X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Groszka Ekspertka

Wysłany: 31 października 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:

Groszek, ja tez polecam bazę isofix. Wygoda i dodatkowe plusy do bezpieczeństwa :)
    Też myśleliśmy o bazie, wygoda+ bezpieczeństwo. Zobaczymy, jeżeli wszystko dobrze pójdzie to może w styczniu/lutym wybierzemy się na zakupy :)

Synek 17.06.2017r
    Maleństwo w drodze ❤
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milk@ wrote:
    Pianista - jest też w wersji czterokołowej.
    Filmy, które wymieniłaś faktycznie cą "mocne" i warte obejrzenia. ja za to nie lubię strasznych filmów :P

A w kwestii tego, kto wie o ciąży to u nas jest to moja mama,bo potrzebowałam raz pilnie do lekarza i nie miałam z kim dziecka zostawić. W piątek mam wizytę, zobaczę czy wszystko ok i może mniejsza już będzie tajemnica.chociaż kusi mnie, żeby zaczekać do badań prenatalnych skoro to już tak niedługo.
    Z drugiej strony nie będę się specjalne cisnąć w zwykłych ciuchach, żeby rodzina nie zauważyła, że noszę ciążowe, bo bez sensu. Przy czym na razie brzuch jeszcze aż tak się nie wypchał, za to już mam boczki :D

A to ciazowe ubrania widac, ze sa ciazowe?:) maja jakis napis czy xos heh. Przeciez nawet noszac jeansy z panelem, to jest on ukryty pod bluzka i go nie widac, a spodnie jak spodnie, zwykle:)

Watpie, zeby ktos po ciuchach typu ciazowego sie polapal:)

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy już o wozkach itp, a tu dopiero pierwszy trymestr. Dla mnie to za wczesnie:)) przy synku wozek kupilam 6 stycznia, a rodzilam 15.01... przez to gwarancje mialam dlugo, a nie jak kolezanka, ktora kupila w 12tc, a potem musiala placic za naprawe...

ja nawet nad imieniem nie mysle poki plci nie znam, ale kiedys trzeba bedzie cod wybrac bo nie wiem czy nie zechcemy niespodzianki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2016, 12:30

[*] 2014 i 2016
  • Groszka Ekspertka

Wysłany: 31 października 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belldandy wrote:
    Wy już o wozkach itp, a tu dopiero pierwszy trymestr. Dla mnie to za wczesnie:)) przy synku wozek kupilam 6 stycznia, a rodzilam 15.01... przez to gwarancje mialam dlugo, a nie jak kolezanka, ktora kupila w 12tc, a potem musiala placic za naprawe...

ja nawet nad imieniem nie mysle poki plci nie znam, ale kiedys trzeba bedzie cod wybrac bo nie wiem czy nie zechcemy niespodzianki.

Chyba nikt niczego narazie nie kupuje, raczej wspólnie edukujemy się co warto a czego nie warto :) tym bardziej, że są tu koleżanki, które mają już dzieci, więc są kopalnią wiedzy :)

Pianistka lubi tę wiadomość

Synek 17.06.2017r
    Maleństwo w drodze ❤
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zakupy zacznę pewnie na ostro od marca/ kwietnia... a po nowym roku maz bedzie na tacierzyńskim to startujemy z małym remontem dołu :)
    A pewnie po poznaniu płci choc ciuszek kupie :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Groszka Ekspertka

Wysłany: 31 października 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    A pewnie po poznaniu płci choc ciuszek kupie :)
    No właśnie, kto by się powstrzymał :-D

Synek 17.06.2017r
    Maleństwo w drodze ❤
  • madziątko Przyjaciółka

Wysłany: 31 października 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba tutusia pisała, że na razie jest w ciąży i nie utożsamia tego z porodem i posiadaniem dziecka. Mam identycznie. Jestem w ciąży, nie dochodzi do mnie, że ciąża kończy się porodem i posiadaniem dziecka. Dlatego rozmowy o wózkach, ciuszkach fotelikach są dla mnei totalną abstrakcją. Wolę poczekać przynajmniej do 2 trymestru kiedy będę trochę bardziej pewna, że z ciążą ok. Teraz nie zapeszam.

Marutka, tutusia lubią tę wiadomość

hchyskjoaba32ls1.png
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszka wrote:
    No właśnie, kto by się powstrzymał :-D

Ja sie moze powstrzymam :p no.chyba, ze bedzie corcia, to wpadne w szal zakupow:p

Inaczej bylo z pierwszym dzieckiem:)

[*] 2014 i 2016
  • Justyna911 Ekspertka

Wysłany: 31 października 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszka wrote:
    Widzę, że sporo rozmów o wózkach :) dołączę się! Co myślicie o Anex sport 2w1? Na początku myśleliśmy o Bebetto, ale podobno spacerówka jest dosyć płytka, co odbija się na komforcie starszego malucha ;( za to o Anex słyszałam dosyć pochlebne opinie. Do tego fotelik 0-12 Cybex...?

Tez sie zastanawiam nad tym wózkiem! Wiem ze to za wczesnie ale juz podczytuje opinie i ten wózek na prawdę mi sie podoba :)

4 cykle z clo
    5 cykl bez wspomagaczy- udany :)
    26.10.16- bicie serduszka <3
    f2w39n73kken1w0j.png
  • rudajola Ekspertka

Wysłany: 31 października 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś 9 tydz i 4 dzień. Przez noc wywalilo mi brzuch, wyglądam jakby, przytyla ze 2 kg, ciąża spożywcza, muszę napracować sobie luźnych bluzkę do pracy póki nie powiem,powiem jak skończy się 1 trymestr.

Ja nawet jak syn będzie to sporo ciuchów mam unisex :) prócz sukienek wiadomo :)

Wuj6p1.png[img][/img]
  • Kiki1916 Przyjaciółka

Wysłany: 31 października 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarza mam 07.11

qb3cx1hpeaoyieq4.png

km5stv73jxnbqbzg.png

* 15.11.2016 mój kochany aniołek
  • madziątko Przyjaciółka

Wysłany: 31 października 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opowiem Wam historię mojego budyniu zamiast mózgu. Poszłam do sklepu kupić pierogi na obiad (lubię pierogi, nienawidzę ich robić). Patrzę są ruskie i z mięsem. Ciągnie mnie strasznie do mięsa, więc całe 5 minut stania w kolejce radowałąm się, jak to zjem pierogi z mięsem, już je widziałam na talerzu, w myślach powtarzałam sobie wezmę pierogi z mięsem. I punkt kulminacyjny:
    - (ekspedientka) Słucham, co podać?
    - (madziatko) pierogi ruskie proszę.

Prawie walnęłam głową o ladę jak doszło do mnie co zrobiłam.

Pianistka, EM89 lubią tę wiadomość

hchyskjoaba32ls1.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po córce mam wszystko praktycznie ale nawet jesli bedzie druga dziewczynka to ani jej ani sobie nie odmowie zakupów :D

Madziatko, ja tak miałam w ciazy z Emmą. Cieżko mi było pojąć ze na końcu tej drogi czeka prawdziwe dziecko. Ale takie właśnie urodziłam wiec teraz inaczej podchodzę do tego- ciaza to etap który szybko minie a to co po niej jest ważniejsze :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziątko wrote:
    Opowiem Wam historię mojego budyniu zamiast mózgu. Poszłam do sklepu kupić pierogi na obiad (lubię pierogi, nienawidzę ich robić). Patrzę są ruskie i z mięsem. Ciągnie mnie strasznie do mięsa, więc całe 5 minut stania w kolejce radowałąm się, jak to zjem pierogi z mięsem, już je widziałam na talerzu, w myślach powtarzałam sobie wezmę pierogi z mięsem. I punkt kulminacyjny:
    - (ekspedientka) Słucham, co podać?
    - (madziatko) pierogi ruskie proszę.

Prawie walnęłam głową o ladę jak doszło do mnie co zrobiłam.

Hahahaha :D a nie dało sie wymienić?

Ale bym zjadła pierogów :o w ogole strasznie mnie ciągnie do takich polskich dań, bigos, gołąbki...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Milk@ Ekspertka

Wysłany: 31 października 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie zamierzam kupować nic w najbliższym czasie.syna mam małego więc i tak dużo rzeczy nie będę potrzebowała.w pierwszej ciąży ok 6-7 miesiąc zabierałam się powoli za zakupy.i z wózkiem też tak,żeby odebrać jak najbliżej porodu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2016, 13:04

3jgx3e3kwiaavgi0.png
    zrz6j44jecrp7bwo.png
  • Totoja Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belldandy wrote:

Zadna poki co nie kupuje wozka, a o swoich doswiadczeniach warto pisac. Zreszta kazda z nas zdecyduje kiedy chce zaczac kompletpwac wyprawke. Ja sie teraz wstrzymam, ale na zachete jak zaczelismy sie starac kupilam mini sukieneczke. :-)

Pianistka, Paulina_90 lubią tę wiadomość

0d1ylqxwgj8ci0pf.png
    k0kdanli3ifomssb.png
  • madziątko Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:

Madziatko, ja tak miałam w ciazy z Emmą. Cieżko mi było pojąć ze na końcu tej drogi czeka prawdziwe dziecko. Ale takie właśnie urodziłam wiec teraz inaczej podchodzę do tego- ciaza to etap który szybko minie a to co po niej jest ważniejsze :)

To moja pierwsza ciążą, więc może dlatego tak ciężko mi ją utożsamiać z dzieckiem, które pojawi się w czerwcu ;)
    Pianistka wrote:
    Hahahaha :D a nie dało sie wymienić?

Ale bym zjadła pierogów :o w ogole strasznie mnie ciągnie do takich polskich dań, bigos, gołąbki...

Było mi tak głupio, a dodatkowo ogarnął mnie taki szok odnośnie mojego debilizmu, że po prostu się zamknęłam. I grzecznie zjem ruskie na obiad :P

Pianistka lubi tę wiadomość

hchyskjoaba32ls1.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z Emmą zaczęłam zakupy ok 20 tc ale tez dlatego ze duzo rzeczy kupiłam z Polski, transport nie był łatwy... w efekcie dotarły do mnie ok 30 tc. A potem pranie i prasowanie wszystkiego:.. nie chciałam tego zostawiać na ostatnie dni.
    Teraz pewnie ruszymy jak remont bedzie skończony :)

Madziatko, ale moze za godzine nie miałabyś ochoty na pierogi z mięsem? :D

Ja dzis robię duszoną karkówkę z kaszą i ogórkiem :D i bede miała swój polski obiad

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2016, 13:11

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • madziątko Przyjaciółka

Wysłany: 31 października 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:

Madziatko, ale moze za godzine nie miałabyś ochoty na pierogi z mięsem? :D

Też prawda, ja ostatnio sama nie wiem na co mam ochotę :) Najgorsze pytanie jakie mi można zadać, to co byś zjadła. Mam ochotę wtedy powiedzieć WSZYSTKO. (oprócz słodkiego, słodkie może dla mnie nie istnieć)

hchyskjoaba32ls1.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziątko wrote:
    Też prawda, ja ostatnio sama nie wiem na co mam ochotę :) Najgorsze pytanie jakie mi można zadać, to co byś zjadła. Mam ochotę wtedy powiedzieć WSZYSTKO. (oprócz słodkiego, słodkie może dla mnie nie istnieć)

Ja dzis o 8 rano zupę gotowałam :P

Mamy u nas w mieście bar na wynos z polskim jedzeniem. Ostatnio zadzwoniłam do męża i pol dnia go maltretowałam zeby przywiózł mi krokietów... jak przyjechał z nimi o 16 to zjadłam ale juz nie chciałam mowić ze wolałabym pierogi :P

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
‹‹ 242 243 244 245 246 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ