Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
tutusia wrote:Pianistka fajnie, ze tu wkleilas ten post, ale moze dopisz zrodlo, co? Bo profil MamyGinekolog jest naprawde warty sledzenia
Niki - kup sobie podrecznik o ciazy (ja mam W oczekiwaniu na dziecko) i jesli bedzie Cie cos niepokoic szukaj informacji tam, nie w Internecie. Mi ostatnio ktos na forum napisal, ze ktos tam poronil, bo... scieral kurz na szafie. Wiec wiesz, w internecie pelno bzdur jest.
dopisane!
a o większej bzdurze nie słyszałam jak o tym kurzu no masakra...
i weź! jeszcze ktoś w to uwierzy jak przeczyta :otutusia lubi tę wiadomość
-
Pianistka wrote:z? nie zrozumiałam
dość szybko mam kalafiora w tej ciąży2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18 -
Pianistka wrote:dopisane!
a o większej bzdurze nie słyszałam jak o tym kurzu no masakra...
i weź! jeszcze ktoś w to uwierzy jak przeczyta :o2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
NEVER GIVE UP
s1985 wrote:Hihi też mało kumata jestem, chodzi mi o poronienia
dalej nie czaję xD
U Ciebie 4 poronienia więc tak naprawdę post nie dotyczy Ciebie bo u Ciebie była inna przyczyna. U mnie też 4 straty i przyczyna inna.. to raczej było do dziewczyn, które wierzą że 2 podskoki powodują poronienie.
Nie wiem czy o to Ci chodziło bo mój mózg na serio ma konsystencję kiślu w ciązys1985 lubi tę wiadomość
-
Pianistka wrote:dalej nie czaję xD
U Ciebie 4 poronienia więc tak naprawdę post nie dotyczy Ciebie bo u Ciebie była inna przyczyna. U mnie też 4 straty i przyczyna inna.. to raczej było do dziewczyn, które wierzą że 2 podskoki powodują poronienie.
Nie wiem czy o to Ci chodziło bo mój mózg na serio ma konsystencję kiślu w ciązy2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
NEVER GIVE UP
Pianistka wrote:a weź pomyśl... ciąża trwa 9 miesięcy toż to zarosnąć można!
Pianistka lubi tę wiadomość
2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
NEVER GIVE UP
No mnie tez rozwalil ten kurz. Ze niby to od uniesionycb rak... gdybysmy my tak latwo tracili ciaze to ludzkosc juz dawno by wyginela
A co do teorii 8go tygodnia to hmmm... naciagana mi sie wydaje. Przeciez dopoki nie bylo domowych testow ciazowych to ciezko bylo dowiedziec sie o ciazy przed 8 tyg. I pary na pewno wspolzyly. Zreszta tak jak piszesz - zdrowa ciaze niewiele ruszy.
Jezeli nie ma zdiagnozowanych problemow z utrzymaniem ciazy to nie widze powodu do wstrzymywania sie. Moj lekarz tez ani przez chwile nie kazal mi zrezygnowac ze wspolzycia (a dzwonilam do niego pierwszy raz na dzien przed spodziewana @, bo mi test dodatni wyszedl).
A z drugiej strony przy obecnych problemach z nieplodnoscia i dostepem do "wiedzy internetowej" to sie nie dziwie, ze lekarze dmuchaja na zimne. Pewnie nie raz pacjentki to na nich "wymuszaja". To troche jak z antybiotykami na kazde kichniecie - lekarze wypisuja, bo tego chca pacjenci a w przypadku ciazy stawka jest o wiele wieksza...Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2016, 10:48
-
s1985 wrote:Leżę w wannie i się hichram na całe mieszkanie ;P
to a propos kiślu we łbie....
To dość popularne zjawisko określane mianem, jakże zaszczytnym, kalafiora ciążowego...
to opowiem Wam, jaki kalafior dopadł mnie w ciąży z Emmą...
Miałam na korytarzu lusterka, takie małe 10x10 przyklejane taśmą dwustronną do ściany, tworzące mozaikę. i jedno postanowiło się odkleić, odpaść na podłogę, oczywiście taśmą! i się przykleić...
Na to mądra Ja, a jakże, wpadłam na pomysł, że aby nie połamać paznokci odklejając je, trzeba podważyć!
Ale czym?! kluczem od domu!
podważyłam elegancko, lusterko się odkleiło, ale klucz wygięty w kształt litery "L" -.-
Po głębokim namyśle, stwierdziłam, że przecież nie może być tak źle! i postanowiłam ręcznie odgiąć go w drugą stronę.
Jak się zapewne domyślacie, klucz pękł...
W miedzy czasie był telefon do męża pod tytułem "ojeju, klucz złamał mi się w torebce" (taaa, chyba że w niej nosiłam kamienie, imadło itd)....
no ale klucz złamany a ja za sekundę do roboty iść muszę!
Więc wpadłam na genialny pomysł... skleiłam go super glue
wsadziłam w zamek i pełna zachwytu że działa, wyciągnęłam klucza pół
a potem to już łatwo się domyślić, telefon do męża, ten wkurzony, drzwi rozkręcane
to jest właśnie ciążowy kisielVillemoVilo, wania, tutusia, małaMyszka, Totoja, Aga_502, Asikkk lubią tę wiadomość
-
Pianistka wrote:dalej nie czaję xD
Nie wiem czy o to Ci chodziło bo mój mózg na serio ma konsystencję kiślu w ciązy2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
NEVER GIVE UP
Pianistka wrote:do dziś nie potrafię tego pojąć, jak można być takim bezmózgiem?! :o
tłumaczę się tym, że będę miała inteligentne dzieci, bo wysysają rozum ode mnie2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
NEVER GIVE UP
s1985 wrote:nic mi do głowy nie przychodzi ;/
shit, słyszałam o przeróżnych przypadkach, o np stracie tylko męskich ciąż, ale ty masz i córkę i syna więc to nie to. ojciec dzieci też ten sam? Jeśli tak to i tu się nie ma co czepić... a znam przypadek gdzie koleżanka ze swoim mężem blisko 10 lat nie mogli mieć dziecka a po rozwodzie każde praktycznie od razu zostało rodzicem w nowym związku...
ale napewno szukaliście wszędzie, to musi być grubsza sprawa. A mój kalafiorowy móżdżek na bank tego nie ogarnie...
nie mniej jednak bardzo bardzo współczuje.. -
Tak, dobra wymówka, żeby nie sprzątać
Dlatego dziecko jest takim cudem. Kiedy poroniłam lekarz w szpitalu powiedział, że tak się często dzieje. Na początku rozwoju dziecka jest tyle etapów podczas których coś moze pójść nie tak. To jest normalne. Dlatego w wielu krajach nie zawracają sobie tym głowy w I trym.
Ja jestem z tych, które wierzą, że dźwiganie może się przyczynić do poronienia. Ostatnio jak się przedźwigałam, momentalnie poszłam ból brzucha i dostałam plamień. Pewnie zbieg okoliczności ale jakoś mi się to utrwaliło. I jeszcze słowa ginekolog kiedy w 1 ciąży tej poronionej miałam plamienia - powiedziała mi że jak chce donosić dziecko to musze wylegiwać i nalegała na wypisanie L4. Tylko ja nie świadoma wtedy, myślałam, że nas to nie dotyczy i będzie ok przecież jestem młoda i silna. Chodziłam dalej do pracy, czasem coś dzwigłam i niestety...szok jednak trafiło i na nas.
Te słowa utkwiły mi w głowie i kiedy coś się dzieje niepokojącego od razu się kładę. -
s1985 wrote:Leżę w wannie i się hichram na całe mieszkanie ;P
Zazdro! Ja przez te brudzenia nie moge brac cieplych kapieli tylko prysznic...buuu:(Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2016, 11:07
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Pianistka wrote:shit, słyszałam o przeróżnych przypadkach, o np stracie tylko męskich ciąż, ale ty masz i córkę i syna więc to nie to. ojciec dzieci też ten sam? Jeśli tak to i tu się nie ma co czepić... a znam przypadek gdzie koleżanka ze swoim mężem blisko 10 lat nie mogli mieć dziecka a po rozwodzie każde praktycznie od razu zostało rodzicem w nowym związku...
ale napewno szukaliście wszędzie, to musi być grubsza sprawa. A mój kalafiorowy móżdżek na bank tego nie ogarnie...
nie mniej jednak bardzo bardzo współczuje..Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2016, 11:07
2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
NEVER GIVE UP
Caroina bo we wczesnej ciazy tzn w 1trymestrze kiedy wszystko.sie tworzy nalezy wystrzegac sie dzwigania ciezkich przedmiotow, cieplych kapieli itp czesto taki nadmierny wysilek moze spowodowac plamienia jak np u Ciebie czy u mnie. I nie zgodze sie, ze jak ma byc dobrze to nawet dzwigajac ciezary nic zlego sie nie stanie.
Kazdy org jest inny. Jeden moze skakac, palic I pic I urodzi zdrowe dziecko, a drugi podniesie 15kg dziecko I zacznie krwawic...
Wszedzie jest jakies ziarno prawdy I jesli tylko mamy mozliwosc to odpoczywajmy ile sie da, a nie udawajmy herosow bp zdrowej ciazy nic nie ruszy...)
W pierwszej ciazy cwiczylam itp I bylo ok, a teraz tylko sie bardziej poruszam, cos dzwigne I moge miec plamienia... organizm daje znak zeby zwolnic.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2016, 11:16
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016