do tego urządzenia :) Jakbym miała SN to chyba bym wykorzystała :)

Scintilla lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dostałam kolejne pisemko z ZUS-u. Tym razem i mój pracodawca dostał. Musi udowodnić (listownie)mój stosunek pracy. Już widzę tą wymianę listowną. Liczę, że szybo wszystko wyjaśnią i kasa będzie. A wiadomo jak to jest przez wysyłanie pism ehh... Maj za pasem, kasa potrzebna a tu takie cyrki. Poracha.

Lilianka oczywiście ciotki 3mają kciuki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczyny ten piękny i słoneczny dzień :) Dziś zaczynamy 33 tydzień :) :)
    Wczoraj udało nam się zakończyć remont jednego pokoju i w końcu spałam na swoim wygodnym łóżku :) Nieukowa doskonale rozumiem Twoją sytuację z M, dlatego ja aby uniknąć podobnych sytuacji zatrudniłam człowieka żeby się nie denerwować :) Teraz mamy przerwę z remontem do soboty, wtedy zaczynamy pokój Liwii!!!Od rana trochę sprzątałam i pomagała M, nie jest super czysto ale da się mieszkać!
    Oj robi się poważnie z naszymi tygodniami ciąży, jeszcze trochę i będziemy zdawać relacje z porodówek! Nawiązując do postu Z. Ja nie wyobrażam sobie, aby nie wejść na forum i zobaczyć co u was, nawet mój M czasami się wypytuje co słychać ;)
    Korzystając z pogody idziemy na spacer i zakupy :) Za dziewczyny w szpitalu trzymam kciuki!!!

Scintilla, Alorrene13, maglic, gosi_a, Inesicia, nenette, Joasia:) lubią tę wiadomość

• karolinka85 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianka trzymam kciuki.. ;) wierze ze bedzie wszystko dobrze.. Trzymaj sie tam kochana <3

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • maglic Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesicia wrote:
    Maglic mamy termin na ten sam dzień i ja zaczynam się trochę stresować. O ile poród jakoś mnie nie przeraża to modlę się tylko o to żeby zacząć rodzić kiedy M będzie bardziej dyspozycyjny czyli najwcześniej za 4 tygodnie. W nocy obudziłam się o 3 i do 5.30 leżałam i myślałam o tym co zrobić żeby nie urodzić wcześniej;)

Córeczka grzecznie posłucha i wyjdzie pod koniec maja :* mocno trzymam za to kciuki :)

Inesicia lubi tę wiadomość

ukdytv73la1h903i.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Dzien dobry tvn beda mowic co robic w przypadku kolki u niemowlecia

preg.png[/url]
  • Suna Koleżanka

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć:)

Czy może ma któraś wózek firmy Adamex? Albo coś wiecie o nim? Ja się zastanawiam nad modelem Barletta. Dobrze się prowadziło. Jeszcze mam w planach obejrzeć Tako :)

PS
    Scintilla widzę, że wybierasz się do Rossmana, jeżeli kolorówka to wstrzymaj się do piątku, bo będzie -49% na podkłady, brązery itp... :)

Scintilla, Viola lubią tę wiadomość

rfxggox1mufeahiq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) ja od rana na budowie... pamietacie taka bajke sasiedzi ? Jak patrze na mojego meza i tescua przy pracy to pasuja idealnie... kloca sie, a jak wykonaja misje to pol godziny zachwytu jacy to oni zajebisci i jak super zrobili... na szczescie łazienka juz prawie skonczona, sypialnia tylko do pomalowania wiec został salon. Man nadzieje ze sie wyrobia chłopaki do majowki bo mam plan wtedy prac i juz wszystko porzadkowac. Chyba w tym tygodniu pojade po lozeczko jak ktos mnie przetransportuje :) dzisiejsza noc nie byla tragiczna ale zauwazylam ze jak dluzej stoje lub chodze to kuje mnie jakby w szyjce i podbrzuszu... ma ktoras tak ?
    Zostalo tak malo czasu do majowki i do przeprowadzki i rozstania z czarownicami. Ostatnio byl hit, przeszły same siebie... pytaja sie kiedy dorobie im klucz jakby chcialy przyjść !!!!! Rozumiecie?!?!?! Wkurwilam sie juz wtedy na maksa i powiedzialan ze nigdy i zeby sie ogarnely bo nie mam zamiaru siedzieć po ciemku w chaupie i udawac ze mnie nie ma jak chce pobyc sama w moim mieszkaniu... i jak ja mam spokojnie donosic ta ciaze ?? Tylko moja kicia mnie trzyma przy zyciu ale jak ze mna spi i lazi tak za mna jakby czula ze sie wyprowadzam to placze bo nie chca mi jej dac :( nie zabiorę jej a ona mnie tak kocha a ja ja jeszcze bardziej. Tylko mi sie daje glaskac slucha jak pies a ich drapie... ale może z czasem cos wynegocjuje a na razie bede ja odwiedzac. Kicie nie tesciowa :D
    Uhh musialam sie wyzalic. ..

Nieukowa, Alorrene13, karolinka85, Inesicia, nenette, Joasia:) lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suna wrote:
    Cześć:)

Czy może ma któraś wózek firmy Adamex? Albo coś wiecie o nim? Ja się zastanawiam nad modelem Barletta. Dobrze się prowadziło. Jeszcze mam w planach obejrzeć Tako :)

PS
    Scintilla widzę, że wybierasz się do Rossmana, jeżeli kolorówka to wstrzymaj się do piątku, bo będzie -49% na podkłady, brązery itp... :)
    Ja kupilam adamex york marine :)

Suna lubi tę wiadomość

• Scintilla Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suna wrote:

No właśnie kolorówka głównie .... dziękuje Ci bardzo za wieści ... to się wstrzymam kilka dni - a gdzieś już reklamują takie wyprzedaże ?

mhsvi09kzjtuku9r.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrciu - strasznie Ci współczuje przebojów z czarownicami. Ale przyznam szczerze, ze opowieści o ich szaleństwie sprawiają, ze mam uśmiech od ucha do ucha. Dzizas, dorobić im klucze, to moze od razu łożku wstawić na wypadek gdyby na noc zostały...Głowa do gory, juz niedługo maj, a wtedy będziesz sama + Radzio i Leon :)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    dzisiejsza noc nie byla tragiczna ale zauwazylam ze jak dluzej stoje lub chodze to kuje mnie jakby w szyjce i podbrzuszu... ma ktoras tak ?

Dołączam do Grupy z "ukłuciami" ... wystarczy, że pozmywam 15 minut i czuję ciągnięcie w brzuchu :/ ... ale to chyba właściwy czas na takie dolegliwości ;)

Życzę cierpliwości w remoncie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 10:31

mhsvi09kzjtuku9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 24 kwietnia w rossmanie -49% na podklady, pudry itp a od 28 kwietnia na tusze i kredki dlatego juz sie czaje na moj tusz bo mam drogi i mi szkoda :D a w superpharmie podklad ostatnio kupilam bo byla opcja ze podklad jeden i drugi za 1grosz wiec mam dwa w cenie jednego juz na zapas :D ale siedze teraz na telefonie to nje sprawdze czy jeszcze jest ta promocja :)

Scintilla lubi tę wiadomość

• Muniek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z. wrote:
    U mnie wczoraj był aktywny sprzątająco-gotujący dzień i spuchły mi stópki, dziś jeszcze troszkę też są spuchnięte więc planuję zaraz wrócić do łóżka a jak się pogoda utrzyma to chyba poczytam książkę na balkonie z nogami w górzę i nić poza obiadem dla małża nie będę robić :D
    Z. o mało nie umarłam ze śmiechu :-) z tego "małża",pewnie przez przypadek ci tak wyszło ale tak mnie rozbawilo że szok :-P a ja ostatnio jak dostanę ataku śmiechu to opanować się nie mogę :-) :-)

Tak w ogóle to witajcie dziewuszki :-P
    U nas kolejny piękny dzień,aż żyć się chcę!!
    Widzę że dziś dzień prasowania,też muszę to w końcu zrobić a nienawidzę :-\ Sista jak lubisz prasowac to podesle ci moje rzeczy :-)

Wczoraj zrobiłam szarlotkę bez pieczenia,POLECAM szczerze. Mój mąż spróbował,patrzy na mnie jak ciele i mówi o ku**a ale zajebista :-) link z przepisem jakby któraś miała ochotę
    http://ugotujmyto.pl/jablecznik-bez-pieczenia/

Maglic wow to już naprawdę malutko,2tyg :-) kiedy ten czas leci to nie mam pojęcia! A twój Gabryś to już kawał faceta :-)

Lilianko z całej siły trzymam za was kciuki!!! Kochana bądź silna,zobaczysz będzie dobrze.

Miłego dnia :-)

Scintilla, maglic, Alorrene13, Z., karolinka85, nenette, Sista, Viola, Joasia:) lubią tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Nieukowa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dla mnie forum to tez taki rytual :) celebruje sobie z Wami ciaze i oczekiwanie na maluszka :) bez was chyba by mnie niepewnosc i zle mysli zjadly :)))

Lilianko spokojnie- teraz nasze maluszki juz takie energiczne nie sa, wazne ze wciaz czujesz kopniaczki! Oby na tej wizycie byly same pozytywne wiadomosci!

Balonik to takie smiesznr ustrojstwo do rozciagania pochwy. Wygooglaj epino albo aniball. Ja bede miec ten tanszy czeski aniball, zobaczymy czy wart takiej ceny no ale coz, takie moje dziwactwo ze boje sie tego naciecia bardziej niz calego porodu:)

Sista lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Suna Koleżanka

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutaj rozpiska :)(edit poprawione daty :P )

24.04-29.04 podkłady, pudry, róże bronzer i korektory
    30.04-05.05 masz tusze,eyelinery, kredki do oczu, cienie
    06.05-11.05 produkty do ust typu pomadki, błyszczyki i kredki oraz produkty do paznokci

info znalazłam w gazetce rossmana, a potem na necie o tym czytalam :) myślę, że warto wtedy kupić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 10:42

Scintilla, karolinka85, nenette lubią tę wiadomość

rfxggox1mufeahiq.png
‹‹ 957 958 959 960 961 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ