Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
NO i wlasnie napisalam wielkiego posta i zamiast kliknac wyslij kliknelam anuluj wrrrr
A wiec jeszcze raz.
MamaAli więc moim zdaniem (tak samo jak Karolcia88) chodzi o linka w emailu pierwszym jaki otrzymalas o nazwie BellyBestFriend - Aktywacja konta!. To ten sam e-mai w którym wygenerowali Ci hasło. Jeśli jednak masz problem z odnalezieniem możesz napisać na adres i wyjaśnić sytuację [email protected] Ja tez niedawno zakładałam konto i taka właśnie była procedura
ZWM piekny brzuszek - który to tydzień??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2016, 18:35
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nisia2901 wrote:Karolcia88
Ja w ogole bym pracodawcy nie mowila ze jestem w ciazy przed uplywem 12 tc.
Tym bardziej majac umowe o prace. Żyjemy w takich a nie innych czasach, że malo ktorego pracodawcę interesuja potrzeby kobiet w ciazy a tym bardziej gdy musza pierwsza pensje na L4 wypłacić. Patrz na swoje szczęście, nie na innych.
Prace zawsze sie znajdzie. A przynajmniej bedac na L4 bedziesz miala kase placona.
Czyli jeśli mam umowę do 31.09.2017r., jestem w 5 tc i powiem o tym teraz pracodawcy to może mnie zwolnić albo dać wypowiedzenie? -
grzeszna24 wrote:Czyli jeśli mam umowę do 31.09.2017r., jestem w 5 tc i powiem o tym teraz pracodawcy to może mnie zwolnić albo dać wypowiedzenie?
Masz umowe do 2017r, wiec znajac polskie realia pracodawca nie przedluzy Ci umowy bo bedziesz w tym okresie na urlopie macierzynskim badz zacznie sie juz rodzicielski.
Tak, do 12tc pracodawca jezeli ma podstawy moze rozwiazac umowe o prace. Po 12tc tez moze ale wtedy tylko dyscyplinarnie.
W tym momencie mozesz zaniesc zaswiadczenie o xiazy od lekarza zeby pracodawca mogl zapewnic Ci odpowiednie warunki pracy (niestety w tym przypadku przepisy swoje a zycie swoje)Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2016, 19:14
-
Moja wizyta za półtora tygodnia, odliczam.
Mamuska2017 gratulacje
Morwa-come on,gdzie jesteś !! Martwię się ! -
Mama Ali wrote:Dziewczyny czy was też bolały zęby jak nawet nie wiedziałyście jeszcze że jesteście w ciąży? mnie od paru dni strasznie bolą a wszystkie mam już wyleczone.
od kiedy zrobiłam test już 2 mnie bolały i przeszły... może coś w tym jest.Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Mona_M wrote:Pecherzyk jest widoczny jak beta przekroczy 1000. Tak mi się o uszy obiło.
Cześć.
Potwierdzam.
Wczoraj byłam na IP i mój lekarz robił mi USG przy becie 500 i było tylko widać (prawdopodobnie)miejsce, gdzie będzie się tworzył pęcherzyk. Jutro moja beta powinna wynosić około 1400mlU i pewnie byłby już widoczny;)Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
grzeszna24 wrote:Czyli jeśli mam umowę do 31.09.2017r., jestem w 5 tc i powiem o tym teraz pracodawcy to może mnie zwolnić albo dać wypowiedzenie?
Tak ma ku temu prawo powodem moze byc np. Ciecie kosztow, redukcja etatu.
Natomiast nie ma prawa dac Ci zadnego wypowiedzenia po 12 tc od tego momentu jestes chroniona przez prawo i kodeks pracy.
I od tego momentu najlepiej postqwic szefa przed faktem dokonanym i dac mu L4.
-
To u mnie w ogóle będzie śmiesznie, od 30 sierpnia do 30 września byłam na urlopie wypoczynkowym, w tym czasie miałam L4 na małego od 19 do 27 września, a od 28 września do 14 października jestem na L4 na siebie,a po wizycie u gin biorę kontynuację z kodem Bi tak do końca
-
Dziewczyny... Ja już nic nie rozumiem. Beta miała spadać. Z ciekawosci siknęłam na test po pracy, zobaczyć czy coś jeszcze widać a tu..kreska najmocniejsza ze wszyskich dotychczas. Zglupialam.
https://zapodaj.net/cfdae83a07ac5.jpg.htmlKarolina :* lubi tę wiadomość
Brak wiary w lepsze jutro... 18msc, 16cs...
16mscy, 15cs...5t0d (*)
12 mscy, 10cs...5t6d (*) -
W sytuacji jak jestes na l4 to pracodawca tez nie moze dac wypowiedzenia (z tego co sie orientuje sa jakies wyjatki gdy np zglosza restrukturyzacje sanacyjna).
Ja tez mam zamiar isc na zwolnienie w najblizszym czasie. -
Karolina :* wrote:NO i wlasnie napisalam wielkiego posta i zamiast kliknac wyslij kliknelam anuluj wrrrr
A wiec jeszcze raz.
MamaAli więc moim zdaniem (tak samo jak Karolcia88) chodzi o linka w emailu pierwszym jaki otrzymalas o nazwie BellyBestFriend - Aktywacja konta!. To ten sam e-mai w którym wygenerowali Ci hasło. Jeśli jednak masz problem z odnalezieniem możesz napisać na adres i wyjaśnić sytuację [email protected] Ja tez niedawno zakładałam konto i taka właśnie była procedura
ZWM piekny brzuszek - który to tydzień??
Zaraz zobaczymy o co tutaj chodzi Dziękuję za pomoc. -
Misiaimis wrote:Dziewczyny... Ja już nic nie rozumiem. Beta miała spadać. Z ciekawosci siknęłam na test po pracy, zobaczyć czy coś jeszcze widać a tu..kreska najmocniejsza ze wszyskich dotychczas. Zglupialam.
https://zapodaj.net/cfdae83a07ac5.jpg.html