X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No cóż, niektórzy karmią maluchy pączkami na śniadanie, a potem płaczą, że nie chce nic innego jadać... Mój synek nie jada słodyczy bo po prostu nie lubi tego smaku.. Pewnie dlatego, że od małego nie był tym karmiony.. Ciastka i czekolada mogą leżeć, a on spróbuje i wypluje lub więcej nie zje.. woli suchy prowiant typu paluszki juniorki, wafle ryżowe czy chrupki kukurydziane. Uwielbia też jogurty i serki. Wiem, że to słodkie, ale lepsze niż batoniki i wybieram z dobrym składem np. Rolmlecz, Darek czy Bakuś, ale Danonki czy Danio też czasem pałaszuje.

Dziecko do 2 roku życia nie powinno jadać słodyczy bo to skutkuje na późniejsze preferencje itp.. oczywiście nie mówię o jakimś rygorze czy coś;) Ale po co od małego karmić tym dziecko? I tak cukru jest masa w innych produktach, a i w swoim życiu naje się tego po korek;)

Ile chipsów i coli wypije chodząc do szkoły, to już nawet nie wspomnę;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2016, 22:09

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • tutusia Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belldandy zgadzam sie w 100%! Ja naprawde wiem, ze to jest problem, ale nic nie poradze, ze mnie tak zafiksowalo na tym paczku, ze musialam go zjesc! Na szczescie reszte wpisu tez przeczytalam i pamietam, wiec nie jest ze mna az tak tragicznie.
    A normalnie sama tez nie jestem fanka slodkiego - z grzeszkow wole slone przekaski, wiec bylo to podwojnie dziwne. Dodam jeszcze, ze tego paczka jadlam... w kinie ;)

f2w3flw1wyt7w9l7.png
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Was czytam i mnie mdli;) nie mam ochory na nic. Tylko jablka i marchewki mi odpowiadają:*

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • Paulina_90 Ekspertka

Wysłany: 19 października 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór :-)

Aaaale produkujecie, nie sposób nadrobić :-) Widzę że o jedzeniu mowa... Ja nie pamiętam żebym kiedykolwiek w życiu miała taki apetyt jak teraz! Jak tak dalej pójdzie to z 40kg przytyję w tej ciąży :-P Mało tego - zawsze uwielbiałam słodycze, dzień bez słodyczy był dniem straconym, a teraz - słone, słone i jeszcze raz słone, słodycze mogą przestać istnieć :-D Na początku miałam zajawkę na banany a teraz nawet one są za słodkie :-P

A z ciekawszych spraw to jutro mam wizytę o 8:15 i wiem że będzie dobrze! A co! Od początku jestem dobrej myśli, bo po co być złej? :-D

Początek walki o Największe Szczęście - czerwiec 2016
    3 cykle clo
    1 cykl lametta
    10.10.2016 - Serduszko
    201706087149.png
    "I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu."
  • Totoja Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19Biedroneczka91 wrote:
    A ja Was czytam i mnie mdli;) nie mam ochory na nic. Tylko jablka i marchewki mi odpowiadają:*

Udalo mi sie wkoncu wejsc w Twojego bloga. Pieknie to wszystko napisane, tylko ze zalalam lozko lzami :-( teraz napewno bedzie dobrze

0d1ylqxwgj8ci0pf.png
    k0kdanli3ifomssb.png
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoja wrote:
    Udalo mi sie wkoncu wejsc w Twojego bloga. Pieknie to wszystko napisane, tylko ze zalalam lozko lzami :-( teraz napewno bedzie dobrze
    Dziekuje... Nawet nie wiesz jak pomoglo mi to, ze o tym pisalam. Moja wlasna terapia. Wierzę, ze teraz nasz Aniolek nie pozwoli by wydarzylo sie cos zlego. Czekamy na nasze drugie, ale pierwsze ziemskie Malenstwo:*

Milk@ lubi tę wiadomość

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • Caroina Ekspertka

Wysłany: 19 października 2016, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belldandy też unikałam podawania słodyczy starszej córce jak najdłużej się dało. Ale ona ma to w genach…ja, mój tata i jego mama mogli byśmy żyć tylko na słodyczach. (Moja babcia ma teraz 90lat i ma się świetnie więc nie wykończyła jej ta dieta). Młodsza natomiast miała ze słodkim styczność dosyć wcześnie i dawało się jej po troszke, bo przeciez jak starsza je to ciężko młodszej odmówić. Mimo tego Milenka i tak preferuje konkretne jedzenie i często rezygnowała z jogurtu na rzecz np. kiełbaski, szynki czy zupki

Biedroneczka Przepięknie piszesz. To było wyjątkowe i bardzo wzruszające doświadczenie, móc to przeczytać. Dało się odczuć te emocje. Jesteś silną kobietą.

Paulina_90 Brawo za postawę! Udanej wizyty

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2016, 23:25

19Biedroneczka91, Paula_29 lubią tę wiadomość

a8doflw15bf09tk7.png

gyxw9vvjqzvw74oq.png

wff2px9i1zla76nq.png
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Głowa mi pęka, spać nie mogę, zaraz oszaleje ;/

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • Totoja Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 05:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 wrote:
    Głowa mi pęka, spać nie mogę, zaraz oszaleje ;/

Wspolczuje. Ja wstalam na chwile do mlodego i teraz mi niedobrze. Bleeee

0d1ylqxwgj8ci0pf.png
    k0kdanli3ifomssb.png
  • VillemoVilo Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja już od dawna na nogach. Śnił mi się mój gin w romantycznej scenerii i mega seksowny pirat :) Takie sny lubię :)

k0kdanlirkz38pxc.png
    k0kdvcqg5yj19pn8.png
  • Justyna911 Ekspertka

Wysłany: 20 października 2016, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_90 wrote:
    Dobry wieczór :-)

Aaaale produkujecie, nie sposób nadrobić :-) Widzę że o jedzeniu mowa... Ja nie pamiętam żebym kiedykolwiek w życiu miała taki apetyt jak teraz! Jak tak dalej pójdzie to z 40kg przytyję w tej ciąży :-P Mało tego - zawsze uwielbiałam słodycze, dzień bez słodyczy był dniem straconym, a teraz - słone, słone i jeszcze raz słone, słodycze mogą przestać istnieć :-D Na początku miałam zajawkę na banany a teraz nawet one są za słodkie :-P

A z ciekawszych spraw to jutro mam wizytę o 8:15 i wiem że będzie dobrze! A co! Od początku jestem dobrej myśli, bo po co być złej? :-D

To jesteśmy we dwie które przytyją 40kg :D bo ja ciagle jestem głodna i juz przytyłam ze sie w niektóre spodnie nie mieszczę... a to dopiero początek... tylko ze ja ciagle słodycze wcinam :D ale od dzisiaj powiedziałam sobie ze koniec i tylko owoce mam dozwolone ze słodkich rzeczy :P
    Trzymam kciuki za wizytę na pewno bedzie dobrze :) daj znać jak wyjdziesz z gabinetu :)

4 cykle z clo
    5 cykl bez wspomagaczy- udany :)
    26.10.16- bicie serduszka <3
    f2w39n73kken1w0j.png
  • Olcc. Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś o 17:40 mam wizytę serduszkową, tak strasznie się boję, jeszcze rano jak jakiś głupol zmierzyłam temperaturę a tam zamiast 37 było 36,55 i sama sobie zafundowałam dodatkowy stres :( Tak bym chciała, żeby wszystko było dobrze...

7 cs szczęśliwy
    f2w33e3kfq66sy2y.png
  • ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:)
    Pozdrawiam Was wszystkie.
    Fajnie się was czyta :) - próbowałam nadrobić ale jest tego po prostu zbyt dużo (w końcu mi się uda:) )
    Nieśmiało dołączam do Waszego grona :)
    u mnie 3 tydzień i 5 dzień - przewidywany termin na 01.07.2017 roku :)
    trzy sikacze potwierdzają ciążę, wczorajsza beta (65) też, jutro powtarzam i zobaczymy czy wszystko będzie dobrze. Pierwsza wizyta pozostaje mi tylko czekać i być dobrej myśli :)
    A propo apetytu to też mam olbrzymi:) - już się boję ile przytyję :( na razie chyba muszę o diecie pomyśleć, i tak mnie czeka w ciąży więc chyba lepiej jak już się wdrożę :)
    Życzę Wszystkim udanego dnia :)

Magg_ie, tutusia, LaRa, małaMyszka, Paula_29 lubią tę wiadomość

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • Totoja Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SwinkaMinka witamy. To juz lipcowki sie zaczna :-)

0d1ylqxwgj8ci0pf.png
    k0kdanli3ifomssb.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej z rana

Caroina, dla mnie tak samo, słodkie moze nie istnieć :) o wiele chętniej zjadłabym krwistego stęka albo jakies żeberka :D

Gdzie ta Hops :(

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • caroline29 Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcc. wrote:
    Ja dziś o 17:40 mam wizytę serduszkową, tak strasznie się boję, jeszcze rano jak jakiś głupol zmierzyłam temperaturę a tam zamiast 37 było 36,55 i sama sobie zafundowałam dodatkowy stres :( Tak bym chciała, żeby wszystko było dobrze...
    Napewno. Jest wszystko, ok , mnie tez kusilo ostatnio by zmierzyć temperaturę ale nie zmierzylam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2016, 07:55

Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
    Nasz synek - nasza mala wielka miłość
  • Niki69 Ekspertka

Wysłany: 20 października 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcc. wrote:
    Trzymam kciuki by wszystko było dobrze. Żeby było pięknie bijące serducho <3

Olcc. lubi tę wiadomość

3jgx3e3k6oetpx65.png
  • Niki69 Ekspertka

Wysłany: 20 października 2016, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co kobietki tak piszecie o apetycie itp a ja to jestem jakaś inna:) w ogóle nie mam większego apetytu i nie dam rady zjeść więcej niż dotychczas. Ale dziś swirowałam cxy nie zagłodze fasolki i poszłam szybciej zjeść śniadanie:) także dzień dobry z rana i miłego dnia wszystkim a tym co mają jakieś wizyty to powodzenia :*

3jgx3e3k6oetpx65.png
  • VillemoVilo Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcc. wrote:
    Trzymamy kciuki za serduszko jak dzwon :)

Olcc. lubi tę wiadomość

k0kdanlirkz38pxc.png
    k0kdvcqg5yj19pn8.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki69 wrote:
    Wiecie co kobietki tak piszecie o apetycie itp a ja to jestem jakaś inna:) w ogóle nie mam większego apetytu i nie dam rady zjeść więcej niż dotychczas. Ale dziś swirowałam cxy nie zagłodze fasolki i poszłam szybciej zjeść śniadanie:) także dzień dobry z rana i miłego dnia wszystkim a tym co mają jakieś wizyty to powodzenia :*

Ja podobnie... niby mam chęć na cos ale tak jakos bez polotu :/ mam ściśnięty żołądek i jem w sumie przez rozum

Olcc kciuki za wizytę :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
‹‹ 134 135 136 137 138 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ