X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • duszka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka oby , staram się nie dawać

gIM3p1.png
    X9Kyp1.png
    3Fi4p1.png
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki:* spokojnej nocki:* ja mam dziś dzień pełen łez.... Ale jeszcze jutro, a później aż do Wigilii nie będzie takich ciężkich dni...

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19Biedroneczka91 wrote:
    Hej dziewczynki:* spokojnej nocki:* ja mam dziś dzień pełen łez.... Ale jeszcze jutro, a później aż do Wigilii nie będzie takich ciężkich dni...

To napewno ciężki dzien dla Was :( tulę mocno :*

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • VillemoVilo Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19Biedroneczka91 wrote:
    Tulę i wspieram...

k0kdanlirkz38pxc.png
    k0kdvcqg5yj19pn8.png
  • Ezia90 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiecie czy to prawda że spanie na plecach można praktykować maks do 20 tygodnia ciąży a później zaleca się spanie na lewym boku? Ja uwielbiam spać na wznak i mogę przespać w tej pozycji praktycznie całą noc:)

dqprpx9i7rkxsl4h.pngex2b8ribq1mpge8u.png
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ezia90 wrote:
    Nie wiecie czy to prawda że spanie na plecach można praktykować maks do 20 tygodnia ciąży a później zaleca się spanie na lewym boku? Ja uwielbiam spać na wznak i mogę przespać w tej pozycji praktycznie całą noc:)
    Tak w pozniejszej ciazy najlepiej spac na lewym boku. Spanie na plecach jest najbardziej niebezpieczne dla dzidzi. Ja za to uwielbiam spac na brzuchu. Ale tu to po prostu w pewnym momencie to nie bedzie mozliwe:):)

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ezia, to prawda. Ja walczyłam z tym całą ciąże, maz mnie budził w nocy, ale i tak najcześciej spałam na plecach...
    polecam tez kupic poduchę ciążowa do spania :) genialny wynalazek! Ja miałam z motherhood

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Caroina Ekspertka

Wysłany: 1 listopada 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka Przytulas. ---/-@ dla Marysi. Miłej nocy i niech jutrzejszy dzień szybko minie

Pianistka Oszczędzaj się. Oby już jutro nie dopadały Cie te bóle brzucha

Ezia90 Nie powinno sie spać na plecach. Ja miałam właśnie odwrotnie. Nigdy nie śpię na plecach, a w Ciązy z Milenką od początku (zanim w ogóle zrobiłam test) do końca mimo, że kładłam się na boku budziłam się na plecach z rękami zarzuconymi za głowe. To było dziwne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2016, 21:29

19Biedroneczka91 lubi tę wiadomość

a8doflw15bf09tk7.png

gyxw9vvjqzvw74oq.png

wff2px9i1zla76nq.png
  • hops Ekspertka

Wysłany: 1 listopada 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej
    Na was to zawsze można liczyć jak się chce coś ciekawego poczytać..wystarczy belly odwiedzić :)
    Biedroneczka tulę mocno.. Niewyobrażalny ból ale może maluszek którego masz pod serduchem choć trochę go zlagodzi..

Paulina_90 jak się.jajca ukrecily to git ;) haha witam na kalafiorowym podium ;)

Pianistka weź ty temu plamieniu powiedz żeby sobie poszło.. Kurczę no! Może podziała? Ja tak mówię do tego skurczybyka krwiaka i chyba się słucha bo u mnie nadal cisza,ani plamien ani nic.mam nadzieję że to nie jest jakieś podstępne ciche działanie.
    Trzymam kciuki za całą resztę..

Paulina_90 lubi tę wiadomość

• tutusia Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka tulę także. Trzymaj się!

Anaitat czemu zastrzyk? Z tego co pamiętam masz niezgodność rh z mężem (ja też), ale mi na razie lekarz nic nie mówił o zastrzykach. Coś się dzieje?

Nie pamiętam kto pytał o trądzik, ale odpowiem, że ja też mam. Ogólnie cera słabo, a i dekolt czasem wysypany. No nie za ładnie wyglądam ;)

Gratuluję dzisiejszym podglądanym fasolkom - niech rosną pięknie :)

Ja cały dzień dziś z rodzicami babcią na cmentarzu, potem obiad u nich. Po obiedzie odpłynęłam. Jak wyszłam to się babcia pytała czy w ciąży nie jestem ;) Mama zaprzeczyła i trochę mi głupio, że musiała swoją mamę okłamywać. Chcemy jej powiedzieć za jakieś 2 tygodnie jak już mój mąż przyjedzie i to będzie 12 tydzień.

Dziewczyny przewija się motyw kosza mojżesza. Co to i jakie ma zalety/wady dla maluszka?

Dobrej nocki wszystkim!

f2w3flw1wyt7w9l7.png
  • Caroina Ekspertka

Wysłany: 1 listopada 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutusia Wiem tylko jak wygląda ten kosz. Sama chętnie się dowiem co w nim pozytywnego choć raczej zdecyduje się na kołyskę.

Zazwyczaj chodze spać o północy ale dziś tak mnie mdli, że już nie chce się męczyć i uciekam spać.
    Miłych snów:)

a8doflw15bf09tk7.png

gyxw9vvjqzvw74oq.png

wff2px9i1zla76nq.png
  • Milk@ Ekspertka

Wysłany: 1 listopada 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Do nadrobienia miałam wczoraj i dziś.trochę mi zeszło :)
    Jeśli chodzi o święta,to mój mąż już się nie może doczekać i zaklina rzeczywistość puszczając piosenki świateczne :D
    Ja spałam w poprzedniej ciąży dużo na prawym boku,bo syn był ułożony z prawej strony i mnie kopał jak się na lewym za długo wylegiwałam :)
    W sprawie biustu - dalej mam mały,myślę że jeszcze nie wystartował (w poprzedniej ciąży też nie rósł od razu),nie jest obolały,sutki trochę wrażliwsze,jakby swędzące.
    Pianistka,Ty Emmę rodziłaś przez cc,czy naturalnie?

3jgx3e3kwiaavgi0.png
    zrz6j44jecrp7bwo.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biedroneczka przytulam:(

Ja miałam problem z cerą i włosami w pierwszej ciąży, wyglądałam tragicznie ale na szczęście przeszło końcem I trymestru

Co do objawów to jak mam czasem taki dzień bez to się strasznie cieszę z nadzieją że może już będzie lepiej a tu klops bo dzień później to samo
    Różnie organizm się przyzwyczaja do BHCG jeden wcześniej drugi później więc nie ma się co martwić, że objawy minęły

Ja dziś przeleżałam cały dzień. Przed ciążą byłam na diecie i raczej jadłam rzeczy lekkostrawne a dziś u babci zjadłam mielonego z kapustą
    Matko jakie mnie wzdęcia i kolka chwyciły, myślałam, że mam skręt kiszek. Przez kilka godzin się nie mogłam ruszać, nawet się podnieść by herbatę wypić
    Już dziękuje bardzo za tradycyjne polskie obiady

Biust w ciąży mi się powiększył o jakiś rozmiar ale najwięcej po porodzie jak zaczęłam karmić, wtedy o jeszcze kolejne dwa rozmiary

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś na siłę uśpiłam Zuzię o 10 rano! taka była padnięta po tych ostatnich dniach i jak się obudziła to powiedziała że już ma dobry humorek i lubi spać.
    Wprawdzie wieczorem jeszcze było trochę płaczu ale mniej niż przez ostatnie dni i ładnie zasnęła w łóżeczku

Co do klocków to ja polecam też megablock. Zuzia nie miała ale kupiłam chrześnicy na roczek i jest zachwycona. lepsze niż duplo dla takiego malucha. Zuzia dostała pierwsze zestawy duplo właśnie koło roczku ale zaczęła się nimi bawić dopiero jak miała półtora lub trochę więcej. Z tych megablocks polecam zestaw pociąg :)

Co do innych klocków niż lego to są Cobi i megablocks dla większych dzieci one są trochę tańsze

Dla 4 latka na prezent polecam albo Lego Duplo lub City albo są takie fajne gry dla całej rodziny firmy Granna. Różne od memo do zgadywanek. Syn mojej kuzynki je uwielbia

My teraz z Zuzią jesteśmy na etapie Lego duplo, Puzzle 20-30 elementów z postaciami z bajek i figurki z psiego patrolu
    A zabawek też mamy mnóstwo ale te które najbardziej nam się sprawdziły i najdłużej się Zuzia bawiła to fisher price
    Polecam garnuszek na klocuszek, przez rok był hitem, szczeniaczek uczniaczek i krzesełko uczydełko. To krzesełko kupiliśmy używane starszą wersję za 50 zł na olx i do tej pory się Zuzia nim bawi
    Super też jak ktoś ma miejsce basen z piłkami i gumowy skoczek osiołek
    Aa ktoś pisał o kuchni. Kupiliśmy Zuzi jak miała 1,5 roku ale każde dziecko mniejsze czy większe jak do nas przychodzi zawsze się nią bawi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2016, 22:44

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • tutusia Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie spania na lewym boku w ciąży - od MamyGinekolog:

https://www.facebook.com/SuperStylerBlog/videos/904960712946906/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2016, 22:43

Caro lubi tę wiadomość

f2w3flw1wyt7w9l7.png
  • tutusia Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tutusia wrote:
    Odnośnie spania na lewym boku w ciąży - od MamyGinekolog:

https://www.facebook.com/SuperStylerBlog/videos/904960712946906/

Warto obejrzeć, bo różne mity (i niemity) są poruszane :)

f2w3flw1wyt7w9l7.png
  • Asikkk Przyjaciółka

Wysłany: 1 listopada 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojojoj jest co czytac.Powrot do domu i meeega mdlosci :( Padam na twarz.Dluugi dzien.Kawal drogi.Duzo emocji... Nio ale 3 dzien bez plamienia.moze krwiak sie uspokoil? W czwartek kontrola

w57vvfxmyn5tyz7o.png
    nzjddqk3ryvdff49.png
  • Asikkk Przyjaciółka

Wysłany: 1 listopada 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do spania to ja zawsze na brzuchu.a teraz takie piersi wrazliwe ze nie da rady.chyba dlatego sie nie wysypiam

w57vvfxmyn5tyz7o.png
    nzjddqk3ryvdff49.png
  • rudajola Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2016, 00:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi to spanie spędzali sen z powiek, uwielbiam spać Na brzuchu. Nie mogłam się doczekać aż urodze i w końcu się wyspie :)
    My mamy lego na których jest 1-2 lata, wiec różne są.

Posprawdzam te klocki, które polecacie :)
    Tymczasem dobranoc ciężarówki :*

Asikkk lubi tę wiadomość

Wuj6p1.png[img][/img]
  • sandri_1 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola, ja tak samo. Kiedy nie moge zasnąć to od razu myk na brzuch i zaraz śpię jak dziecko. Uwielbiam na brzuchu. Korzystam jeszcze poki mogę.

Asikkk lubi tę wiadomość

w4sqs65ge24sefoo.png
‹‹ 257 258 259 260 261 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ