Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
19Biedroneczka91 wrote:u mnie teściowa ma rentgen w oczach chyba
w czawartek 29.09 wyszedl test pozytywny, a ta 01.10 sie pyta mojego meza czy ja czasem w ciazy nie jestem;) nie wiem po czym to stwierdzila. Ale Michaś mnie bie wydał, czekamy jeszcze z ta nowiną
Moja znajoma w poprzedniej ciąży, gdy jej powiedziałam że spodziewamy się dziecka, stwierdziła że ona wiedziała :o jak się okazało, widziała po mnie ciążę zanim w zasadzie ja o niej wiedziałam!s1985 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny ja też już po lekarzu jest serduszko i wszystko jest dobrze
19Biedroneczka91, ines., tutusia, Karolina :*, Totoja, LaRa, s1985, Caro, grzeszna24, Justyna911, Aga_502, Paula_29, caroline29, VillemoVilo, wania, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
U mnie się nikt nie spodziewa bo kiedyś zapowiadaliśmy, że dwójka wystarczy. Później mąż zaczął coś zagadywać, że może kiedyś jak już będziemy mieli więcej miejsca i własny dom. Zaczęliśmy dążyć do tego celu (własny dom) i z tym pojawił się temat trzeciego potomka. Stanęło na tym, że jak już sie przeprowadzimy to zaczniemy działać. Okazuje się, że jak wszystko pojdzie dobrze to na wiosnę wprowadzimy się w 5-tkę
Pianistka, Paula_29 lubią tę wiadomość
-
Caroina wrote:U mnie się nikt nie spodziewa bo kiedyś zapowiadaliśmy, że dwójka wystarczy. Później mąż zaczął coś zagadywać, że może kiedyś jak już będziemy mieli więcej miejsca i własny dom. Zaczęliśmy dążyć do tego celu (własny dom) i z tym pojawił się temat trzeciego potomka. Stanęło na tym, że jak już sie przeprowadzimy to zaczniemy działać. Okazuje się, że jak wszystko pojdzie dobrze to na wiosnę wprowadzimy się w 5-tkę
Czyli wszystko zgodnie z planem!
ZWM gratulacje!!!
Ale dzisiaj serduszkowy wysypcudnie
-
ZWM
Biedroneczka
Nisia
Gratuluję serduszek
Wspaniałe wiadomości!!!19Biedroneczka91 lubi tę wiadomość
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
aaa wy wszystkie 7my tydzień i serducha a ja na podobnym etapie i muszę czekać do poniedziałku.
koszmarnie się dłuży.Córcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
hej,własnie wróciłam z usg i jestem załamana...jeszcze wierzę że bedzie dobrze, ale lekarz pytając mnie "czy bardzo mi zależy na tej ciąży" dał mi do zrozumienia że mogę się szykować na stratę...
Maluch jest o tydzień za małyz wyliczeń lekarza to mój 7t2d a z usg wychodzi 6t3d...
Oprócz tego ruchy płodu widoczne, FHR 140/min.
Za 2 tyg kolejne usg.
Dostałam duphaston 2x1,mam się oszczędzać i zobaczymy...(((( smutno mi bo chyba za dużo się naczytałam o za małych płodach które kończyły się poronieniem.
Do tego (bo to nie wszystko) w lewym rogu płyn 3-4mm i nie wiadomo co to, może krwiak.
no dół po prostu.. -
hops wrote:hej,własnie wróciłam z usg i jestem załamana...jeszcze wierzę że bedzie dobrze, ale lekarz pytając mnie "czy bardzo mi zależy na tej ciąży" dał mi do zrozumienia że mogę się szykować na stratę...
Maluch jest o tydzień za małyz wyliczeń lekarza to mój 7t2d a z usg wychodzi 6t3d...
Za 2 tyg kolejne usg.
Dostałam duphaston 2x1,mam się oszczędzać i zobaczymy...(((( smutno mi bo chyba za dużo się naczytałam o za małych płodach które kończyły się poronieniem.
Do tego (bo to nie wszystko) w lewym rogu płyn 3-4mm i nie wiadomo co to, może krwiak.
no dół po prostu..
hops wrote:hej,własnie wróciłam z usg i jestem załamana...jeszcze wierzę że bedzie dobrze, ale lekarz pytając mnie "czy bardzo mi zależy na tej ciąży" dał mi do zrozumienia że mogę się szykować na stratę...
Za 2 tyg kolejne usg.
no dół po prostu..
Czesto sa rozbierznosci miedzy OM, a USG... nie slyszalam zeby to.zle rokowalo .. serce bije dobrze, a ile ma maluch?Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Za 2 tyg kolejne usg.
no dół po prostu..
Kochana odpoczywaj i nic sie nie stresuj!! Sersuszko ladnie bije!! I tak pozostanie. Nie zostawiaj mnie samej z naszym terminem! Ja mialam w pierwszej ciąży bardzo pozno serduszko, a w tej nawet jeszcze nie bylam. Wciąż czekam na list i mam coraz większy stress co tam w moim brzuszku się dzieje...
-
Hops moja ciąża jest o 5dni młodsza niż z terminu miesiączki,miałam późno owulację.
Dziś była Twoja pierwsza wizyta? Lekarz musi miec zdjecie z dwóch wizyt,zeby stwierdzić,że za mało dzieciątko rośnie i to może być martwiące wtedy. Taką różnicę jak u Ciebie,ma sporo z nas i jest w porządku.
Kurcze,straszne jest to,że lekarze takie rzeczy mówią i to w taki sposób.jak się nie stresować...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2016, 16:43
-
Hops ważne że serduszko bije ja jeszcze zarodka nie widziałam ani serduszka, już sobie na piątek wolne wzięłam, będę pazury obgryzac2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18 -
Zwm, gratuluję serduszka
Fona, ja też już spotkania z muszą przeżyłam. Dzisiaj czuję się tragicznieJak jem źle, jak nie jem też źle
Strasznie mi słabo. Dopiero teraz wieczorem jest nieco lepiej
Dobrze, że jestem w domu bo nie wiem, jak miałabym w pracy siedzieć i pracować
Renc, jeśli masz pracę przy biurku, to myślę, że tak długo jak tylko dasz radę, to możesz pracować
LaRa, najważniejsze, że ból przeszedł
Niki, ja też mam zakaz współżyciaA Ty się nie przejmuj
Ważne, że nie było żadnego krwawienia
-
Za 2 tyg kolejne usg.
no dół po prostu..
Jak lekarz mógł tak zapytać
Zero wyczucia ...
Ja wg OM jestem w 10 tygodniu, a wg USG w 8. Po prostu owulacja było późno ze względu na moje długie i nieregularne cykle.
Ale liczy się, że wszystko dobrze z fasolką i serduszko bije
-
Caro wrote:hops trzymam kciuki za udaną wizytę!
Pianistka super tekst. Fajnie, że go przekleiłaś
tutusia ja również mam wstrzymać się od współżycia do 12 tygodnia napewno. Przez tą macice dwurożną i przez to że jestem po jednej cb. Oprócz tego zasugerował mi L4, właściwie od dzisiaj. Głównie przez pracę w przedszkolu, kontakt z infekcjami. Mam się zastanowić i przyjść, bo to mój wybór.. Muszę porozmawiać z Małżem. Myślałam, że dam radę jeszcze trochę popracować..Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
Nasz synek - nasza mala wielka miłość