X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki69 wrote:
    kochana trzymam mocno za ciebie kciuki :) ja wizytę mam w czwrtek i bardzo się boje aż mam stracha że ten moj stres źle wpłynie na malucha
    Ja tez mam w czwartek wizyte:):) i nie moge sie doczekać:)

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • Ezia90 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19Biedroneczka91 wrote:
    Ja tez mam w czwartek wizyte:):) i nie moge sie doczekać:)

Też mam w czwartek i tez nie moge sie doczekac bo może zobacze serduszko, z kolei sie denerwuje co mi powie lekarz na moje słabnące objawy ciąży

dqprpx9i7rkxsl4h.pngex2b8ribq1mpge8u.png
  • Paulina_90 Ekspertka

Wysłany: 25 października 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobiety pół dnia nieobecności a nadrobić Was to masakra :-D Ale dobrze że jesteście ;-)
    Któraś pytała o położną... U mnie położna jest w ramach wizyty u gina. Tzn przed każdą wizytą najpierw wchodzi się do położnej. Można jej zadawać pytania, mierzy ciśnienie, waży a w późniejszej ciąży robi ktg.
    Ja dziś miałam pierwszy atak burzy hormonalnej :-D Wróciłam do domu po pracy a tam mój mąż miał nakrojony czosnek żebym sobie do kanapek dodała! Zapach czosnku był pierwszym w ciazy od którego miałam odrzut... Przypomniałam mu o tym, a ten dalej swoje, że mam zjeść bo zdrowe itd. No to co ja na to? A no nawrzeszczałam na niego, że mnie nie rozumie i się histerycznie poryczałam :-D

Początek walki o Największe Szczęście - czerwiec 2016
    3 cykle clo
    1 cykl lametta
    10.10.2016 - Serduszko
    201706087149.png
    "I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu."
  • Justyna911 Ekspertka

Wysłany: 25 października 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki69 wrote:
    kochana trzymam mocno za ciebie kciuki :) ja wizytę mam w czwrtek i bardzo się boje aż mam stracha że ten moj stres źle wpłynie na malucha

Kciuki sie przydadzą :) myśle ze każda z nas sie stresuje wiec te nasze maluchy jakos dają sobie rade z tym stresem :)

grzeszna24 lubi tę wiadomość

4 cykle z clo
    5 cykl bez wspomagaczy- udany :)
    26.10.16- bicie serduszka <3
    f2w39n73kken1w0j.png
  • Paulina_90 Ekspertka

Wysłany: 25 października 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna911 wrote:
    Kciuki sie przydadzą :) myśle ze każda z nas sie stresuje wiec te nasze maluchy jakos dają sobie rade z tym stresem :)
    Justynka pamiętaj, że my od początku mamy tak samo, więc nie może być inaczej niż dobrze :-)

Justyna911 lubi tę wiadomość

3 cykle clo
    1 cykl lametta
    10.10.2016 - Serduszko
    201706087149.png
    "I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu."
  • madziątko Przyjaciółka

Wysłany: 25 października 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich wieczorem. Nie wiem kto wymyślił termin poranne mdłości, na pewno ktoś kto ich nie miał.

Paulina burze hormonalne są wspaniałe, ja średni co pięć minut płacze a potem się śmieje. Mam wrażenie ze ciąża to permanentny zespół napięcia przedmiesiaczkowego

małaMyszka lubi tę wiadomość

hchyskjoaba32ls1.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, niech wie, że się z ciężarną nie zadziera! :D
    Ja mojemu mężowi w tamtej ciąży zrobiłam awanturę W SKLEPIE, że jedzie odwieźć kumpla do domu tylko po to by mnie zdradzić z jego współlokatorką -.-

Co do położnej, ja przez całą ciążę będę chodzić tylko do lekarza rodzinnego i położnej. u mnie położna waży, mierzy ciśnienie, mierzy centymetrem krawieckim dno macicy i zaznacza na wykresie, na tej podstawie jest oceniane czy dziecko rośnie prawidłowo (od 20 tc do końca nie ma usg), słucha serca dziecka detektorem.
    tak będą wyglądać moje wizyty ciążowe. lekarz robi to samo.

hops lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Paulina_90 Ekspertka

Wysłany: 25 października 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziątko wrote:
    Witam wszystkich wieczorem. Nie wiem kto wymyślił termin poranne mdłości, na pewno ktoś kto ich nie miał.

Paulina burze hormonalne są wspaniałe, ja średni co pięć minut płacze a potem się śmieje. Mam wrażenie ze ciąża to permanentny zespół napięcia przedmiesiaczkowego
    Ja co prawda mam naprawdę minimalne mdłości ale jak już mnie złapie to tylko wieczorem.

Haha no nasi mężowie lekko nie mają :-D

3 cykle clo
    1 cykl lametta
    10.10.2016 - Serduszko
    201706087149.png
  • Caroina Ekspertka

Wysłany: 25 października 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_90 Dbają u Was o pacjentki. Tak powinno być wszędzie

Paulina_90 lubi tę wiadomość

a8doflw15bf09tk7.png

gyxw9vvjqzvw74oq.png

wff2px9i1zla76nq.png
  • Paulina_90 Ekspertka

Wysłany: 25 października 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Paulina, niech wie, że się z ciężarną nie zadziera! :D
    Ja mojemu mężowi w tamtej ciąży zrobiłam awanturę W SKLEPIE, że jedzie odwieźć kumpla do domu tylko po to by mnie zdradzić z jego współlokatorką -.-

Co do położnej, ja przez całą ciążę będę chodzić tylko do lekarza rodzinnego i położnej. u mnie położna waży, mierzy ciśnienie, mierzy centymetrem krawieckim dno macicy i zaznacza na wykresie, na tej podstawie jest oceniane czy dziecko rośnie prawidłowo (od 20 tc do końca nie ma usg), słucha serca dziecka detektorem.
    tak będą wyglądać moje wizyty ciążowe. lekarz robi to samo.
    Haha co też hormony nie robią z ludźmi :-P Ja się mojego spytałam (z wrzaskiem takim że chyba sąsiedzi slyszeli) czy zrozumie dopiero wtedy, jak mu się na talerz zrzygam :-D A teraz jak sobie to przypomnę to ze śmiechu się kulam :-D

3 cykle clo
    1 cykl lametta
    10.10.2016 - Serduszko
    201706087149.png
  • Paulina_90 Ekspertka

Wysłany: 25 października 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caroina wrote:
    Paulina_90 Dbają u Was o pacjentki. Tak powinno być wszędzie
    Tylko że to prywatnie... na NFZ to u nas ludzkiego odruchu nie doświadczysz niestety :-/

3 cykle clo
    1 cykl lametta
    10.10.2016 - Serduszko
    201706087149.png
  • pingui Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki69 wrote:
    A kiedy wpisuje kod inny niż B ?

kod A - oznacza niezdolność do pracy powstałą po przerwie nieprzekraczającej 60 dni spowodowaną tą samą chorobą, która była przyczyną niezdolności do pracy przed przerwą;
    kod B - oznacza niezdolność do pracy przypadającą w okresie ciąży;
    kod C - oznacza niezdolność do pracy spowodowaną nadużyciem alkoholu;
    kod D - oznacza niezdolność do pracy spowodowaną gruźlicą;
    kod E - oznacza niezdolność do pracy spowodowaną chorobą zakaźną, której okres wylęgania jest dłuższy niż 14 dni, lub inną chorobą, której objawy chorobowe ujawniają się po okresie dłuższym niż 14 dni od początku choroby.

Pacjent może pisemnie poprosić o nieopisywane kodu B i E
    Jeśli się nic nie wpisze to znaczy, że jest A, choć z niektórych zakładów pracy wracają takie druki do poprawy (ze dwa razy mi się zdarzyło)

atdci09ktbgklgiz.png
  • Caro Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Jakbyś chciała bliższych konkretów, to możesz mnie zawsze zaprosić do przyjaciółek i napisać na priv :) pomogę jesli będę umiała :)
    Jakbyś znalazła grupę lokalną choćby poznańską, to zapewne są dziewczyny też z okolic ;)
    zobacz ile członków ma ta grupa na fb :D czyli gdzieś te mamy- chustomamy są! :D

Racja, racja gdzieś muszą być :-) A zaproszenie wysłałam, na zaś :-P

Pianistka lubi tę wiadomość

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • Justyna911 Ekspertka

Wysłany: 25 października 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_90 wrote:
    Justynka pamiętaj, że my od początku mamy tak samo, więc nie może być inaczej niż dobrze :-)

No właśnie dlatego jestem dobrej myśli :)

4 cykle z clo
    5 cykl bez wspomagaczy- udany :)
    26.10.16- bicie serduszka <3
    f2w39n73kken1w0j.png
  • tutusia Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pośmiałam się z Waszych wybuchów hormonalnych ;)
    Ja się w niedzielę poryczałam w kawiarni na herbacie z rodzicami, bo... rozmowa zeszła na politykę ^^
    Niedawno dzwoniłam do męża - ot na codzienną pogawędkę w całkiem niezłym humorze i jak tylko odebrał... poryczałam się do słuchawki, żeby po 5 sekundach śmiać się przez łzy, że nie wiem w sumie o co mi chodzi.

f2w3flw1wyt7w9l7.png
  • Caro Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina potwierdzam u mnie też tak jest, że jak założą już kartę ciąży to przed każdą wizytą najpierw wchodzi się do położnej a potem do lekarza. Ale wiadomo, takich cudów na NFZ nie robią heheh :-P

Noo i nieźle dostało się dzisiaj Mężowi :-D :-D

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tutusia wrote:
    Pośmiałam się z Waszych wybuchów hormonalnych ;)
    Ja się w niedzielę poryczałam w kawiarni na herbacie z rodzicami, bo... rozmowa zeszła na politykę ^^
    Niedawno dzwoniłam do męża - ot na codzienną pogawędkę w całkiem niezłym humorze i jak tylko odebrał... poryczałam się do słuchawki, żeby po 5 sekundach śmiać się przez łzy, że nie wiem w sumie o co mi chodzi.

Ja najgorzej rycze na reklamach... ostatnio była jakas ze kobieta swojej starej mamie podała herbatę a ja wpadłam w płacz ze wzruszenia :O no bez jaj

melmarmis lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • pingui Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuczek wrote:
    Strasznie dużo sie tu dzieje serdecznie gratuluje wizyt i trzymam kciuki za jutrzejsze. Któraś z dziewczyn pisała o mdlosciach, ja tez mam wrażenie ze sobie nie radzę wymiotuje rańo raz a potem tylko biegnę i mam odruchy . Ale jak wczoraj mnie ńie modliło to juz sie martwiłam ;). Na moje nieszczęście przeziębiłam sie i mam zapchany nos , ból gardła. Staram sie nie panikować jutro zostanę w domu i pochłaniam imbir i miód. Macie jakieś rady na zatkany nos ?

Po kropli xylometazolinu 0.05% udrożni nos i nie zaszkodzi zwłaszcza na noc żebyś spać mogła. Sól do nosa najlepiej hipertoniczna w ciągu dnia, ale tak żeby do gardła spłynęło.

atdci09ktbgklgiz.png
  • Caroina Ekspertka

Wysłany: 25 października 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_29 Rozumiem ale, że nawet KTG robią to się jeszcze nie spotkałam. Super trafiłaś

Ja się czuję w miarę zrównoważona psychicznie;) choć nie powiem tez czasem łezka zakreci się w oku z błachego powodu lub płacz przy wzruszających scenach filmowych (choć tak mam chyba od zawsze)
    Staram się zachować pogodę ducha ale niestety strach i obawy przypominają o sobie codziennie. Cóż trzeba to jakoś przejść

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2016, 20:48

a8doflw15bf09tk7.png

gyxw9vvjqzvw74oq.png

wff2px9i1zla76nq.png
  • Miuczek Przyjaciółka

Wysłany: 25 października 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pingui dzięki za odpowiedz . Dziewczyny właśnie dostałam od siostry książkę która sama jej kupiłam wiedziałam ze jest dobra , ale teraz kiedy sama jestem w ciąży uważam ze naprawdę dobra przedewszytskim z duża dawka humoru zawiera wszystkie uczucia i obawy tydzień po tygodniu. "Ciężarówka przez 9 miesięcy " KAZ COOKE

‹‹ 195 196 197 198 199 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ