X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Niki69 Ekspertka

Wysłany: 25 października 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pingui wrote:
    100% pod warunkiem, że lekarz wpisał kod B. Jeśli nie to 80%.
    A kiedy wpisuje kod inny niż B ?

3jgx3e3k6oetpx65.png
  • agnes25 Znajoma

Wysłany: 25 października 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś

Caroina lubi tę wiadomość

• melmarmis Ekspertka

Wysłany: 25 października 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czekam na relacje z dzisiejszych wizyt, już odświeżam forum chyba co 15 minut!

Szymek :*
    uu6evgk.png
  • Magg_ie Przyjaciółka

Wysłany: 25 października 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnes25 wrote:
    Dziewczyny ja już po wizycie 5 tydzień i 1 dzień, pęcherzyk płodowy 7,7 mm ciałko żółte 2,3 mm, wszystko super tylko kazał przyjść za miesiąc czy to nie dziwne ja nie wytrzymam tyle czasu muszę zobaczyć serduszko ❤
    Gratuluje;) jeeju ja bym nie wytrzymala miesiaca, żeby usłyszeć serducho ;) chociaż jeszcze nie wiem co mi powie jutro heh może to samo;)coś jeszcze gin mówił? Jakieś uwagi, sugestie, zalecenia?

Ślubowaliśmy 11.06.2016
    1 cs udany
    8.11 serduszko <3
    16.12 USG prenatalne
    f2w3rjjgdoljdjqk.png
  • Caro Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Caro, są doradcy, warsztaty. Doradcy dojeżdżają do domu i wałkują z Tobą wiązanie aż będzie dobrze :)
    Oczywiście, da się nauczyć samemu. :) tylko myślę, że tu jak ze wszystkim - niektórzy mają to "coś", ten dryg taki, i od razu załapią i umieją motać ideolo a inni potrzebują więcej nauk. Znam laskę, która z YT nauczyła się wiązać perfekcyjnie trudne wiązania, jak i taką, która po 2 spotkaniach z doradcą nie umie kieszonki

Kurczę noo, muszę jeszcze poczytać i może się ponakręcam :-D Choć sam temat chust interesuje mnie już od dłuższego czasu. Musialabym znaleźć jakiś punkt zaczepienia e moim mieście gdzie są prowadzone jakieś warsztaty.

Agnes gratuluję :-) A wizyta za miesiąc? No to tak całkiem normalnie jak nic się nie dzieje i wszystko jest w porządku. Teraz na spokojnie odpoczywaj i korzystaj z przywileju ciężarówki ;-)

Ale tych wizyt w tym tygodniu!!! Same dobre wieści chce słyszeć :-P

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro, masz fb?
    Dodaj się do grupy "Chusty Polska!" :) tam w plikach jest lista doradców z każdego większego miasta... Są też grupy lokalne, typu chusty Lublin czy chusty gdynia. poszukaj :) doradców jest pełno, w każdym większym mieście :)
    a też i bardziej doświadczone mamy służą pomocą, często organizują sobie spotkania :)
    Ja prowadzę na fb grupę "Polskie chustomamy w Norwegii" organizowałam spotkania, bo wiele mam chce, ale nie wie w ogóle jak temat ugryźć :)

Caroina, nie wiem czy sobie dobrze radzę, ale robię wszystko by mieć w domu szczęśliwe dziecko :) a Emma jest jaka jest. nie usiedzi na dupce sekundy, nawet nie pytaj ile kasy wydaliśmy na leżaczki, huśtawki, bujaki i całe ustrojstwo które zatrzymałoby ją na 10 minut. no way! :D ale jest plus... dla drugiego dziecka mam wszystko praktycznie nowe :D :D

Melmarmis, ja w ciąży nie planowałam chustować, zaczęłam gdy Emma miała 2 tygodnie i była nieodkładalna... nie mogłam jej zostawić na sofie i iść gotować, w łóżeczku, leżaku, bujaku płakała... a przecież nie mogłam nie jeść pół roku :P
    więc przyszła chusta :) dzieć spał smacznie słuchając serduszka, a mama mogła zrobić sobie makijaż czy wyjść z psem :)
    dla mnie same zalety :)

Dziewczyny, gratuluję wizyt <3 czekam na więcej pozytywnych wiadomości :)

Agnes, to chyba normalne :) u mnie kolejna wizyta... pod koniec stycznia :P no chyba że znów pójdę do radiologa w grudniu, ale nawet nie dostane opisu dziecka czy sprawdzenia narządów tylko się dowiem ile ma cm i czy żyje :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2016, 19:26

melmarmis lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • hops Ekspertka

Wysłany: 25 października 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny właśnie słyszałam że jutro na tvp2 w pytaniu na śniadanie będzie o chustomanii i (tu uwaga..) dlaczego lekarze nie polecają noszenia dzieci w chustach. Wtf? To są tacy?! Obejrzę z ciekawością..

• Justyna911 Ekspertka

Wysłany: 25 października 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopadł mnie strach przed jutrzejsza wizyta... i mnóstwo pytań w głowie... a co jak nie zobacze mojej kropeczki? Staram sie myśleć pozytywnie ale to ciężkie i mam stresu... oby było wszystko dobrze :)

4 cykle z clo
    5 cykl bez wspomagaczy- udany :)
    26.10.16- bicie serduszka <3
    f2w39n73kken1w0j.png
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka widzisz Córka Ci hobby znalazła:)

Pianistka lubi tę wiadomość

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna911 wrote:
    Dopadł mnie strach przed jutrzejsza wizyta... i mnóstwo pytań w głowie... a co jak nie zobacze mojej kropeczki? Staram sie myśleć pozytywnie ale to ciężkie i mam stresu... oby było wszystko dobrze :)
    To dobrze, ze masz tak tylko dzien przed wizyta:):) bo ja po wizycie oddycham z ulga na 5 min i zaczynam od nowa sie martwic:* ale bedzie dobrze. Musi byc:* zrelaksuj sie. Zrob cos dla siebie:*

Justyna911 lubi tę wiadomość

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieee, no ja nie odpuszczę i spróbuję chustonoszenia...
    Poza tym jak mam wyjść z psem na siku, młodym człowiekiem i maleństwem...

Co do jedzenia i mdłości, to zżarłam ten pyszny barszczyk i od razu wessało mnie jakbym z miesiąc nie jadła.

Woda z cytryną nie pomogła, wyszłam z domu z psem i trochę mi lepiej, ale i tak mąż kazał mi się położyć...

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • VillemoVilo Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po. Uff! Normalnie jestem w ciąży! Kochane moje, jest piękny malutki pęcherzyk, tam gdzie trzeba. 1,37 cm. Jeju, jak tylko plamkę zobaczyłam to ciśnienie całe ze mnie zeszło. Za 2 tyg na usg podglądam już serduszko. Dzięki za kciuki!

Caro, Magg_ie, Pianistka, 19Biedroneczka91, Justyna911, ines., hops, Marutka, Paula_29, melmarmis lubią tę wiadomość

k0kdanlirkz38pxc.png
    k0kdvcqg5yj19pn8.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hops wrote:
    Dziewczyny właśnie słyszałam że jutro na tvp2 w pytaniu na śniadanie będzie o chustomanii i (tu uwaga..) dlaczego lekarze nie polecają noszenia dzieci w chustach. Wtf? To są tacy?! Obejrzę z ciekawością..

był przypadek że dziecko się w chuście udusiło... ALE! było niepoprawnie ułożone, w pozycji kołyski, bokiem, z główką podgiętą do klatki piersiowej :/

na grupie chustowej na fb dziewczyna pisała, że była z dzieckiem u fizjoterapeuty, który polecił by swojego 2 tygodniowego szkraba lepiej nosiła w wisiadle przodem do świata ;) bo dziecko chce więcej widzieć :D
    no jak na moje, to 2 tygodniowe dziecko chce przede wszystkim czuć bliskość mamy ;) a nie oglądać świat...

Spotkałam się też z tym, że pediatra polecił dawać dziecku do picia herbatę gdy nie chciało wody ;)

Ja bym na to brała poprawkę, ale chętnie jutro obejrzę, dopiero będę mogła się ustosunkować.

Trochę wsiąkłam w temat i nawet mój mąż który na początku był bardzo sceptyczny odnośnie noszenia, ostatnio sam przyznał, że lubi patrzeć jak Emma jest spokojna i szczęśliwa przy mnie ;)
    był w szoku że 2 godzinne zakupy w CH przetrwała bez ani jednego grymasu... a na koniec jak była zmęczona to położyła głowę na mojej piersi i usnęła ;)
    Gwarantuję, w wózku byłaby po 20-30 min taka histeria, że mąż by pchał wózek a ja roztrzęsione dziecko na rękach :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2016, 19:41

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Caroina Ekspertka

Wysłany: 25 października 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Villemo To super:)

a8doflw15bf09tk7.png

gyxw9vvjqzvw74oq.png

wff2px9i1zla76nq.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Villemo, gratulacje!!! <3 Jesteś w ciążuni, uwierz!

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Caro Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    VillemoVilo gratuluję <3 <3

Pianistka Ooo! Dzięki za rady. Zapisałam się do tej grupy "Chusty Polska". Podejrzewam, że u mnie w mieście to nic nie będzie i będę musiała szukać czegoś w większym mieście np. Poznaniu. Hehe, znów się jaram tymi chustami hehe :-D I właśnie dokładnie chodzi mi o to o czym piszesz, o wolne ręce a zarazem bliskość z dzieckiem :-)

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:
    VillemoVilo gratuluję <3 <3

Pianistka Ooo! Dzięki za rady. Zapisałam się do tej grupy "Chusty Polska". Podejrzewam, że u mnie w mieście to nic nie będzie i będę musiała szukać czegoś w większym mieście np. Poznaniu. Hehe, znów się jaram tymi chustami hehe :-D I właśnie dokładnie chodzi mi o to o czym piszesz, o wolne ręce a zarazem bliskość z dzieckiem :-)

Jakbyś chciała bliższych konkretów, to możesz mnie zawsze zaprosić do przyjaciółek i napisać na priv :) pomogę jesli będę umiała :)
    Jakbyś znalazła grupę lokalną choćby poznańską, to zapewne są dziewczyny też z okolic ;)
    zobacz ile członków ma ta grupa na fb :D czyli gdzieś te mamy- chustomamy są! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2016, 19:47

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Miuczek Przyjaciółka

Wysłany: 25 października 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie dużo sie tu dzieje serdecznie gratuluje wizyt i trzymam kciuki za jutrzejsze. Któraś z dziewczyn pisała o mdlosciach, ja tez mam wrażenie ze sobie nie radzę wymiotuje rańo raz a potem tylko biegnę i mam odruchy . Ale jak wczoraj mnie ńie modliło to juz sie martwiłam ;). Na moje nieszczęście przeziębiłam sie i mam zapchany nos , ból gardła. Staram sie nie panikować jutro zostanę w domu i pochłaniam imbir i miód. Macie jakieś rady na zatkany nos ?

• Niki69 Ekspertka

Wysłany: 25 października 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna911 wrote:
    kochana trzymam mocno za ciebie kciuki :) ja wizytę mam w czwrtek i bardzo się boje aż mam stracha że ten moj stres źle wpłynie na malucha

3jgx3e3k6oetpx65.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuczek wrote:
    Strasznie dużo sie tu dzieje serdecznie gratuluje wizyt i trzymam kciuki za jutrzejsze. Któraś z dziewczyn pisała o mdlosciach, ja tez mam wrażenie ze sobie nie radzę wymiotuje rańo raz a potem tylko biegnę i mam odruchy . Ale jak wczoraj mnie ńie modliło to juz sie martwiłam ;). Na moje nieszczęście przeziębiłam sie i mam zapchany nos , ból gardła. Staram sie nie panikować jutro zostanę w domu i pochłaniam imbir i miód. Macie jakieś rady na zatkany nos ?

a inhalacja? solą fizjologiczną :)
    no i maść majerankowa do sparowania pod nosem :)
    stosuje się te metody u malutkich dzieci też, więc na 100% bezpieczne dla ciężarnych

i dużo zdrówka!

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
‹‹ 194 195 196 197 198 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ