X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No cóż, niektórzy karmią maluchy pączkami na śniadanie, a potem płaczą, że nie chce nic innego jadać... Mój synek nie jada słodyczy bo po prostu nie lubi tego smaku.. Pewnie dlatego, że od małego nie był tym karmiony.. Ciastka i czekolada mogą leżeć, a on spróbuje i wypluje lub więcej nie zje.. woli suchy prowiant typu paluszki juniorki, wafle ryżowe czy chrupki kukurydziane. Uwielbia też jogurty i serki. Wiem, że to słodkie, ale lepsze niż batoniki i wybieram z dobrym składem np. Rolmlecz, Darek czy Bakuś, ale Danonki czy Danio też czasem pałaszuje.

Dziecko do 2 roku życia nie powinno jadać słodyczy bo to skutkuje na późniejsze preferencje itp.. oczywiście nie mówię o jakimś rygorze czy coś;) Ale po co od małego karmić tym dziecko? I tak cukru jest masa w innych produktach, a i w swoim życiu naje się tego po korek;)

Ile chipsów i coli wypije chodząc do szkoły, to już nawet nie wspomnę;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2016, 22:09

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • tutusia Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belldandy zgadzam sie w 100%! Ja naprawde wiem, ze to jest problem, ale nic nie poradze, ze mnie tak zafiksowalo na tym paczku, ze musialam go zjesc! Na szczescie reszte wpisu tez przeczytalam i pamietam, wiec nie jest ze mna az tak tragicznie.
    A normalnie sama tez nie jestem fanka slodkiego - z grzeszkow wole slone przekaski, wiec bylo to podwojnie dziwne. Dodam jeszcze, ze tego paczka jadlam... w kinie ;)

f2w3flw1wyt7w9l7.png
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Was czytam i mnie mdli;) nie mam ochory na nic. Tylko jablka i marchewki mi odpowiadają:*

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • Paulina_90 Ekspertka

Wysłany: 19 października 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór :-)

Aaaale produkujecie, nie sposób nadrobić :-) Widzę że o jedzeniu mowa... Ja nie pamiętam żebym kiedykolwiek w życiu miała taki apetyt jak teraz! Jak tak dalej pójdzie to z 40kg przytyję w tej ciąży :-P Mało tego - zawsze uwielbiałam słodycze, dzień bez słodyczy był dniem straconym, a teraz - słone, słone i jeszcze raz słone, słodycze mogą przestać istnieć :-D Na początku miałam zajawkę na banany a teraz nawet one są za słodkie :-P

A z ciekawszych spraw to jutro mam wizytę o 8:15 i wiem że będzie dobrze! A co! Od początku jestem dobrej myśli, bo po co być złej? :-D

Początek walki o Największe Szczęście - czerwiec 2016
    3 cykle clo
    1 cykl lametta
    10.10.2016 - Serduszko
    201706087149.png
    "I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu."
  • Totoja Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19Biedroneczka91 wrote:
    A ja Was czytam i mnie mdli;) nie mam ochory na nic. Tylko jablka i marchewki mi odpowiadają:*

Udalo mi sie wkoncu wejsc w Twojego bloga. Pieknie to wszystko napisane, tylko ze zalalam lozko lzami :-( teraz napewno bedzie dobrze

0d1ylqxwgj8ci0pf.png
    k0kdanli3ifomssb.png
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoja wrote:
    Udalo mi sie wkoncu wejsc w Twojego bloga. Pieknie to wszystko napisane, tylko ze zalalam lozko lzami :-( teraz napewno bedzie dobrze
    Dziekuje... Nawet nie wiesz jak pomoglo mi to, ze o tym pisalam. Moja wlasna terapia. Wierzę, ze teraz nasz Aniolek nie pozwoli by wydarzylo sie cos zlego. Czekamy na nasze drugie, ale pierwsze ziemskie Malenstwo:*

Milk@ lubi tę wiadomość

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • Caroina Ekspertka

Wysłany: 19 października 2016, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belldandy też unikałam podawania słodyczy starszej córce jak najdłużej się dało. Ale ona ma to w genach…ja, mój tata i jego mama mogli byśmy żyć tylko na słodyczach. (Moja babcia ma teraz 90lat i ma się świetnie więc nie wykończyła jej ta dieta). Młodsza natomiast miała ze słodkim styczność dosyć wcześnie i dawało się jej po troszke, bo przeciez jak starsza je to ciężko młodszej odmówić. Mimo tego Milenka i tak preferuje konkretne jedzenie i często rezygnowała z jogurtu na rzecz np. kiełbaski, szynki czy zupki

Biedroneczka Przepięknie piszesz. To było wyjątkowe i bardzo wzruszające doświadczenie, móc to przeczytać. Dało się odczuć te emocje. Jesteś silną kobietą.

Paulina_90 Brawo za postawę! Udanej wizyty

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2016, 23:25

19Biedroneczka91, Paula_29 lubią tę wiadomość

a8doflw15bf09tk7.png

gyxw9vvjqzvw74oq.png

wff2px9i1zla76nq.png
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Głowa mi pęka, spać nie mogę, zaraz oszaleje ;/

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • Totoja Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 05:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 wrote:
    Głowa mi pęka, spać nie mogę, zaraz oszaleje ;/

Wspolczuje. Ja wstalam na chwile do mlodego i teraz mi niedobrze. Bleeee

0d1ylqxwgj8ci0pf.png
    k0kdanli3ifomssb.png
  • VillemoVilo Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja już od dawna na nogach. Śnił mi się mój gin w romantycznej scenerii i mega seksowny pirat :) Takie sny lubię :)

k0kdanlirkz38pxc.png
    k0kdvcqg5yj19pn8.png
  • Justyna911 Ekspertka

Wysłany: 20 października 2016, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_90 wrote:
    Dobry wieczór :-)

Aaaale produkujecie, nie sposób nadrobić :-) Widzę że o jedzeniu mowa... Ja nie pamiętam żebym kiedykolwiek w życiu miała taki apetyt jak teraz! Jak tak dalej pójdzie to z 40kg przytyję w tej ciąży :-P Mało tego - zawsze uwielbiałam słodycze, dzień bez słodyczy był dniem straconym, a teraz - słone, słone i jeszcze raz słone, słodycze mogą przestać istnieć :-D Na początku miałam zajawkę na banany a teraz nawet one są za słodkie :-P

A z ciekawszych spraw to jutro mam wizytę o 8:15 i wiem że będzie dobrze! A co! Od początku jestem dobrej myśli, bo po co być złej? :-D

To jesteśmy we dwie które przytyją 40kg :D bo ja ciagle jestem głodna i juz przytyłam ze sie w niektóre spodnie nie mieszczę... a to dopiero początek... tylko ze ja ciagle słodycze wcinam :D ale od dzisiaj powiedziałam sobie ze koniec i tylko owoce mam dozwolone ze słodkich rzeczy :P
    Trzymam kciuki za wizytę na pewno bedzie dobrze :) daj znać jak wyjdziesz z gabinetu :)

4 cykle z clo
    5 cykl bez wspomagaczy- udany :)
    26.10.16- bicie serduszka <3
    f2w39n73kken1w0j.png
  • Olcc. Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś o 17:40 mam wizytę serduszkową, tak strasznie się boję, jeszcze rano jak jakiś głupol zmierzyłam temperaturę a tam zamiast 37 było 36,55 i sama sobie zafundowałam dodatkowy stres :( Tak bym chciała, żeby wszystko było dobrze...

7 cs szczęśliwy
    f2w33e3kfq66sy2y.png
  • ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:)
    Pozdrawiam Was wszystkie.
    Fajnie się was czyta :) - próbowałam nadrobić ale jest tego po prostu zbyt dużo (w końcu mi się uda:) )
    Nieśmiało dołączam do Waszego grona :)
    u mnie 3 tydzień i 5 dzień - przewidywany termin na 01.07.2017 roku :)
    trzy sikacze potwierdzają ciążę, wczorajsza beta (65) też, jutro powtarzam i zobaczymy czy wszystko będzie dobrze. Pierwsza wizyta pozostaje mi tylko czekać i być dobrej myśli :)
    A propo apetytu to też mam olbrzymi:) - już się boję ile przytyję :( na razie chyba muszę o diecie pomyśleć, i tak mnie czeka w ciąży więc chyba lepiej jak już się wdrożę :)
    Życzę Wszystkim udanego dnia :)

Magg_ie, tutusia, LaRa, małaMyszka, Paula_29 lubią tę wiadomość

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • Totoja Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SwinkaMinka witamy. To juz lipcowki sie zaczna :-)

0d1ylqxwgj8ci0pf.png
    k0kdanli3ifomssb.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej z rana

Caroina, dla mnie tak samo, słodkie moze nie istnieć :) o wiele chętniej zjadłabym krwistego stęka albo jakies żeberka :D

Gdzie ta Hops :(

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • caroline29 Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcc. wrote:
    Ja dziś o 17:40 mam wizytę serduszkową, tak strasznie się boję, jeszcze rano jak jakiś głupol zmierzyłam temperaturę a tam zamiast 37 było 36,55 i sama sobie zafundowałam dodatkowy stres :( Tak bym chciała, żeby wszystko było dobrze...
    Napewno. Jest wszystko, ok , mnie tez kusilo ostatnio by zmierzyć temperaturę ale nie zmierzylam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2016, 07:55

Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
    Nasz synek - nasza mala wielka miłość
  • Niki69 Ekspertka

Wysłany: 20 października 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcc. wrote:
    Trzymam kciuki by wszystko było dobrze. Żeby było pięknie bijące serducho <3

Olcc. lubi tę wiadomość

3jgx3e3k6oetpx65.png
  • Niki69 Ekspertka

Wysłany: 20 października 2016, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co kobietki tak piszecie o apetycie itp a ja to jestem jakaś inna:) w ogóle nie mam większego apetytu i nie dam rady zjeść więcej niż dotychczas. Ale dziś swirowałam cxy nie zagłodze fasolki i poszłam szybciej zjeść śniadanie:) także dzień dobry z rana i miłego dnia wszystkim a tym co mają jakieś wizyty to powodzenia :*

3jgx3e3k6oetpx65.png
  • VillemoVilo Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcc. wrote:
    Trzymamy kciuki za serduszko jak dzwon :)

Olcc. lubi tę wiadomość

k0kdanlirkz38pxc.png
    k0kdvcqg5yj19pn8.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki69 wrote:
    Wiecie co kobietki tak piszecie o apetycie itp a ja to jestem jakaś inna:) w ogóle nie mam większego apetytu i nie dam rady zjeść więcej niż dotychczas. Ale dziś swirowałam cxy nie zagłodze fasolki i poszłam szybciej zjeść śniadanie:) także dzień dobry z rana i miłego dnia wszystkim a tym co mają jakieś wizyty to powodzenia :*

Ja podobnie... niby mam chęć na cos ale tak jakos bez polotu :/ mam ściśnięty żołądek i jem w sumie przez rozum

Olcc kciuki za wizytę :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
‹‹ 134 135 136 137 138 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ