Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Hops, od 3-4 dni plamie 1-2 razy dziennie. Raz bardziej na różowo, teraz takie brudzenie kawa z mlekiem...
Z Emmą najmocniejsze i najdłuższe plamienie miałam właśnie w tym wieku ciążowym co teraz.
A wtedy progesteronu brałam końskie dawki i plamilam dalej
Ja juz tez sie nie mogę doczekać tych fot z usg, potem poznawanie płci
Ja nie wykluczam na początku spania z maluszkiem. Taki malutki dzidziuś bardzo potrzebuje bliskości i ciepła mamy i te pierwsze 6-8 tygodni jak dla mnie jest bardzo ważne. Emma duzo spała ze mną, w dzien czesto spała na moim brzuchumaluch potrzebuje bliskości i ja napewno nie bede chciała rezygnować z tych momentów. Choc pewne jest ze nie bede miała tyle czasu by dać dziecku bliskość i wyłączność bo jest jeszcze Emma.
-
Asikkk wrote:Dziewczyny czy Wam tez tak serce telepie?
To normalnezwiększa sie nam ilośc krwi wiec i serce ma ciężką prace do wykonania
Tutusia, prawda jest taka, ze zycie wszystko zweryfikuje. Ja miałam 150 rożnych założeń jeszcze w ciazy a urodziła sie Emma i okazało sie ze cos u nas jest bez szans a cos czego nie planowałam jest koniecznością. Tak jak dzieci np z refleksem, nie powinny spac na plecach... Emma na plecach płakała i nie mogła zasnac, spała na boczku ale taka przechylona do tylu z podpartymi plecami.
Nie planowałam spac z dzieckiem a spałam i nie żałuje. Planowałam karmić piersią a wyszło jak wyszło...
my sobie możemy całą ciąże planować i wizualizować a urodzimy dziecko i i tak to wszystko sie zmieni
-
Asikkk wrote:Dziewczyny czy Wam tez tak serce telepie?
i do tego raz mi zimno raz gorąco.. Raz włączam ogrzewanie a raz wyłączam..
I stwierdzam że od dziś chodzenie w jeansach możliwe tylko z rozpiętym guzikiem (i najlepiej jeszcze rozporkiem) a więc czas na ciążowe spodnie choć najlepiej mi w grubszych rajstopach i dresowych sukienkach..
Pianistka..No cóżwidocznie taka twoja uroda
bedzie dobrze. a ty w ogóle kiedy masz jakąś wizytę?
Pianistka, Asikkk lubią tę wiadomość
-
hops wrote:Pianistka..No cóż
widocznie taka twoja uroda
bedzie dobrze. a ty w ogóle kiedy masz jakąś wizytę?
Wizyta? A co to
Ogólnie to USG bede miała pod koniec stycznia takie z prawdziwego zdarzenia gdzie sie czegokolwiek dowiem... moze na początku grudnia pójdę do radiologa ale wtedy i tak nie dowiem sie żadnych szczegółów tylko zobaczę dziecko i usłyszę ze żyje...
A do lekarza po kartę ciazy (rodzinnego rzecz jasna) pójdę jakos za tydzień - dwa. Ale to taka wizyta ze szkoda gadać. Zważy mnie, zmierzy centymetrem krawieckim dno macicy, posłucha serca detektorem i zmierzy ciśnienie. I tyle. To samo robi polozna wiec co miesiąc bede chodzić do nich na zmianęhops lubi tę wiadomość
-
Pianistka wrote:Wizyta? A co to
Ogólnie to USG bede miała pod koniec stycznia takie z prawdziwego zdarzenia gdzie sie czegokolwiek dowiem... moze na początku grudnia pójdę do radiologa ale wtedy i tak nie dowiem sie żadnych szczegółów tylko zobaczę dziecko i usłyszę ze żyje...
A do lekarza po kartę ciazy (rodzinnego rzecz jasna) pójdę jakos za tydzień - dwa. Ale to taka wizyta ze szkoda gadać. Zważy mnie, zmierzy centymetrem krawieckim dno macicy, posłucha serca detektorem i zmierzy ciśnienie. I tyle. To samo robi polozna wiec co miesiąc bede chodzić do nich na zmianę -
hops wrote:Nie no...jestem zatem pod wrażeniem naszego NFZ. To ty od razu na połówkowe?
Si...
to usg na którym byłam tez nie powinno mieć miejsca
Znam po prostu babkę radiologa która robi usg w gabinecie takim niecierpliwcom ...
ale to nie jest standardowe działanie i 99% kobiet w no ma 1 usg, połówkowe właśnie.
Także moze jeszcze raz pójdę do tej babki ale ona mi nic na temat dziecka nie powie, nie jest ginekologiem rzecz jasna.
A płace za to gruuuuubą kasę wiec zależy od mojej kondycji psychicznej czy pójdę -
No tak..... Planowanie sobie, życie sobie. Wszystko sie zmienia wraz z pojawieniem sie malucha. Ja planowałam nie spać z dzieckiem, a śpię od pierwszego dnia w domu. Heh
No dobra, pokazały sie licówki 2017, co z ta nasza tabelka?
Ukryte czerwcowki, pokażcie sie, hop hop!
Mała śpi, wiec i ja idę w kime. -
Kazdy postepuje inaczej:) osobiscie nie spie z dzieckiem i nigdy nie spalam nie liczac jakis poszczegolnych nocy typu zly sen dziecka, goraczka czy cos. Uwazam, ze od tego jest lozeczko, a bliskosc moge wyrazic na wiele innych sposob. Oczywiscie moeie glownie o nocnym snie bo np w dzien Antek spal na moim brzuchu czy cos.
Ale wiem, ze sa mamy ktore spia razem i potem maja problem zeby odzwyczaic jak np pojawia sie drugie. Kazda robi jak uwaza, nie oceniam, nie potepiam heh
Sa rodzice, ktorzy od poczatku nie kupuja nawet lozeczka!Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2016, 11:01
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
LaRa wrote:No tak..... Planowanie sobie, życie sobie. Wszystko sie zmienia wraz z pojawieniem sie malucha. Ja planowałam nie spać z dzieckiem, a śpię od pierwszego dnia w domu. Heh
No dobra, pokazały sie licówki 2017, co z ta nasza tabelka?
Ukryte czerwcowki, pokażcie sie, hop hop!
Mała śpi, wiec i ja idę w kime.
Chyba nie chca sie ujawniacAntoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
[*] 2014 i 2016 -
Ja myśle ze jesli w odpowiednim wieku dziecko sie przeniesie do siebie to nie ma najmniejszych problemów z tym
Także ja nie wykluczam pierwszych tygodni spania razem... ale to tygodnie, nie miesiace ani lata
Totoja, moze to czas stworzyć juz listę na 1 stronie? -
Oj tak, ja wiem, że plany sobie, a rzeczywistość sobie. Ale planować nikt nie zabroni
dziecko potem sobie zweryfikuje czy podobają mu się mamine plany czy też nie
Ja to na razie nie wiem jak my się z dzieckiem zmieścimy. Mamy mieszkanie 65m, ale jakoś taki układ i umeblowanie, ze ciężko będzie wcisnąć łóżeczko i komódkę na rzeczy kruszyny, o innych rzeczach nie wspominając. Wózek to tylko na klatce będę mogła trzymać. Ehhh.. Jeszcze o tym nie myślę, ale pewnie od drugiego trymestru zacznę planować przemeblowanie, żebyśmy wszystko tu zmieścili -
Ja wkoncu wczoraj wybralam miejsce prowadzenia ciazy i lekarza na tutejszy jakby NFZ (mieszkam za granica). Zalozyli mi karte ciazy, pomierzyli, powazyli i dali skierowanie na badania. Jutro ide zdawac krew i siuski
Kolejne usg dopiero 28.11 i to bedzie 13 tc.
Dziewczyny mam pytanie do dziewczyn, ktore sa juz mamai, odnosnie smarowidel na rozstepy. Niestety mam sklonnosc do nich i chcialabym zaczac smarowac brzucho, ale nie wiem czym. Co polecacie?[/url]
-
Moja córka lat 9 do dzisiaj czasami spis nami. Po prostu ma potrzebę się poprzytulac a nam to nie przeszkadza. Ale faktycznie od urodzenia spała większość nocy sama.Za to mój syn od cacka się Noe odklejal i nie było możliwości odlozenia go do łóżeczka przez pierwszy miesiąc.
Myślę że każde dziecko jest inne i dopóki się nie urodzi to się nie dowiemy jak to będzie..
Pianistka niech ta kobieta robi usg! A to że ci nic nie powie..sama sobie tam wypatrzusz wszystko i pomierzysz.poprosisz ja żeby zawołała tatusia do gabinetu i przechwycisz centrum dowodzenia haha. -
A odnośnie jeszcze dziecka w łóżeczku..to powiem wam pewna historie..mój brat był kiedyś u swojego księgowego w mieszkaniu zawieźć dokumenty.i stał w przedpokoju, rozmawiał z księgowym a w pokoju strasznie plakalo dziecko.a więc ten pan otworzył drzwi do tego pokoju powiedział "proszę o spokój!" i zamknął drzwi. To małe tak się darlo że w końcu poszedł po nie,wyjął z łóżeczka i przyniósł na rękach (bo zagluszalo pewnie
i okazało się że ten malutki miał 4 miesiące..
To dopiero hardcore!! -
hops wrote:A odnośnie jeszcze dziecka w łóżeczku..to powiem wam pewna historie..mój brat był kiedyś u swojego księgowego w mieszkaniu zawieźć dokumenty.i stał w przedpokoju, rozmawiał z księgowym a w pokoju strasznie plakalo dziecko.a więc ten pan otworzył drzwi do tego pokoju powiedział "proszę o spokój!" i zamknął drzwi. To małe tak się darlo że w końcu poszedł po nie,wyjął z łóżeczka i przyniósł na rękach (bo zagluszalo pewnie
i okazało się że ten malutki miał 4 miesiące..
To dopiero hardcore!!
O kur**
:o
Niektórzy chyba nie nadają sie do rodzicielstwa -
Fiona88 wrote:Ja wkoncu wczoraj wybralam miejsce prowadzenia ciazy i lekarza na tutejszy jakby NFZ (mieszkam za granica). Zalozyli mi karte ciazy, pomierzyli, powazyli i dali skierowanie na badania. Jutro ide zdawac krew i siuski
Kolejne usg dopiero 28.11 i to bedzie 13 tc.
Dziewczyny mam pytanie do dziewczyn, ktore sa juz mamai, odnosnie smarowidel na rozstepy. Niestety mam sklonnosc do nich i chcialabym zaczac smarowac brzucho, ale nie wiem czym. Co polecacie?
Bardzo dobry jest balsam.z rossmanna taki niebieski, kosztuje 10zl. firma babydream. Z tym, ze rozstepy to kwestia genetyki. Mozesz cuda robic, a jak maja wyjsc, to wyjda ..
Dziewczyny ta firma babydream jest bardzo tania i dobra dla niemowlat. Maja super sklad. Mozna poczytac na str. Sroka o...Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2016, 11:49
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
[*] 2014 i 2016 -
Hej,
DIewczyny nie było ,nie kilka dni i ciężko nadrobić . W tamtym tygodniu myślałam ze pod względem mdłości gorzej byc nie moze , ale nigdy nie mownigdy. Wczoraj tak sie wyplukalam i nie jadłam przez kilkanaście godzin, że z tego wszystkiego się popłakałam. Dodam ze byliśmy u rodziców kilka dni, ja leżałam plackiem. No ale dzisiaj jest juz lepiej wrócił apetyt i jestem po kolejnym usg , u fasolki wszystko gra co mnie bardzo uspokoiło .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2016, 12:14