X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • rudajola Ekspertka

Wysłany: 31 października 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie wiem Na co mam ochotę, a jak już jem to okazuje się ze to nie to :D

Ale pierogi ruskie - bardzo bym zjadła.
    Mięso mi za to nie smakuje wcale

Wuj6p1.png[img][/img]
  • madziątko Przyjaciółka

Wysłany: 31 października 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O i to jest to, cały dzień ostatnio jęczałam o chipsy, kup mi kup, proszę błagam. Przywiózł mi chipsy i co? Zjadłam dwa i stwierdziłam, że w sumie to jednak nie chcę :)

To samo jest w restauracjach, zamówię coś i po kilku dziubnięciach mówię do męża: wiesz co ja już nie chcę zjedz za mnie. Dobrze, że mam osobisty odkurzacz jedzeniowy :p

hchyskjoaba32ls1.png
  • Paulina_90 Ekspertka

Wysłany: 31 października 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam bodziaki po pozytywnym teście z napisem "kocham mojego tatę" i wręczyłam mężowi :-) I tez bardzo chętnie czytam o Waszych doświadczeniach z wózkami, fotelikami itd. Zawsze warto zaczerpnąć opinii doświadczonych mam a kiedy która ruszy na zakupy to już indywidualna sprawa :-)

Pianistka lubi tę wiadomość

Początek walki o Największe Szczęście - czerwiec 2016
    3 cykle clo
    1 cykl lametta
    10.10.2016 - Serduszko
    201706087149.png
    "I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu."
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahaha to jest masakra z tym jedzeniem! :o ja jem oczami... mam na cos ochotę ale tylko w wyobraźni..

Dzis sie zwazylam i mam -0,4 kg

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_90 wrote:
    Ja kupiłam bodziaki po pozytywnym teście z napisem "kocham mojego tatę" i wręczyłam mężowi :-) I tez bardzo chętnie czytam o Waszych doświadczeniach z wózkami, fotelikami itd. Zawsze warto zaczerpnąć opinii doświadczonych mam a kiedy która ruszy na zakupy to już indywidualna sprawa :-)

Ja ok 12 tc kupiłam w poprzedniej ciazy bodziaka z napisem "made wójt love". Jest schowany w pudełku skarbów Emmy :)

Teraz tez kupie prwnie na zakończenie I trymestru :) cos takiego symbolicznego i unisex

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli mowa o pierogach. Wlasnie jestem u mamy, a jej sasiad z gory robi pierogi, krokiety, golabki itp na sprzedaz. Wlasnue wyslalam mame po ruskie. Uwielbiam takie z duza iloscia pieprzu

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • Groszka Ekspertka

Wysłany: 31 października 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zachcianek, będąc ostatnio w markecie naszła mnie chęć na sok z buraków... który popiłam kefirem :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2017, 11:35

Pianistka, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synek 17.06.2017r
    Maleństwo w drodze ❤
  • Olcia99 Ekspertka

Wysłany: 31 października 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj jadłam sushi z kurczakiem, a za chwile snickersa :)
    W pierwszej ciąży schabowe zagryzałam snickersem i czipsami :D

• Groszka Ekspertka

Wysłany: 31 października 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna911 wrote:
    Tez sie zastanawiam nad tym wózkiem! Wiem ze to za wczesnie ale juz podczytuje opinie i ten wózek na prawdę mi sie podoba :)
    To tak jak mi <3 na początku miał być polskiej firmy... ale co mi po regionalnym produkcie jeżeli zagraniczny mogę używać dłużej (podobno). Na szczęście mamy jeszcze dużo czasu na decyzję :)

Synek 17.06.2017r
    Maleństwo w drodze ❤
  • Niki69 Ekspertka

Wysłany: 31 października 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej znów kilka dni nieobecności i tyle stron...staram się mniej wchodzić na internet żeby za dużo nie czytać;)
    Co do jedzenia to jak jestem glodna to mnie mdli ale nigdy nie wiem na co mam ochotę...zjem bo zjem ale średnio mi cokolwiek smakuje...No może poza ciemnym chlebem mam teraz zawsze chęć na chleb ;) dziś jedyna zachcianki kanapka z masłem i pomidorem ;) zbliża się godzina obiadu mdli mnie lekko myślę co by tu zrobić no i nie mam pojęcia masakra...oczywiście mam ochotę na słodycze;)

3jgx3e3k6oetpx65.png
  • madziątko Przyjaciółka

Wysłany: 31 października 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszka wrote:
    Co do zachcianek, będąc ostatnio w markecie naszła mnie chęć na sok z buraków... który popiłam kefirem :-D mąż umierał ze śmiechu.

Czy zjedzenie kapusty kiszonej razem z ciastem czekoladowym jest już dziwne?

Mam też już za sobą cały słoik ogórków kiszonych.

Siostra męża (mieszka na drugim końcu Polski) ostatnio się pytała jak się czuję. Po informacji o tym, że zjadłam słoik ogórków, 10 pierogów i popiłam to shakiem czekoladowym skwitowała tylko: aaa czyli wszystko w normie :D

hchyskjoaba32ls1.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tak kusi nowy wózek ale szkoda pieniędzy skoro ten bedzie miał 1,5 roku a działa wszystko super...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Olcia99 Ekspertka

Wysłany: 31 października 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszka wrote:
    To tak jak mi <3 na początku miał być polskiej firmy... ale co mi po regionalnym produkcie jeżeli zagraniczny mogę używać dłużej (podobno). Na szczęście mamy jeszcze dużo czasu na decyzję :)

Dziewczyny patrzcie na to ile wózek waży, bo jak sobie podliczycie wagę spacerówki np 15 kg do tego dziecko ze 12 kg, torba na wózek koło 1 kg plus zakupy pod wózkiem to już wychodzi niezła sumka do pchania. Mój z tego powodu mnie denerwował bo miałam sporo pod górke i zwyczajnie było mi ciężko jak synek miał 1,5 roku. Patrzcie czy musicie go wnosić gdzieś wysoko, czy wam do auta spokojnie wejdzie złożony, z jakiego jest materiału żeby wody w razie czego nie wpijał i był łatwy w czyszczeniu. Nie polecam też jasnych kolorów w środku tam gdzie dziecko siedzi bo jak maluch coś będzie jadł to co chwile będzie brudne. Amortyzacja jest też ważna, to gdzie mieszkacie i gdzie z wózkiem będzie zazwyczaj chodzić np do lasu czy na wieś nie polecam kół piankowych, czy trzykołowych one bardziej na miasto po równych chodnikach. I pamiętajcie że gondola nie musi mieć jakiś mega bajerów bo będzie wam służyć koło 6 miesięcy. Ważniejsza jest spacerówka.
    A najlepiej to przejść się do kilku sklepów z wózkami i pojeździć sobie różnymi.

Ale się rozpisałam :p

Groszka lubi tę wiadomość

• kania901 Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 11:29

• Groszka Ekspertka

Wysłany: 31 października 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Mnie tak kusi nowy wózek ale szkoda pieniędzy skoro ten bedzie miał 1,5 roku a działa wszystko super...
    Gdybym ja miała wózek po starszym dziecku, żeby sobie wynagrodzić, kupiła bym najbardziej wypasioną spacerówkę na świecie.... :)

Olcia99 lubi tę wiadomość

Synek 17.06.2017r
    Maleństwo w drodze ❤
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszka wrote:
    Gdybym ja miała wózek po starszym dziecku, żeby sobie wynagrodzić, kupiła bym najbardziej wypasioną spacerówkę na świecie.... :)

No właśnie u mnie problem polega na tym ze do domu mam ok 30 schodów i wózek - stelaż stoi w połowie schodów a góra jest w domu. Wiec za każdym razem muszę isc wnosić stelaż na gore a potem gondole nieść po schodach :/ wiec np jak mi maluch zasnie w wozku to nie bede mogła postawić w wozka czy wjechać nim do domu :/
    Spacerówkę napewno kupie jednoczęściową składaną... ale to dopiero jak maluch wyrośnie z gondoli.
    Podoba mi sie kilka ale pewnie jeszcze 10 razy zmienię :P

Podejrzewam ze i tak cześciej będziemy spacerować w chuście bo mi jest tak 100 razy wygodniej ;) to noszenie wozka mnie do szału doprowadza

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Groszka Ekspertka

Wysłany: 31 października 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na szczęście mieszkamy w nowoczesnym bloku i z zewnątrz jest zjazd do zamykanej wózkowni więc obejdzie się bez noszenia wózka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2017, 11:35

Synek 17.06.2017r
    Maleństwo w drodze ❤
  • Olcia99 Ekspertka

Wysłany: 31 października 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    No właśnie u mnie problem polega na tym ze do domu mam ok 30 schodów i wózek - stelaż stoi w połowie schodów a góra jest w domu. Wiec za każdym razem muszę isc wnosić stelaż na gore a potem gondole nieść po schodach :/ wiec np jak mi maluch zasnie w wozku to nie bede mogła postawić w wozka czy wjechać nim do domu :/
    Spacerówkę napewno kupie jednoczęściową składaną... ale to dopiero jak maluch wyrośnie z gondoli.
    Podoba mi sie kilka ale pewnie jeszcze 10 razy zmienię :P

Podejrzewam ze i tak cześciej będziemy spacerować w chuście bo mi jest tak 100 razy wygodniej ;) to noszenie wozka mnie do szału doprowadza

Gdzies na yt kiedyś kiedyś widziałam taką malutką składaną spacerówkę, GB pokit czy pocket jakoś tak się nazywała. Mama z dzieckiem na jednej ręce a ze spacerówką w drugiej wchodziła po schodach. Jak napisałaś o tych 30 schodach to mi się przypomniało ;)

Pianistka lubi tę wiadomość

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszka, my mieszkamy w domu jednorodzinnym ale nad samym morzem... mam jakies 2-3 metry do morza ;) a ulica jest na gorze, dom leży nisko przy wodzie, wiec mamy schody z naszego podjazdu na dół...
    Chyba ze mi maz na naszym parkingu jakąś kanciapke wybuduje :) to tez jest myśl

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia99 wrote:
    Gdzies na yt kiedyś kiedyś widziałam taką malutką składaną spacerówkę, GB pokit czy pocket jakoś tak się nazywała. Mama z dzieckiem na jednej ręce a ze spacerówką w drugiej wchodziła po schodach. Jak napisałaś o tych 30 schodach to mi się przypomniało ;)

Zobaczę ;D chyba ze maz mi wybuduje garaż dla wozka :)

Olcia99 lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
‹‹ 243 244 245 246 247 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ