Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Caro wrote:Hej Dziewczyny,
Ale naskrobane! Ledwo nadrobiłam, bo jestem dzisiaj taka senna że szok. Czytałam, czytałam i oczy mi się zamykały.
Gratuluję udanych wizyt i serduszek!!!
Tutusia Myślę, że naprawdę nie nasz się czym przejmować. Jak trzeba brać to trzeba. Widzisz, tak to czasem bywa, że inaczej się nie da. Sama wolałabym też nie brać żadnych leków ale nic nie poradzę. Astma, Letrox 100mg, Duphaston 3 razy dziennie, Żelazo. To ma pomóc, nie zaszkodzić. Spokojnie
ines tez astma? Co bierzesz?
aktualnie nic... w lecie jak mi pyłki żyć nie dają to biorę wziewy i telfexo 180 na alergie. jak jest bardzo źle to dodatkowe tabsy żebym mogła oddychać.
a tak nauczyłam się z tym żyć. dużo ćwiczę, biegam, poprawiłam sobie wydolność ruchem i tabletki od jakiś 2 lat to ostateczność.
Córcia 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
Witam z rana
Mam nadzieję, że ze Hops wszystko dobrze.
Ja też niestety nie mam apetytu, wszystko mi śmierdzi, cały czas mnie mdli nawet na chwile nie odpuszcza. Najgorzej jak siedzę przy biurku w pracy troche lepiej jak się ruszam i nie myślę. -
Dzastina, ale masz fajniastego bobo w stopce haha
Ja jestem strasznie wrażliwa na zapachy, wyczuje wszystko. No i mam to samo co w ciazy z Emmą- wszystko wydaje mi sie słone... i to tak potwornie wczoraj wzielam od męża 1 chipsa (nie lubię chipsów) i był tak słony ze wyplułam bo tego sie zjeść nie dało. D sie patrzy jak na wariatkę bo mowi ze one nie są wcale słone :x -
Olcc na pewno bedzie dobrze. Nie panikuj - pojedyncza temp o niczym nie swiadczy.
Niki na tym etapie nie da sie zaglodzic kruszyny. Ile dziewczyn chudnie od wymitow w pierwszym trymestrze i rodzi zdrowe dzieci! Na razie kruszyna jest tak malenka, ze w sumie nie powinnysmy jeszcze wiecej jesc. Ja akurat mam wzmozony apetyt, ale tez staram sie nie przesadzac. Nie chce utc wiecj niz 1-1,5kg w tym trymestrze.
Ines, a bylas juz u alergologa po nowe leki? Telfexo nie mozna brac w ciazy, ale sa jakies inne leki, ktore sa dozwolone.Olcc. lubi tę wiadomość
-
Pianistka wrote:Dzastina, ale masz fajniastego bobo w stopce haha
Ja jestem strasznie wrażliwa na zapachy, wyczuje wszystko. No i mam to samo co w ciazy z Emmą- wszystko wydaje mi sie słone... i to tak potwornie wczoraj wzielam od męża 1 chipsa (nie lubię chipsów) i był tak słony ze wyplułam bo tego sie zjeść nie dało. D sie patrzy jak na wariatkę bo mowi ze one nie są wcale słone :x -
Olcc. wrote:Chorobowe należy Ci się po 30 dniach od zatrudnienia na umowę o pracę, do macierzyńskiego oczywiście jak najbardziej będziesz miała prawo. Fakt, że kontrola z zus może się zdarzyć, ale lepiej mieć przez ponad rok jakąś kasę niż nic... kadrową jestem jak co to chętnie pomogę
Olcc. wysłałam ci zaproszenie do przyjaciółek chciałabym się poradzić czy dobrze myśle z moimi kombinacjami jakby będziesz mieć chwilę.
trzymam kciuki za wizytę!Córcia 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
tutusia wrote:Olcc na pewno bedzie dobrze. Nie panikuj - pojedyncza temp o niczym nie swiadczy.
Niki na tym etapie nie da sie zaglodzic kruszyny. Ile dziewczyn chudnie od wymitow w pierwszym trymestrze i rodzi zdrowe dzieci! Na razie kruszyna jest tak malenka, ze w sumie nie powinnysmy jeszcze wiecej jesc. Ja akurat mam wzmozony apetyt, ale tez staram sie nie przesadzac. Nie chce utc wiecj niz 1-1,5kg w tym trymestrze.
Ines, a bylas juz u alergologa po nowe leki? Telfexo nie mozna brac w ciazy, ale sa jakies inne leki, ktore sa dozwolone.
ja aktualnie nic nie biorę. jak mówię wydolność mam bardzo dobrą astma mi nie dokucza, ale to lata ciężkiej pracy. będę musiała pójść po coś ale to dopiero w maju bo wtedy się cyrk zacznie z moją alergią na pyłki.Córcia 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
-
Hops Hops odezwij sie Kochana do nas bo sie denerwujemy.
Moj maz to sadysta. Kupil jakis smierdzacy ser, ale tak cuchnocy, ze przez pojemnik cuchnie w calej lodowce. Najlepsze, ze zjadl.troche i tak lezy i cuchnie. Rano jak chcialam zrobic chlopakom kanapki to ten smrod wypedzil mnie do wc. 15 min docgodzilam do siebieAnaitat lubi tę wiadomość
-
Ja akurat na pylki nie reaguje z reguly mimo uczulenia, ale mocno mi szkodzi siersc, zapach smazonej ryby, czyli alergeny na ktore moge natknac sie caly rok (oczywiscie staram sie unikac, ale nie zawsze sie da).
No i dusze sie od wysilku fizycznego (mam astme wysilkowa), wiec jednak lekow potrzebuje caly czas, choc teraz biore je rzadko.
Dlatego pytalam czy juz to zalatwialas, bo mam taki odruch, ze musze miec leki na wszelki wypadek. -
tutusia wrote:Ja akurat na pylki nie reaguje z reguly mimo uczulenia, ale mocno mi szkodzi siersc, zapach smazonej ryby, czyli alergeny na ktore moge natknac sie caly rok (oczywiscie staram sie unikac, ale nie zawsze sie da).
No i dusze sie od wysilku fizycznego (mam astme wysilkowa), wiec jednak lekow potrzebuje caly czas, choc teraz biore je rzadko.
Dlatego pytalam czy juz to zalatwialas, bo mam taki odruch, ze musze miec leki na wszelki wypadek.
eee ja nie musze największa mam na sierść kota, ale unikam kociaków i tyle, wziewy mam jakby co, wziewy mogę brać. tyle, że teraz dałam sobie spokój z bieganiem ze względu na fasolke, więc pewnie i wydolność się przez ten rok pogorszy ale potem wróce do ruchu i będzie ok. pewnie tylko w maju i lipcu kwarantanna w domu i jakoś przetrwam. grunt to nie robić afery ja w sumie jakoś nigdy się tym zbytnio nie przejmowałam. nie lubie ograniczeń.Córcia 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
-
Ja za dzieciaka musialam sie przejmowac. Mialam ciezka postac astmy i czasem nawet smiech powodowal atak. 2 razy bylam bliska uduszenia sie.
Jeszcze w liceum potrafilam miec ciezki atak od 5minutowego spaceru z przystanku do szkoly na mrozie.
Teraz jest dobrze. Astma lekka przerywana, leki tylko doraznie. Nie mam juz nocnych napadow, takze dusze sie tylko od alergenow i wysilku. -
ines. wrote:Olcc. wysłałam ci zaproszenie do przyjaciółek chciałabym się poradzić czy dobrze myśle z moimi kombinacjami jakby będziesz mieć chwilę.
trzymam kciuki za wizytę!
Dziękuję dziewczyny za wsparcie! dam znać po wizycie7 cs szczęśliwy
-
Moj maz ma ciężką astmę, w Polsce wielokrotnie w nocy go pogotowie zabierało bo sie dusił... i nagle po przeprowadzce do Norwegii jak ręką odjął :o tzn bierze leki, ale nie ma juz takich akcji jak kiedyś klimat sprzyjający zapewne...
Miłego czwartku i kciuki za wszystkie wizytujące
Ja juz sie przywitałam z ceramiką dzis i czekam az mała zasnie to w spokoju zjem śniadanie i napije sie herbaty bo czuje sie wstrętnie -
Cześć
Olcc. Udanej wizyty:)
ŚwinkaMinka Witaj i gratuluje:)
Pianistka Czyli mamy zupełnie odwrotnie, bo ja mogła bym tylko na słodkościach;)
Miłego dnia wszystkim! Bez stresu i dużo uśmiechu
Madziątko Ja oststnio sniłam, ze urodziłam córeczkę. Bardzo realistyczny sen ale i dziwny bo była maluśka ale miała bużkę i spojrzenie jak u 3mies dziecka (takie mądre i kontaktowe)Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2016, 09:47
Olcc. lubi tę wiadomość
-
madziątko wrote:A czy Wy też macie durne sny? Mnie cały czas śni się, że dostaję krwawień, budzę się z okropnym strachem i zepsutym humorem na cały dzień
Miałam taki sen raz przed wizytąAntoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016