Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też ryczę często i bez powodu. Muszę starać się nie błądzić myślami za bardzo, bo ni z tego, ni z owego ryk.
Ja w poprzedniej ciąży chodziłam na NFZ i obecnie też zamierzam. W mojej przychodni ciężarne zawsze mają najpierw rozmowę z położną, pomiary, uzupełnianie karty ciąży, a dopiero potem wizytę u gina.
-
Miuczek wrote:Pingui dzięki za odpowiedz . Dziewczyny właśnie dostałam od siostry książkę która sama jej kupiłam wiedziałam ze jest dobra , ale teraz kiedy sama jestem w ciąży uważam ze naprawdę dobra przedewszytskim z duża dawka humoru zawiera wszystkie uczucia i obawy tydzień po tygodniu. "Ciężarówka przez 9 miesięcy " KAZ COOKE
na pewno dużo lepsza od nudnej w oczekiwaniu na dziecko;pAntoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Asikkk wrote:Kilka dni tu nie bylam i juz nie do nadrobienia ) ja dzis 5w2d. Rano zauwazylam lekko brazowo-kremowy sluz na papierze.mialyscie tak? Biore luteine od dzis.. wizyta u gin 3 listopada
MiałyśmyAsikkk lubi tę wiadomość
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
VillemoVilo wrote:Ja też ryczę często i bez powodu. Muszę starać się nie błądzić myślami za bardzo, bo ni z tego, ni z owego ryk.
Ja w poprzedniej ciąży chodziłam na NFZ i obecnie też zamierzam. W mojej przychodni ciężarne zawsze mają najpierw rozmowę z położną, pomiary, uzupełnianie karty ciąży, a dopiero potem wizytę u gina.
Ja próbowałam się umówić na NFZ ale sie nie da terminy sa z kosmosu. Pierwsza ciąże udało mi się chodzić na NFZ. Zadowolona byłam. Teraz ten lekarz przyjmuje ptywatnie,Teraz płacę 150 zl i wizyty co 3 tygodnie ( jakoś często mi się wydaje ) mam teraz listę badan-12 chyba do zrobienia. Pewnie z 400 za te badania zapłacę
Chętnie chodzilabym na NFZ za coś się płaci skladki -
Ulkaa wrote:Niby was mdli a dajecie rade z kotletami itp, ja na obiad mam dziś suchara a do picia imbir. Ja nie wiem jak to robicie. Mi jest niesamowicie niedobrze, ale nie wymiotuje. Jak wymiotujecie to czujecie ulgę?
Ja mam podobnie, piję sama wodę, nawet herbata mi nie wchodzi, wymiotuje bardzo sporadycznie, raczej mnie jedynie ciągnie, mięso mi śmierdzi, ogólnie nic poza płatkami corn flackes z mlekiem i suchej bułce mi nie smakuje, coś tam jej no trzeba,ale sam zapach kotleta by mnie zabił
Jak się zwróci to ulga jest ale na ,moment -
Nie jestem pewna czy to pomaga ale wczoraj męczyłam sie cały dzien z mdłościami, niewiele jadłam. Dziś dzień zaczął się tak samo tyle, że zmusiłam się do tego obiadu i od tamtej pory jakoś lepiej. Tzn dalej mnie muli i mam wszystkowstręt ale tak do zniesienia, można w miare normalnie funkcjonować.
I powtórzę HERBATA z MIĘTY. Daje cudowną ulgę. Polecam:)
Z tymi zapachami to masakra. Wszystko dużo intensywniej czuć. Mąż ostatnio musiał się dwa razy myć bo jak przyszedł po kąpieli wyperfumowany, myślałam, że się udusze. ód razu go pogoniłam pod prysznic.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2016, 22:40
-
Ja podobnie, staram się coś tam zjeść, bo jak jestem glodna robi mi się momentalnie gorzej
-
Mnie dziś zaczęło odrzucać od jedzenia, nawet moje ulubione kulki-gumy mi nie smakują
ale mam za to straszną ochotę na czekolade już od kilku dni, dziś 2 snickersy wciągnęłam i jeszcze mi sie chceWiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2016, 22:54
-
Hej dziewczyny
Któraś z Was pisała o różyczce
Ja od zeszłej ciąży gubię się w tym temacie bo dostaje 2 sprzeczne informację
Ja byłam szczepiona na różyczkę i niektórzy lekarze twierdzą, że to wystarczy, nie ma już ryzyka zachorowania
Natomiast spotkałam się też z opiniami, że szczepionka chroni tylko 10 lat i później trzeba się doszczepić. Jakie Wy macie informację na ten temat. CO Wam mówią lekarze? -
Asikkk wrote:Dokladnie tak samo.Ja mam tez strasznie duzo sliny i jak ja przelykam to mnie muli.. blee
Mój lekarz nie mówił nic na temat szczepienia.
Ja przed 1 ciąża S zczepilam przeciw wzw b.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2016, 23:51
-
Ja mam brać kwas foliowy do 9tc. Nasza fasolka rośnie serduszko w porządku
independent mi też coś się dzieje z nogami ;/
w ogóle największym zaskoczeniem dla mnie jest że smakują mi oliwki tak jak nigdy nie lubiłam, to teraz mężowi pół słoiczka wyjadłam a na słodkie też mnie odrzuca jak Ciebie sandri -
Witam z rana....
Kurcze nie sprawdzilam czy mi tam wpisala B. Położona mi wypisala zwolnienie i poprosiłam o zaświadczenie o ciąży. Kurcze a już oddałam zwolnienie. Trudno za miesiąc sie przyjze co tam mi namalowała.
U mnie tez najpierw sie rozmawia z położona i ona wszystko sprawdza cisnienie,wage itd. Pozniej sie wchodzi do lekarz i znow do położnej sie idzie. Ona wypisuje recepte, zwolnienie czy skierowanie na badanie i odpowiada na pytania.