Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczynki:* spokojnej nocki:* ja mam dziś dzień pełen łez.... Ale jeszcze jutro, a później aż do Wigilii nie będzie takich ciężkich dni...
Ezia90 wrote:Nie wiecie czy to prawda że spanie na plecach można praktykować maks do 20 tygodnia ciąży a później zaleca się spanie na lewym boku? Ja uwielbiam spać na wznak i mogę przespać w tej pozycji praktycznie całą noc:)
Biedroneczka Przytulas. ---/-@ dla Marysi. Miłej nocy i niech jutrzejszy dzień szybko minie
Pianistka Oszczędzaj się. Oby już jutro nie dopadały Cie te bóle brzucha
Ezia90 Nie powinno sie spać na plecach. Ja miałam właśnie odwrotnie. Nigdy nie śpię na plecach, a w Ciązy z Milenką od początku (zanim w ogóle zrobiłam test) do końca mimo, że kładłam się na boku budziłam się na plecach z rękami zarzuconymi za głowe. To było dziwne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2016, 21:29
19Biedroneczka91 lubi tę wiadomość
-
Hej hej
Na was to zawsze można liczyć jak się chce coś ciekawego poczytać..wystarczy belly odwiedzić
Biedroneczka tulę mocno.. Niewyobrażalny ból ale może maluszek którego masz pod serduchem choć trochę go zlagodzi..
Paulina_90 jak się.jajca ukrecily to githaha witam na kalafiorowym podium
Pianistka weź ty temu plamieniu powiedz żeby sobie poszło.. Kurczę no! Może podziała? Ja tak mówię do tego skurczybyka krwiaka i chyba się słucha bo u mnie nadal cisza,ani plamien ani nic.mam nadzieję że to nie jest jakieś podstępne ciche działanie.
Trzymam kciuki za całą resztę..Paulina_90 lubi tę wiadomość
-
Biedroneczka tulę także. Trzymaj się!
Anaitat czemu zastrzyk? Z tego co pamiętam masz niezgodność rh z mężem (ja też), ale mi na razie lekarz nic nie mówił o zastrzykach. Coś się dzieje?
Nie pamiętam kto pytał o trądzik, ale odpowiem, że ja też mam. Ogólnie cera słabo, a i dekolt czasem wysypany. No nie za ładnie wyglądam
Gratuluję dzisiejszym podglądanym fasolkom - niech rosną pięknie
Ja cały dzień dziś z rodzicami babcią na cmentarzu, potem obiad u nich. Po obiedzie odpłynęłam. Jak wyszłam to się babcia pytała czy w ciąży nie jestemMama zaprzeczyła i trochę mi głupio, że musiała swoją mamę okłamywać. Chcemy jej powiedzieć za jakieś 2 tygodnie jak już mój mąż przyjedzie i to będzie 12 tydzień.
Dziewczyny przewija się motyw kosza mojżesza. Co to i jakie ma zalety/wady dla maluszka?
Dobrej nocki wszystkim! -
Hej,
Do nadrobienia miałam wczoraj i dziś.trochę mi zeszło
Jeśli chodzi o święta,to mój mąż już się nie może doczekać i zaklina rzeczywistość puszczając piosenki świateczne
Ja spałam w poprzedniej ciąży dużo na prawym boku,bo syn był ułożony z prawej strony i mnie kopał jak się na lewym za długo wylegiwałam
W sprawie biustu - dalej mam mały,myślę że jeszcze nie wystartował (w poprzedniej ciąży też nie rósł od razu),nie jest obolały,sutki trochę wrażliwsze,jakby swędzące.
Pianistka,Ty Emmę rodziłaś przez cc,czy naturalnie? -
biedroneczka przytulam:(
Ja miałam problem z cerą i włosami w pierwszej ciąży, wyglądałam tragicznie ale na szczęście przeszło końcem I trymestru
Co do objawów to jak mam czasem taki dzień bez to się strasznie cieszę z nadzieją że może już będzie lepiej a tu klops bo dzień później to samo
Różnie organizm się przyzwyczaja do BHCG jeden wcześniej drugi później więc nie ma się co martwić, że objawy minęły
Ja dziś przeleżałam cały dzień. Przed ciążą byłam na diecie i raczej jadłam rzeczy lekkostrawne a dziś u babci zjadłam mielonego z kapustą
Matko jakie mnie wzdęcia i kolka chwyciły, myślałam, że mam skręt kiszek. Przez kilka godzin się nie mogłam ruszać, nawet się podnieść by herbatę wypić
Już dziękuje bardzo za tradycyjne polskie obiady
Biust w ciąży mi się powiększył o jakiś rozmiar ale najwięcej po porodzie jak zaczęłam karmić, wtedy o jeszcze kolejne dwa rozmiary -
Dziś na siłę uśpiłam Zuzię o 10 rano! taka była padnięta po tych ostatnich dniach i jak się obudziła to powiedziała że już ma dobry humorek i lubi spać.
Wprawdzie wieczorem jeszcze było trochę płaczu ale mniej niż przez ostatnie dni i ładnie zasnęła w łóżeczku
Co do klocków to ja polecam też megablock. Zuzia nie miała ale kupiłam chrześnicy na roczek i jest zachwycona. lepsze niż duplo dla takiego malucha. Zuzia dostała pierwsze zestawy duplo właśnie koło roczku ale zaczęła się nimi bawić dopiero jak miała półtora lub trochę więcej. Z tych megablocks polecam zestaw pociąg
Co do innych klocków niż lego to są Cobi i megablocks dla większych dzieci one są trochę tańsze
Dla 4 latka na prezent polecam albo Lego Duplo lub City albo są takie fajne gry dla całej rodziny firmy Granna. Różne od memo do zgadywanek. Syn mojej kuzynki je uwielbia
My teraz z Zuzią jesteśmy na etapie Lego duplo, Puzzle 20-30 elementów z postaciami z bajek i figurki z psiego patrolu
A zabawek też mamy mnóstwo ale te które najbardziej nam się sprawdziły i najdłużej się Zuzia bawiła to fisher price
Polecam garnuszek na klocuszek, przez rok był hitem, szczeniaczek uczniaczek i krzesełko uczydełko. To krzesełko kupiliśmy używane starszą wersję za 50 zł na olx i do tej pory się Zuzia nim bawi
Super też jak ktoś ma miejsce basen z piłkami i gumowy skoczek osiołek
Aa ktoś pisał o kuchni. Kupiliśmy Zuzi jak miała 1,5 roku ale każde dziecko mniejsze czy większe jak do nas przychodzi zawsze się nią bawiWiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2016, 22:44
-
Odnośnie spania na lewym boku w ciąży - od MamyGinekolog:
https://www.facebook.com/SuperStylerBlog/videos/904960712946906/Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2016, 22:43
Caro lubi tę wiadomość
-
tutusia wrote:Odnośnie spania na lewym boku w ciąży - od MamyGinekolog:
https://www.facebook.com/SuperStylerBlog/videos/904960712946906/
Warto obejrzeć, bo różne mity (i niemity) są poruszane -
Mi to spanie spędzali sen z powiek, uwielbiam spać Na brzuchu. Nie mogłam się doczekać aż urodze i w końcu się wyspie
My mamy lego na których jest 1-2 lata, wiec różne są.
Posprawdzam te klocki, które polecacie
Tymczasem dobranoc ciężarówki :*Asikkk lubi tę wiadomość