Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry
Sorki że się nie odzywałam ale wczoraj jak wróciłam do domu to padłam i właśnie dopiero wstałam :
Byłam u tego lekarza, dowałąm go jak już wychodził z teczką ubrany ale zaprisił mnie do gabinetu izapytał co sie dzieje. Nie miał czasu na badanie i dłuższą rozmowę bo spieszył się do szpitala, ale umówiliśmy się na poniedziałek. W sumie to może nawet lepiej że minie kilka dni.
Ehh..no mi trochę lepiej..do poniedziałkowej wizyty trzymam się tego i lekarz u którego ostatnio byłam to nie najbardziej się udał Co mi się w głowę stało że do niego poszłam??!! Może to taka lekcja dla mnie na początek..żeby takiego błędu już nie popełniać.
Serducho bije 140 na min i to mi daje nadzieję. A to że malutki...może lekarz źle zmierzył? Zobazcymy w poniedziałek.
W każdym bądź razie biorę tego dupka od środy 2x1 i powiem wam że od wczoraj czuję takie ciągnięcie w macicy (prawie non stop) normalnie jakbym czuła że się cała rozciąga.
Co do durnych snów. Dziś mi się śniło że wpadła mi do domu mafia, wystrzelała całą rodzinę a potem się rozsiedli na kanapie i poprosili o kawę. Ja, jakoś nie bardzo zrozpaczona do szafki po kubki a tam w każdym kubku ślady krwi. Imówię: KAWY NIE BĘDZIE KUBKI WSZYSTKIE PRZEZ WAS BRUDNE.
Miłego dnia dziewczynki ;*
A to fotka ze środy:
https://zapodaj.net/36956a53bbfb9.jpg.html
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2016, 10:00
-
Cżesc,
No jeszcze sporo czerwcowek sie nie ujawniło, moze czekają na serduszko? Na potwierdzenie od gina?mam nadzieje, ze wkrótce sie ujawnia i bedzie nas wiecej.
Ja dzis wizytuje o 17:00, mam nadzieje zobaczyć serduszko. Mam nadzieje.
Za inne wizytujące rownież trzymam kciuki, bo pamietam, że sporo nas dzis miało umówione podglądania.
Miłego dnia, u mnie leje -
Pianistka wrote:Hops, no to w takim razie wizytujemy razem w poniedziałek na którą idziesz?
Sen genialny
LaRa kciuki oczywiście i za Twoją wizytę
Emma zasnęła a ja leżę taka zdechła ehhh
Idę na 15:00 -jak zawsze hehe.. jak będzie dobrze to pójdę od razu temu pierwszemu nastukać
Pianistka a ty na którą? -
hops wrote:Idę na 15:00 -jak zawsze hehe.. jak będzie dobrze to pójdę od razu temu pierwszemu nastukać
Pianistka a ty na którą?
ja wizytuję w poniedziałek o 15.15
no mam nadzieje na owocny dzień z samymi dobrymi wiadomościami.Córcia 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
hops wrote:A co to w ogóle za wstążki na awatarach na belly?? Jakaś nowość czy mój jelly mózg dopiero ogarnął? Podoba wam się to? Bo mi jakoś nie bardzo..źle się kojarzą takie wstążki na zdjęciach..
-
Dziewczyny czy ostre bole jelit, takie skurcze + biegunka moze miec wplyw na ciążę? Dzis w nocy mnie obudzil taki mega skurcz ale nie byla to macica tylko właśnie jelita bo jak dotknelam brzucha po bokqch to caly bolal i czulam jak mi cos "jezdzi". Skurczy bylo chyba z 10 mocnych, wzielam 2 stoperany i po czasie przyszlo. Pytanie czy te skurcze jelit nie maja wplywu na dzidzie ?
-
Nisia, jak miło że ktoś odczuł, co ja przechodze
właśnie takie skurcze jelit i potworna biegunka towarzyszą mi od 2 tygodni i w poprzedniej ciąży towarzyszyły do końca
nic miłego, ale nic złego
a te wstążki są od zawsze... zauważ, że są 2 odcienie, w zależności od ilości postów użytkownika -
Pianistka wrote:Nisia, jak miło że ktoś odczuł, co ja przechodze
właśnie takie skurcze jelit i potworna biegunka towarzyszą mi od 2 tygodni i w poprzedniej ciąży towarzyszyły do końca
nic miłego, ale nic złego
a te wstążki są od zawsze... zauważ, że są 2 odcienie, w zależności od ilości postów użytkownika
Ale masz tez takie skurcze i bole że zgina Cie w pól? -
Nisia2901 wrote:Ale masz tez takie skurcze i bole że zgina Cie w pól?
tak doskonale wiem o czym mówisz...
teraz nie każda biegunka wiąże się ze skurczami jelit, ale conajmniej 1 raz dziennie albo co drugi dzień tak.
Boli jak cholera, jakby ktoś kiszki wykręcał
i do tego dźwięk takiego przelewania się
wstrętne uczucie... -
Nadrobiłam od wczoraj uffff...
Witam po śniadanku i kawce. Wstaliśmy dzisiaj przed 10 hehehe
Tutusia wiem, że boisz się chorej tarczycy, ale coś ci opowiem. 7 lat temu (18.10.2009) 7/8 tydzień,we wrześniu 2009 przeszliśmy z mężem grypę prawdopodobnie świńską. 40 stopni gorączki, brak świadomości, senność, po lekach spaliśmy 48 h nie wiedząc o tym, ja pamiętam, że tylko raz byłam w toalecie na siusiu. Po wzięciu tony gripexow, fervexow, tabcinów i innych, jakoś z tego wyszliśmy. 1 i 2 października zrobiłam test wyszedł pozytywny, 4 powiedzieliśmy teściom, 18 wieźli mnie już na oddział. Rok później zaczęłam się źle czułam, spadki cukru, osłabienie, w miesiąc schudłam 14 kg i myślałam że to przez to, lekarz zlecił mi badanie tsh. Wynik nie był jakiś straszny, bo ponad 2, ale zaproponował leczenie, tabletka na czczo pół godziny przed śniadaniem. Powiedziałam, że nigdy żadnych hormonów nie brałam i się boję, bo to hormony itp no i pozamiatane... Od 2013 roku leczę tarczycę. Lepiej się czuję, nie zasypiam na każdym kroku i w każdym miejscu, mniej się denerwuje, kontroluję co 3-6 miesięcy i cały czas jestem na euthyroxie. W ciąży doszłam do dawki 150, po porodzie brałam od razu 75, po jakimś czasie 50/75. Także hormony nie są tak złe. Miałam takie samo zdanie jak ty, a po tym wszystkim stwierdziłam, że byłam głupia i już dawno mogłam zmienić swoje życie na lepsze, nie tylko dla mnie, ale wszystkich dookoła... -
Nisia2901 wrote:No to dobrze ze nie jestem sama, w nocy dzis myslalam że umre. Dawno takich boli nie mialam. Już sie balam że moze miec to jakis wplyw na rozwijajace sie dziecko.
nie, to jelita po prostu...
mi się takie bóle przy biegunkach nasiliły najbardziej pod sam koniec cięży -
Powodzenia na wizytach;)
Pianistko ja to bym już chyba wolała swoje początkowe biegunki niż zaparcia bo tutaj też brzuch boli i czuje się wydęta i ociężała, a brzuch jak w 5 miesiącu;p
no nie dogodzisz...Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Hej
Melduję, że dziś po raz drugi ujrzałam serdunio mojego Kropka Bije już pięknie 140 uderzeń/min, a Maleństwo ma 9,3mm! Z OM mam dziś 8t0d a z USG tydzień młodsze 7t0d Lekarz powiedział, że będziemy się sugerować TP z USG czyli 8.06.2017.
Miłego dniaPianistka, s1985, tutusia, kania901, Justyna911, LaRa, ines., małaMyszka, Totoja, renc, Paula_29, VillemoVilo lubią tę wiadomość
-
belldandy wrote:Powodzenia na wizytach;)
Pianistko ja to bym już chyba wolała swoje początkowe biegunki niż zaparcia bo tutaj też brzuch boli i czuje się wydęta i ociężała, a brzuch jak w 5 miesiącu;p
no nie dogodzisz...
szczerze mówiąc, ja tak naprawdę nie wiem co to zaparcia u mnie zawsze w drugą stronę