Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Doczytalam resztę.....
Mamuśka, ogromne gratulacje! Trzymam kciuki za drugie serduszko, niedługo zacznie pukać
Witam nowe koleżanki
Ezia, moja dietę trafił szlag, i dzis zajadam chleb z żółtym serem i ogórkiem kiszonym. Hehe oprócz tego wrabalam czekoladę z okienkiem (jadłam przez cały dzien).
Co do objawów i mdłości to powiem tyle: w pierwszej ciąży ani razu mnie nie zemdliło, ani razu, tylko senna byłam. Teraz senna, z Mdłościami i uciskiem na żołądek. Do tego ten jajnik także co ciąża to co innego. Jedne mdli, inne nie. Ńie ma co sie nakręcać. Mdłości to ńic fajnego.
Wzięłam nospe, mam nadzieje że jajnik przestanie bolec.
DobranocCaroina lubi tę wiadomość
-
tutusia Masz racje:)
biedroneczka jeszcze nawiązując do snów to wspomniało mi się, jak wtedy na forum dziewczyny pisały o dziwnych snach. Chyba każda tak miała. Ciekawe dlaczego tak sie dzieje. U mnie normalnie przyśni sie coś raz na pół roku, a wtedy, w ciaży prawie każdej nocy
Ezia90 Nie nie. Jak wiadomo nie każda musi mieć mdłości. Wybacz nie chciałam straszyć.
Jest tak jak napisała biedroneczka -
biedroneczka no wcisnął mnie na wizytę, s mi zależało bo dużo osób go chwaliło
Ogólnie JUŻ haha po wizycie.
Okazało się, że mam macice dwurożną. Gdzie podkreśle bardzo wyraźnie, że byłam u wielu ginów, nikt nigdy tego nie zauważył i nawet byłam u jakiegoś "niby" dobrego onkologa w Poznaniu i też nie zauważył. Szook.
Przez to szukał i szukał tego pęcherzyka.. Myślałam że zjade albo się porycze a tu nagle! JEST! 3mm szczęściaVillemoVilo, Justyna911, wania, 19Biedroneczka91, Paula_29, grzeszna24 lubią tę wiadomość
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
Ja nie mam mdłości żadnych ale moze to jeszcze za wczesnie i sie pojawia kto wie za to mam takiego smaka na słodycze ze jadalnym non stop nie moge sie opamiętać xD nic mi nie smakuje tylko cały dzien mogłabym żyć na słodyczach.. a dupa rośnie...
-
Caro wrote:biedroneczka no wcisnął mnie na wizytę, s mi zależało bo dużo osób go chwaliło
Ogólnie JUŻ haha po wizycie.
Okazało się, że mam macice dwurożną. Gdzie podkreśle bardzo wyraźnie, że byłam u wielu ginów, nikt nigdy tego nie zauważył i nawet byłam u jakiegoś "niby" dobrego onkologa w Poznaniu i też nie zauważył. Szook.
Przez to szukał i szukał tego pęcherzyka.. Myślałam że zjade albo się porycze a tu nagle! JEST! 3mm szczęścia
Gratulacje a miałaś usg dopochwowe czy takie na brzuszku? Bo zastanawia mnie jakie robią w tak wczesnej ciazy. Ja mam wizytę za tydzień a jestem na tym samym etapie ciazy co ty i zastanawiam sie czy moge liczyć na to ze juz zobacze serduszko -
Dziewczyny gratuluje serduszek i zazdroszcze, ja jeszcze 2 tygodnie poczekam...
Biedroneczko brak mi słów, nawet nie wiem co napisac, tak bardzo Wam wspolczuje, ze musieliscie to przeżyć, najgorszy koszmar przyszlej mamy:( Wy z mezem juz wykorzystaliscie limit nieszczęść, wiec teraz bedzie tylko dobrze.
Ja na mdlosci nie czekam, ale sie ich spodziewam jakos w przyszlym tygodniu, w 1 ciazy meczyly mnie okrutnie do 13tc no ale... jakos sie przezyje
A co do snow to wczoraj mi sie snilo, ze krwawie, dopiero jak mnie chlopaki obudzili to sie zorientowalam, ze to byl sen, a juz sie z ciaza zegnalam... oby na snach sie skonczylo:)2 cykl starań, 2 kreski 15 października 2016
-
Hej z rana w 7 tygodniu!
A ja sie noe zgodzę ze im wiecej objawów tym "mocniejsza" ciaza. Zdarzyło mi sie wymiotować a poronic a w ciazy z córką czułam sie swietnie. Także ja tego nie traktuje jako wyznacznik czegokolwiek
U nas nocka fatalna a ja jestem tak śpiąca ze zasypiam żywcem
Rano sobie siknelam na ten test clearblue digital z wyświetlaczem, ostatnio pokazał 2-3 tyg od zapłodnienia a dzis 3+ wiec Beta rośnie
Caroina, ja z terminem to w sumie nie wiem bo na 17.06 mi wychodzi z owulacji a z miesiączki na 13.06. Ale napewno u nas termin daja na 40+2 wiec wychodzi 15.06. Jednak oficjalnie kartę ciazy dostanę jak pójdę na wizytę...
córkę urodziłam w 42 tygodniu wiec i tu szykuje sie bardziej na koniec czerwca
Justyna, to chyba zależy od sprzętu. Ja w poprzedniej ciazy w 6+1 miałam usg przez brzuszek ale wiem ze wiele dziewczyn ma dopochwoweWiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2016, 07:52
-
Justyna911 wrote:Gratulacje a miałaś usg dopochwowe czy takie na brzuszku? Bo zastanawia mnie jakie robią w tak wczesnej ciazy. Ja mam wizytę za tydzień a jestem na tym samym etapie ciazy co ty i zastanawiam sie czy moge liczyć na to ze juz zobacze serduszko
Też mam smaka tylko na słodycze!!! Mogłabym jeszcze czekoladę przez cały dzień
Miałam uda dopochwowe. Ogólnie wg usg stwierdził 4t+1d, a wg om to jest 4t6d więc jest niewielka różnica. Ogólnie na wizytę serduszkową mam przyjść za dwa tygodnie i to będzie 6t5d wg om.początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
Hej,
Ból ustał po nosie (o ile tu to kogo cos obchodzi). Bałam sie nie na żarty.
Co do usg to dopochwowe robi sie do ok 10-12 tc potem juz tylko przez brzuch.
Powodzenia na dzisiejszych wizytach.
Miłego dnia19Biedroneczka91 lubi tę wiadomość
-
Caro wrote:Też mam smaka tylko na słodycze!!! Mogłabym jeszcze czekoladę przez cały dzień
Miałam uda dopochwowe. Ogólnie wg usg stwierdził 4t+1d, a wg om to jest 4t6d więc jest niewielka różnica. Ogólnie na wizytę serduszkową mam przyjść za dwa tygodnie i to będzie 6t5d wg om.
A jeslu chodzi o slodycze to ja wręcz odwrotnie. Niedobrze mi jak je czuje.... W ogole mam jakis slaby apetyt:*
Hey dziewczyny !!! Nie nadarzam was czytać, fajnie ze jest coraz więcej bijących serduszek.
Gratuluje mamuśce ciąży bluzniaczej, napewno drugie mlodsze serduszko niebawem bedzie bilo.
Widzę ze sporo z was narzeka na wymioty u mnie narazie cisza ale odrzuca mnie od niektórych rzeczy jak patrzę to poprostu nie mam na nie ochoty sama nie wiem co bym zjadła. W tamtym tyg bolalo mnie bardziej podbrzusze jak na @ ale w tym tyg juz troszkę lepiej .nieraz zakuwaja jajniki zwłaszcza lewy.
Pierś tez bola od 6dpoStaś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
Nasz synek - nasza mala wielka miłość -
LaRa wrote:Hej,
Ból ustał po nosie (o ile tu to kogo cos obchodzi). Bałam sie nie na żarty.
Co do usg to dopochwowe robi sie do ok 10-12 tc potem juz tylko przez brzuch.
Powodzenia na dzisiejszych wizytach.
Miłego dnia2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18 -
Dziewczyny dzis mam wizyte na 14.30 mam nadzieje że ujrze serduszko. W dwoch pierwszych coazach nie bylo mi to dane. Teraz jestem dobrej mysli bo mam wszystkie objawy jakie moge miec bol piersi, zaparcia, mega nudności, wieczna sennosc. Wczesniej tak nie mialam wiec teraz to musi byc dobry znak.
19Biedroneczka91 lubi tę wiadomość
-
LaRa a bierzesz magnez? Mnie w ciąży z Emmą brzuch bolał od początku codziennie i jak zwiększyłam dawkę magnezu to było lepiej bo działa podobnie do nospy a jednak do tej nie jestem w ciąży przekonana by brać codziennie...
Renc, wiele moich koleżanek pracuje biurowo do samego końca to już raczej od Ciebie zależybelldandy lubi tę wiadomość
-
Nisia2901 wrote:Dziewczyny dzis mam wizyte na 14.30 mam nadzieje że ujrze serduszko. W dwoch pierwszych coazach nie bylo mi to dane. Teraz jestem dobrej mysli bo mam wszystkie objawy jakie moge miec bol piersi, zaparcia, mega nudności, wieczna sennosc. Wczesniej tak nie mialam wiec teraz to musi byc dobry znak.
Napewno zobaczysz slicznie bijace serducho