X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Niki69 Ekspertka

Wysłany: 25 października 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pingui wrote:
    100% pod warunkiem, że lekarz wpisał kod B. Jeśli nie to 80%.
    A kiedy wpisuje kod inny niż B ?

3jgx3e3k6oetpx65.png
  • agnes25 Znajoma

Wysłany: 25 października 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś

Caroina lubi tę wiadomość

• melmarmis Ekspertka

Wysłany: 25 października 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czekam na relacje z dzisiejszych wizyt, już odświeżam forum chyba co 15 minut!

Szymek :*
    uu6evgk.png
  • Magg_ie Przyjaciółka

Wysłany: 25 października 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnes25 wrote:
    Dziewczyny ja już po wizycie 5 tydzień i 1 dzień, pęcherzyk płodowy 7,7 mm ciałko żółte 2,3 mm, wszystko super tylko kazał przyjść za miesiąc czy to nie dziwne ja nie wytrzymam tyle czasu muszę zobaczyć serduszko ❤
    Gratuluje;) jeeju ja bym nie wytrzymala miesiaca, żeby usłyszeć serducho ;) chociaż jeszcze nie wiem co mi powie jutro heh może to samo;)coś jeszcze gin mówił? Jakieś uwagi, sugestie, zalecenia?

Ślubowaliśmy 11.06.2016
    1 cs udany
    8.11 serduszko <3
    16.12 USG prenatalne
    f2w3rjjgdoljdjqk.png
  • Caro Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Caro, są doradcy, warsztaty. Doradcy dojeżdżają do domu i wałkują z Tobą wiązanie aż będzie dobrze :)
    Oczywiście, da się nauczyć samemu. :) tylko myślę, że tu jak ze wszystkim - niektórzy mają to "coś", ten dryg taki, i od razu załapią i umieją motać ideolo a inni potrzebują więcej nauk. Znam laskę, która z YT nauczyła się wiązać perfekcyjnie trudne wiązania, jak i taką, która po 2 spotkaniach z doradcą nie umie kieszonki

Kurczę noo, muszę jeszcze poczytać i może się ponakręcam :-D Choć sam temat chust interesuje mnie już od dłuższego czasu. Musialabym znaleźć jakiś punkt zaczepienia e moim mieście gdzie są prowadzone jakieś warsztaty.

Agnes gratuluję :-) A wizyta za miesiąc? No to tak całkiem normalnie jak nic się nie dzieje i wszystko jest w porządku. Teraz na spokojnie odpoczywaj i korzystaj z przywileju ciężarówki ;-)

Ale tych wizyt w tym tygodniu!!! Same dobre wieści chce słyszeć :-P

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro, masz fb?
    Dodaj się do grupy "Chusty Polska!" :) tam w plikach jest lista doradców z każdego większego miasta... Są też grupy lokalne, typu chusty Lublin czy chusty gdynia. poszukaj :) doradców jest pełno, w każdym większym mieście :)
    a też i bardziej doświadczone mamy służą pomocą, często organizują sobie spotkania :)
    Ja prowadzę na fb grupę "Polskie chustomamy w Norwegii" organizowałam spotkania, bo wiele mam chce, ale nie wie w ogóle jak temat ugryźć :)

Caroina, nie wiem czy sobie dobrze radzę, ale robię wszystko by mieć w domu szczęśliwe dziecko :) a Emma jest jaka jest. nie usiedzi na dupce sekundy, nawet nie pytaj ile kasy wydaliśmy na leżaczki, huśtawki, bujaki i całe ustrojstwo które zatrzymałoby ją na 10 minut. no way! :D ale jest plus... dla drugiego dziecka mam wszystko praktycznie nowe :D :D

Melmarmis, ja w ciąży nie planowałam chustować, zaczęłam gdy Emma miała 2 tygodnie i była nieodkładalna... nie mogłam jej zostawić na sofie i iść gotować, w łóżeczku, leżaku, bujaku płakała... a przecież nie mogłam nie jeść pół roku :P
    więc przyszła chusta :) dzieć spał smacznie słuchając serduszka, a mama mogła zrobić sobie makijaż czy wyjść z psem :)
    dla mnie same zalety :)

Dziewczyny, gratuluję wizyt <3 czekam na więcej pozytywnych wiadomości :)

Agnes, to chyba normalne :) u mnie kolejna wizyta... pod koniec stycznia :P no chyba że znów pójdę do radiologa w grudniu, ale nawet nie dostane opisu dziecka czy sprawdzenia narządów tylko się dowiem ile ma cm i czy żyje :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2016, 19:26

melmarmis lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • hops Ekspertka

Wysłany: 25 października 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny właśnie słyszałam że jutro na tvp2 w pytaniu na śniadanie będzie o chustomanii i (tu uwaga..) dlaczego lekarze nie polecają noszenia dzieci w chustach. Wtf? To są tacy?! Obejrzę z ciekawością..

• Justyna911 Ekspertka

Wysłany: 25 października 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopadł mnie strach przed jutrzejsza wizyta... i mnóstwo pytań w głowie... a co jak nie zobacze mojej kropeczki? Staram sie myśleć pozytywnie ale to ciężkie i mam stresu... oby było wszystko dobrze :)

4 cykle z clo
    5 cykl bez wspomagaczy- udany :)
    26.10.16- bicie serduszka <3
    f2w39n73kken1w0j.png
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka widzisz Córka Ci hobby znalazła:)

Pianistka lubi tę wiadomość

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna911 wrote:
    Dopadł mnie strach przed jutrzejsza wizyta... i mnóstwo pytań w głowie... a co jak nie zobacze mojej kropeczki? Staram sie myśleć pozytywnie ale to ciężkie i mam stresu... oby było wszystko dobrze :)
    To dobrze, ze masz tak tylko dzien przed wizyta:):) bo ja po wizycie oddycham z ulga na 5 min i zaczynam od nowa sie martwic:* ale bedzie dobrze. Musi byc:* zrelaksuj sie. Zrob cos dla siebie:*

Justyna911 lubi tę wiadomość

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieee, no ja nie odpuszczę i spróbuję chustonoszenia...
    Poza tym jak mam wyjść z psem na siku, młodym człowiekiem i maleństwem...

Co do jedzenia i mdłości, to zżarłam ten pyszny barszczyk i od razu wessało mnie jakbym z miesiąc nie jadła.

Woda z cytryną nie pomogła, wyszłam z domu z psem i trochę mi lepiej, ale i tak mąż kazał mi się położyć...

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • VillemoVilo Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po. Uff! Normalnie jestem w ciąży! Kochane moje, jest piękny malutki pęcherzyk, tam gdzie trzeba. 1,37 cm. Jeju, jak tylko plamkę zobaczyłam to ciśnienie całe ze mnie zeszło. Za 2 tyg na usg podglądam już serduszko. Dzięki za kciuki!

Caro, Magg_ie, Pianistka, 19Biedroneczka91, Justyna911, ines., hops, Marutka, Paula_29, melmarmis lubią tę wiadomość

k0kdanlirkz38pxc.png
    k0kdvcqg5yj19pn8.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hops wrote:
    Dziewczyny właśnie słyszałam że jutro na tvp2 w pytaniu na śniadanie będzie o chustomanii i (tu uwaga..) dlaczego lekarze nie polecają noszenia dzieci w chustach. Wtf? To są tacy?! Obejrzę z ciekawością..

był przypadek że dziecko się w chuście udusiło... ALE! było niepoprawnie ułożone, w pozycji kołyski, bokiem, z główką podgiętą do klatki piersiowej :/

na grupie chustowej na fb dziewczyna pisała, że była z dzieckiem u fizjoterapeuty, który polecił by swojego 2 tygodniowego szkraba lepiej nosiła w wisiadle przodem do świata ;) bo dziecko chce więcej widzieć :D
    no jak na moje, to 2 tygodniowe dziecko chce przede wszystkim czuć bliskość mamy ;) a nie oglądać świat...

Spotkałam się też z tym, że pediatra polecił dawać dziecku do picia herbatę gdy nie chciało wody ;)

Ja bym na to brała poprawkę, ale chętnie jutro obejrzę, dopiero będę mogła się ustosunkować.

Trochę wsiąkłam w temat i nawet mój mąż który na początku był bardzo sceptyczny odnośnie noszenia, ostatnio sam przyznał, że lubi patrzeć jak Emma jest spokojna i szczęśliwa przy mnie ;)
    był w szoku że 2 godzinne zakupy w CH przetrwała bez ani jednego grymasu... a na koniec jak była zmęczona to położyła głowę na mojej piersi i usnęła ;)
    Gwarantuję, w wózku byłaby po 20-30 min taka histeria, że mąż by pchał wózek a ja roztrzęsione dziecko na rękach :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2016, 19:41

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Caroina Ekspertka

Wysłany: 25 października 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Villemo To super:)

a8doflw15bf09tk7.png

gyxw9vvjqzvw74oq.png

wff2px9i1zla76nq.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Villemo, gratulacje!!! <3 Jesteś w ciążuni, uwierz!

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Caro Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    VillemoVilo gratuluję <3 <3

Pianistka Ooo! Dzięki za rady. Zapisałam się do tej grupy "Chusty Polska". Podejrzewam, że u mnie w mieście to nic nie będzie i będę musiała szukać czegoś w większym mieście np. Poznaniu. Hehe, znów się jaram tymi chustami hehe :-D I właśnie dokładnie chodzi mi o to o czym piszesz, o wolne ręce a zarazem bliskość z dzieckiem :-)

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:
    VillemoVilo gratuluję <3 <3

Pianistka Ooo! Dzięki za rady. Zapisałam się do tej grupy "Chusty Polska". Podejrzewam, że u mnie w mieście to nic nie będzie i będę musiała szukać czegoś w większym mieście np. Poznaniu. Hehe, znów się jaram tymi chustami hehe :-D I właśnie dokładnie chodzi mi o to o czym piszesz, o wolne ręce a zarazem bliskość z dzieckiem :-)

Jakbyś chciała bliższych konkretów, to możesz mnie zawsze zaprosić do przyjaciółek i napisać na priv :) pomogę jesli będę umiała :)
    Jakbyś znalazła grupę lokalną choćby poznańską, to zapewne są dziewczyny też z okolic ;)
    zobacz ile członków ma ta grupa na fb :D czyli gdzieś te mamy- chustomamy są! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2016, 19:47

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Miuczek Przyjaciółka

Wysłany: 25 października 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie dużo sie tu dzieje serdecznie gratuluje wizyt i trzymam kciuki za jutrzejsze. Któraś z dziewczyn pisała o mdlosciach, ja tez mam wrażenie ze sobie nie radzę wymiotuje rańo raz a potem tylko biegnę i mam odruchy . Ale jak wczoraj mnie ńie modliło to juz sie martwiłam ;). Na moje nieszczęście przeziębiłam sie i mam zapchany nos , ból gardła. Staram sie nie panikować jutro zostanę w domu i pochłaniam imbir i miód. Macie jakieś rady na zatkany nos ?

• Niki69 Ekspertka

Wysłany: 25 października 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna911 wrote:
    kochana trzymam mocno za ciebie kciuki :) ja wizytę mam w czwrtek i bardzo się boje aż mam stracha że ten moj stres źle wpłynie na malucha

3jgx3e3k6oetpx65.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuczek wrote:
    Strasznie dużo sie tu dzieje serdecznie gratuluje wizyt i trzymam kciuki za jutrzejsze. Któraś z dziewczyn pisała o mdlosciach, ja tez mam wrażenie ze sobie nie radzę wymiotuje rańo raz a potem tylko biegnę i mam odruchy . Ale jak wczoraj mnie ńie modliło to juz sie martwiłam ;). Na moje nieszczęście przeziębiłam sie i mam zapchany nos , ból gardła. Staram sie nie panikować jutro zostanę w domu i pochłaniam imbir i miód. Macie jakieś rady na zatkany nos ?

a inhalacja? solą fizjologiczną :)
    no i maść majerankowa do sparowania pod nosem :)
    stosuje się te metody u malutkich dzieci też, więc na 100% bezpieczne dla ciężarnych

i dużo zdrówka!

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
‹‹ 194 195 196 197 198 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ