X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia88 wrote:
    U nas 0.6 tez dostepne. Ja testem.na 0.4 i jest masakra. Bylam wczorak z 6 aptekach o dopiero dorwalam
    ciężko jest ale ja już mam swoja ze wiem ze oni mi sprowadza, wcześniejsza ciąże miałam na 0,8 ale robiłam badania ze jednak troche za duża dawka dla mnie i hematolog zszedł na 0,6 , dlatego teraz juz mam 0,6 od razu, ja mam gdzies jeszcze 0,4 schowane

duszka lubi tę wiadomość

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja lece do pracy miłego piątku dziewczynki

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • Mama Ali Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki :-) Ja wczoraj robiłam test i wynik był ujemny :-( tylko,że objawy się nasilają jak myślicie co to może być ? może powinnam zrobić kolejny test dla pewności co sądzicie ? Pozdrawiam mamusie.

y945qxj.pnglwafjpi.png71ykwdg.png
  • duszka Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Morwa zapraszam do wysiadywania :)

Morwa, Karolina :* lubią tę wiadomość

gIM3p1.png
    X9Kyp1.png
    3Fi4p1.png
  • I.Ana.I Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane wiecie kiedy trzeba iść na pierwszą wizyte do lekarza? wiem że jak najszybciej, ale U nAS jest tak beznadziejna słóżba zdrowia że będę musiała sie szarpać o wolny termin

3e18ed7294.png
    08e43fafa5.png
  • I.Ana.I Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też się nic nie nasila, zrobiłam dziś kolejny test żyby zobaczyć czy mi tam czasem nic nie znikło... tak wiecie dla upewnienia :P

3e18ed7294.png
    08e43fafa5.png
  • Mama Ali Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Ja nie mam żadnych objawów , nic się u mnie nie nasila ,więc nie pomogę. Powtórzyła bym test , albo jak chcesz mieć większą pewność to idź na betę :)
    Dziękuję za radę na pewno tak zrobię :-)

• Mama Ali Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I.Ana.I wrote:
    U mnie też się nic nie nasila, zrobiłam dziś kolejny test żyby zobaczyć czy mi tam czasem nic nie znikło... tak wiecie dla upewnienia :P
    Hej i jak wynik bez zmian był ?

• I.Ana.I Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze lepszy :) lece do lekarza stoczyc bitwe w rejestracji :P

3e18ed7294.png
    08e43fafa5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na piewszą wizytę też nei prędko. Póki co za tydzień powtórka bety, a potem jakoś się wcisnę na wizytę.
    Edek:
    Cześć i pięknych bet życze :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2016, 08:54

• dzastina89 Przyjaciółka

Wysłany: 30 września 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, mogę dołączyć? Termin z miesiączki wypada mi na 6.06. W 12 dpo robiłam test i była słabiutka druga kreska, dzisiaj powtórzyłam i ciemniejsza, także chyba to ciąża. Aczkolwiek staram się bardzo nie nastawiać, bo poroniłam w czerwcu w tym roku. Objawów brak co mnie dziwi bo w poprzedniej ciąży piersi bolały strasznie a teraz nic. Jedynie co to od paru dni po południo jestem jak nemo, muszę się położyć spać, bo nie jestem w stanie funkcjonować. Na bete chyba się nie wybiore...

Karolina :* lubi tę wiadomość

7v8rdqk35ythyclv.png
  • Mama Ali Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Więc życzę wam udanych wizyt i bierzcie na luz to wszystko :-) Ja w poniedziałek dzwonię do swojego lekarza i umawiam się na wizytę zobaczymy co powie :-) Miłego dnia ;-)

• Mama Ali Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzastina89 wrote:
    Cześć dziewczyny, mogę dołączyć? Termin z miesiączki wypada mi na 6.06. W 12 dpo robiłam test i była słabiutka druga kreska, dzisiaj powtórzyłam i ciemniejsza, także chyba to ciąża. Aczkolwiek staram się bardzo nie nastawiać, bo poroniłam w czerwcu w tym roku. Objawów brak co mnie dziwi bo w poprzedniej ciąży piersi bolały strasznie a teraz nic. Jedynie co to od paru dni po południo jestem jak nemo, muszę się położyć spać, bo nie jestem w stanie funkcjonować. Na bete chyba się nie wybiore...
    No to moje gratulacje :-)

• Karolina :* Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy nową mamuśkę :)

I.Ana.I powodzenia z umowieniem się z lekarzem :)

Robiącym dziś bety - pięknych wyników :)

U mnie dziś ochota ja jajka gotowane hehe, także wzięłam się za gotowanie jajeczek :) No i w końcu dziś temperatura do zniesienia...ok 21 stopni, więc mam nadzieję na udany spacerek z synkiem :) (mieszkam w Portugalii).

Ja idę 7.10 na wizyte do lekarki rodzinnej z synkiem i z wynikiem usg macicy po ciąży :), tam ponownie zrobią mi na bank test sikany na miejscu :) i wtedy wpisują w system do wielkiego szpitala zajmującego się kobietkami w ciąży :). Potem czekam na list dotyczący pierwszej wizyty i już poźniej wyznacza lekarz kolejną wizytę. Fajne jest to, że wszystko jest tam na miejscu, każdy specjalista, ja chodziłam również do endokrynologa. I duuuużo brzuchatych kobitek hehe Wogóle oni tu mają wszystko w komputerach i moja lekarka rodzinna widzi wyniki z usg np :)...

f2wlo7esqzuxwfsr.png
    zem3e6ydilxbgffb.png
  • pannaaga Przyjaciółka

Wysłany: 30 września 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) u mnie beta w porządku, w pon do lekarza śmigam. Coraz bardziej czuję radość po tym pierwszym szoku :D Mówiłyście już komuś? Czy czekacie na potwierdzenie? Dzisiaj dzień chłopaka to może partnerom niespodziankę zrobimy? :D
    Tymczasem też lecę do pracy, miłego dnia Wam życzę :*

Karolina :*, Mona_M lubią tę wiadomość

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ide na wizyte 12.10.to bedzie 5+2. Potem pewnie po tygodniu jeszcze raz pojde zeby sprawdzic serduszko a potem co 2tyg przez 1 trymestr

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja swojemu małżowi powiedziałam od razu i siostrze bo się dopytywała.
    Reszta troszkę poczeka na wiadomość.

• dzastina89 Przyjaciółka

Wysłany: 30 września 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rodzicom powiem dopiero po pierwszych prenatalnych, narzeczonemu w niedziele bo ma urodziny :)

7v8rdqk35ythyclv.png
  • tutusia Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj wypaplalam przyjaciolce, bo zadzwonila sie zapytac co lekarz powiedzial i nie chcialam juz jej sciemniac ;) ogolnie planujemy w najblizszym czasie podzielic sie nowina z najblizszymi (rodzice, rodzenstwo i moje przyjaciolki), a reszcie powiemy w 2 trymestrze :)

Dziewczyny a co myslicie o farbowaniu wlosow teraz? Lekarz wczoraj powiedzial, ze moge byle nie czesto. Mam juz spore odrosty i myslalam o sombre, zebym na jakies 4-5msc miala z glowy i w ciazy tylko jedna powtorke musiala robic, ale nie wiem czy sie nie wstrzymac jeszcze troche...

f2w3flw1wyt7w9l7.png
  • hops Ekspertka

Wysłany: 30 września 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a moj niemąż wie isię cieszy ale wciąż nie wierzy chyba..
    dziewczyny a mam pytanie..jak z waszym libido? bo u mnie masakra..normalnie zero prawie..jeszcze do 14dpo było spoko, nawet gorąco bym powiedziała, a teraz..najchętniej to wieczorem ubieram się w dres, ciepłe skarpetki i zakopuję pod ogromną puchową kołdrą zwinięta w kulkę i tak się cieszę że mi tak dobrze :)

Karolina :* lubi tę wiadomość

‹‹ 8 9 10 11 12 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ