Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny
ja wczoraj padłam o 20... przed ciaza chodziłam spać tak ok 23 a teraz to juz o 18 najchętniej bym spała xD
Do tego doszedł mi taki dziwny posmak w ustach jakby kwaśny i ciagle muszę jeść żeby tego nie czućno i jak jem to nie odczuwam mdlosci, bo jak trochę zgłodnieje to od razu nadchodzą... chociaż teraz jestem po śniadaniu a i tak lekkie mdlosci są wiec juz nie wiem o co chodzi
Miłego dnia wszystkim :* -
Cześć z rana
Milka, rodziłam siłami naturya czemu pytasz?
Co do kosza Mojżesza... chyba Caroina napisała ze skłania sie ku kołysce. Do Kosza Mojżesza mozna domontowac takie płozy i bedzie kołyskąprzynajmniej do tego który mi sie podoba
Jakie ma zalety? No jest małyi mi chodzi o to, ze pamietam gdy Emma była mała, bała sie spac w lozeczku. Wolała mniejsze, ciasne przestrzenie. Kupiliśmy jej taki babynest, to sie w Polsce jakos nazywa :o kokon? Kojec? Taki materacyk x wałkiem dookoła.. i w tym spała. Wiec dla mnie kosz Mojżesza jest fajny bo maluszek bedzie miał ciasno i przytulnie
Ja mam plan kupic Kosz Mojżesza a jak dzidziuś wyrośnie to dostanie łóżeczko po Emmie a Emma wtedy swoje pierwsze takie większe łóżkobedzie miała ponad 1,5 roku myśle
Hops, No mowię im ze ich nie chce ale to jak rzepy! Uczepiło sie i trzyma ;/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2016, 07:34
-
Vilemo, nic nie wiem. Watpie ze dzisiaj, bo oni zeby z nfz miec za mnie zwrocone to chyba 3doby musza trzymac. Mam nadzieje że az tak dlugo nie beda mnie tu trzymac. Męża mam chorego w domu. Wymiotowal i goraczke ma. Strasznie slaby jest. Akurat teraz musial sie rozchorować.
-
Czesc kochane !
Matko ile mam do czytania huhuhu
U nas noc juz lepiej , Lena juz prawie zdrowa.
Ja tez polecam te poduszki do spania dla ciezarnych sama takie szyje ;p a co tych ciasnych pomieszczen to faktycznie dzieci takie uwielbiaja moja corka miala taki kokon (ten materacyk o ktorym wspominala.Pianistka) i sie sprawdzilo teraz tez bede szyla taki
-
Sandri odpoczywaj tam jak najwiecej
Ja w ciąży lezalam ponad tydzien na nadcisnienie ... tak nie chcialam tam siedziec ze ciagle beczalam hahahah... ah te ciaze... no ale przynajmniej pswpilam sie ze szpitalem wiedzialam co i jak bo bylam na sali z kobietami ktore urodzily juz -
Sandri dobrze że wszystko w porządku z fasolką
a facetem sie teraz nie przejmuj, kazdy na najmniejsze objawy przeziebienia juz zwolnienie muszi brac a najlepiej jakby opiekę całodobową mu zapewnić bo nie ma siły palcem ruszyć - mój ma tak samo
Pianistka mi też podoba się kosz Mojżesza - jego plusem jest też to że mozna z maluchem spać w jednym łóżku bez obawy, że się dzieciątko przygniecie podczas snuniesamowita wygoda podczas nocnych karmień
Pryszcze - w tej ciąży to był jeden z pierwszych objawóww poprzedniej z synem nie miałam żadnego pryszcza, piekna cera, ładne włosy, ogólnie wyładniałam, a teraz pryszczy pełno, nawet puder ich nie kryje i ogólnie czuję się jak d.pa zza krzaka, najchętniej to bym się wogóle nikomu nie pokazywała
Łóżeczko-domek my też taki dla syna robimybedzie miał na prezent na 4 urodziny, syn ma pokój w stylu montesorri, na razie spi na materacu, ale jest ruchliwy i w nocy tak się kręci, że zawsze na ziemi ląduje, wysokie łóżko odpada bo z niego spadał, więc musi być jak najniższe
My również cierpimy na nadmiar zabawek, ale staram się z tym walczyćna razie mamy system pudełkowy, na półkach co dwa tygodnie jest wymiana zabawek, w ten sposób dzieć czesto bawi się zabawkami, których dawno już nie widział
najgorzej, że ja mam dużo zabawek, których używam w pracy z dzieciakami i syn już obczaił że w pudlach w biurze są zabawki i najchetniej by w tym pokoju siedział i otwierał wszystkie pudelka ( szkoda że nie mieszkamy w domku i nie mamy do dyspozycji strychu, bo do piwnicy to ja tych zabawek wynosic nie bede bo na 4 piętrze mieszkamy
Co do objawów to mi mdłości dokuczały w 3-5 tygodniu, a teraz mam spokój:-) piersi są bolesne i nabrzmiałe, r ruch poszły staniki sportowe, nie mam teraz kasy by kupowac nowe, zaczekam trochę i kupię za 3-4 miesiące większy, ale już taki do karmienia, z poprzedniej ciąży też mam dwa to muszę wyjąć i odświeżyć, spodni jeszcze nie kupowalam, ale pewnie niedługo i ten zakup mnie czeka, w poprzedniej ciąży mialam spodnie z hm i byly mega wygodne, jedyny minut to to że ponieważ nie należę do chudzielców to bardzo szybko przetarły mi się w kroku, tak wiec muszę kupić nowe
Wózek to dla nas ważny zakup, ale pewnie dopiero w maju, chcemy kupić nowy bo jak sobie przypomnę jak stary wnosiłam z synem na 4 pietro to już mam dosyć, super ze podałyście tyle pozycjimusimy wybrać jak najlżejszy, chyba 2 w 1, a fotelik odzielnie
Dziewczyny współczuję plamień i zazdroszczę pięknych zdjęć z usg i bicia serduszek, ja mam wizytę 8 listopada a i tak nie wiem czy bedzie z podglądaniem
Mnie bardzo boli podbrzusze, nie są to tylko rozciągania, ale najczęściej napinania i skurcze, w poprzedniej ciąży też szybko się one zaczęły, jak bedę u gina to poproszę by wypisał mi luteinę i spazmolinę tak jak w poprzedniej ciąży
Ale się rozpisałam, a i tak nie napisałam wszystkiego co mi się w głowie kotłowało, przepraszam, jeśli nie odniosłam się do jakiegoś wpisu
Pozdrawiam -
Tak lozeczko domek jest super !
My zrobilismy łóżeczko tipi piekne drewniane 120/120 kurcze koszt takiego to ok 400zl jak nie wiecej a mysmy zrobili sami pomalowali farba bezpieczna dla dzieci i wydalismy mniej niż 100zl. Także bomba. -
dzień doberek
dziś zrozumiałam dlaczego niektóre dziewczyny siedzą na l4 całą ciąże. tak strasznie słabo się czuje. niby nic mi nie dolega, ale zebranie sie do pracy musiałam przerywać co chwile, żeby usiąść bo mi było po prostu słabo. nie wiem co jest grane i nie wiem jak przetrwam dzisiejszy dzień.Córcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
A ja sie za wczesnie pochwaliłam ze mdłości odpuściły
wymiotuje i ledwo mogę wstac z podłogi a Emma wola
Błagam niech ktoś ją zabierze na godzine
SwinkaMinka, nie wyobrażam sobie tego kosza postawić na łożku... my z Emmą spaliśmy e łożku 6 tygodni to wtedy spała w tym kokonie
A zabawki tez tak wymieniam jak opisujeszwtedy ciagle sie bawi i dodaje stare - nowe zabawki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2016, 08:42
-
Kurde, ale tak sie nie wyspalam. Do 12 darla sie babka na porodowce, pozniej jej dziecko. Potem dzwonil budzik babce bo miala brac jakies leki, a akurat jej nie bylo bo byla w toalecie. Dzwonil 5min. Potem spalam do 3.30, kiedy to ta sama zaczela chrapać. Obudzilam ja, przeprosila. Ale zanim ja zdarzylam zasnac to ona zaczela chrapać. A o 5.30 byly pielęgniarkina obchodzie, świeciły światło, badaly, gadały. Od 7 wiercą bo jest remont na oddziale. Porażka! Bardziej nerwowa stad wyjde niz przyszlam. Jeszcze mężem sie martwię. Dzwonil po swoja mame zeby przyszla przed praca o 5 rano, bo on nie byl wstanie wstac z lozka
-
Ojej.. Pianistka Tobie to chyba przydała by się jakaś pomoc, powinnaś odpoczywać a ktoś mógłby chociaż przez jakiś czas zająć się Emmą. I jeszcze te wymioty..
Kurczę tak piszecie w ogóle o mdłościach i wymiotach, że aż mi dziwnie to ja nie mam ani jednego ani drugiego. Chyba mój mózg to w jakiś sposób blokuje, bo ja nie umiem i nie nawidzę wymiotować heh. Jedyne co to jak nagle poczuje głód, to tak mnie ssa od środka i troszkę mi niedobrze. Ale bez szału heh.. Ogólnie co do cery to bez zmian. AktualnieNie znam dnia ani godziny a mnie wysypie, zwłaszcza, że córki "odbierają" matce urodę a mi to chyba z
4 dni przed owu wyjdzie Księżniczka a nie Książę
Sandri noo mężczyzn jak jest chory to on nie choruje, on walczy o przetrwanieA co do szpitala, no to tak tam właśnie jest że chyba nie idzie się wyspać bo ciągle coś.. Siostra rodziła dwa razy i zawsze narzekała.
SwinkaMinka a właśnie, tego kosza nie idzie chyba postawić na łóżkuMoze chodziło Ci o ten kokon? Czasem też można znaleźć nazwę otulacz. Mi też to się podoba, zwłaszcza że chce żeby dziecko spało z nami w łóżku. Na eksmisje przyjdzie czas potem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2016, 09:02
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
Hej,
Witam sie w nowym tcale to leci heh.
Świnka, piszesz o Spasmolinie, serio brałaś ja w poprzedniej ciąży? Ja będąc ostatnio na pogotowiu dostałam receptę na nia, (pytałam czy bezpieczne w ciąży?babka odp ze tak) a na ulotce taki opis ze nawet tego nie wzięłam. Na następnej wizycie u mojej gin spytam o ta spasmoline. Ale kurczę ja bym chyba sie bała. No nie wiem.... Spytam.
Dziewczyny, co do wyprawki to jeszcze czasu a czasu, luzzzzzzz. W poprzedniej ciąży zaczęłam kompletować po połówkowych. Pomału, pomału i było ok, zdążyłam. Teraz plus taki, ze dużo kupić ńie musze. Właściwie to tylko kosmetyki.
Co do prezentów, to polecam właśnie lego duplo. Moja Ania dostała na święta rok temu (9 miesięcy) a fajnie zaczęła sie nimi bawić niedawno dopiero, wcześniej wyrzucała i wrzucała do pudełka te drewniane z Biedry. Tez fajne. No i książeczki z obrazkami dają rade.
Jestem taaaaka śpiąca. Mała postanowiła rozpocząć dzien o 5 rano. Za godzinkę pójdziemy na drzemkę-razem.
Miłego dnia -
ataeb wrote:Witam
Mam do Was pytanie robicie badania prenatalne na nfz czy prywatnie? -
ataeb wrote:Witam
Mam do Was pytanie robicie badania prenatalne na nfz czy prywatnie?
Ja robię na NFZ, ale tylko dlatego że mam skierowanie ze względu na występujące w mojej rodzinie wady genetyczne. Po prostu przysługuje mi refundacja i nie omieszkam skorzystać. Coś od Państwa się należy.początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
ataeb wrote:czyli nie ma reguły?