Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie:)
Gratuluje udanych wizyt:)
Duszka nie martw się. Bakterie się pokazały pewnie właśnie przez to ,ze się nie podmyłas.
Pianistka DobreMyśle, że Dr.szczyt już tyle widział juz gorsze przypadki.
Z tymi rozstępami to racja. Nie raz naczytałam się jak to dziewczyny z obawy przed rozstepami używały cudownych, bardzo drogich produktów, a i tak im powychodziły. Zależy od genów i od tego jak duży będziesz miała brzuszek. Wiadomo używać kremów trzeba bo bez nich może być tylko gorzej. Ja stosowała serie z DAX w 1 ciązy i z Biellenda w 2. Tak stosowałam, że raz na kilka dni lub kiedy swędziała skóra. Z systematycznością u mnie słabo. Za drugim razem pojawił mi się jeden rozstęp nad pępkiem (już przed samym porodem) -
19Biedroneczka91 wrote:Tak w pozniejszej ciazy najlepiej spac na lewym boku. Spanie na plecach jest najbardziej niebezpieczne dla dzidzi. Ja za to uwielbiam spac na brzuchu. Ale tu to po prostu w pewnym momencie to nie bedzie mozliwe:)
-
Też mam kapcia w ustach. Ten dziwny posmak trzyma sie już od kilku dni
O kosmetykach z rossmana naczytałam się wiele pozytywów i właśnie je chciałam użyć w kolejnej ciązy.
O oliwkach słyszałam opinie, że wręcz wysuszają skórę i najlepiej stosować balsamy. Sama tego nie zaobserwowałam u siebie używajac oliwki w żelu z J&J. Ta pomarańczowa ma cudny zapach.
Tyle tu tematów poruszyłyście. Już nie pamiętam co miałam pisać więc jak mi się wspomni to znów coś wrzucę
Ezia90 MożnaWiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2016, 13:41
-
duszka wrote:Hej ! Robiłam dziś badania. Mam już wynik moczu i martwię się bo mam bakterie . Już się głupia naczytalam że to niebezpieczne. Jutro powtórzę badania , wizytę mam we wtorek. Tak myślę że może źle zlapalam ten mocz . Nie podmylam się , może to dlatego
Bankowo. Kiedys tez tak tobilam i ciagle mialam z.moczem vos nie tak. Az wkoncu jakas pielegniarka mnie douczyla. Myje sie normalnie mydlem i osuszam recznikiem, lapie srodkowy mocz. Od tej pory ani razu nie mialam zlych wynikow
duszka lubi tę wiadomość
-
Ezia, teraz jeszcze śmiało
chodzi o to ze jak dziecko bedzie większe to moze sobie uciskać przepływy
Caroina, moj brzuszek urósł o ok 60 cm w stosunku do wymiaru sprzed ciazy. Było 75 cm a skończyłam ze 135-136 cm... to jest olbrzymia roznica, wiec na to nie było mocy -
Pianistka Czasem żadne kremy "cud" nie pomogą niestety. Ja nie mierzyłam więc nie wiem ile ale nie był duży więc moja skóra miała łatwiej. Ze strony męża mają tendencje do rozstępów i tak szwagierka, która urodziła w lutym mimo, że nie przytyła wiele i stosowała kremy i tak pojawiły jej się rozstępy.
Sąsiadka kruszynka tak samo. Przybrała może 8-9kg i też ma rozstępy
EM89 Witaj:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2016, 13:54
-
Ja niestety też pomału się nastawiam na rozstępy.. Kiedyś dużo trenując już mi się pojawiały w miejscach gdzie mięśnie najbardziej się rozrosły
Zaopatrzę się mimo wszystko w kremy i walczyć będę, a z jakim efektem zobaczymy...
Najwyżej będę wyglądać jak tygrysica
-
Ezia obejrzyj ten filmik co wrzuciłam ze 2-3 strony temu link. Możesz spać na plecach i do samego końca - o ile będzie Ci wygodnie. Po prostu większe dziecko może uciskać i najwięcej kobiet jest wygodnie tylko na lewym boku. Wbrew obiegowej opinii to nie jest tak, że tylko lewy bok jest prawidłowy. Zasada jest prosta i logiczna - dopóki Tobie jest wygodnie - kruszynie też jest. Te nasze organizmy są zaprogramowane na ciążę i rodzenie, więc jednak tu musi działać intuicja i zwykłe mechanizmy bólowe itp. Bo jakby się ludzie mnożyli w takim średniowieczu czy jeszcze wcześniej, kiedy nie tylko nie było miliona badań, ale kobiety na początku ciąży nie miały szansy się za bardzo o niej dowiedzieć (jedynie z braku miesiączki).
Co do kosmetyków Babydream to polecam, ja od dawna używam sama dla siebie. Nie lubię normalnych żeli pod prysznic, bo zanadto wysuszają skórę i pozbawiają naturalnej bariery lipidowej. Takie delikatne, bez śmieci w składzie są idealne na co dzień nie tylko dla dzieci. Bardzo polecam też płyn do kąpieli Babydream fur Mama - na olejach jest, więc przyjemnie nawilża skórę. Ja lubię nim też włosy myć. A na brzucho stosuję jakiś balsam Efektima chyba. Za niecałe 20zł z Rossmana. Skład ma wg mnie dobry, a ja skłonności do rozstępów nie mam zupełnie, więc nie widzę sensu smarowania się czystymi olejami. -
Totoja, nie no, do traumy mi daleko
wolałabym ich nie mieć ale skoro są to nic nie poradzę
W ciazy wiedziałam ze najprawdopodobniej tak bedzie wiec nie czuje sie zaskoczona...
po drugiej ciazy mam plan obtatuowac brzuch o ile sylwetka na to pozwoliWiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2016, 14:00
-
A jeszcze na temat kołatania serca. U mnie jest masakra. Po schodach wyjde i mnie słabi, czuje się jakbym miała zawału dostać. Przy większym zmęczeniu telepie mi serduchem i długo nie wraca to do normy mimo odpoczynku. Wczoraj w nocy przebudziłam się i serce tak nierówno pracowało, że aż się wystraszyłam, czy nie wykorkuje. Postanowiłam, że jak dozyje rana to musze zorganizować wizytę u kardiologa. W rodzinie nie było przypadków chorób serca więc nigdy o tym nie pomyślałam. Ale w końcu dlaczego nie ja. Może i ta przypadłość mnie uraczy i dojdzie do mojego pakietu schorzeń
-
Lila26 wrote:Ja tez smarowalam wszystkim czyn sie dalo.. i niestety tak czy siak sie pojawily nic z tym nie zrobie ale trudno nusze z tym zyc chociaż ciezko mi ,.nie lubie swojego brzucha przez to..
mi o wiele bardziej przeszkadza "konsystencja" skóry... rozstępów nie widać pod ubraniem, a luźną skórę niestety tak
Ale córka każdego dnia mi to wynagradza