Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Milk@ wrote:tutusia, ja zawsze idąc spać stawiam kubeczek na mocz na toalecie,żeby się na niego natknąć i nie zapomnieć
Pianistka miałam tak samo...najpierw fascynacja z niedowirzaniem, że jak to osobny człowiek we mnie rośnie, a potem jak już był na zewnątrz, to oswojnie się że to mój maluch
Śmieszne są reakcje ludzi - prawie zawsze "o jaki on malutki", bo takie delikatne dzieciątko. jedna ciocia(lat 40, bezdzietna) odwiedziła mnie i jako jedyna do mnie "boże, jak on Ci się zmieścił w brzuchu" z autentycznym przerażeniem
Hahahaciekawe jak
A wiesz co jest najśmieszniejsze?
Spotkałam sie niedawno z koleżanką, ma miesięczną córkę...
i wiesz jaka była moja reakcja?
"O Boze jaka ona malutka!" A potem "Emma taka nie była!".
Fakt, nie była bo jej miesięczna córka była mniejsza niz Emma przy urodzeniu, ale to jest niesamowite, w naszych oczach dzieci ciagle są malusie i dopiero gdy zderzymy sie z widokiem noworodka to dociera ze juz urosły
I co najlepsze, ja sie bałam wziąć jej córkę na ręce! Autentycznie! Była tak maleńka i delikatna, krucha :oWiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2016, 21:53
-
Olcia99 wrote:Mnie zaczęły co raz częściej boleć jajniki, w nocy jak nie tak się obórce to czuje ukłucie, dziś robiłam obiad i tak samo. Myślicie że to coś poważnego? Nie miałam tak w pierwszej ciąży.
-
Caro, ja miałam tylko 51cm i 2850g także nie obrazilabym się gdyby dzieć był za mną
No będę chodzić z jedzeniem w kieszeniach
Olcia99, ja takie kłucia mam praktycznie codziennie. Sądzę że to nic takiego -
Pianistka wrote:Hahaha
ciekawe jak
A wiesz co jest najśmieszniejsze?
Spotkałam sie niedawno z koleżanką, ma miesięczną córkę...
i wiesz jaka była moja reakcja?
"O Boze jaka ona malutka!" A potem "Emma taka nie była!".
Fakt, nie była bo jej miesięczna córka była mniejsza niz Emma przy urodzeniu, ale to jest niesamowite, w naszych oczach dzieci ciagle są malusie i dopiero gdy zderzymy sie z widokiem noworodka to dociera ze juz urosły
I co najlepsze, ja sie bałam wziąć jej córkę na ręce! Autentycznie! Była tak maleńka i delikatna, krucha :o
Zobaczysz jak wrócisz z maluszkiem ze szpitala. Ja po 3 dniach pobytu w szpitalu miałam wrażenie jakby ktoś mi starsze dziecko w międzyczasie napompował. Moja wtedy 3 letnia córeczka wydała mi się poprostu olbrzymiaTo było naprawdę dziwne wrażenie
-
pingui wrote:Zobaczysz jak wrócisz z maluszkiem ze szpitala. Ja po 3 dniach pobytu w szpitalu miałam wrażenie jakby ktoś mi starsze dziecko w międzyczasie napompował. Moja wtedy 3 letnia córeczka wydała mi się poprostu olbrzymia
To było naprawdę dziwne wrażenie
Ja mam takie głupawe odczucie zawsze jak cały dzien siedzę z Emmą a wieczorem przyjdzie mąż, siądzie obok, i zawsze mu mowię ze ma wielką twarzHahaha
Na zgagę chyba mozne rennie albo ranigast? Wiem ze cos napewno, zapytaj w aptece. Mi tez pomagało zimne mleko migdałowe
Dzien dobry z ranaWiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2016, 07:05
Paula_29 lubi tę wiadomość
-
sylwia1985 wrote:dziewczyny macie zgage - ja zaraz sie wykoncze
nie dość że mdłości to zgaga -kurde wymiekam
-
sylwia1985 wrote:też właśnie tak dzisiaj miałam taki bój dziwny
Ja tez mam takie kłucia raz na jakiś czas. Tez na początku sie przejęłam ale teraz widzę ze to jest normalneWiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2016, 07:07
-
Witam się z rana!!!
Mały przespał kolejną nocstrach się bać co będzie:-)
Ja prowadzę pamiętnik od początku ovu i później belly. Trochę go teraz zaniedbałam, ale fakt-pamiątka jest super. Bawet teraz czytam każdy tydzień z Sebastianem jak coś mnie niepokoi, sprawdzam czy na tym etapie było podobnie -
Pianistka wrote:A wiesz, że ja mam z tym problem?
Jak się Emma urodziła, to dopiero po czasie dotarło do mnie, że ten mały ciepły klusek ze mnie wyszedł
co lepsze... do dziś zastanawiam się - JAK?!
Haha no fakt, to jest niesamowite
Witam w mroźny poranek.
Idę drapać szyby w samochodzie
Odezwę się później jak dzieci pójdą smacznie spać
Miłego dnia ! :* -
Dzień dobry wszystkim
u nas mroźno ale pada ;(
dziś mój pierwszy dzień w spodniach ciążowych, jest nieporównywalnie wygodnieji ostatni dzień w pracy
baaaardzo cieszę się na zwolnienie
będę mogła zająć się tłumaczeniami w domu bez konieczności przesiadywania 8 godzin w pracy
Pianistka, grzeszna24 lubią tę wiadomość