Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Pianistka wrote:wątpię by to by się u nas sprawdziło, bo po pierwsze Emma nie będzie nic widziała więc to już na starcie będzie spalone... a po drugie ona już w tym momencie nie może mi wysiedzieć w wózku 0,5 h więc ja czarno widzę by miała w nim być za rok
będzie za nami treptać a jak coś to w chustę i na plecyale ona będzie w przedszkolu, więc tam będzie spędzała czas na dworze pewnie, a tak z nami to na nózkach raczej...
a adaptera do pasów właśnie nie miałam, ale koleżanki zachwalały i myślę czy nie kupic
Właśnie to zależy od dziecka a przeważnie takie maluchy to chcą poznawać świat a nie siedzieć w miejscu.
-
Olcia99 wrote:Właśnie to zależy od dziecka a przeważnie takie maluchy to chcą poznawać świat a nie siedzieć w miejscu.
Właśnie Emma taka jest, musi mieć cały czas rozrywkę bo szybko sie nudzi. Wiec i wózek bliźniaczy bedzie u nas bez sensu bo ona teraz ledwo daje rade na spacerze w wozku...
A u nas wiedza: kilka koleżanek, moi rodzice, moja siostra, moi dziadkowie i maz w pracy powiedział 1 koledze. Poki co tyle
Po prostu jesli z kimś np sie umawiamy to gdzieś w trakcie rozmowy wychodzi
Jesli ktoś np pyta czy od stycznia wracam do pracy to nie bede ściemniać i wymyślać historii ze wracam itd -
Groszka wrote:Hej dziewczyny
chciałam się zapytać o coś, co od tygodnia nie daje mi spokoju a następna wizyta dopiero w sobotę
jak to jest z tym CRL? Pamiętacie może, jakie wymiary miało Wasze maleństwo ok. 7tc? Ja na wizycie byłam w zeszły poniedziałek, 7t1d, CRL 0.68 cm serduszko 136 uderzeń. Czy maleństwo nie jest zbyt małe jak na ten tydzień? Ciężko jest coś znaleźć w internecie na ten temat...
6+6tc wedlug OM (6+5tc wg owulacji i usg ) 8,1 mm
7+5tc wedlug OM (7+4tc wg owulacji i usg) 1,5 cm
U mnie idealnie sie pokrywa wiek USG z owulacja
Zalezy kiedy byla owulka u Ciebie, zagniezdzenie itp.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2016, 11:15
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
U nas wie rodzina najbliższa i paru blizszych znajomych. Wkurzylam sie na tesciowa bo miala przykazane ze ma nikomu nie mówić. Nie chcielismy zeby dalsza rodzina wiedziala. A tesciowa zaraz zadzwonila do dziadków męża i juz cala ich rodzina wie. Jestem na nia wściekła! Jak prosilam siostrzenice ktora ma 21 lat zeby nie mówiła nikomu, okazała sie madrzejsza od tesciowej. Powiedziala ze taka informacja jest do przekazywania tylko dla nas.
-
Ja rozważam ten adapter do pasów, często jeżdżę autem, tzn codziennie, ktoś miał i poleca jakiś konkretny ?
-
Kiki1916 a kiedy masz lekarza?
Caroina,tak ten film też jest wyciskaczem łez
My mamy po synu fotelik maxi cosi pebble,ma wszystkie atesty,a dla ułatwienia fajnie sterczą pasy na ramionach,żeby się dziecko wygodniej wsadzało.bardzo polecam
Wózek 2w1 też bardzo fajny,ale niestety nie zdażyliśmy się w porę przeprowadzić i pkazało się uciążliwe wyciąganie wózka na spacer przy ruchliwym dziecku.
Fajną mamy za to spacerówkę już dla syna-składam i rozkładam jedną ręką baby jogger city mini gt.i jeśli jie jeżdżę po dużych wertepach,to nie przeszkadza to,że jest trzykołowy.na początku miałam obawy. -
Milka, podobał mi sie ten babyjogger ale u mnie 3 kolowce odpadają ;/
Rudajola, koleżanki polecały adapter besafe.
A co do filmów to ja nie lubię wyciskaczy łezpamiętnik oglądałam ale zbyt tkliwy jak dla mnie
Za to jednym z moich ulubionych filmów jest "piękny umysł".
Podobał mi sie tez "chłopiec w pasiastej piżamie" i "musimy porozmawiać o Kevinie"... to takie moje ulubione pozycje z gatunku- "piękne i madre"
no i chyba ze 100 filmów z gatunków: thriller, kryminał, horror. -
Widzę, że sporo rozmów o wózkach
dołączę się! Co myślicie o Anex sport 2w1? Na początku myśleliśmy o Bebetto, ale podobno spacerówka jest dosyć płytka, co odbija się na komforcie starszego malucha ;( za to o Anex słyszałam dosyć pochlebne opinie. Do tego fotelik 0-12 Cybex...?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2016, 11:55
Synek 17.06.2017r
Maleństwo w drodze ❤ -
Cześć dziewczyny, ja dzisiaj samopoczucie średnie, jakiś całkowity brak energii mimo, że przespana calutka noc,lekkie mdłości, odrzut od jedzenia...martwi mnie, że ostatnio cały czas pobolewało mnie podbrzusze, a od wczoraj nic...czy może tak się stać czy to znaczy ze coś może być nie tak?? Piersi niby cały czas bolą...
-
Pianista - jest też w wersji czterokołowej.
Filmy, które wymieniłaś faktycznie cą "mocne" i warte obejrzenia. ja za to nie lubię strasznych filmów
A w kwestii tego, kto wie o ciąży to u nas jest to moja mama,bo potrzebowałam raz pilnie do lekarza i nie miałam z kim dziecka zostawić. W piątek mam wizytę, zobaczę czy wszystko ok i może mniejsza już będzie tajemnica.chociaż kusi mnie, żeby zaczekać do badań prenatalnych skoro to już tak niedługo.
Z drugiej strony nie będę się specjalne cisnąć w zwykłych ciuchach, żeby rodzina nie zauważyła, że noszę ciążowe, bo bez sensu. Przy czym na razie brzuch jeszcze aż tak się nie wypchał, za to już mam boczki -
Pianistka wrote:Groszka, ja tego wozka nie znam ale fotelik cybex polecę
My mieliśmy atona 4 i bylismy bardzo zadowoleniSynek 17.06.2017r
Maleństwo w drodze ❤ -
Milka, ja i tak wozka nie kupuje bo dla Emmy to bez sensu a maluchowi kupimy spacerówkę jak wyjdzie z gondoli
A co do ciazy to ja tam nie zamierzam ukrywaći tak jak piszesz, nie ma sensu zakrywać tego zeby ktoś sie nie dowiedział..
Przecież nie mamy po 16 lat
Groszek, ja tez polecam bazę isofix. Wygoda i dodatkowe plusy do bezpieczeństwa