Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
19Biedroneczka91 wrote:u mnie teściowa ma rentgen w oczach chyba w czawartek 29.09 wyszedl test pozytywny, a ta 01.10 sie pyta mojego meza czy ja czasem w ciazy nie jestem;) nie wiem po czym to stwierdzila. Ale Michaś mnie bie wydał, czekamy jeszcze z ta nowiną
Moja znajoma w poprzedniej ciąży, gdy jej powiedziałam że spodziewamy się dziecka, stwierdziła że ona wiedziała :o jak się okazało, widziała po mnie ciążę zanim w zasadzie ja o niej wiedziałam!s1985 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny ja też już po lekarzu jest serduszko i wszystko jest dobrze
19Biedroneczka91, ines., tutusia, Karolina :*, Totoja, LaRa, s1985, Caro, grzeszna24, Justyna911, Aga_502, Paula_29, caroline29, VillemoVilo, wania, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
U mnie się nikt nie spodziewa bo kiedyś zapowiadaliśmy, że dwójka wystarczy. Później mąż zaczął coś zagadywać, że może kiedyś jak już będziemy mieli więcej miejsca i własny dom. Zaczęliśmy dążyć do tego celu (własny dom) i z tym pojawił się temat trzeciego potomka. Stanęło na tym, że jak już sie przeprowadzimy to zaczniemy działać. Okazuje się, że jak wszystko pojdzie dobrze to na wiosnę wprowadzimy się w 5-tkę
Pianistka, Paula_29 lubią tę wiadomość
-
Caroina wrote:U mnie się nikt nie spodziewa bo kiedyś zapowiadaliśmy, że dwójka wystarczy. Później mąż zaczął coś zagadywać, że może kiedyś jak już będziemy mieli więcej miejsca i własny dom. Zaczęliśmy dążyć do tego celu (własny dom) i z tym pojawił się temat trzeciego potomka. Stanęło na tym, że jak już sie przeprowadzimy to zaczniemy działać. Okazuje się, że jak wszystko pojdzie dobrze to na wiosnę wprowadzimy się w 5-tkę
Czyli wszystko zgodnie z planem!
ZWM gratulacje!!!
Ale dzisiaj serduszkowy wysyp cudnie -
ZWM
Biedroneczka
Nisia
Gratuluję serduszek
Wspaniałe wiadomości!!!19Biedroneczka91 lubi tę wiadomość
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
aaa wy wszystkie 7my tydzień i serducha a ja na podobnym etapie i muszę czekać do poniedziałku.
koszmarnie się dłuży.Córcia 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
hej,własnie wróciłam z usg i jestem załamana...jeszcze wierzę że bedzie dobrze, ale lekarz pytając mnie "czy bardzo mi zależy na tej ciąży" dał mi do zrozumienia że mogę się szykować na stratę...
Maluch jest o tydzień za mały z wyliczeń lekarza to mój 7t2d a z usg wychodzi 6t3d...
Oprócz tego ruchy płodu widoczne, FHR 140/min.
Za 2 tyg kolejne usg.
Dostałam duphaston 2x1,mam się oszczędzać i zobaczymy... (((( smutno mi bo chyba za dużo się naczytałam o za małych płodach które kończyły się poronieniem.
Do tego (bo to nie wszystko) w lewym rogu płyn 3-4mm i nie wiadomo co to, może krwiak.
no dół po prostu.. -
hops wrote:hej,własnie wróciłam z usg i jestem załamana...jeszcze wierzę że bedzie dobrze, ale lekarz pytając mnie "czy bardzo mi zależy na tej ciąży" dał mi do zrozumienia że mogę się szykować na stratę...
Maluch jest o tydzień za mały z wyliczeń lekarza to mój 7t2d a z usg wychodzi 6t3d...
Za 2 tyg kolejne usg.
Dostałam duphaston 2x1,mam się oszczędzać i zobaczymy... (((( smutno mi bo chyba za dużo się naczytałam o za małych płodach które kończyły się poronieniem.
Do tego (bo to nie wszystko) w lewym rogu płyn 3-4mm i nie wiadomo co to, może krwiak.
no dół po prostu..
hops wrote:hej,własnie wróciłam z usg i jestem załamana...jeszcze wierzę że bedzie dobrze, ale lekarz pytając mnie "czy bardzo mi zależy na tej ciąży" dał mi do zrozumienia że mogę się szykować na stratę...
Za 2 tyg kolejne usg.
no dół po prostu..
Czesto sa rozbierznosci miedzy OM, a USG... nie slyszalam zeby to.zle rokowalo .. serce bije dobrze, a ile ma maluch?Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Za 2 tyg kolejne usg.
no dół po prostu..
Kochana odpoczywaj i nic sie nie stresuj!! Sersuszko ladnie bije!! I tak pozostanie. Nie zostawiaj mnie samej z naszym terminem! Ja mialam w pierwszej ciąży bardzo pozno serduszko, a w tej nawet jeszcze nie bylam. Wciąż czekam na list i mam coraz większy stress co tam w moim brzuszku się dzieje...
-
Hops moja ciąża jest o 5dni młodsza niż z terminu miesiączki,miałam późno owulację.
Dziś była Twoja pierwsza wizyta? Lekarz musi miec zdjecie z dwóch wizyt,zeby stwierdzić,że za mało dzieciątko rośnie i to może być martwiące wtedy. Taką różnicę jak u Ciebie,ma sporo z nas i jest w porządku.
Kurcze,straszne jest to,że lekarze takie rzeczy mówią i to w taki sposób.jak się nie stresować...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2016, 16:43
-
Hops ważne że serduszko bije ja jeszcze zarodka nie widziałam ani serduszka, już sobie na piątek wolne wzięłam, będę pazury obgryzac2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18 -
Zwm, gratuluję serduszka
Fona, ja też już spotkania z muszą przeżyłam. Dzisiaj czuję się tragicznie Jak jem źle, jak nie jem też źle Strasznie mi słabo. Dopiero teraz wieczorem jest nieco lepiej Dobrze, że jestem w domu bo nie wiem, jak miałabym w pracy siedzieć i pracować
Renc, jeśli masz pracę przy biurku, to myślę, że tak długo jak tylko dasz radę, to możesz pracować
LaRa, najważniejsze, że ból przeszedł
Niki, ja też mam zakaz współżycia A Ty się nie przejmuj Ważne, że nie było żadnego krwawienia
-
Za 2 tyg kolejne usg.
no dół po prostu..
Jak lekarz mógł tak zapytać
Zero wyczucia ...
Ja wg OM jestem w 10 tygodniu, a wg USG w 8. Po prostu owulacja było późno ze względu na moje długie i nieregularne cykle.
Ale liczy się, że wszystko dobrze z fasolką i serduszko bije
-
Caro wrote:hops trzymam kciuki za udaną wizytę!
Pianistka super tekst. Fajnie, że go przekleiłaś
tutusia ja również mam wstrzymać się od współżycia do 12 tygodnia napewno. Przez tą macice dwurożną i przez to że jestem po jednej cb. Oprócz tego zasugerował mi L4, właściwie od dzisiaj. Głównie przez pracę w przedszkolu, kontakt z infekcjami. Mam się zastanowić i przyjść, bo to mój wybór.. Muszę porozmawiać z Małżem. Myślałam, że dam radę jeszcze trochę popracować..Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
Nasz synek - nasza mala wielka miłość