Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Nisia2901 wrote:Mnie boli 1 dolna lewa ale tylko jak wypiję coś ciepłego to czuję jak mnie przeszywa gorąco po całym zębie. Nie wiem czy to normalne, chwilowe. Kiedyś tak miała z górną jedynką ale samo przeszło i na kontroli Pani stomatolog nie widziała tam nic niepokojącego.
Będę musiała się umówić na wizytę tylko pierw wolałabym się upewnić czy faktycznie zaciążyłam. Długo cię tak bolało? mnie bolą górne zęby cała połowa prawej strony i dwa na dole okropne uczucie. -
Mały śpi, więc mogę wam na spokojnie napisać.
Gin na 1. TSH nie zrobiła jakiegoś wielkiego hallo, to tylko ja spanikowałam, urosło, ale FT4 jest ważniejsze teraz i jest w normie. Zwiększyła mi dawkę euthyroxu do 88.
2. Niefajne jest to, że zrobiłam RTG we wtorek 27 września. Powiedziała tak: Po informacji, że istnieje, prawdopodobieństwo ciąży, badanie nie powinno być przeprowadzone... (tyle, że ja jednak nalegałam ) i albo dojdzie do poronienia, całkowitego, albo ciąża będzie przebiegać bez komplikacji. Także nadal jest stres, ale powiedziała, że i tak lepiej 27 niż teraz i w ciągu dwóch następnych tygodni. Nie ma co... Czekamy, będzie co ma być,a będzie dobrze...
3. Na pierwszą wizytę umówiłam się na poniedziałek 17 października. Do tego czasu dmucham, chucham, walczę i myślę pozytywnie.
4. Mam brać polocard/acard, femibion natal 1 i euthyrox. Mg na razie nie. Luteinę zakazała przez sytuację z rtg, powiedziała, że mam brać to co dla zdrowia póki co, a resztę zobaczymy.
5. Jeśli wszystko będzie dobrze do 17 października, to bez problemu przedłuży mi L4, bo mówiłam, że mam do 14.10.2016
6. Uwielbiam tą kobietę! Pogratulowała, także widzi nadzieję. Poza tym bez problemu wypisała receptę, a wizyty nie miałam, zapytałam tylko czy mogę zapytać o wynik, a ona mi wszystko wyjaśniła, powiedziała co i jak i dlaczego.
Rozpisałam się
Jest zajebiście!!!!
Jestem w ciąży... Jeszcze trybię...hops lubi tę wiadomość
-
grzeszna24 wrote:Nie może dać Ci wypowiedzenia w czasie ciąży. W najgorszym wypadku da Ci aneks do umowy, że będzie trwała do dnia porodu.
Wypowiedzenia dac nie moze. Ale jezeli umowa na czas okreslony konczy sie przed uplywem konca 12 tygodnia ciazy to pracodawca nie ma obowiazku przedluzac umowy. -
Karolcia88 wrote:Wypowiedzenia dac nie moze. Ale jezeli umowa na czas okreslony konczy sie przed uplywem konca 12 tygodnia ciazy to pracodawca nie ma obowiazku przedluzac umowy.
Nisia2901 lubi tę wiadomość
-
Karolcia88
Ja w ogole bym pracodawcy nie mowila ze jestem w ciazy przed uplywem 12 tc.
Tym bardziej majac umowe o prace. Żyjemy w takich a nie innych czasach, że malo ktorego pracodawcę interesuja potrzeby kobiet w ciazy a tym bardziej gdy musza pierwsza pensje na L4 wypłacić. Patrz na swoje szczęście, nie na innych.
Prace zawsze sie znajdzie. A przynajmniej bedac na L4 bedziesz miala kase placona.
hops lubi tę wiadomość
-
Nisia2901 wrote:Karolcia88
Ja w ogole bym pracodawcy nie mowila ze jestem w ciazy przed uplywem 12 tc.
Tym bardziej majac umowe o prace. Żyjemy w takich a nie innych czasach, że malo ktorego pracodawcę interesuja potrzeby kobiet w ciazy a tym bardziej gdy musza pierwsza pensje na L4 wypłacić. Patrz na swoje szczęście, nie na innych.
Prace zawsze sie znajdzie. A przynajmniej bedac na L4 bedziesz miala kase placona.
Zgadzam się z tym trzeba kuć żelazo póki gorące -
hops wrote:Karola a nie możesz zorientować się że w ciąży jesteś w 14 tyg?
Napisalam bo takie sa przepisy.
Pracodawca od mometu powiedzienia o ciazy (a w razie gdyby wymagal doniesoenia zaswiadczenia od lekarza o ciazy) ma obowiazek zapewnic Ci odpowiednie warunki pracy. Niemniej jednak chroniona jestes po skonczeniu 12tc (czyli nie moz3 Cie zwolnic- poza zwolnieniem dyscyplinarnym badz musi przedluzyc umowe jezeli sie konczy po 12tc)
Dziewczyny ja nie kwestionuje zasadnosci brania l4. Tylko prostuje informacje ktore nie byly napisane, odnosnie wypowiedzenia umowy o prace tudziez zakonczenia umowy o prace przed 12 tcWiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2016, 17:39
-
Zazdroszczę wam tych brzuszków troszkę ale cóż może za kolejny miesiąc i mi się poszczęści Ja za dwa dni się z wami pożegnam ponieważ konto mi usuną bo nie zrobiłam aktywacji dlatego wszystkim przyszłym mamusią życzę dużo zdrowia oraz waszym pociechom by rosły duże i silne.
-
Mama Ali wrote:Tylko że ja dostałam taką informację że jeżeli nie zrobię aktywacji jeszcze przez 2 dni to konto zostanie usunięte