Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Misiaimis wrote:Dziewczyny..ja sie zegnam ;( beta zaczela spadac ;(
-
Nisia2901 wrote:Dziewczyny myślałyście kiedyś o założeniu bloga bądź kalendarzu, notatnika i zopisywaniu w nim wszystkich spostrzeżeń związanych z ciążą, samopoczuciem.
Zawsze chciałam coś takiego zrobić ale nie było mi to dane
2 razy poroniłam w 6 tygodniu ciąży. Teraz wychodzi że jestem w 4 tc, na badanie jade 18.10 cholernie się boję ale jestem dobrej myśli. Musi zresztą być dobrze.
W dwóch poprzednich ciążach lekarze nie dawali mi żadnych leków na podtrzymanie ciąży, tym razem biore 100mg luteiny 2x dziennie i 1x acard 75 mg
Mam nadzieję, że bedzie wszystko ok
Na pewno wszystko będzie ok! Jesteśmy z Tobą
-
nick nieaktualnyMorwa wrote:Moja mama wstępnie miała mieć termin na czerwiec będąc ze mną w ciąży, ale po drodze były komplikacje, moją mamę podwiązali i miała leżeć do końca ciąży. Mi tak dobrze było w brzuszku u mamy ,że stwierdziłam ,że pobędę tam trochę dłużej i skończyło się na wywoływaniu porodu Takim sposobem przyszłam na świat 2 Lipca, ale we krwi pozostał mi Czerwiec. W tym roku miałam rodzić w Czerwcu , ale nie pykło , zaszłam znowu i kolejny raz mam termin na Czerwiec- tym razem 2017. Teraz liczę ,że będzie wszystko dobrze i moje marzenie wreszcie się spełni
-
I.Ana.I wrote:ładna beta cieszę się z Tobą...
dziewczyny.... wiem że to wcześnie na takie rozmyslenia ale wiecie już jak dacie na imię swojemu szczęściu?
Moj mąż wymyslil sobie dla chlopca Saturnin a dla dziewczynki Nikola - strzał w kolano.
Mi od zawsze dla dziewczynki podobala sie Nina a dla chlopca Jakub badz Mikołaj
Ja wolę zwykle imiona moj maz z racji tego że zawsze chcial miec "pstrokate" to wymyslil takie.
Mam nadzieje że dojdziemy do wspolnego jak tylko usiadziemy nad tym alle wczesniej też wszystjo będzie ok -
Dziewczynki, czy mogę do Was dołączyć?
Mam 24lata I jestem mamą 20 miesiecznego Antosia. Ostatnia ciaze poroniłam w czerwcu a teraz termin porodu wypada na 10 czerwiec, ale ze bede miec cc to pewnie na dzien dziecka. To nie moze byc zbieg okolicznosci:)
U ginekologa jeszcze nie bylam, wybiore sie w okolicy 20pazdziernika, zeby byl widoczny juz zarodek I akcja serca:)
Robilam test 9dpo I wyszedl cien. Dwa razy sprawdzalam poziom betaHCG I wszystko ok.
Pozdrawiam:))hops lubi tę wiadomość
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Morwa wrote:U nas będzie Mikołaj albo Anastazja podoba nam również Nikodem i Eliza2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18 -
Dziewczyny mam pytanie
W tym cyklu owulacje mialam już w 7 dniu cyklu tak wynikalo z obserwacji sluzu i testow owulacyjnych (10 dnia cyklu juz byl negatywny) czy moze byc tak że ciaza jest jakby o tydzien do przodu ? Zwykle mam cykle 28 dni i od 16dnia cyklu bralam lutkea w tym cyklu oeganizm poszalal o tak jak pisalam owu byla juz w 7 dc. Nie wiem jak to mam liczyc. Robilam bete 116 i tez wyszlo że to 4 tydzień. Do lekarza ide 18.10
W ogole lutke bralam przez 4 cykle w zadnym z nich nie zaobserwowalam ciagnacego sie sluzu a tym razem bylo go mnóstwoWiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2016, 09:35
-
Hej Dziewczyny,
nie pisałam osatnio nic a tu już tyle stron !!!
Nisia2901 nie znam się na tym ale my slę ze jak masz bete tak wysoka to napewno jestes w ciąży. Ja robiłam bete tydzień przed terminem miesiączki i wyszło 1,2 w dniu spodziewanego okresu byłam u lekarza na usg było widac pęcherzyk.
Ogólnie to cały czas mnie mdli i cycki bolą ...i mam nerwobóle w plecach i aż nmi promieniuje do nogi ;/Gosiak86 -
Gosiak86 wrote:Hej Dziewczyny,
nie pisałam osatnio nic a tu już tyle stron !!!
Nisia2901 nie znam się na tym ale my slę ze jak masz bete tak wysoka to napewno jestes w ciąży. Ja robiłam bete tydzień przed terminem miesiączki i wyszło 1,2 w dniu spodziewanego okresu byłam u lekarza na usg było widac pęcherzyk.
Ogólnie to cały czas mnie mdli i cycki bolą ...i mam nerwobóle w plecach i aż nmi promieniuje do nogi ;/
Ty masz takie objawy a mnie boli podbrzusze, cycki i najgorsze że sie gubie. Kawe chowam do lodowki, kubki wynoszę do lazienki a potem chodze i szukam...masakra. Aa i tano śniadania nie potrafie zjesc bo mi dtaje w gardle a to przeciez najwazniejszy posilek
Ps: wczoraj tez chodzilam z dwoma innymi kolczykami kuleczkami, w jednym uchu czarna w drugim blekitnaWiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2016, 11:01
-
nick nieaktualny
-
Morwa wrote:Nisia2901 jak miałaś o tydzień wcześniej owulacje to ciąża może być jak najbardziej o tydzień do przodu termin porodu nie będzie brany pod uwagę ten ,który wychodzi Ci z ostatniej miesiączki tylko ten ,który wyjdzie Ci z usg względem rozwijającego się płodu i wcześniejszego zagnieżdżenia
Nie byłabym tutaj taka pewna;) Z tego co wiem termin porodu ustala się na podstawie daty ostatniej miesiączki i na to patrzą lekarze, a nie na termin według USG, gdyż to tylko maszyna, która wylicza na podstawie np wielkości pęcherzyka,później na podstawie rozmiarów dziecka itp, a jak wiadomo każde dziecko rośnie w swoim tępie, więc to mija się z celem.
Mój syn według USG miał mieć 2800-3100 gr a urodził się 3850gr... Wszystko przez to, że był malutki- 55cm, a każdy parametr wpływa na usg, które wylicza według pewnych schematów, tak samo jak ovu dzień owulacji;) Wszytsko jest uśrednione;)Morwa lubi tę wiadomość
[*] 2014 i 2016 -
Ja też nie najlepiej się czuje. Od samego początku mam bóle @, ciągnięcia w dole brzucha i napięcie, kłucie jajników i szyjki? Dodatkowo wczoraj i dzisiaj pojawiło się niewielkie plamienie brązowe, dosłownie kilka kropelek.
Staram się dużo leżeć bo jak tylko dużo chodzę itp to zaczynają się bóle...
Biorę no spe i asmag forte.
Nie łatwo odpoczywać przy małym dziecku;) Jeszcze chorym i marudnym...
Napisałam maila do gina czy brać dupka i jak nie odpisze do wieczora, to wezmę na własną rękę. Wolę dmuchać na zimne po 2 stratach.
Morwa pewna nie jestem, ale tak mi lekarz kiedyś tłumaczyłWiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2016, 13:00
[*] 2014 i 2016