X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • hops Ekspertka

Wysłany: 21 października 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka ja też uwielbiam sushi ale w ciązy to może lepiej pizze zamów :) A sushi ukręć dla męża. Chyba że jakieś specjalne robisz bez surowicy to się podziel przepisem ..
    Teściowa-masakra. Moja za to w tą drugą stronę: czyli arystokratka która wymarzyła sobie księżniczkę dla synusia a tu klops :)

Lily-za wcześnie zdecydowanie..nie jesteś pewna co do terminu owulacji, a samo zagnieżdżanie może nastąpić 12 dpo. Także cierpliwości!

(.......powiedziała ta co na betę poleciała 10dpo).

lily 333 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hops - hehehe ja się ociągałam z betą i testem, raz że byłam za granicą miesiąc (akurat w ten miesiąc zaszłam), to jak wróciłam myślałam że pewnie przez zmianę klimatu cykl mi się wydłużył. ale mąż mnie namówił na test, zrobiłam trzeciego dnia po powrocie a potem to juz szybko leciałam na betę, to był jakiś 14-16 dpo dopiero.

• Caroina Ekspertka

Wysłany: 21 października 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wymieniła bym kilka imion z których się mega uśmiałam ale najlepiej wstawie linka do tabeli i jak chcecie poczytajcie sobie od końca. Boki zrywać
    http://gorny.edu.pl/imiona/index.php?rok=0

a8doflw15bf09tk7.png

gyxw9vvjqzvw74oq.png

wff2px9i1zla76nq.png
  • lily 333 Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję dziewczyny. Bo to wszystko przez to, że bardzo chcę (choć to nie będzie łatwa ciąża) Długo nie wytrzymam zrobię test w niedzielę :-)
    Trzymam za WAs wszystkie mocno kciuki.

mutacja C677T homozygota
  • hops Ekspertka

Wysłany: 21 października 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caroina wrote:
    Wymieniła bym kilka imion z których się mega uśmiałam ale najlepiej wstawie linka do tabeli i jak chcecie poczytajcie sobie od końca. Boki zrywać
    http://gorny.edu.pl/imiona/index.php?rok=0
    Nr 344 z imion żeńskich dla mnie hit. NIUNIA. No tragedyja.

• hops Ekspertka

Wysłany: 21 października 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lily 333 wrote:
    dziękuję dziewczyny. Bo to wszystko przez to, że bardzo chcę (choć to nie będzie łatwa ciąża) Długo nie wytrzymam zrobię test w niedzielę :-)
    Trzymam za WAs wszystkie mocno kciuki.
    lily-daj znaka jaki wynik!

• Caroina Ekspertka

Wysłany: 21 października 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Były szef mojego męża dał na imie córce Żaklina. Biedak ledwo się powstrzymał od śmiechu jak mu szef to powiedział. Ja bym nie wytrzymała:D Biedna dziewczynka

a8doflw15bf09tk7.png

gyxw9vvjqzvw74oq.png

wff2px9i1zla76nq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla mnie hicior to : Amnezja i Guantanamera czy jakoś tak :) rozumiem, że gusta są różne, ale jak można tak nazwać dziecko?

hops lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja znam jedną Żaklinę - skąd inąd piękna eteryczna blondynka :)

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caroina, i właśnie tak robię :) trzymam sie od niej z daleka. Na początku probowalam jej cos udowodnić, pokazać... ale to taki typ. Ona jest najmądrzejsza a wszyscy dookoła to durnie :/

Tina, mieszkamy w Norwegii na stałe, nie wrócimy do Polski. Uważam ze zrobiłabym córce krzywdę gdybym dała jej na imię np Katarzyna bo ani dzieci w szkole, ani nikt potem nie umiałby tego imienia wymówić :/ ale tak samo, nie dałam jej Oddbjørg bo wiem ze nikt z naszej rodziny nie wymówilby tego poprawnie...
    dla kolejnego dziecka tez damy imię takie, które w 2 językach bedzie funkcjonowało :)
    Mało kto wie ale imię Emma było kiedyś popularne w Polsce, w XIX wieku

Hops, tak prawdę mówiąc to jest tylko polskie zalecenie by unikać sushi w ciazy. W Norwegii wszyscy jedzą surowe ryby czy krewetki, pytałam o to położną. Nawet w książkach o ciazy norweskich jest ze w ciazy mozna jesc sushi ale jedynie z ryb ze sprawdzonego źródła, zaufanych...
    także co do tego mam mieszane uczucia. Aczkolwiek ja krewetki surowej nie jadam, jedynie ryby.
    Ale moze zrobię jakąś zapiekankę makaronową z łososiem i brokułem to i Emma zje :)
    A teściowa? Właśnie tego słowa mi brakowało! Arystokratka :) właśnie...
    Wiesz, mi do księżniczki i arystokratki daleko, nie wyglądam jak żadne z powyższych, ba! Spotkałam sie z opinią ze wyglądam jak menel :D ale moi rodzice wychowali mnie nieco w innej atmosferze niz u niej w domu, umiem sie zachować przy stole, dziecko wychowuje zgodnie z teoria rodzicielstwa bliskości i odkurzam podłogę codziennie. I dla niej to juz jest za wiele ;)

Zaklina kojarzy mi sie z wróżką :D taka wróżka Żaklina :D pasuje jak ulał

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2016, 09:51

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • hops Ekspertka

Wysłany: 21 października 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinaa2015 wrote:
    dla mnie hicior to : Amnezja i Guantanamera czy jakoś tak :) rozumiem, że gusta są różne, ale jak można tak nazwać dziecko?

Hahahahhaha...awyobrażasz sobie 50-letnią kobietę którą ktoś pyta jak się nazywa a ona odpowiada NIUNIA np.KOwalska?

• Caroina Ekspertka

Wysłany: 21 października 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hops :D :D

Pianistka Taka osoba zawsze bedzie niezadowolona. Nie dogodzisz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2016, 09:55

a8doflw15bf09tk7.png

gyxw9vvjqzvw74oq.png

wff2px9i1zla76nq.png
  • Caroina Ekspertka

Wysłany: 21 października 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie rozbawiło imie Gryzelda. Czujecie do dziecka mówić np: Gryzia chodź do mamusi :D
    Fontanna też mocne. A dla chłopca - Idzi =O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2016, 10:16

a8doflw15bf09tk7.png

gyxw9vvjqzvw74oq.png

wff2px9i1zla76nq.png
  • tutusia Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie rozwalil Belzebub u chlopcow... no ludzie maja wyobraznie. Ja nie mam pomyslu na imie dla chlopca, ale na szczescie mocno obstawiam dziewczynke ;) z mezem mamy zupelnie odmienne pomysly na imiona dzieciece i mi sie bardzo nie podobaja jego propozycje, a jemu moje. Na dziewczynke mamy juz kompromis, ktory podoba nam sie obojgu i jest wariacja imion naszych siostr, wiec pasuje idealnie. Niestety robi sie teraz popularne :( ale wciaz poza top10, to moze mloda nie bedzie miala w klasie swoich imienniczek.

f2w3flw1wyt7w9l7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a jak to jest właśnie z przeczuciem płci? czułyście od początku kogo nosicie pod sercem i potwierdziło się to potem na usg?

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia ;D dobre :D ale pomyślcie jak to fajnie musi wyglądać jak siedzi takich dwoje dziadków po 70 lat i mąż do żony "ej! niunia" :D

Hops, a sushi bez surowizny da sie zrobić :) ja ogólnie kocham z łososiem (surowym), paluszkiem krabowym. Do tego serek philadelphia, mango. Swietnie przełamuje smak. Miałam kiedyś epizod pracy w sushi barze wiec troche podlapalam, a potem zaczęłam sama kombinować ze smakami bardziej "europejskimi". Wiec czosnkowa philadelphia + mango i szczypiorek. Dla mnie rewelacja! A zeby uniknąć surowizny mozna z powodzeniem użyć łososia wędzonego, krewetki w tempurze...

hops lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinaa2015 wrote:
    dziewczyny a jak to jest właśnie z przeczuciem płci? czułyście od początku kogo nosicie pod sercem i potwierdziło się to potem na usg?

u mnie kompletnie nie ;)
    dałabym sobie rękę uciąć, że będę miała syna... i na usg w 13 czy 14 tc lekarka to potwierdziła :P

mam córkę :P

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • hops Ekspertka

Wysłany: 21 października 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostawiam sobie ten link z imionami na gorsze czasy w celu poprawy humoru :) Oj podziała :)

Pianistka, jedynie pozostaje się cieszyć że teściowa jest daleko, choć z dugiej strony jak się spotykacie to zapewne nie na kawę tylko jest to dłuższy okres czasu non stop..i to jest hardcore..
    Myślę że moja jest podobna z tym że ogromnie świętojebliwa (chyba tak to się pisze) ale z każdym chyba kogo w życiu spotkała to na wojennej ścieżce. Obgaduje wszystkich oprócz księdza. Fakt, spotkałyśmy się może ze 3 razy ale wystarczy mi to jak słyszę o czym mówi jak dzwoni do swojego syna..szok.
    Wyobrażacie sobie że kilka jechałam tam po niemęża do nich (akurat mieliśmy 1 auto)i nigdy nie zaprosiła mnie do domu tylko czekałam na niego pod blokiem? :) :)
    Ręce opadają ale na szczęście nie boli mnie to :) Ja nigdy nie byłam wychowywana w złości a moj niemąż tak - i powiem wam że widzę czasami takie dziwne odruchy "odwetu" u niego gdy mu ktoś nadepnie na odcisk ale plewię to sukcesywnie.
    Boję się trochę tego jak się mały urodzi że sytuacja się zmieni i będzie szukała kontaktu-dlatego siedzę teraz cicho jak mysz pod miotłą i nie nalegam.

Pianistka lubi tę wiadomość

• hops Ekspertka

Wysłany: 21 października 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Niunia ;D dobre :D ale pomyślcie jak to fajnie musi wyglądać jak siedzi takich dwoje dziadków po 70 lat i mąż do żony "ej! niunia" :D

Hops, a sushi bez surowizny da sie zrobić :) ja ogólnie kocham z łososiem (surowym), paluszkiem krabowym. Do tego serek philadelphia, mango. Swietnie przełamuje smak. Miałam kiedyś epizod pracy w sushi barze wiec troche podlapalam, a potem zaczęłam sama kombinować ze smakami bardziej "europejskimi". Wiec czosnkowa philadelphia + mango i szczypiorek. Dla mnie rewelacja! A zeby uniknąć surowizny mozna z powodzeniem użyć łososia wędzonego, krewetki w tempurze...

Jutro robię-narobiłaś mi smaka. A więc poświętuję z wami ;) hehe

Pianistka lubi tę wiadomość

• hops Ekspertka

Wysłany: 21 października 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinaa2015 wrote:

U mnie syn. Jestem pewna na 99% chociaż marzyła mi sie córa druga. Ale to następnym razem :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2016, 10:17

‹‹ 145 146 147 148 149 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ