Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, proszę o radę,kurcze ale głupiutka jestem. Byłam dziś z moim TZ w USC ustalić datę ślubu, nie minęło pół godziny po wyjściu a ja zapomniałam na którą dokładnie godzinę mamy, niby mój mówi że na ta, ale wiecie jak ja nie jestem pewna tego to i jemu nie wierzę, i już mam czarne scenariusze że pójdziemy a się okaże że mieliśmy być godzinę wcześniej..
Boże co za mózg że mnie, myślicie że powinnam jutro zadzwonić i zapytać.
Pomyślą że jakaś walnieta baba ze mnie, ale wiem ze jak sie nie dowiem na 100% to będę ciągle o tym myśleć
-
Agaa89 wrote:Dziewczyny, proszę o radę,kurcze ale głupiutka jestem. Byłam dziś z moim TZ w USC ustalić datę ślubu, nie minęło pół godziny po wyjściu a ja zapomniałam na którą dokładnie godzinę mamy, niby mój mówi że na ta, ale wiecie jak ja nie jestem pewna tego to i jemu nie wierzę, i już mam czarne scenariusze że pójdziemy a się okaże że mieliśmy być godzinę wcześniej..
Boże co za mózg że mnie, myślicie że powinnam jutro zadzwonić i zapytać.
Pomyślą że jakaś walnieta baba ze mnie, ale wiem ze jak sie nie dowiem na 100% to będę ciągle o tym myśleć
Zadzwon Bez stresu mają obowiazek ci odpowiedziec to ich praca w duszy z tym co pomyślą
-
Ines, wiem, że da się z tym żyć. Potrzebuję kilku dni na przeprocesowanie całej sytuacji i pogodzenie się z tym. Po prostu nie nastawiałam się na to, że dostanę hormony, a tu w ogóle nie było gadki o tym, ze mogę ich nie brać. Endo widziała moje rozczarowanie i niechęć i powtórzyła mi ze 3 razy, że muszę brać, bo tak będzie bezpieczniej. Oczywiście się jej posłucham, tabletki już zakupione i czekają na jutrzejszy ranek.
A wiecie jak hops? Chyba powinna być już po wizycie? -
Caroina wrote:Paula_29 Możliwe, że z Nadia byłam u tego własnie lekarza na 1 badaniu prenatalnym. Niedaleko rynku. U nas mała tak sie ułożyła, że nie mógł dopatrzeć, potrząsał brzuszkiem i nic to nie dało wiec wysłał nas na godzinny spacer i znów do niego na powtórke. za drugim podejściem sie udało:)
Kuzynka go bardzo polecała. Pamietam jak go chwaliła: Nie dość, że zdolny to jeszcze bardzo przystojny. Haha, szalona.
Chyba że to jednak inny lekarz. Sprawdź kiedyś nazwisko to będziemy wiedzieć
Caroina a Ty też z Krakowa jesteś? -
Hej Dziewczyny,
Ale naskrobane! Ledwo nadrobiłam, bo jestem dzisiaj taka senna że szok. Czytałam, czytałam i oczy mi się zamykały.
Gratuluję udanych wizyt i serduszek!!!
Tutusia Myślę, że naprawdę nie nasz się czym przejmować. Jak trzeba brać to trzeba. Widzisz, tak to czasem bywa, że inaczej się nie da. Sama wolałabym też nie brać żadnych leków ale nic nie poradzę. Astma, Letrox 100mg, Duphaston 3 razy dziennie, Żelazo. To ma pomóc, nie zaszkodzić. Spokojnie
ines tez astma? Co bierzesz?początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
s1985 wrote:I jak po wizycie
To do mnie?
Pisalam. Kropek 8,1mm serduszko bije 125udwrzen. Z USG I owulki 6+5tc, z OM 6+6tc. Wszystko idealnie wedlug gina.
Badania ok, karta ciazy zalozona
Te brudzenia I bole brzucha po cc bo zrosty puszczaja.
Termin na 8czerwca ale bedzie cc pewnie okolo 1czerwca.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2016, 17:57
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Nisia2901 wrote:a nie wiecie po jakim czasie od zawarcia umowy mogę iśc na L4 żeby faktycznie ZUS się nie przyczepił?Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
Nasz synek - nasza mala wielka miłość -
Niestety zus moze sie przyczepic i czesto to robia zawsze. Jak zaczna sprawdzac to d9jda ze przy podpisaniu zmiany umowy w ciazy juz bylas i na nic tlumaczenia. Ale moze byc tez, ze Ciebie nie sprawdza.
Ja sie stresuje tymi moimi cukrami. Dobrze ze robilam krzywa po ciazy i byla ok bo mialabym svhizy, ze choruje juz na cukrzyce. I widzicie cala 2 ciaze mialam cukrzyce, mialam skoki,insuline i jest ok z malym a mimo to teraz znowu to przezywam. Eh.
-
Aga, lepiej zadzwonić i zapytać
Wiesz, stres w dniu ślubu zbędny
Ja wole nie pamiętać jak mieliśmy ślub o 16ej a moj mąż w dniu ślubu o 11-ej stwierdził ze zniszczył swój garnitur ^^
Milka, ja w ciazy grzyby jem, ale wiadomo, jak i poza ciążą- z pewnego źródła
Hops, czekamy na relacje
Wiecie co, moj pies znowu nawiał! No szlag mnie trafił! Musiałam ubrać dziecko i po całej wyspie durnia szukałam, i znalazłam kilka domów dalej, na jakiegoś faceta szczekał nie wiem co mu sie porobiło, nigdy nie uciekał...
A ja zjadłam kurczaka słodko kwaśnego i wszystko stoi mi w gardle... a taki dobry był, szkoda by było :p
Caroline, mnie praktycznie bez przerwy cos w podbrzuszu ciągnie i boli...Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2016, 18:26
-
19Biedroneczka91 wrote:Jak nie masz mozliwosci znalezc gdzie indziej pracy to probuj tak. Chorobowego bedziesz dostawala tyle ile bedziesz miala netto na umowie... A macierzynskie to jest jakos tam ze albo przez rok 80% albo pol roku 100% ale na tym sie juz nie znam...
Niestety przepisy w tej kwestii się już zmieniły.
Za dużo osób kombinowało z umowami i składkami.
Teraz wynagrodzenie chorobowe ZUS bierze z ostatniego przepracowanego roku.
Moja teściowa pracuje w ZUSie, wszystkiego się dowiadywałam, więc jestem na bieżąco19Biedroneczka91 lubi tę wiadomość
-
Chorobowe należy Ci się po 30 dniach od zatrudnienia na umowę o pracę, do macierzyńskiego oczywiście jak najbardziej będziesz miała prawo. Fakt, że kontrola z zus może się zdarzyć, ale lepiej mieć przez ponad rok jakąś kasę niż nic... kadrową jestem jak co to chętnie pomogę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2016, 18:55
7 cs szczęśliwy
-
Paula_29 Jak znajde tą teczkę to dam znać jak się nazywa. Jestem z okolic Bielska-Białej
Caro Też tak się czuje. Najchętniej poszła bym spać ale się nie da.
Caroline29 Tak, to normalne.
Pianistka Jak pieska gdzieś ciągnie to podobno dobrze jest wysterylizować. Wtedy się uspokajają. Nam też kiedyś uciekł nowofundland ponad 80kg więc musiał siać postrach. Wszystko przez petardy, strasznie się ich boi.
Grzeszna24 O rany, to niezła zmiana.
To ciekawe jak jest teraz kiedy chce się przerwać wychowawczy i wrócić do pracy tylko po to, żeby oddać L4.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2016, 19:02
Paula_29 lubi tę wiadomość
-
A ja bym sie zastanowila z kombinowaniem. Kosiniakowe to 1000zl przez rok, a jesli maz nie zarabia duzo to, jak podzielic przychod na 3 to i 500+ sie nalezy od pierwszego dziecka. Kwestia tylko co z tym chorobowym. Nie wiem jaka masz prace, ale jesli mozesz popracowac jeszcze kilka miesiecy to nie wiem czy warto. Poczytaj o wszystkim, pogadaj z mezem i na pewno ustalicie co bedzie dla Was najlepszym wyjsciem
-
Caroina wrote:Grzeszna24 O rany, to niezła zmiana.
To ciekawe jak jest teraz kiedy chce się przerwać wychowawczy i wrócić do pracy tylko po to, żeby oddać L4.
Nie wiem jak to wygląda w tym wypadku, na razie się nie dowiadywałam, ale jeśli potrzebujesz to mogę zapytać teściowej -
Milk@ wrote:Belldandy,a Ty drugą cesarkę masz dlatego,że pierwsza też była rozwiązana przez cc,czy jakieś wskazania?
Tak dlatego I nie zaluje:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2016, 19:16
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
grzeszna24 Dziekuje ale nie chce robić kłopotu. Mam nadzieje, ze w tym nie wprowadzili zmian. Kiedyś było tak, że wystarczyło zgłosić przerwanie wychowawczego i już z 1 dniem pracy można było oddać L4 i było ok. Jak takie drastyczne zmiany wprowadzili to troche mnie to martwi. Mam wizyte 26 i chcałam iść na L4 ale w takim razie musze się dokładniej dowiedzieć jak to jest teraz.