SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • tutusia Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caroina gdzies czytalam, ze mdlosci ma ok. 75% kobiet w ciazy. Tzn. Ze co czwarta nie bedzie ich miala - to nie znaczy, ze jest mniej w ciazy albo, ze powinna sie denerwowac ;)
    Mnie na razie ominely i mam nadzieje, ze tak juz zostanie (jestem w 8 tyg). Za to zmeczenie nie popuszcza - dzien bez drzemki dniem straconym ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2016, 20:43

f2w3flw1wyt7w9l7.png
  • Totoja Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuska gratuluje dwoch fasolek :-) Super pierwsze blizniaki u nas na czerwcowkach. Nowe mamusie wpiszcie sie na liste, link w 1 poscie.

0d1ylqxwgj8ci0pf.png
    k0kdanli3ifomssb.png
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pełen pakiet:) mdłości, zmęczenie, zaparcia, piersi bolą i rosną i juz sie w stanik nie mieszczę. Musze jutro zakupic nowy:):) a do tego super idiotyczne sny. Sni mi sie moj kochany, cudowny mąż, ale jako czarny charakter... Nie rozumiem dlaczego:* ale wszystkie te moje dolegliwości są piękne. Tak na nie czekałam:):)

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie kazda musi miec mdlosci. Kwestia tego jak dany organizm jest wrazliwy na HCG. Ja w zadnej ciazy nie wymiotowalam itp bolal mnie tylko zoladek, moja mama tak samo.. nawet z tego bolu myslala, ze ma wrzody, miala gastroskopie, a potem sie okazalo, ze to moj brat..:)
    Takze jak.nie macie mdlosci to sie cieszciebo to nic fajnego.

tutusia lubi tę wiadomość

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • Mamuśka2017 Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna, mnie na początku krzyż strasznie bolał, ale teraz przeszło :)

Caroina, masz rację :) Choć samopoczucie jest okrutne to jednak świadczy to, że ciąża się rozwija i dobrze przebiega :)

w4sqpc0z3is213tz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2016, 14:31

• Anaitat Ekspertka

Wysłany: 17 października 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśka2017 wrote:
    Dziewczyny, ja już po wizycie. Ciąża bliźniacza. Niestety póki co jest tylko jedno serduszko. U drugiego zarodka jeszcze nie ma. Lekarz mówi, że jest dość wcześnie i serduszko jeszcze może się pojawić. Za dwa tygodnie kolejna wizyta. Póki co luteina + duphaston i L4.

Mamuska gratuluje podwojnego szczescia :*

Justyna ja mam dzisiaj takie bole jakby nerka lub cos, boli potwornie.

Przyszly wyniki bety z piatku i znow sie martwie czy przyrost ok.
    Ostatnia bete robilam w 28dc czyli 13dpo (nie wiem czy dobrze obliczylam owu)bylo 480. Piatek to byl 37dc i 22dpo beta 16051,03. Jak myslicie nie za malo przyroslo, bo juz mam sraczke z nerwow :(

j5rbj48alrszyhj9.pnghchyqqmz0pvs21f2.png
  • Anaitat Ekspertka

Wysłany: 17 października 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulkaa wrote:
    To było dziwne, zdjęcia brzuszka jak rósł, a później opis porodu, i zdjęcia maluszka w inkubatorze i jak codziennie spędzają dzień, ile zjadł jakie miał badania a my wszystkie w ciąży , zaplakane, przerażone, i to trwało dzień w dzień, a później się okazało ze to kopiowiala z różnych stron,z Google, absurd, ja narazie korzystam z braku mdłości , jem wszystko bo juz niedługo jak dopadna wiem ze do kuchni nie wejdę a lodówki nie otworze, pamiętam jak płakałam w aptece bo mi kobieta nic na mdłości nie chciała sprzedać kazała z ginekologiem gadać, a ja na skraju wytrzymałości

Jak widac sa ludzie ktorym sie nudzi i proboja zwrocic na siebie uwage, tylko po co? Co im to daje

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2016, 14:31

• Milk@ Ekspertka

Wysłany: 17 października 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anaitat wrote:
    Przyszly wyniki bety z piatku i znow sie martwie czy przyrost ok.
    Ostatnia bete robilam w 28dc czyli 13dpo (nie wiem czy dobrze obliczylam owu)bylo 480. Piatek to byl 37dc i 22dpo beta 16051,03. Jak myslicie nie za malo przyroslo, bo juz mam sraczke z nerwow :(

Anaitat wyniki w porządku. wpisz sobie w kalkulator tu na belly wartości i Ci wyliczy.
    a czemu taką dużą przerwę robiłaś w badaniu, a nie tak jak się zaleca 48h (wtedy łatwiej się interpretuje dane).

Do wszystkich dziewczyn martwiących się betą - im ciąża starsza tym beta mniej przyrasta i jest to całkowicie normalne, nie należy się tym stresować.

3jgx3e3kwiaavgi0.png
    zrz6j44jecrp7bwo.png
  • Caroina Ekspertka

Wysłany: 17 października 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulkaa Ha ha :D to mnie rozbawiłaś. Robie dokładnie tak samo. Nic mi nie dolega, ściskam cycki – bolą – jest ok.:)
    Niezła aparatka z tej laski. Zastanawia mnie po co jej to było??
    U nas było tak, że ta dziewczyna była założycielką tematu, oprócz tego pielegniarką i strasznie się wymądrzała, oceniała i krytykowala dziewczyny wiec strzeliłyśmy wszystkie focha, że nie będziemy u niej pisać

Tutusia Zgadza się nie wszystkie. Źle to sprecyzowałam. Pisałam w odniesieniu do własnych odczuć. To jest moja 4 ciąża. W pierwszej nie miałam żadnych dolegliwości i niestety poroniłam w 9tc. W kolejnych dwóch szcześliwie donoszonych ciążach mdliło mnie jakoś od 6tc dlatego z niecierpliwością ich wyczekuje. Wiem chore;)

Totoja Już się dopisałam

Biedroneczka Lecisz równo z tej listy możliwych dolegliwości. Wzór;)

Pianistka Szybko Cie dopadły te mdłości. Z tym terminem to tylko raz wyszlo, że na 15 czerwca wiec trzymam się daty 17 czerwca choć i tak nie wiem czy w ogóle załapie się na czerwiec po 1 córkę urodziłam tydzień przed terminem, drugą 2 tygodnie przed terminem więc z tą tendencją może być nawet koniec maja;)

Belldandy Koleżanka miała z każdym dzieckiem inaczej. w 1 ciązy czuła się świetnie, nic jej nie mdliło. W 2 miała nudności i odrzut od wielu produktów spożywczych i zapachów ale bez wymiotów, a w 3 ciąży wymiotowała non stop i miała wszystkowstręt

Z tymi bólami brzucha i pleców to jest masakra. W drugiej ciąży bardzo mi dokuczały i panikowałam. Tydzień temu też mi dokuczało wiec znów się bałam, a ostatnio nic nie boli poza piersiami i znów się zamartwiam tym razem, że niewiele się dzieje:/

a8doflw15bf09tk7.png

gyxw9vvjqzvw74oq.png

wff2px9i1zla76nq.png
  • tutusia Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caroina no to trochę zmienia postać rzeczy, jak miałaś mdłości. Ale jak sama niżej piszesz każda ciąża może być inna. Moja szwagierka obie ciąże przeszła zupełnie inaczej, a ma 2 chłopców, więc to nawet nie do płci zależy.
    Także rozumiem wyczekiwanie na mdłości u ciebie, ale nawet jak się nie pojawią to wcale nie musi to znaczyć nic złego :)

f2w3flw1wyt7w9l7.png
  • Anaitat Ekspertka

Wysłany: 17 października 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milk@ wrote:
    Anaitat wyniki w porządku. wpisz sobie w kalkulator tu na belly wartości i Ci wyliczy.
    a czemu taką dużą przerwę robiłaś w badaniu, a nie tak jak się zaleca 48h (wtedy łatwiej się interpretuje dane).

Do wszystkich dziewczyn martwiących się betą - im ciąża starsza tym beta mniej przyrasta i jest to całkowicie normalne, nie należy się tym stresować.

Dzieki, wrzucilam w kalkulator i wyszlo w normie, na innym wyszedl mi przyrost 36% na 48h i sie zdenerwowalam. Robilam na poczatku 3bety pod rzad w 24dc, 26dc i 28dc. Teraz taka przerwa bo chcialam zobaczyc czy wogole przyrasta. Juz wiecej nie robie bo kosztuje mnie to zbyt duzo nerwow. Czekam na wizyte w piatek, co ma byc to bedzie

Milk@ lubi tę wiadomość

• Ezia90 Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ranyyy ja nie sądziłam ze ciąża robi aż takie czary mary, że kanapka z wędlina i ogórkiem kiszonym to najwspanialsza kanapka świata!!:D wpierdzielilam dwie ogromne kromy z mega kwaśnym ogórkiem, nawalilam go tyle że aż mi spadał z kanapki:D

VillemoVilo, małaMyszka, pannaaga lubią tę wiadomość

dqprpx9i7rkxsl4h.pngex2b8ribq1mpge8u.png
  • Caro Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę na poczekalni. Oczywiście jest obsuwa. Czekam na wizytę. Zemdleje z nerwów..

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)

Wysłany: 17 października 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:
    Siedzę na poczekalni. Oczywiście jest obsuwa. Czekam na wizytę. Zemdleje z nerwów..
    A Ty już później lekarza nie mogłaś znalezc:)?

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • Ezia90 Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caroina wrote:
    Wiem, że zabrzmi to okrutnie ale z tych mdłości to tylko się cieszcie. Jak są tzn., że wszystko przebiega prawidłowo. Ja bede sie martwić jesli za tydzien ich nie bedzie;)
    Ty też tak nie pisz bo nastraszysz tym niejedną panikare, w tym mnie. Co znaczy że jak mdłości i wymiotow nie ma to dzieje się coś nieprawidłowego? Guzik.

dqprpx9i7rkxsl4h.pngex2b8ribq1mpge8u.png

Wysłany: 17 października 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ezia90 wrote:
    Ty też tak nie pisz bo nastraszysz tym niejedną panikare, w tym mnie. Co znaczy że jak mdłości i wymiotow nie ma to dzieje się coś nieprawidłowego? Guzik.
    Nieee to znaczy, ze organizm nie reaguje tak zle na wzrost hcg i progesteronu. Mi jest niedobrze non stop. Nie wymiotowalam jeszcze ani razu ale mdli od rana do wieczora. Ot taki moj urok:)

Caroina lubi tę wiadomość

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caroline29 wrote:
    Termin na 14.07 ? U mnie ovu 18 dc.
    Oj pomyliłam of kors, termin na 14.06. :) ale ze cc to sadze ze ok 10-11.06.
    Póki co dzis boli mnie lewy jajnik, jakby pulsuje. Boje sie, wizyta w czwartek.
    Co do proga to w 12 dpo miałam 18,86, nic nie brałam.

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśka2017 wrote:
    Dziewczyny, ja już po wizycie. Ciąża bliźniacza. Niestety póki co jest tylko jedno serduszko. U drugiego zarodka jeszcze nie ma. Lekarz mówi, że jest dość wcześnie i serduszko jeszcze może się pojawić. Za dwa tygodnie kolejna wizyta. Póki co luteina + duphaston i L4.
    Mamuska jeszcze raz gratuluję.drugie serduszko niedługo będzie widoczne;)

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
‹‹ 112 113 114 115 116 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ