Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Pianistka ja też uwielbiam sushi ale w ciązy to może lepiej pizze zamów A sushi ukręć dla męża. Chyba że jakieś specjalne robisz bez surowicy to się podziel przepisem ..
Teściowa-masakra. Moja za to w tą drugą stronę: czyli arystokratka która wymarzyła sobie księżniczkę dla synusia a tu klops
Lily-za wcześnie zdecydowanie..nie jesteś pewna co do terminu owulacji, a samo zagnieżdżanie może nastąpić 12 dpo. Także cierpliwości!
(.......powiedziała ta co na betę poleciała 10dpo).lily 333 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhops - hehehe ja się ociągałam z betą i testem, raz że byłam za granicą miesiąc (akurat w ten miesiąc zaszłam), to jak wróciłam myślałam że pewnie przez zmianę klimatu cykl mi się wydłużył. ale mąż mnie namówił na test, zrobiłam trzeciego dnia po powrocie a potem to juz szybko leciałam na betę, to był jakiś 14-16 dpo dopiero.
-
Caroina wrote:Wymieniła bym kilka imion z których się mega uśmiałam ale najlepiej wstawie linka do tabeli i jak chcecie poczytajcie sobie od końca. Boki zrywać
http://gorny.edu.pl/imiona/index.php?rok=0 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Caroina, i właśnie tak robię trzymam sie od niej z daleka. Na początku probowalam jej cos udowodnić, pokazać... ale to taki typ. Ona jest najmądrzejsza a wszyscy dookoła to durnie
Tina, mieszkamy w Norwegii na stałe, nie wrócimy do Polski. Uważam ze zrobiłabym córce krzywdę gdybym dała jej na imię np Katarzyna bo ani dzieci w szkole, ani nikt potem nie umiałby tego imienia wymówić ale tak samo, nie dałam jej Oddbjørg bo wiem ze nikt z naszej rodziny nie wymówilby tego poprawnie...
dla kolejnego dziecka tez damy imię takie, które w 2 językach bedzie funkcjonowało
Mało kto wie ale imię Emma było kiedyś popularne w Polsce, w XIX wieku
Hops, tak prawdę mówiąc to jest tylko polskie zalecenie by unikać sushi w ciazy. W Norwegii wszyscy jedzą surowe ryby czy krewetki, pytałam o to położną. Nawet w książkach o ciazy norweskich jest ze w ciazy mozna jesc sushi ale jedynie z ryb ze sprawdzonego źródła, zaufanych...
także co do tego mam mieszane uczucia. Aczkolwiek ja krewetki surowej nie jadam, jedynie ryby.
Ale moze zrobię jakąś zapiekankę makaronową z łososiem i brokułem to i Emma zje
A teściowa? Właśnie tego słowa mi brakowało! Arystokratka właśnie...
Wiesz, mi do księżniczki i arystokratki daleko, nie wyglądam jak żadne z powyższych, ba! Spotkałam sie z opinią ze wyglądam jak menel ale moi rodzice wychowali mnie nieco w innej atmosferze niz u niej w domu, umiem sie zachować przy stole, dziecko wychowuje zgodnie z teoria rodzicielstwa bliskości i odkurzam podłogę codziennie. I dla niej to juz jest za wiele
Zaklina kojarzy mi sie z wróżką taka wróżka Żaklina pasuje jak ulał
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2016, 09:51
-
Tinaa2015 wrote:dla mnie hicior to : Amnezja i Guantanamera czy jakoś tak rozumiem, że gusta są różne, ale jak można tak nazwać dziecko?
Hahahahhaha...awyobrażasz sobie 50-letnią kobietę którą ktoś pyta jak się nazywa a ona odpowiada NIUNIA np.KOwalska?lily 333 lubi tę wiadomość
-
Mnie rozwalil Belzebub u chlopcow... no ludzie maja wyobraznie. Ja nie mam pomyslu na imie dla chlopca, ale na szczescie mocno obstawiam dziewczynke z mezem mamy zupelnie odmienne pomysly na imiona dzieciece i mi sie bardzo nie podobaja jego propozycje, a jemu moje. Na dziewczynke mamy juz kompromis, ktory podoba nam sie obojgu i jest wariacja imion naszych siostr, wiec pasuje idealnie. Niestety robi sie teraz popularne ale wciaz poza top10, to moze mloda nie bedzie miala w klasie swoich imienniczek.
-
nick nieaktualny
-
Niunia dobre ale pomyślcie jak to fajnie musi wyglądać jak siedzi takich dwoje dziadków po 70 lat i mąż do żony "ej! niunia"
Hops, a sushi bez surowizny da sie zrobić ja ogólnie kocham z łososiem (surowym), paluszkiem krabowym. Do tego serek philadelphia, mango. Swietnie przełamuje smak. Miałam kiedyś epizod pracy w sushi barze wiec troche podlapalam, a potem zaczęłam sama kombinować ze smakami bardziej "europejskimi". Wiec czosnkowa philadelphia + mango i szczypiorek. Dla mnie rewelacja! A zeby uniknąć surowizny mozna z powodzeniem użyć łososia wędzonego, krewetki w tempurze...hops lubi tę wiadomość
-
Tinaa2015 wrote:dziewczyny a jak to jest właśnie z przeczuciem płci? czułyście od początku kogo nosicie pod sercem i potwierdziło się to potem na usg?
u mnie kompletnie nie
dałabym sobie rękę uciąć, że będę miała syna... i na usg w 13 czy 14 tc lekarka to potwierdziła
mam córkę -
Zostawiam sobie ten link z imionami na gorsze czasy w celu poprawy humoru Oj podziała
Pianistka, jedynie pozostaje się cieszyć że teściowa jest daleko, choć z dugiej strony jak się spotykacie to zapewne nie na kawę tylko jest to dłuższy okres czasu non stop..i to jest hardcore..
Myślę że moja jest podobna z tym że ogromnie świętojebliwa (chyba tak to się pisze) ale z każdym chyba kogo w życiu spotkała to na wojennej ścieżce. Obgaduje wszystkich oprócz księdza. Fakt, spotkałyśmy się może ze 3 razy ale wystarczy mi to jak słyszę o czym mówi jak dzwoni do swojego syna..szok.
Wyobrażacie sobie że kilka jechałam tam po niemęża do nich (akurat mieliśmy 1 auto)i nigdy nie zaprosiła mnie do domu tylko czekałam na niego pod blokiem?
Ręce opadają ale na szczęście nie boli mnie to Ja nigdy nie byłam wychowywana w złości a moj niemąż tak - i powiem wam że widzę czasami takie dziwne odruchy "odwetu" u niego gdy mu ktoś nadepnie na odcisk ale plewię to sukcesywnie.
Boję się trochę tego jak się mały urodzi że sytuacja się zmieni i będzie szukała kontaktu-dlatego siedzę teraz cicho jak mysz pod miotłą i nie nalegam.Pianistka lubi tę wiadomość
-
Pianistka wrote:Niunia dobre ale pomyślcie jak to fajnie musi wyglądać jak siedzi takich dwoje dziadków po 70 lat i mąż do żony "ej! niunia"
Hops, a sushi bez surowizny da sie zrobić ja ogólnie kocham z łososiem (surowym), paluszkiem krabowym. Do tego serek philadelphia, mango. Swietnie przełamuje smak. Miałam kiedyś epizod pracy w sushi barze wiec troche podlapalam, a potem zaczęłam sama kombinować ze smakami bardziej "europejskimi". Wiec czosnkowa philadelphia + mango i szczypiorek. Dla mnie rewelacja! A zeby uniknąć surowizny mozna z powodzeniem użyć łososia wędzonego, krewetki w tempurze...
Jutro robię-narobiłaś mi smaka. A więc poświętuję z wami hehePianistka lubi tę wiadomość
-
Tinaa2015 wrote:dziewczyny a jak to jest właśnie z przeczuciem płci? czułyście od początku kogo nosicie pod sercem i potwierdziło się to potem na usg?
U mnie syn. Jestem pewna na 99% chociaż marzyła mi sie córa druga. Ale to następnym razemWiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2016, 10:17